Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 31, 2012 22:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Czy ktoś ma miejsce na rudego podrostka?Kotek jest zdziczały ale można byłoby go udomowić.Karmiciel ma dziki pomysł wywiezienia go na wieś :(
Miał też super pomysł pozbycia się niewysterylizowanej kotki.Jego znajomi ze wsi chcą łowną więc nie może być bezpłodna :evil: :evil: Jutro mam ją zabrać.Nie ma wyjscia inaczej pojedzie płodzić maluchy :roll:
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Czw maja 31, 2012 22:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z383800518

W nocy z 27 na 28 maja w Gdańsku Oliwie przy ulicy Czyżewskiego (naprzeciwko cmentarza, obok sklepu "Iwona") zaginął biało-czarny kot.
Najprawdopodobniej "zwiedza" ogródki w obrębie ulic Czyżewskiego / Karpacka/ Pawła Gdańca i skraj lasu.
Kotek jest niewychodzący (nie zna okolicy), może być wystraszony i przerażony - to jego pierwszy pobyt poza domem.

Umaszczenie: białe z czarnymi plamkami.
Znaki szczególne: z prawego oczka cieknie wydzielina.
Informacje dodatkowe: smukła sylwetka ciała, kot ma obcięte pazury i nie nosi obroży.

WAŻNE: kot ma chore nerki i pęcherz - nie może przyjmować "zwykłego" żarcia dla kotów, wymaga stałej opieki weterynaryjnej.

Ktokolwiek widział kotka, posiada jakiekolwiek informacje na temat jego pobytu proszony jest o kontakt 503 100 423

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z383830381 798444269

Oddam małą kotkę w dobre ręce. Kotka ma pół roku, wabi się Rózia. Chętną osobę, która zaopiekuje się kotką proszę o kontakt telefoniczny.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw maja 31, 2012 22:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 54666.html

coz to za atut "niewysterylizowana"??
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Czw maja 31, 2012 23:33 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/biala-kotka-trzyletnia-ogl5054666.html

coz to za atut "niewysterylizowana"??

Facet chce sterylizowac, nie ma kasy, pomoge mu.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Czw maja 31, 2012 23:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:Podaj pani od 5 miotu moj tel,albo sama zadzwon to omowimy jak moge pomoc w organizacji

dopiero teraz doczytałam. Dzięki - wyślę p. Karolinie info, jak będę potrzebna finansowo to chętnie :)

i jeszcze raz proszę o wsparcie- pisałam, olali, ciągle za młode:

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z384055501 tel. 513505461

Oddam 3 kociaki (2 kotki i 1 kocurek). Urodzone 11.04.1012r. Są samodzielne, uwielbiają się bawić, mieszkają w warunkach domowych.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt cze 01, 2012 9:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

[quote="aga marczak"]Szukam tymczasu do czasu zaszczepienia kotów(potem je zabiorę do siebie)dla dwóch trikolorek i jednego pingwinka.Malusieńkie,ale same jedzą.Są prześliczne.Szkoda byłoby aby je wcięło.Ja mam pp nie mogę ich narażać biorąc do siebie bez szczepień

a na jak długo potrzebny byłby ten dom dla maluchów?
funan

funan

Od: Wto lip 28, 2009 11:14

Post » Sob cze 02, 2012 0:08 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

funan dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aga marczak

Post » Sob cze 02, 2012 0:21 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:Dzwoniła Pani Edyta z Gdańska ma miot czterotygodniowych kociąt do zabrania - 2 białe, 1 czarny.
Ktoś chętny na tymczas?

Co z tymi kotami
Białych absolutnie nie można zostawić bo trafią do rozmnażaczy jak tylko kobieta da ogłoszenia
Mogłabym je wziąć jeśli ktoś je odrobaczy i potem zaszczepi(miałam pp)Czyli potrzebny awaryjny dt
P I L N E
Obrazek

aga marczak

Post » Sob cze 02, 2012 0:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

aga marczak pisze:
Marlon pisze:Dzwoniła Pani Edyta z Gdańska ma miot czterotygodniowych kociąt do zabrania - 2 białe, 1 czarny.
Ktoś chętny na tymczas?

Co z tymi kotami
Białych absolutnie nie można zostawić bo trafią do rozmnażaczy jak tylko kobieta da ogłoszenia
Mogłabym je wziąć jeśli ktoś je odrobaczy i potem zaszczepi(miałam pp)Czyli potrzebny awaryjny dt
P I L N E

Te koty są od Edyty z Gdanska, kolezanki Małgosi (tej co ma od Ciebie stoczniowa kotke), nie wiadomo co z tymi kotami, Aga Lendas chciala je wziac ale Edyta nie przywiozla ich chyba.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Sob cze 02, 2012 12:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

czy ktoś ma może miejsce dla małego młodego łagodnego pieska;
z tego co wiem DT potrzebne na cito :(
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Sob cze 02, 2012 17:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

W Gdyni, na Chwarznie, ul. Tezeusza znaleziono rudego kocura, kastrat, wygląda na starszego kota, ma zaćmy na oczach. Wyraźnie kot domowy! Mruczy, jest bardzo łagodny! Jest teraz u mnie na leczeniu, ma dużą nadżerkę na języku. Może jednak ktoś go szuka!
Może tylko się zgubił i dlatego jest w takim stanie, nie chcę wierzyć w to, że ktos wyrzucił takiego biednego staruszka na poniewierkę :(
Właśnie go wykąpałąm, bo rozprzestrzeniał raczej mało przyjemne zapachy, przez tą nadżerkę nie jest w stanie się myć.
Kot mimo, że jego język jest jedną wielką nadżerką samodzielnie je, wyniki badania krwi ma całkiem dobre, tylko podwyższony cukier - ale nie wiemy czy był na czczo, więc będziemy powtarzać ten parametr, test FIV i FELV ujemny.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob cze 02, 2012 17:36 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

odebrałam od Ewy i Agnieszki, wszystkie rzeczy ze stoiska z Brzeźna,
puszki oraz stojak nasza reklama są u nie,
Marlena przy okazji podjedz proszę do mnie to policzymu i ustalimy co i jak dalej ;-)
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Sob cze 02, 2012 17:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:W Gdyni, na Chwarznie, ul. Tezeusza znaleziono rudego kocura, kastrat, wygląda na starszego kota, ma zaćmy na oczach. Wyraźnie kot domowy! Mruczy, jest bardzo łagodny! Jest teraz u mnie na leczeniu, ma dużą nadżerkę na języku. Może jednak ktoś go szuka!
Może tylko się zgubił i dlatego jest w takim stanie, nie chcę wierzyć w to, że ktos wyrzucił takiego biednego staruszka na poniewierkę :(
Właśnie go wykąpałąm, bo rozprzestrzeniał raczej mało przyjemne zapachy, przez tą nadżerkę nie jest w stanie się myć.
Kot mimo, że jego język jest jedną wielką nadżerką samodzielnie je, wyniki badania krwi ma całkiem dobre, tylko podwyższony cukier - ale nie wiemy czy był na czczo, więc będziemy powtarzać ten parametr, test FIV i FELV ujemny.

Podwyższony cukier może być u kota reakcją na stres. Mocznik i kreatynina też OK?

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Sob cze 02, 2012 18:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kot nie wygląda na zestresowanego, chyba jest zadowolony, ze w końcu ktoś się nim zajął - ciągle mruczy jak tylko coś się przy nim robi, mocznik i kreatynina OK.
Kot przed kąpaniem wyglądał tak:
Obrazek
Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob cze 02, 2012 18:15 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Pierwsza zmiana na dzisiejszej iprezie w Brzeźnie - Małgosia i Wiola
Obrazek
Obrazek