KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 20, 2012 21:47 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

balbina38 pisze:Skarpetek w ogóle dzisiaj był trochę osowiały, nie miał apetytu,tylko pił.
Amelka zjadła,ale katar ma po "pas",oddycha z otwartym pyszczkiem,a Dekster rano zachowywał się jak kotka w rui 8O

piszę dopiero teraz bo po dyżurze prosto do pracy,a tam nie mam dostępu do forum.Właśnie dotarłam do domu.

To czekamy na wieści o Skarpetku od ekipy z wieczornego pobytu w Kociej Chatce, Mara do mnie dzwoniła że ze Skarpetkiem nie za bardzo - ja dziś zawiozłam jego kupę do weta okazało sie że kokcydia jeszcze są i miałam mu podać następną dawkę baycoksu. Był taki troszkę bardziej smutny niż zwykle, wydzierał się w boksie bo chciał wyjść. Zobaczymy co dziewczyny napiszą, jak coś jutro z rana trzeba go zawieźć do lecznicy, jeśli nic się nie wydarzy :(
Przy okazji wyczyściłąm uszy maluszkom od Elenki - mają świerzba - najgorsze uszy srebrny, i czarny-zdziwiony, duży burasek lepsze, Łokerek najlepsze,
Wyczesałam też Bajkę - ma na całej sierści mega gniazda zdechłych jaj pcheł - obrzydliwość 8O Daje się czesać bez problemu nawet jej się to podoba, dość dużo wyczesałam, ale jeszcze trezba ją pomęczyć.
Oczka dużo lepsze.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt lip 20, 2012 22:23 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

No właśnie wróciliśmy, przyjechała jeszcze Agata i podała Skarpetkowi kroplówkę. Jak przyszłam to Skarpetek spał i nie reagował za bardzo jak go dotykałam, był odwodniony, micha była pełna, w kuwecie było coś co wyglądało nie jak kupa tylko bardziej jak wymioty, ale to jednak nie wymioty, bo później przy nas znowu to zrobił. Kociak był trochę chłodny, próbowałyśmy sprawdzic temp, ale termometru do dupki nie dał sobie włożyc, darł się jakby go ze skóry obdzierano, a ten termometr do ucha dawał strasznie dziwne wyniki. Mara obdzwoniła większośc weterynarzy w Sosnowcu żeby zapytac co robic. W sumie dostał kroplówkę i pro-kolin, po kroplówce zdecydowanie lepiej się poczuł. To co on robi to nie jest kupa :(

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pt lip 20, 2012 22:32 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Proszę zwracac uwagę na mokrą karmę, bo dzisiaj w karmie Gosia znalazła coś co przypominało kamienie :?

Pysiol ma kontynuację antybiotyku do środy, w piątek kontrola. Ważne też żeby pamiętac co 2 dzień kąpiele zmian na główce i grzbiecie :!:
Amelka dostała convenię i ma syrop na wynos, oczywiście syropek dodawac do jedzenia i pilnowac żeby zjadła ona, a nie ktoś obok( jutro i pojutrze), gdyby było źle to w niedzielę ma przyjechac w klacie, jak będzie poprawa to za tydzień w piątek kontrola.
Ronaldo kontynuacja antybiotyku do niedzieli. Do kąpieli imaverolem tzreba dołączyc Markię, bo ma grzyba na główce. Pyszczki nadal do pędzlowania, jest spora poprawa.
Dokupiliśmy Unidox.
Ostatnio edytowano Pt lip 20, 2012 22:33 przez The Szops, łącznie edytowano 1 raz

The Szops

Post » Pt lip 20, 2012 22:33 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

The Szops pisze:No właśnie wróciliśmy, przyjechała jeszcze Agata i podała Skarpetkowi kroplówkę. Jak przyszłam to Skarpetek spał i nie reagował za bardzo jak go dotykałam, był odwodniony, micha była pełna, w kuwecie było coś co wyglądało nie jak kupa tylko bardziej jak wymioty, ale to jednak nie wymioty, bo później przy nas znowu to zrobił. Kociak był trochę chłodny, próbowałyśmy sprawdzic temp, ale termometru do dupki nie dał sobie włożyc, darł się jakby go ze skóry obdzierano, a ten termometr do ucha dawał strasznie dziwne wyniki. Mara obdzwoniła większośc weterynarzy w Sosnowcu żeby zapytac co robic. W sumie dostał kroplówkę i pro-kolin, po kroplówce zdecydowanie lepiej się poczuł. To co on robi to nie jest kupa :(

No dokładnie to nie kupa - tak robią koty z kokcydiami :( to zobaczymy jutro raczej trzeba go chyba zawieźć do lecznicy, ja jutro z rana jadę do schroniska więc mogę Skarpetka podrzucić do lecznicy chyba że ktoś wcześneij da radę :oops: w zalezności od sytuacji.

terenia1

Post » Pt lip 20, 2012 22:42 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Bardzo proszę zróbcie mi rozpiskę leczenia kto co ma dostawać - ja wiem o Dexterku i o Bajce - resztę proszę mi napisać to uaktualnię koncik medyczny.
Czy maluszki od Elenki jeszcze mają antybiotyk?

Postaram się z całą rodzinką Elenka i 4 maluszki podjechać do Pani Eli w przyszłym tygodniu na odrobaczenie towarzycha - Elenka chudza jak szprycha :(
Czy ktoś da radę zrobić zdjęcia dzieciaków Elenki - one są prześliczne wszystkie i pewnie domki się znajdą, ale potrzebne mi są zdjęcia do ogłoszeń :oops:

terenia1

Post » Pt lip 20, 2012 23:00 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Pysiol
Unidox do 24.07. 1/2 tabl. 1x dz. wieczorem
kąpiele grzyba w imaverolu co 2 dni
27.07 - ostatni Zylexis i kontrola
Można zaszczepic na grzyba po zakończeniu antybiotyku.

Ronadlo
antybiotyk w zastrzyku 21.07 i 22.07 wieczorem

Ronaldo i Marika
pędzlowanie języczków 2xdz do odwołania (do czasu zniknięcia nadżerek)

Ronaldo, Marika i Pepe
kąpiele w imaverolu zmian na pyszczkach i główce
immunodol codziennie do odwołania
27.07 - kontrola
20.07- zawieziona kupa do badania po leczeniu kokcydiów
można zaszczepic na grzyba, jak Ronaldo zakończy antybiotyk i znikną wszystkim nadżerki.

Amelka
20.07. dostała convenię
21.07 i 22.07 wieczorem syropek do jedzenia
27.07 - kontrola (gdyby było źle to wczesniej)

Misiaczek
2xdz kalm-aid do jedzenia (do pyszczka-wersja dla odważnych)
Obserwowac, czy dobrze siusia :!:

Bert i Erni
kąpiele w imaverolu co 4 dni
witaminy co 2 dni

The Szops

Post » Pt lip 20, 2012 23:05 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

The Szops pisze:Proszę zwracac uwagę na mokrą karmę, bo dzisiaj w karmie Gosia znalazła coś co przypominało kamienie :?

Miałam pisac własnie o tym :) podejrzenie padło na karmę bozitę tą w kartonikach z łosia czy coś 8O . Prosze jezeli można najlepiej karmę tą i może nawet inne zgniatać widelcem(wiadomo troszkę wiecej roboty) i zwracać uwagę na coś czarnego twardego wielkości kostki (także pół kostki do gry) :? może to być także jeszcze mniejsze (niestety łatwiej to kot może połknąć) :( Spotkałam sie z tym drugi raz mając do czynienia z tą karmą :? Niewiedziałam na początku skąd to, ale jak otworzyłam szafkę i zobaczyła Bozite to już wiedziałam :?

I mam małą prośbę do rannych dyżurków :mrgreen: :oops: Pojawił sie Łatek (górny boks obok Pysiola) czy ranne dyżurki mogą zerknać na jego dwie rany (ugryzienie od kota) na łapie, jeżeli byłby strupek to zerwać i ścinąć łapkę (zeby ropka czy cos tam wyleciało) Łatek nie gryzie
Wieczorem my będziemy sie tym zajmować. Łatek dostał lek który działa trzy dni-jak po tych trzech dniach wszystko bedzie ok zabieramy go z powrotem.
Ostatnio edytowano Pt lip 20, 2012 23:12 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt lip 20, 2012 23:06 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

terenia1 pisze:Czy ktoś da radę zrobić zdjęcia dzieciaków Elenki - one są prześliczne wszystkie i pewnie domki się znajdą, ale potrzebne mi są zdjęcia do ogłoszeń :oops:

Jeżeli chodzi o zdjęcia to każdy wie, że im lepsze tym większe powodzenie ma kociak.
Pamiętacie czarnulki od Gosi Kot?
Piękne fotki i kociaki znalazły dobre domki w kilka dni :roll:
Mojego wujka nie ma, wyświetla filmy gdzieś na festiwalu filmowym, także nie da rady...
Gosiu CatAngel a jak u Ciebie z czasem? :oops:
Wiem, że pewnie masz milion innych spraw ale Twoje fotki są fenomenalne :1luvu:
To jak?
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt lip 20, 2012 23:10 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Chwilowo jestem codziennie wieczorem tak ma szybko w Chatce(i tak musze zrobić innym zdjecia bo chcę filmik skończyć) a póki nie mam wszystkich lokatorów stoje w miejscu. :)
Ostatnie fotki nie wyszły za ciekawie(jak dla mnie) :? bo maluchy się wierciły :twisted: :lol:

CatAngel

Post » Pt lip 20, 2012 23:14 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

I dobre wieść: Bajka ma już swój domek, moja dobra koleżanka i jej siostra podjęły najlepszą decyzję w swoim życiu, adoptują kota z Kociej Chatki
Ponad miesiąc nad tym pracowałam, szala na naszą korzyść przelała się jak Asia zawitała w moim mieszkaniu a moje mądre koty pokazały jej co to znaczy mruczenie, przytulanie i kocie kochanie :1luvu:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt lip 20, 2012 23:21 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

CatAngel pisze:
The Szops pisze:Proszę zwracac uwagę na mokrą karmę, bo dzisiaj w karmie Gosia znalazła coś co przypominało kamienie :?

Miałam pisac własnie o tym :) podejrzenie padło na karmę bozitę tą w kartonikach z łosia czy coś 8O

Gosiu to nie była Bozita na 100% ja otworzyłam i dałam Skarpetkowi jedzenie z puszki Carney dla małych kociaków wyjęłam ją z szafy i faktycznie były takie czarne grudki, ale nie przywiązałam do tego większej wagi :oops:

terenia1

Post » Pt lip 20, 2012 23:22 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Bajka :1luvu: :1luvu:
Bajka ładnie wypiękniała od kiedy jest w Chatce :) oczka zrobiły się śliczne :) i jest taka kochana, mruczy jak szalona :D

CatAngel

Post » Pt lip 20, 2012 23:27 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Cookie1706 pisze:I dobre wieść: Bajka ma już swój domek, moja dobra koleżanka i jej siostra podjęły najlepszą decyzję w swoim życiu, adoptują kota z Kociej Chatki
Ponad miesiąc nad tym pracowałam, szala na naszą korzyść przelała się jak Asia zawitała w moim mieszkaniu a moje mądre koty pokazały jej co to znaczy mruczenie, przytulanie i kocie kochanie :1luvu:

Oż kurde to super wieści :piwa: Bajeczka to super kicia - no jeszcze oczka nie najlepsze, ale o 100% lepsze jak ją zabrałam ze schronu, dziś ja wyczesywałam z tego świństwa które ma na skórze, ale ona poddawała się temu bez problemu, ona zresztą jest niesamowita - podchodzi się do niej i wywala się łapkami do góry i trza ją miziać :D

terenia1

Post » Pt lip 20, 2012 23:27 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

terenia1 pisze:
CatAngel pisze:

Miałam pisac własnie o tym :) podejrzenie padło na karmę bozitę tą w kartonikach z łosia czy coś 8O

Gosiu to nie była Bozita na 100% ja otworzyłam i dałam Skarpetkowi jedzenie z puszki Carney dla małych kociaków wyjęłam ją z szafy i faktycznie były takie czarne grudki, ale nie przywiązałam do tego większej wagi :oops:

Ja pamiętam że miałam w Bozicie(fioletowej bodajże) więc też lepiej może zwracać uwagę, albo i nawet na wszystkie tego typu :? Bo nigdy nie wiadomo co do nich dają.(mimo swojej ceny)
Dobrze wiedzieć że to z tej Carney było

A swoja drogą ciekawe co to było :roll:

CatAngel

Post » Sob lip 21, 2012 11:51 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Wczoraj przyjechało 6 żwirków, które dostaliśmy w prezencie. W przedsionku na zdrowej są trzy podpisane MartynaP, które najlepiej szybko zabrać by znów się sytuacja z pożyczeniem nie powtórzyła :lol:

A co to w ogóle za karma Carney? Chodzi o Animondę Carny czy co ?
Przy naszym przerobie zawsze się może jakaś zepsuta puszka zdarzyć :?

Bajka pewnie była odrobaczana ale czy wystarczająco..... po adopcji na pewno przydałoby się zobaczyć jej pękaty brzuszek u weta.

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

[poprzednia][następna]