Koszulki - rozliczenie s. 64. Zakończenie s. 75

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 16, 2004 18:39

Kubusiowy pisze:
Magdalena pisze:Wydaje mi się, że powinno być: jedna osoba która nabyła koszulkę(koszulki)=1 głos.
To znaczy, że jeśli jednym przelewem poszły pieniądze dwóch osób to powinno to być uwzględnione (moim zdaniem ).
Ale jeśli jedna osoba kupiła dla siebie (lub na prezenty) kilka koszulek-to 1 głos.
Koszulki to nie akcje. Czy Waszym zdaniem jesli kogoś stać na kupienie większej ilości koszulek to powinien mieć więcej głosów?
No wiesz, kazdy kupil na miare swoich mozliwosci. To nie jest taki zwykly zakup bo przeciez czesc pieniedzy idzie na kotki. Jezeli kogos stac na to zeby poprzez taki zakup dac wiecej pieniedzy na kotki to powinien miec proporcjonalnie wiekszy wplyw na to gdzie te pieniazki pojda. Tak uwazam. Jakby mnie bylo stac to kupilbym nie 2 a 102 koszulki. I co? Tez mialbym prawo tylko do jednego glosu?

mały darczyńca powinien mieć takie samo prawo głosu jak bogaty darczyńca
przeciez nikt nie broni nikomu wpłacania dowolnych kwot na dowolne cele.
może lepiej byłoby ustalić cel przed akcją, no ale juz za późno (nauka na przyszłość)

Magdalena

Od: Sob maja 18, 2002 12:05

Post » Śro cze 16, 2004 18:43

Magdalena pisze:mały darczyńca powinien mieć takie samo prawo głosu jak bogaty darczyńca

:!:
Byłbym za takim właśnie podejściem - i teraz i w przyszłości. Przecież to gest jest ważny, a nie kwota (tzn. ona też jest istotna, ale od innej chyba strony :roll: ).

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Śro cze 16, 2004 19:24

Estraven pisze:
Magdalena pisze:mały darczyńca powinien mieć takie samo prawo głosu jak bogaty darczyńca

:!:
Byłbym za takim właśnie podejściem - i teraz i w przyszłości. Przecież to gest jest ważny, a nie kwota (tzn. ona też jest istotna, ale od innej chyba strony :roll: ).

U mnie z kasą krucho(bo i z pracą krucho 8) ) i może nie powinnam się wtrącać, ale podpisuję się pod takim właśnie zdaniem. Uważam to za najbardziej sprawiedliwe rozwiązanie.
Gratuluję cierpliwości Wojtku i życzę szczęśliwego i szybkiego końca akcji :wink:
Obrazek PumaObrazekOhana
Koty i psy ;) są jak powietrze: wszędzie ich pełno i nie da się bez nich żyć...

Aki

Od: Pon paź 06, 2003 8:50

Post » Śro cze 16, 2004 21:01

Wojtek pisze:Wojtek nie jest niezastąpiony.

Ale sobie świetnie radzi i ma anielską cierpliwość do forumowiczów, za co Go szczerze podziwiam 8)

ina

Od: Śro paź 08, 2003 21:27

Post » Śro cze 16, 2004 21:27

ina pisze:
Wojtek pisze:Wojtek nie jest niezastąpiony.

Ale sobie świetnie radzi i ma anielską cierpliwość do forumowiczów, za co Go szczerze podziwiam 8)

Ja też podziwiam. :D
Obrazek

Janka

Od: Nie gru 01, 2002 1:49

Post » Śro cze 16, 2004 21:48

Kubusiowy pisze:No wiesz, kazdy kupil na miare swoich mozliwosci. To nie jest taki zwykly zakup bo przeciez czesc pieniedzy idzie na kotki. Jezeli kogos stac na to zeby poprzez taki zakup dac wiecej pieniedzy na kotki to powinien miec proporcjonalnie wiekszy wplyw na to gdzie te pieniazki pojda. Tak uwazam. Jakby mnie bylo stac to kupilbym nie 2 a 102 koszulki. I co? Tez mialbym prawo tylko do jednego glosu?

To nie jest takie proste.

1.
Gdyby było mnie stać na 102 koszulki, to zamiast kupować je, wpłaciłbym od razu 4000 PLN na schronisko. Byłby z tego większy pożytek.

2.
Czy gdybyś był członkiem KKCh, to też domagałbyś się, żeby Twój głos miał wagę proporcjonalną do Twoich wpłat?

I proszę nie traktować mojej wypowiedzi jako próby szantażu, zastraszania, czy innej formy nacisku ;)
Ostatnio edytowano Śro cze 16, 2004 22:27 przez Wojtek, łącznie edytowano 1 raz

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Śro cze 16, 2004 22:05

Dopisałem głosy:
zuza
Macda

http://www.koty.pl/hera/for/glosowanie.htm

Wojtek

Post » Śro cze 16, 2004 23:19

Wojtek

Post » Czw cze 17, 2004 0:51

Wojtek pisze:
Kubusiowy pisze:No wiesz, kazdy kupil na miare swoich mozliwosci. To nie jest taki zwykly zakup bo przeciez czesc pieniedzy idzie na kotki. Jezeli kogos stac na to zeby poprzez taki zakup dac wiecej pieniedzy na kotki to powinien miec proporcjonalnie wiekszy wplyw na to gdzie te pieniazki pojda. Tak uwazam. Jakby mnie bylo stac to kupilbym nie 2 a 102 koszulki. I co? Tez mialbym prawo tylko do jednego glosu?

To nie jest takie proste.

1.
Gdyby było mnie stać na 102 koszulki, to zamiast kupować je, wpłaciłbym od razu 4000 PLN na schronisko. Byłby z tego większy pożytek.
Jesli w moim abstrakcyjnym budzecie procent sumy zakupu 102 koszulek rownalby sie procentowi zakupu 2 koszulek w moim budzecie aktualnym to kupilbym 102 koszulki.

Koszulki nie sa bezposrednim zasileniem schroniska. Sa tez reklama miau.pl i jako taka reklama sa szansa na przyciagniecie ludzi chetnych na adopcje i pomoc kotom. A pomagac komus bezposrednio przeciez mozna. Jednak jesli pomagasz to chcesz wiedziec co sie z ta pomoca dzieje, miec na to wplyw. Troche tez w tym sensie uwazam za sluszna zasade 1 koszulka = 1 glos. Ale takze, jak zasugerowala Magdalena, rzeczywiscie podszedlem do tej kwestii jak akcjonariusz. Moze nieslusznie, nie wiem, ja w takim podejsciu nie widze nic zlego.
2.
Czy gdybyś był członkiem KKCh, to też domagałbyś się, żeby Twój głos miał wagę proporcjonalną do Twoich wpłat?
Nie moge ci odpowiedzeic na to pytanie. Tak naprawde nie mam pojecia co to jest KKCh :oops: , jak to dziala, kto jest czlonkiem itp itd. Mam zamiar dopytac was juz osobiscie w sobote :)

I proszę nie traktować mojej wypowiedzi jako próby szantażu, zastraszania, czy innej formy nacisku ;)
Nigdy w zyciu :) ! Mam nadzieje ze ja rowniez nie szantazowalem ciebie ani nie zastraszalem. Moze odrobine naciskalem, ale naprawde tylko odrobine :wink: .

Powtorze jeszcze raz - cala ta historie z glosowaniem powinnismy traktowac bardziej na luzie. Przeciez kazdy z celow na liscie jest pilny, niezbedny, natychmiastowy i dlatego tak naprawde jest wszystko jedno na ktory cel te pieniadze pojda.
Obrazek

Kubusiowy

Od: Sob lut 07, 2004 13:09

Post » Czw cze 17, 2004 8:04

Idąć wczoraj spać dumałam o koszulkowym głosowaniu.
Opcja ze zmianą 1 koszulka-1 głos (jak jest teraz) według zasad demokracji powinna być wcześniej również głosowana. A ja się zawsze dziwiłam, że w sejmie tak im się wszystko ślimaczy i ciągnie miesiącami i w koło macieju głosują jakieś dziwne procedury i tryby.
Teraz już zrozumiałam jak to działa :?

Magdalena

Od: Sob maja 18, 2002 12:05

Post » Czw cze 17, 2004 8:08

Jesli teraz obowiazuje zasada w glosowaniu: 1 glos za 1 koszulke, to czy mozna kazdy ze swoich glosow przeznaczyc na inny cel ?
Obrazek

M.

Od: Wto lut 05, 2002 11:17

Post » Czw cze 17, 2004 9:04

No i mam ból glowy :(
Wszystkie schroniska/osoby zajmujące się zwierzakami wydają mi sie jednakowo godne i potrzebujące wsparcia.
Ale zgadzam się, że lepiej przeznaczyc teraz większa sumę na jeden cel niz rozrabniac ją na mniejsze - będzie chyba wiekszy pozytek dla zwierzaków.

Wybierzcie za mnie, lepiej wiecie kto jest najbardziej potrzebujacy.
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Czw cze 17, 2004 14:09

M. pisze:Jesli teraz obowiazuje zasada w glosowaniu: 1 glos za 1 koszulke, to czy mozna kazdy ze swoich glosow przeznaczyc na inny cel ?

Można.
Tylko po co?
Przecież cała kwota zostanie przeznaczona na jeden cel.

Sądzę, że osobom, które chciały głosowania proporcjonalnego do ilości kupionych koszulek, chodziło o wzmocnienie swoich faworytów, a nie o rozdrobnienie głosów.

Wojtek

Post » Czw cze 17, 2004 15:17

Dopisałem głosy:
Estraven

http://www.koty.pl/hera/for/glosowanie.htm

Wojtek

Post » Czw cze 17, 2004 15:19

A czy zauwazyliscie, ze jesli pozostale glosy rozloza sie tak jak dotychczasowe, to nie ma znaczenia jak te glosy liczymy, czy proporcjonalnie czy nie? Tak wiec cala dyskusja chyba byla niepotrzebna...
Pozdrowienia
Marlena, Alice, Santuzza, Altair

Marlena

Od: Pon lut 02, 2004 9:19

[poprzednia][następna]