DT Smarti2- Devi znalazła cudowny domek w Hamburgu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 25, 2011 16:00 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Marzenia11 pisze:
Szalony Kot pisze:Błagam, przestańcie obrażać Liwię, dziewczyny :>
Jest ciekawa, to jeszcze nie jest grzech.

No być może - nie wiem, bo Liwia_ nie odpowiedziała mi. Ale wiesz, zawsze mnie zastanawia tak nagle zainteresowanie czymś z czym nie mam nic wspólnego...
Ja np. nie wnikam w to jak inne dt się rozliczają, nawet te, które swego czasu finansowo wspierałam - a tu już bym mogła.

Liwia przyszła tu z konkretnym pomysłem - przeistoczenia tego w działalność gospodarczą. I jakoś na to nikt jej nie odpowiedział poza mną, a kimże ja jestem, by o tym decydować...
A to był sens jej pierwszej tu wypowiedzi i powód, dla którego tu jest.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lut 25, 2011 16:02 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

A widzisz Sz. Kocie - każdy odbiera to co chce i jak chce... Jakos smarti nie odebrała tej intencji Liwia_ - ciekawe dlaczego....

Poza tym takie pomysły to są do dyskusji ze wszystkimi na forum w wątku? Ja gdybym taki miała zamiar napisałabym pw do smarti..
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt lut 25, 2011 16:03 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Szalony Kot pisze:
Marzenia11 pisze:
Szalony Kot pisze:Błagam, przestańcie obrażać Liwię, dziewczyny :>
Jest ciekawa, to jeszcze nie jest grzech.

No być może - nie wiem, bo Liwia_ nie odpowiedziała mi. Ale wiesz, zawsze mnie zastanawia tak nagle zainteresowanie czymś z czym nie mam nic wspólnego...
Ja np. nie wnikam w to jak inne dt się rozliczają, nawet te, które swego czasu finansowo wspierałam - a tu już bym mogła.

Liwia przyszła tu z konkretnym pomysłem - przeistoczenia tego w działalność gospodarczą. I jakoś na to nikt jej nie odpowiedział poza mną, a kimże ja jestem, by o tym decydować...
A to był sens jej pierwszej tu wypowiedzi i powód, dla którego tu jest.

Odniosłam inne wrażenie, być może mylne... I na miejscu Smarti poczułabym się urażona dość mocno!
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Pt lut 25, 2011 16:04 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Ja tylko czytałam gdzieś że koszty administracyjne takiej działalności są na tyle duże że przy takich wpłatach darczyńców trzeba by tylko i wyłącznie dopłacać - szkoda wydawać kasę na księgową, druczki, prowadzenie konta, itp. skoro można je wydać na koty. I z tym się zgodzę.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt lut 25, 2011 16:08 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Liwio,zadałam Ci konkretne pytania i proszę abyś na nie odpowiedziała.
pytałam o sens Twojego pierwszego postu i dotąd nie odpowiedziałaś.

smarti pisze:Właśnie-Liwia-wyjaśnij mi,uprzejmie proszę, jaki jest rzeczywisty sens napisania takiego postu??
co chcesz osiągnąć?
czy chcesz mnie zniechęcić do prowadzenia DT?
czy chcesz mnie zniechęcić do siebie?
czy chcesz się kłócić?
czy chcesz mnie ostrzec że doniesiesz na mnie do US?

sądzę że napisałaś to wszystko z jakimś zamiarem-no bo chyba nie bez celu?

proszę o odp.-jak mam czytać sens Twojej wypowiedzi?

przywróć,proszę Marzenia swój post.
jesteśmy z Andrzejem bardzo ciekawi co takie osoby chcą osiagnąć postępując w ten sposób?
nigdy tak nie robimy-nie wtrącamy się w cudze sprawy w złej wierze i jesteśmy bardzo ciekawi motywacji jaka może powodowac ludżmi w takiej sytuacji.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lut 25, 2011 16:11 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Szalony Kocie - dzięki za informacje. Jesteś jedyną osobą, która pisze tutaj na temat, a do tego spokojnie i bez obrażania się...
Nie chodzi mi o dzisiejsze bazarki - to było jakiś czas temu, ale było ich pełno :)
Cieszę się, że smarti postanowiła zmniejszyć ilość kotów, naprawdę :)
Co do formy działalności - myślę właśnie nad tym, jaka byłaby tu najodpowiedniejsza.

Jeżeli chodzi o rybnickie kotki, od Betty - ja to odebrałam trochę inaczej. W wątku można przeczytać połajanki, pretensje i krzyki Marzeni, która oskarżała Bettę, że koty umrą przez nią, bo nie wysyła ich hurtowo do smarti. A smarti w wątku napisała wyraźnie, że będzie wymagała "składki na michę" w wysokości 112 zł/mc za jednego kota + na leczenie. I Betta po prostu się bała - jako chyba jedyna wolontariuszka z tamtego schronu wziąć na siebie takie zobowiązanie. Ja to świetnie rozumiem. Betta w końcu podjęła ryzyko i chwała jej za to, ale to, co działo się w tamtym wątku było wg mnie bardzo brzydkim, emocjonalnym szantażem - i to dotyczącym cudzej kieszeni. Coś w stylu "jak nie zapłacisz to przez ciebie umrą" :(

Jeżeli chodzi o allegro Carlita - to moje wątpliwości budzi głównie jego status i jego zmiana, ale o tym już pisałam :)
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt lut 25, 2011 16:17 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Liwia_ pisze: Coś w stylu "jak nie zapłacisz to przez ciebie umrą" :(

Bzdura. Jedna wielka Twoja nadinterpretacja.

Moje zarzuty dotyczyły powolnego wyciagania ze schronu kotów i przywiezienia ich do smarti a nie zapłaty.
Liwia_ jeśli się mylę to proszę Cię o cytat obrazujący to co tu napisałaś - bo to poważny zarzut który kierujesz pod moim adresem.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt lut 25, 2011 16:18 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Iwonko jak z Promyczkiem :D

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt lut 25, 2011 16:22 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

smarti pisze:Liwio,zadałam Ci konkretne pytania i proszę abyś na nie odpowiedziała.
pytałam o sens Twojego pierwszego postu i dotąd nie odpowiedziałaś.

smarti pisze:Właśnie-Liwia-wyjaśnij mi,uprzejmie proszę, jaki jest rzeczywisty sens napisania takiego postu??
co chcesz osiągnąć?
czy chcesz mnie zniechęcić do prowadzenia DT?
czy chcesz mnie zniechęcić do siebie?
czy chcesz się kłócić?
czy chcesz mnie ostrzec że doniesiesz na mnie do US?

[b]sądzę że napisałaś to wszystko z jakimś zamiarem-no bo chyba nie bez celu?

proszę o odp.-jak mam czytać sens Twojej wypowiedzi?
[/b]

przywróć,proszę Marzenia swój post.
jesteśmy z Andrzejem bardzo ciekawi co takie osoby chcą osiagnąć postępując w ten sposób?
nigdy tak nie robimy-nie wtrącamy się w cudze sprawy w złej wierze i jesteśmy bardzo ciekawi motywacji jaka może powodowac ludżmi w takiej sytuacji.

Odpowiedź jest bardzo, bardzo prosta, napisałam od razu, wyraźnie o co mi chodzi. Zapytałam Cię, czy planujesz swoją działalność zalegalizować (wyjaśniłam nawet, że pytam dlatego, że w moim rozumieniu nie jest to dt). I tego się chciałam dowiedzieć - od Ciebie. Nie odpowiedziałaś mi do tej pory...
Nie wiem, dlaczego doszukujesz się drugiego dna, starałam się pisać wprost.
Interesuje mnie też jakie osoby i w jaki sposób piszące masz na myśli? :)

Jus87 pisze:Widzisz Marzenka... ludzie są zawistni. Jak zmieniłam 3 samochody w ciągu roku bo akurat tak mi się trafiło to dostałam zaraz polecony z urzędu skarbowego. A jak złozyłam stosowne wyjaśnienia i wyszło na to, że po prostu miałam taki kaprys to Pani w okienku powiedziała, że mam bardzo życzliwego sąsiada.
Tak to wygląda i od razu ten obraz stanął mi przed oczami po przeczytaniu tego postu!
Jus87 pisze:Nie bardzo rozumiem dlaczego Liwia wtrącasz się do DT Smarti. Nie masz do tego prawa i ja w ogóle nie życzę sobie czytania takich postów. To jest sprawa Smarti i osób, które wspomagają żyjące u niej koty (bo przecież nie Smarti). Nie widzę, żeby ktokolwiek protestował w tej sprawie z obecnych tutaj.
Wolałabym powstrzymać swój niewyparzony język w tym momencie więc nie prowokuj takich dyskusji. Nie jest to Twoja sprawa i nie wydaje mi się również stosowne, żeby Ci się tłumaczyć z czegokolwiek.
Przepraszam, ale z zawiści o co? :) Jeżeli nie życzysz sobie czytania moich postów, to jest na forum opcja "ignoruj" - nie będziesz ich widziała, jeżeli jej użyjesz. Co do prawa do zadawania pytań, jak rozumiem, miałaby obowiązywać zasada "nie płacisz=spadaj"?
Marzenia11 pisze:Liwia_ ale interesuje Cię sposób finansowego funkcjonowania dt smarti tak bez powodu? 8O 8O 8O
Z czystej ludzkiej ciekawości?

edit=dopisuję: co sprawiło, ze akurat dzisiaj się zainteresowałaś dt smarti? Co się stało, ze dzisiaj wybrałaś smarti jako cel swoich rozważań i dociekań? Jest tyle wątkow różnych dt na Kotach na miau, a Ty akurat wybrałaś dt smarti.... Nie neguję, ze akurat można dzisiaj wejść gdzieś, ale zastanawiam się dlaczego dzisiaj, po co to wszystko? Do czego zmierzasz?
A jakie to ma znaczenie, czemu dziś, a nie wczoraj, jutro, czy w styczniu? Interesuje mnie finansowanie, bo uważam, że tworzy pewne precedensy na forum, jak dla mnie - wypacza ideę dt, o czym już pisałam.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt lut 25, 2011 16:23 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

CatAngel pisze:Iwonko jak z Promyczkiem :D

No właśnie - żadnych wieści jak się Książe czuje po nocce z Trisią? :D

Marzenia11

Post » Pt lut 25, 2011 16:29 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Marzenia11 pisze:

8O 8O że co proszę :ryk: :ryk: :ryk: no ładnie :ryk:

CatAngel

Post » Pt lut 25, 2011 16:29 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Liwia_ pisze:Interesuje mnie finansowanie, bo uważam, że tworzy pewne precedensy na forum, jak dla mnie - wypacza ideę dt, o czym już pisałam.

I z czasem dojdzie do tego, co już się stało na dogomanii. Tam już praktycznie ze świecą szukać bezpłatnych DT. Powstają nawet wątki na ten temat. A zaczyna się od takich właśnie precedensów...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt lut 25, 2011 16:31 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

CatAngel pisze:
Marzenia11 pisze:

8O 8O że co proszę :ryk: :ryk: :ryk: no ładnie :ryk:

Nie wiedziałaś? 8O 8O 8O :ryk: :ryk: :ryk:

a w planach jest jeszcze Fionka i Devi - to sobie księciunio nadrobi zaległości :ryk: :ryk: :ryk:

Marzenia11

Post » Pt lut 25, 2011 16:35 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Coś mi się obiło o uszy 8O jeszcze Fionka i Devi 8O 8O 8O
:ryk: ojjj będzie się działo :ryk:

CatAngel

Post » Pt lut 25, 2011 16:38 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

CatAngel pisze:Coś mi się obiło o uszy 8O jeszcze Fionka i Devi 8O 8O 8O
:ryk: ojjj będzie się działo :ryk:

No! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
a na pierogi w magnol;iach przyjeżdżasz, jak rozumiem.. :mrgreen: pytanie retoryczne :D

Marzenia11

[poprzednia][następna]