Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 30, 2012 17:11 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Halo Basia :)

Jak zdrowie?
btw moja Mama zakupiła mleko dla dzieci Skarpeciary u Ciebie z sklepie.

Moje koty ze strychu schodzą chwilowo na plan dalszy, teraz jest problem 3 kociąt. Skarpeciara chyba już nie wróci (Rodzice podejrzewają, że sąsiad z naprzeciwka morduje koty). Kotki mają ok 5 tygodni, byłam z Mamą u weta bo dwie sieroty nie umiałyśmy ich nakarmić. Pytanie, mogę podesłać Wam foty jako pierwsze chętne do adopcji?

2 koteczki ( w tym jedna w skarpetach po mamusi) i 1 kocur (chyba).

Ja ja prawdopodobnie wywiozę do Kraka, bo chwilowo jestem bez zajęcia i mogę ich doglądać.

A Baryske pewnie, że wyściskam :))) Małpa od czasu przeprowadzki sika nam non stop, z tego co pisała Kita - Rzeszów to możliwe, że jest to tęsknota za wychodzeniem.

Faoiltiarna

Od: Wto maja 29, 2012 7:27

Post » Śro maja 30, 2012 18:36 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Wrzuć mi proszę zdjęcia na mar_tika@o2.pl lub na maila kociej przystani.Dziś dzwoniła pani w sprawie adopcji jakiegoś malucha,w sumie to chciała wziąć 2 maluchy,ale bez zdjęc to wiesz jaka jest rozmowa .

Wczoraj na kociarnię trafiła koteczka ok 6-7 mies.Przywiozła ją nauczycielka która ofiarowała kolczyki i szkatułki na bazarek.Kotka plątała się pod szkołą i była zabawka dla dzieci :roll: Mamy też nowego lokatora w postaci GOŁĘBIA 8O Siedzi w boksie :mrgreen:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro maja 30, 2012 18:57 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

mar_tika pisze:Wrzuć mi proszę zdjęcia na mar_tika@o2.pl lub na maila kociej przystani.Dziś dzwoniła pani w sprawie adopcji jakiegoś malucha,w sumie to chciała wziąć 2 maluchy,ale bez zdjęc to wiesz jaka jest rozmowa .

Wczoraj na kociarnię trafiła koteczka ok 6-7 mies.Przywiozła ją nauczycielka która ofiarowała kolczyki i szkatułki na bazarek.Kotka plątała się pod szkołą i była zabawka dla dzieci :roll: Mamy też nowego lokatora w postaci GOŁĘBIA 8O Siedzi w boksie :mrgreen:

8O jak to w boksie co ja mam z nim zrobic :?: :?: :?:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Śro maja 30, 2012 19:11 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

herzpl pisze:
mar_tika pisze:Wrzuć mi proszę zdjęcia na mar_tika@o2.pl lub na maila kociej przystani.Dziś dzwoniła pani w sprawie adopcji jakiegoś malucha,w sumie to chciała wziąć 2 maluchy,ale bez zdjęc to wiesz jaka jest rozmowa .

Zmienić kuwętę i nakarmić 8O

mar_tika

Post » Śro maja 30, 2012 19:35 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Nie wiem czy Basia mówiła. Gołąbek jest wyleczony, był chory i leczyła go dr. Pałys. Jutro Basia ma go zabrać do "ptasiego azylu". Czasem proszę go nie wypuszczać, gołąb nie potrafi latać, dlatego nie może żyć na wolności.

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Śro maja 30, 2012 20:16 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

o rany :!: marta nie zartowala 8O

herzpl

Post » Śro maja 30, 2012 20:20 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

herzpl pisze:o rany :!: marta nie zartowala 8O

No pewnie że nie żartowałam :mrgreen: Skrzydlaty nie umie latać więc nie ma opcji ze ucieknie ale tupta więc uważajcie .Jak jeszcze jutro zdążę prze Baśką to pstryknę mu fotkę żeby udowodnić wszystkim że KP to nie tylko kocia przystań :mrgreen:

Dzięki Marta za nr do Annasi jutro jesteśmy umówione na godz 17,do południa wrzuce na kociarnię farbę do malowania

mar_tika

Post » Śro maja 30, 2012 20:23 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

mar_tika pisze:
herzpl pisze:o rany :!: marta nie zartowala 8O

No pewnie że nie żartowałam :mrgreen: Skrzydlaty nie umie latać więc nie ma opcji ze ucieknie ale tupta więc uważajcie .Jak jeszcze jutro zdążę prze Baśką to pstryknę mu fotkę żeby udowodnić wszystkim że KP to nie tylko kocia przystań :mrgreen:

Dzięki Marta za nr do Annasi jutro jesteśmy umówione na godz 17,do południa wrzuce na kociarnię farbę do malowania

tupta 8O kurcze mam nadzieje ze mi niewytupta z klaty :?
farba :?: cos malujemy :?: :?:

herzpl

Post » Śro maja 30, 2012 20:27 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Ja nigdy nie żaruję w sprawie zwierząt.
Kiedyś był królik, teraz jest gołąb... 8) A co, skoro możemy przetrzymać takiego biedaka to czemu nie. U mnie padłby ofiarą 9 kotów :kotek: A na kociarni jest w boksie kocim, a czy robi cip, cip, cip.....czy miau, miau... to co to właściwie za różnica :ryk:

Jutro jedzie do znajomego który zajmuje się ptactwem.
A i p. Iwonko nie zapomnę spytać o tą drugą sierotę :wink:
MIKUŚ

Post » Śro maja 30, 2012 20:35 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

No i na kociarnię trafi neurologiczny kociak, który kiwa główką. Około 1 roczny, przybłęda do znajomej naszej p. Ewy W. Niestety pani dokarmia 7 kotów i tak ma w planie wyadoptować je wspólnymi siłami z Nami, ale wszystko niestety trwa jak dobrze wiemy. Około środy za tydzień zostanie dostarczony.

A i za chwilę przygarniemy na KP przybłędę od znajomej. Ponoć że ma kręconą sierść, a może po prostu tak sfilcowaną czy cóś.....nie mam pojęcia co to, kto to, ale zobaczę :mrgreen:

I jeszcze jedno......od niedzieli będziemy mieć gości w wolierze. Filik i Kruszyna sa zmuszone ewakuować się z domu na 10 dni. Pani remontuje mieszkanie i wymienia okna. A że nie ma drzwi zamykanych to Państwo Młodzi trafia do Nas :ryk:
Cieszycie się??? To są wariaty :kotek:
MIKUŚ

Post » Śro maja 30, 2012 20:46 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

tak wariaty a czemu nie do klaty? a co do golebia to on raczej grucha....

herzpl

Post » Śro maja 30, 2012 20:57 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

MIKUŚ pisze:No i na kociarnię trafi neurologiczny kociak, który kiwa główką. Około 1 roczny, przybłęda do znajomej naszej p. Ewy W. Niestety pani dokarmia 7 kotów i tak ma w planie wyadoptować je wspólnymi siłami z Nami, ale wszystko niestety trwa jak dobrze wiemy. Około środy za tydzień zostanie dostarczony.

A i za chwilę przygarniemy na KP przybłędę od znajomej. Ponoć że ma kręconą sierść, a może po prostu tak sfilcowaną czy cóś.....nie mam pojęcia co to, kto to, ale zobaczę :mrgreen:

I jeszcze jedno......od niedzieli będziemy mieć gości w wolierze. Filik i Kruszyna sa zmuszone ewakuować się z domu na 10 dni. Pani remontuje mieszkanie i wymienia okna. A że nie ma drzwi zamykanych to Państwo Młodzi trafia do Nas :ryk:
Cieszycie się??? To są wariaty :kotek:

Jakiej pani Ewy.W :?: 8O

mar_tika

Post » Śro maja 30, 2012 20:59 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

herzpl pisze:
mar_tika pisze:
Wrzuć mi proszę zdjęcia na mar_tika@o2.pl lub na maila kociej przystani.Dziś dzwoniła pani w sprawie adopcji jakiegoś malucha,w sumie to chciała wziąć 2 maluchy,ale bez zdjęc to wiesz jaka jest rozmowa .

Zmienić kuwętę i nakarmić 8O

Martika, padłam :ryk: :ok: :ok: :ok:
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Śro maja 30, 2012 21:06 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

No Ewcia czasami trzeba pożartować.W sumie to nie dziwię się że Herzpl pyta o szczegóły bo ja bym też nie wiedziała co z kolesiem zrobić o ile to on :? Ale słuchajcie mamy zasadę, że co w kociarni do adopcji wychodzi ciachniętę.A co z gołąbkiem?One mają jajka :?: 8O

mar_tika

Post » Śro maja 30, 2012 21:16 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

mar_tika pisze:No Ewcia czasami trzeba pożartować.W sumie to nie dziwię się że Herzpl pyta o szczegóły bo ja bym też nie wiedziała co z kolesiem zrobić o ile to on :? Ale słuchajcie mamy zasadę, że co w kociarni do adopcji wychodzi ciachniętę.A co z gołąbkiem?One mają jajka :?: 8O

no maja ale laski :ryk:

herzpl

[poprzednia][następna]