Szczytno 4 - walczymy. Potrzebny CANISERIN/SUROWICA !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 05, 2011 15:57 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

Jestem w końcu niestety byłam na wyjeździe czyli bez internetu.Tuptuś siedzi na kolankach a Atomek chodzi sobie po pokoju.Chłopcy sie trzymają ale mają jakieś dziwne zmiany na skórze ,najpierw myślalam ,że to od jedzenia całe wchodziły do miseczek ale teraz nie jestem pewna,wetka tez patrzyła na te zmiany .Najważniejsze ,ze jedzą i bawią się.Atomek jest bardziej energiczny ,Tuptuś spokojniejszy ,delikatniejszy.Może uda mi się zrobić jakąś fotkę. :oops:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro paź 05, 2011 18:51 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

Rudzik ma niewydolność nerek. Krew ledwo się udało pobrać, nie wiem, jak to bedzie z kroplówkami, jutro zobaczymy. Nie jest łatwy w obsłudze.
Kilka dni temu była tu na wątku informacja, że TOZ chce dać koty i kociaki z interwencji do schroniska, w końcu okazało się, ze kociaki sa tylko dwa. Trafiły do lecznicy, w której byłam z Rudzikiem, nawet je tam widziałam, ale dziś był tylko starszy bo mniejszy, ze zniszczonym oczkiem znalazł już dom :(
Była za to w lecznicy nowa podrzucona szylka, niezwykłej urody, może półtoramiesięczna. :(
Te zmiany na skórze u maluchów to może być grzybek po tylu antybiotykach. Rudzik ma na brodzie świerzbowca, a nie można uzywać do jego tępienia leków z powodu nerek.

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Śro paź 05, 2011 19:05 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

Wat maluszki nie otrzymywały i nie otrzymują antybiotyku.One sa jeszcze takie brudaski nie bardzo miał kto nauczyć jak się myć. :P Przykro mi z powodu Rudzika .Wat a jak wyniki mocno złe i ile on może mieć lat?Ten maluszek z lecznicy chyba będzie niewidomy i pojechał do Kociego Świata bo jakie szanse miałby na wsi u tej kobiety żadnych. :| Mam jakieś słabe fotki brudasków to wyślę do Kasi.

horacy 7

Post » Śro paź 05, 2011 19:18 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

Basiu to maluszki co to ciągle słabują.Mogą mieć zmiany grzybiczne.To normalne u takich dzieciaków.Obserwuj je.Lila była prana w nizoralu i wet stosował jej jakieś opryski.

Czy to się nigdy nie skończy. To podrzucanie i porzucanie?Nawet nie wiem co powiedzieć bo słów brak.

Kciuki wielkie za maluszki u ciebie Basiu. :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro paź 05, 2011 19:19 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

Nie skończy się za naszego życia. Dlatego potrzebna jest edukacja i wciąż.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro paź 05, 2011 19:35 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

ASK@ pisze:Basiu to maluszki co to ciągle słabują.Mogą mieć zmiany grzybiczne.To normalne u takich dzieciaków.Obserwuj je.Lila była prana w nizoralu i wet stosował jej jakieś opryski.

Czy to się nigdy nie skończy. To podrzucanie i porzucanie?Nawet nie wiem co powiedzieć bo słów brak.

Kciuki wielkie za maluszki u ciebie Basiu. :ok:

Właśnie zaczynam sie bać grzybicy ,najpierw wydawało mi się ,ze to wszystko z powodu mleka jak jadły były nim oblepione.Teraz jednak jedzą już całkiem ładnie a skóra nadal brzydka jest.Takie słabe dzieciaki z nich.W poniedziałek mają trzecią dawkę zylexisu.

horacy 7

Post » Śro paź 05, 2011 19:36 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

O grzybicy wie wszystko jolabuk z Łodzi.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro paź 05, 2011 19:44 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
po_prostu_kaska

Post » Śro paź 05, 2011 19:46 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

Białe cudaki śmigajcie po domki :ok:
żeby was chociaż ktoś zarezerwował.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro paź 05, 2011 19:55 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

MalgWroclaw pisze:Białe cudaki śmigajcie po domki :ok:
żeby was chociaż ktoś zarezerwował.

Małgosiu domki na nie czekają tylko jeden domek chciał dwa w Mrągowie drugi tez miał zabrać dwa i ew.później wyadoptowac lub zostawić czarną siostrzyczkę.Niestety jeszcze myslę ,że jest za wcześnie na rozdzielanie ich i oddawanie.Nie wiem co zdecyduje lecz na razie martwię się o ich zdrowie.

horacy 7

Post » Śro paź 05, 2011 19:57 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

Napisz do jolabuk, na pewno Ci poradzi z ewentualnym grzybem.
Wątek Joli:
viewtopic.php?f=1&t=123437
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro paź 05, 2011 20:06 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

Jak na białe cudaski-brudaski to nie jest źle :wink: :ok: :1luvu: :1luvu:

Nie czytałam forum przez parę dni, nadrabiam zaległości i to ryczę, to miałabym ochotę ruszyć na kogo z kłonicą... może wbiłabym choć trochę rozumu i współczucia. Jak można... najwyraźniej wciąż można. Ale tak w odniesieniu do jednego ze wcześniejszych postów - czy naprawdę nie ma w okolicy jakiegoś zaangażowanego dziennikarza, który zrobiłby trochę szumu wkoło schroniska? Naprawdę ufam, że są ludzie, młodzież, którzy chętnie włączyliby się do pomocy czy w wolontariat. Dobrze byłoby taką akcję nagłaśniająca zrobić jak najszybciej, najlepiej jeszcze teraz przed wyborami (wiadomo, troska o zwierzątka jest taka pozytywna w kampanii). Może jakiś lokalny dodatek GW? czasem mają takich reporterów interwencyjnych szukających tematu, których można by mądrze wykorzystać.

A w ogóle to chapeau bas (i myślę, że już tam do skutku zostanie)
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Śro paź 05, 2011 22:54 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

horacy 7 pisze:Przykro mi z powodu Rudzika .Wat a jak wyniki mocno złe i ile on może mieć lat?

Nie wiem, ile ma lat, jakieś 3-5 podobno.
Wyniki sa niedobre: mocznik 161, kreatynina 2.02, fosfor 8,4. Morfologii nie ma, bo zrobił sie skrzep zanim dowiozłam

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Śro paź 05, 2011 23:02 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

wat pisze:
horacy 7 pisze:Przykro mi z powodu Rudzika .Wat a jak wyniki mocno złe i ile on może mieć lat?

Nie wiem, ile ma lat, jakieś 3-5 podobno.
Wyniki sa niedobre: mocznik 161, kreatynina 2.02, fosfor 8,4. Morfologii nie ma, bo zrobił sie skrzep zanim dowiozłam

jej, to przeciez wcale nie są niedobre wyniki!!!
Dlaczego wyniki są niedobre? wet jakoś to uargumentował?
Owszem, są ponad normę i na jak takiego młodego kota już wymagają uwagi i leczenia, ale żeby od razu twierdzić ze są niedobre to nie rozumiem... moja Mała takie miała i zastosowane leczenie szybko przyniosło efekt.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw paź 06, 2011 9:15 Re: Szczytno 4 - smutno. POTRZEBNE DT BY ŻYŁY! I znów [*]

bagheera pisze:Jak na białe cudaski-brudaski to nie jest źle :wink: :ok: :1luvu: :1luvu:

Nie czytałam forum przez parę dni, nadrabiam zaległości i to ryczę, to miałabym ochotę ruszyć na kogo z kłonicą... może wbiłabym choć trochę rozumu i współczucia. Jak można... najwyraźniej wciąż można. Ale tak w odniesieniu do jednego ze wcześniejszych postów - czy naprawdę nie ma w okolicy jakiegoś zaangażowanego dziennikarza, który zrobiłby trochę szumu wkoło schroniska? Naprawdę ufam, że są ludzie, młodzież, którzy chętnie włączyliby się do pomocy czy w wolontariat. Dobrze byłoby taką akcję nagłaśniająca zrobić jak najszybciej, najlepiej jeszcze teraz przed wyborami (wiadomo, troska o zwierzątka jest taka pozytywna w kampanii). Może jakiś lokalny dodatek GW? czasem mają takich reporterów interwencyjnych szukających tematu, których można by mądrze wykorzystać.

A w ogóle to chapeau bas (i myślę, że już tam do skutku zostanie)

Ja już nie mam siły na takie walki w pojedynkę to walka z wiatrakami i trzeba być tam na codzień by widzieć wiele rzeczy inaczej to całkiem fajnie wygląda .Gdyby taki reporter przyszedł nic nie zobaczy złego.Niedawno gazeta drukowała artykuł uczulałam na sterylizację,by nie oddawano kociąt do schroniska i co zyskałam ,ze większośc ludzi kazała koty zabrać mi skoro je kocham.Efekt artykułu mizerny wręcz odwrotny.

horacy 7

[poprzednia][następna]