Kocia Skarbonka-bazarki na gwałt potrzebne!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 10, 2011 10:07 Re: Kocia Skarbonka-bazarki na gwałt potrzebne!

Ta pogoda jest dołująca. A jak pomyślę o ulicznych kotach...

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw mar 10, 2011 10:10 Re: Kocia Skarbonka-bazarki na gwałt potrzebne!

Mruczeńka1981 pisze:Temat: Kilkadziesiąt głodnych,bezdomnych kotów-brakuje na KARMĘ!

anduk pisze:
Cudak1 pisze:Codziennie, od lat...... szkoda, że w zeszłą zimę "obrazili się na nie" i gdyby nie pani Basia i pomoc z forum, pewnie poumierałyby tam (w porcie) z głodu.

To co piszesz jest wyjątkowo obrzydliwe. Pochodzę z Krakowa, mieszkam tutaj od jakiegoś czasu i zanim w ogóle powstał wątek na miau o kotach tutaj mogłem przyglądać się, rozmawiać i poznawać to wszystko co się tutaj dzieje nie znając ani problemu bezdomności kotów tutaj ani trudnej sytuacji ich opiekunów.

To, że ktoś pozwoliłby umrzeć kotom z głodu to jest taka sama prawda, jak w pierwszym poście starego tematu, że "koty dostają resztki z obiadu", naprawdę wierzysz, że dorosłe koty by tak wyglądały jak wyglądały i były w takiej ilości jak były we wszystkich stadach w Stepnicy?

Jakoś dziwne, że regularnie widziałem i widuję opiekuna jadącego na rowerze z żarciem do kotów w porcie, na działkach oraz przy śmietnikach i musiałem wysłuchiwać jego zmartwień, że koty z portu nie mają gdzie się schować w zimie po jego przejściu na emeryturę i problemów z barakiem zaanektowanym przez administrację (gdy on pracował to kociaki w zimie zawsze mogły się schronić w baraku i grzejnik chodził non stop). Nawet jak mu kręgosłup wysiadł i leżał sparaliżowany to mama envy i envy robiły obchód po kocich stadach, potem gdy on sam chodził o kulach, to jeździł do nich autem. Widziałem to na własne oczy, byłem przy tym i brałem w tym udział osobiście, nie opierając się na tym, co ktoś powiedział, czy w internecie napisał.

Od ostatniego roku, dzięki wsparciu miau i pomocy z zakupem suchej karmy od kociej doliny (co jest jasne dla wszystkich, że finansowo opiekunów w Stepnicy odciążyło) można było przeznaczyć nasze prywatne pieniądze na inne cele. Kociaki na działce dostały nowy grzejnik (stary padł, przez lata chodził w baraku), kociaki z osiedla całą zimę spędziły w jego garażu też przy włączonym grzejniku - na wiosnę dwa rachunki za prąd też my zapłacimy jak co roku. Ja od stycznia woziłem i wysterylizowałem (dzięki pomocy miau) 8 kotek ze Stepnicy poświęcając swój prywatny czas i w większości prywatne pieniądze na paliwo i łapanie (sam złapałem 5 kotek, Ty z TŻ 1, a opiekun 2). Maluchy też łapałem ja z opiekunem i woziłem do Szczecina, ekspresówki by mogły dostać szansę na nowy dom. Rudaski, maluch przy bramie i Wiewiór zostały odrobaczone. Teraz w baraku siedzi szarotek, myślisz, że kto takiego dzikusa złapał, załatwił receptę na antybiotyk, kupił go i mu go codziennie podaje?

Dlatego jak ciągle czytam "my" "musimy" "dzięki nam" "zrobiliśmy" to mi się słabo robi. Nawet Helenie z portu żadnego ogłoszenia nie zrobiłaś, by jej domu szukać, a od nas wymagałaś, byśmy ją przetrzymali na DT mimo założenia pod sufit. Myślisz, że kociaki z działek mają lepiej i bezpieczniej niż w porcie? Nawet nie wiesz, gdzie aktualnie kociaki osiedlowe przesiadują i w jakiej liczbie. Nie mówiąc już o obu ogródkach działkowych, na których nigdy nie byłaś (jeden jest już od paru miesięcy ogrodzony i na pilota więc nikt tam się z zewnątrz nie dostanie).

Zmykam z tego wątku, nic tu po mnie - wirtualnie pisz o kotach, których nie widziałaś nigdy na oczy, komentuj zdjęcia nie przez Ciebie zrobione, oceniaj czyjeś zachowania, postawy i wybory, podkręcaj narrację podlewając sosem tragizmu i swojego wirtualnego zaangażowania, a daleko zajedziesz. Problem tylko jest taki (i nie do przeskoczenia), że gdy ten obrażony, wredny i ze spokojem patrzący na umierające z głodu i z zimna koty opiekun pomagał zwierzętom (nie tylko kotom) w Stepnicy, to osoba, która go ocenia, na kupę mówiła papu.

moze mi ktoś wyjaśnic :oops: :oops: :oops: co dalej?
krynia08

Post » Czw mar 10, 2011 10:11 Re: Kocia Skarbonka-bazarki na gwałt potrzebne!

mam nadzieje że do skarbonki nikt nie ma PRETENSJI i watek dalej bedzie taki jak był :oops:
krynia08

Post » Czw mar 10, 2011 10:20 Re: Kocia Skarbonka-bazarki na gwałt potrzebne!

Pewnie,że nikt nie ma, a kij ma zawsze 2 końce. Mam nadzieję,że Cudak1 coś nam tu napisze gwoli wyjaśnienia. A jeśli nie to trudno, po prostu już nie będę wysyłać karmy do Stepnicy. Takie sytuacje będą się zdażać i trza się z tym liczyć. Cudak tej karmy nie zjadła, tylko pewnie dała kotom, więc nie jest to kwestia np. oszustwa finansowego.
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Czw mar 10, 2011 10:48 Re: Kocia Skarbonka-bazarki na gwałt potrzebne!

Mruczeńka1981 pisze:Pewnie,że nikt nie ma, a kij ma zawsze 2 końce. Mam nadzieję,że Cudak1 coś nam tu napisze gwoli wyjaśnienia. A jeśli nie to trudno, po prostu już nie będę wysyłać karmy do Stepnicy. Takie sytuacje będą się zdażać i trza się z tym liczyć. Cudak tej karmy nie zjadła, tylko pewnie dała kotom, więc nie jest to kwestia np. oszustwa finansowego.

mam nadzieję bo chodzi o koty :!:
krynia08

Post » Czw mar 10, 2011 10:57 Re: Kocia Skarbonka-bazarki na gwałt potrzebne!

Słonka, czy mogę zrobić małą prywatę: viewtopic.php?f=20&t=124343

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw mar 10, 2011 11:20 Re: Kocia Skarbonka-bazarki na gwałt potrzebne!

Erin pisze:Słonka, czy mogę zrobić małą prywatę: viewtopic.php?f=20&t=124343

zawsze można :mrgreen:
krynia08

Post » Czw mar 10, 2011 11:28 Re: Kocia Skarbonka-bazarki na gwałt potrzebne!

krynia08 pisze:

Dzięki! :1luvu:
Zaglądnijcie, może coś wybierzecie i MPiczkom pomożecie.
O, rymnęło mi siem :mrgreen:

Erin

Post » Czw mar 10, 2011 12:51 Re: Kocia Skarbonka-bazarki na gwałt potrzebne!

Erin pisze:
krynia08 pisze:

Dzięki! :1luvu:
Zaglądnijcie, może coś wybierzecie i MPiczkom pomożecie.
O, rymnęło mi siem :mrgreen:

chociaż podnosić będę :ok:

pucio79

Od: Nie sty 10, 2010 14:40

Post » Czw mar 10, 2011 13:04 Re: Kocia Skarbonka-bazarki na gwałt potrzebne!

Pucio :1luvu:

Erin

Post » Czw mar 10, 2011 14:23 Re: Kocia Skarbonka-bazarki na gwałt potrzebne!

A co tu tak cicho? Gdzie wie som?
Coś na poprawę humorku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Obrazek

Erin

Post » Czw mar 10, 2011 14:29 Re: Kocia Skarbonka-bazarki na gwałt potrzebne!

dzieńboberek :kotek:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw mar 10, 2011 14:36 Re: Kocia Skarbonka-bazarki na gwałt potrzebne!

Erin pisze:A co tu tak cicho? Gdzie wie som?
Coś na poprawę humorku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Obrazek

ja na tym różowym :ryk: :ryk: :ryk:
krynia08

Post » Czw mar 10, 2011 14:38 Re: Kocia Skarbonka-bazarki na gwałt potrzebne!

Berek! :P

krynia08 pisze:ja na tym różowym :ryk: :ryk: :ryk:

Na którym? :mrgreen:

Erin

Post » Czw mar 10, 2011 14:38 Re: Kocia Skarbonka-bazarki na gwałt potrzebne!

8O erin 8O co to za przygoda sexualna 8) :mrgreen: :?: :?: :?:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

[poprzednia][następna]