Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT/DS w każdej ilości...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lis 10, 2011 11:20 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

Ło mamuniu, w ogóle mi ten schron umknął 8O
Nie mogę :crying:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw lis 10, 2011 11:30 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

Matko, co za klęska urodzaju...

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Czw lis 10, 2011 12:36 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

:(

muszę zadbać w końcu o swoje koty, wzięcie tymczasa powoduje, że moje koty są poszkodowane - nie mogą ze mną spać, nie mam czasu ich nawet pogłaskać...
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Czw lis 10, 2011 15:51 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

dzięki.

co do klęski urodzaju - Wysokie Mazowieckie mnie ściga... aktualnie w wersji, że dowiozą kotkę i kociaki w sobotę... nie mam pojęcia jakie, w jakim wieku, nawet ile... zdaje się, że muszą być nie bardzo dzikie skoro pani ma je zamiar sama złapać...

szlag by to.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw lis 10, 2011 16:14 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

Najbliższe plany i potrzeby:

1. Łapanki:
a) dziś lub jutro Piotr + malgosiab - Stalowa i okolice

potem jedną klatkę trzeba pożyczyć pewnej pani, odda ją w poniedziałek

reszta sprzętu musi trafić do mnie max do poniedziałku po południu

b) poniedziałek ja + Afron1 - noc na Pradze, sprzęt zostaje na Ursynowie

c) wtorek wieczorem - ja + @Freak - Ursynów, sprzęt tam zostaje...

... i musi jakoś trafić na Bielany max w czwartek wieczorem, bo...

d) w piątek rano wraz z Olą13 jedziemy na Rzeczną.

W międzyczasie Aleba zamierza wykończyć Przasnyską (bo ma niedobór miłych chorych podlotków) i myśli o okolicach Mianowskiego.

2. Potrzebne na gwałt DT dla:
a) W sobotę ma przyjechać brygada z Wysokiego Mazowieckiego - kotka i kilka młodych
b) chorych "kociąt" z okolic Stalowej
c) 4-5 miesięcznej kotki czarnej miłej
d) zdrowiutkiego i przemiłego 8-9 tyg. czarnego Taryfka (na razie siedzi w dużym transporterze w mojej wannie, bo inaczej złapie jakieś syfy)

Pomóżcie proszę w organizacji
- przewozu sprzętu między akcjami
- szukaniu DT
Obrazek

jopop

Post » Czw lis 10, 2011 16:20 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

c) mogę zabrać z lecznicy do siebie w środę po robocie, ale nie mogę zagwarantować transportu na Bielany.

OKI

Post » Czw lis 10, 2011 16:22 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

Poczekajcie z tą środą, może to będzie nasz dzień na Przasnyską - akurat odwiozłabym te kotki po sterylkach.
Fragmentu o miłych chorych podlotkach nie skomentuję :twisted:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw lis 10, 2011 16:25 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

Poczekamy :) Jakbyś jednak w środę nie jechała do lecznicy, to daj znać, zabiorę.

aha, dopiero doczytałam - ten sprzęt po łapance na Stalowej to mogę w weekend podrzucić. Razem z monitorem ;)

OKI

Post » Czw lis 10, 2011 18:07 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

PROŚBA OGROMNA :!:

Wszystkie współpracujące z nami osoby prosimy o przejrzenie swoich zasobów i zwrot należących do nas:

* transporterów -> mieliśmy ich MNÓSTWO, a teraz mamy 3 na krzyż... Brakuje nam ich na łapankach, osobiście upychałam po 3 koty do jednego transportera, bo nie mieliśmy w co ich pakować. Jeśli ktoś ma coś naszego, PROSIMY O PILNY ZWROT (vide post jopop o planowanych łapankach)

* klatek wystawowych -> jak wyżej, sporo gdzieś się rozeszło "po ludziach" i teraz nie mamy jak przechowywać kotów

* podbieraka -> komuś pożyczyłam, teraz nie pamiętam komu (wiem, skleroza :oops:), a przydałby się bardzo w przyszłym tygodniu
Alfons Allais

Aleba

Post » Pt lis 11, 2011 14:17 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba o zwrot transporterów i klatek!!!

No dobrze, pochwalę się moimi nowymi podopiecznymi ;)

Inawzaja czarnych kotów:
Obrazek Obrazek

Ponieważ maluchy na salonach były łapane, dostały salonowe imiona 8)

Gaston (białe gacie i biała plamka pod lewą pachą):
Obrazek Obrazek Obrazek

Louis (białe gacie i biały koniuszek ogona) - to ten najmilszy, mruczący:
Obrazek Obrazek Obrazek

Claude (duży biały krawat, dużo białego na brzuchu):
Obrazek Obrazek

Serge (mały biały krawat, białe gacie):
Obrazek Obrazek Obrazek

No i szylka bezimienna - szuka DT, inaczej po wyleczeniu i ciachnięciu będzie musiała wrócić do ogródka:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Alfons Allais

Aleba

Post » Pt lis 11, 2011 14:43 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba o zwrot transporterów i klatek!!!

U mnie w garażu jest jedna klatka, która powinna trafić do Jopop. Niestety, jestem chora, nie ruszę się dziś i jutro z domu, a o noszeniu klatki z garażu do samochodu - to już w ogóle nie ma mowy. :?
Czy ktoś zechciałby przejechać się do mnie?
To naprawdę nie jest koniec świata, ja codziennie jeżdżę do pracy na Żoliborz. :mrgreen:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt lis 11, 2011 16:45 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba o zwrot transporterów i klatek!!!

oj! bardzo, bardzo, bardzo proszę jakiegoś drivera lubiącego podróże o tę wyprawę do Agneski... już 3 koty trzymam w transporterach, wprawdzie dużych, ale jednak...
Obrazek

jopop

Post » Pt lis 11, 2011 17:58 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba o zwrot transporterów i klatek!!!

podjadę do Agneski ,tylko kotka odstawię na pociąg :mrgreen:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Sob lis 12, 2011 2:18 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba o zwrot transporterów i klatek!!!

a ja nie chcę Soci oddawać :( :( :(
jeszcze jej ogłoszenia nawet nie zrobiłam i jakoś wcale nie chcę :( :( . żaden kot na mnie tak miłością nie podziałał jak ona..
właśnie koło mnie śpi wyciągnięta na plecach i mruczy i tak cały czas gdzieś we mnie wtulona..
moja Socinka ..!!

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

[poprzednia][następna]