cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 01, 2012 20:39 Re: cz.V Kocia Przystań. Kesnia po operacji, wizyta III 6 marca

wiiwii pisze:
MIKUŚ pisze:Rozliczenie zrobione na pierwszej stronie :)

"+ 100 zł Kita-Rzeszów (klnięcie)"

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kochana, wiesz jak sobie pojechałam :D
ale fajnie było :D
niebawem pewnie powtórzę, jak znowu pojawi się jakaś osoba oddająca kota :(
Ostatnio edytowano Czw mar 01, 2012 20:45 przez KITA - RZESZÓW, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

Post » Czw mar 01, 2012 20:42 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 marca

Kochany Mysiorku :kotek:
cioteczka widzi Twojego "-" na koncie, ale nie martw się,
po 10, wyślę kieszonkowe :P
Kocham Cię moja pampersowa dupeczko :D :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

KITA - RZESZÓW

Post » Czw mar 01, 2012 20:44 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 marca

lukazon pisze:Witam Wszystkich.
Jestem tutaj nowy. Żona zna z liceum jedną z wolontariuszek z Przystani. Jesteśmy z Sosnowca, pozytywnie zakręceni na punkcie kotów (sami mamy jedną taką czarną :p). W niedzielę przyjedziemy do Przystani z prezentem w postaci jedzonka suchego i mokrego + kila saszetek z weterynaryjnym żarełkiem, które zostało po leczeniu naszego Persa (niestety poszedł sobie za tęczowy mostek).
Pozdr.
Łukasz.

Witaj :D
skoro jesteś zakręcony na punkcie kotów - to już Cię lubię :D
Fajnie że dołączyłeś :ryk:
Obrazek Obrazek

KITA - RZESZÓW

Post » Czw mar 01, 2012 21:45 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 marca

Kita ty to jesteś pozytywnie zakręcona

kieszonkowe dla pampersowej dupki, no ładnie , ładnie:) :mrgreen:

filcowasova

Od: Nie sie 14, 2011 22:51

Post » Czw mar 01, 2012 21:49 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 marca

filcowasova pisze:Kita ty to jesteś pozytywnie zakręcona

kieszonkowe dla pampersowej dupki, no ładnie , ładnie:) :mrgreen:

no kocham tą jego dupeczkę, eh... chyba jakiś zboczuch ze mnie :ryk:
mój szympansik :kotek:
muszę mu dać jakiegoś grosza, w końcu ma dwie laski w domu + MIKUŚ to trzy,
niech da im po jakimś badylu na dzień kobiet :wink:
Obrazek Obrazek

KITA - RZESZÓW

Post » Czw mar 01, 2012 23:27 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 marca

wiiwii pisze:
Jestem tutaj nowy. Żona zna z liceum jedną z wolontariuszek z Przystani. Jesteśmy z Sosnowca, pozytywnie zakręceni na punkcie kotów (sami mamy jedną taką czarną :p). W niedzielę przyjedziemy do Przystani z prezentem w postaci jedzonka suchego i mokrego + kila saszetek z weterynaryjnym żarełkiem, które zostało po leczeniu naszego Persa (niestety poszedł sobie za tęczowy mostek).
Pozdr.
Łukasz.

Wiem o kogo chodzi :-) Witaj, fajnie że się objawiłeś! :ok:
Zapraszamy do Przystani! Wszelkie dary chętnie i z wdzięcznością przyjmiemy!
Ja będę na dyżurze porannym od 9-10, dajcie znać jak będziecie - Edyta ma mój telefon.
Pozdrawiam i do zobaczenia!

No miło mi :) Postaramy się wstać rano w niedzielę i podskoczymy do Was :)
Pozdr.

lukazon

Od: Czw mar 01, 2012 11:00

Post » Czw mar 01, 2012 23:29 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 marca

KITA - RZESZÓW pisze:
Pozdr.
Łukasz.

Witaj :D
skoro jesteś zakręcony na punkcie kotów - to już Cię lubię :D
Fajnie że dołączyłeś :ryk:

No witam, witam....zakręcenie trwa od momentu jak mamy Szelmę w domu czyli listopad 2007, chyba się pogłębia, ostatnio w te mrozy jak jakaś "babcia kocia karmicielka" wysypałem whiskasa w pojemniczku dla uliczników z okolicy (pytanie czy było to zjadliwe przy -20 stopniach to już inna sprawa....).
Pozdrawiam.

lukazon

Od: Czw mar 01, 2012 11:00

Post » Pt mar 02, 2012 9:04 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 marca

lukazon pisze:... ostatnio w te mrozy jak jakaś "babcia kocia karmicielka" wysypałem whiskasa w pojemniczku dla uliczników z okolicy (pytanie czy było to zjadliwe przy -20 stopniach to już inna sprawa....).
Pozdrawiam.

Myślę że jak najbardziej - suche nie zamarza tak szybko jak mokre. A nie sprawdziłeś czy zniknęło? BTW - nie tylko babcie mają licencję na karmienie! :ok:
Mój tato też karmi - działkowe koty. Karmiły się wpierw zimą przy kompostowniku (resztki z obiadu). Jak tylko ośmieliły się podejść i dały się zauważyć (bo do pewnego momentu nikt nie wiedział o ich istnieniu, tzn. tato widział łapki na śniegu, ale nie wiedział czyje), dostały godziwe jedzenie i ocieplaną budę. Wszystkie przeżyły zimę. Pech chce, że kotka jest najbardziej dzika i nie daje się pogłaskać/złapać (a przydałoby się sterylkę uczynić).

Chcę podnieść wątek dziury, którą prawdopodobnie został wrzucony bidny Ginger.
Bo się jakoś rozeszło po kościach, a to ważne - czy będzie OK, jak to zalepimy pianką? Mój tator obiecał się tym zająć - przy okazji by zamontował uchwyty do szafek - przynajmniej do tej nad zlewem.
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Pt mar 02, 2012 14:25 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 marca

Zdaję relację z dyżuru rannego. :D

Bardzo miła ta nowa kotka, ta starsza, a jaki fafelek ma :D słodka. Natomiast długo nie mogłam znaleźć tej czarnej, już myślałam, że albo ją jakimś cudem wypuściłam przy wchodzeniu, albo może ktoś już ją zdążył zabrać do DT, ale znalazła się- na samym szczycie boksów, na kocach pod sufitem. Tak, dobrze zgadujecie, zdjęcie jej stamtąd wcale nie było proste :wink: . One mają kuwetę poza boksem więc na do widzenia nie otwierałam woliery tylko ich boks, no bo jak mają się załatwić jak je zamknę... :?: A może by je tak rozdzielić :?:
Znalazłam trochę biegunki w kuwecie w wolierze, oprócz tego Aszka miała obrzygany kocyk, a jak dałam jej jedzenie to zjadła najpierw ładnie, ale potem niestety wszystko zwróciła :( Oczywiście kocyk wymieniony.Wymieniłam też kocyk Kenelkom, bo był cały pozalewany itp. Wsadziłam kocyk od nich do reklamówki i opisałam, tak w razie wu.
W całej wolierze była granda, wszystko porozwalane :wink: ale przynajmniej Ksawery jak weszłam to siedział z innymi kotami.
Aszka dała sobie zakropić tylko jedno oko, ale przynajmniej to chore. Już to dużo lepiej wygląda.
I wisienka na szczycie tortu, Jankes mnie ugryzł chyba ze 3 razy jak próbowałam go zanieść do woliery żeby umyć podłogę :1luvu: Tylko czemu dalej uważam, że jest uroczy :?: :kotek:
Z tego wszystkiego spóźniłam się na praktyki, ale nauczycielka po wysłuchaniu historii moich zmagań, przebaczyła mi spóźnienie :wink:
Szeregowy Ilon po wypełnionej misji odmeldowuje się :mrgreen:
Obrazek

600 826 165

ilka;)

Od: Nie lut 26, 2012 19:58

Post » Pt mar 02, 2012 14:28 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 marca

A i jeszcze jedno.
W grafiku w KP jestem zapisana na wtorek po południu, a na forum w poniedziałek... ktoś wie o co chodzi :?: :?:
Obrazek

600 826 165

ilka;)

Post » Pt mar 02, 2012 15:10 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 marca

ilka idziesz w pon i wtorek :mrgreen:

filcowasova

Od: Nie sie 14, 2011 22:51

Post » Pt mar 02, 2012 15:52 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 marca

filcowasova, dla mnie bomba :lol:
ale trzeba też dać podyżurować innym, bo potem koty ich nie poznają :wink:
Obrazek

600 826 165

ilka;)

Post » Pt mar 02, 2012 16:04 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 marca

Pozdrowienia od Ryszardy :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek takie sobie miejsce wybrała do spania :)

Richarda

Od: Pon lut 20, 2012 9:02

Post » Pt mar 02, 2012 17:31 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 marca

slicznota! ale ma fajne poslanko i jak daje sie dotknac czy nadal panna nietykalska :?:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pt mar 02, 2012 17:35 Re: cz.V Kocia Przystań. Ksenia po operacji, wizyta III 6 marca

nadal panna nietykalska, ale wskakuje już do nas na łóżko, nawet leży parę cm od nas jak siedzimy, je z ręki, przychodzi do kuchni i gotuje ze mną, jednakże dotykać się na razie nie da...
cierpliwie czekam.. mam tylko nadzieję, że jest na co.. :oops:

Richarda

Od: Pon lut 20, 2012 9:02

[poprzednia][następna]