Czarne Diabły Tasmańskie II, Trawis w DS, dobre wieści!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 04, 2011 22:41 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Skarbek w DS, Zuzia z nami!

A to oceny wieku :twisted:

Obrazek

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt mar 04, 2011 23:06 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Zuzia z nami, dzicz w klatce!

heh, dzięki :ryk:
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob mar 05, 2011 8:56 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Skarbek w DS, Zuzia z nami!

alix76 pisze:A to oceny wieku :twisted:

Obrazek

nie czarny 8O
gówniarz chyba.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob mar 05, 2011 9:01 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Zuzia z nami, dzicz w klatce!

No więc, jest tak: w nocy usłyszałam łomot, który wskazywał na to, że Basiunia zrzuciła klatkę ze sobą i to co najmniej do sąsiadów. Uznałam, że w nocy łapać jej nie będę :twisted: . Poranna inspekcja wykazała, że klatka stoi na miejscu, w klatce siedzi kot, za to przemieściła się kuweta, przy okazji wywalając miskę z jedzeniem i rozlewając wodę. Rozsypany żwirek możemy w tym równaniu pominąć :roll:
Nie wiem, co się robi w takich wypadkach - jakoś mi się wydaje, że próby oswojenia są związane z odróżnieniem naczyń do jedzenia od naczyń do ... wydalania. Z duszą na ramieniu przystąpiłam do porządkowania klatki. Jedną ręką otworzyłam drzwiczki, druga rękę trzymałam na kocie, trzecią ręką blokowałam szczelinę no i czwartą ręką przesunęłam kuwetę na miejsce, podwiesiłam miseczki tamże i wybrałam część jedzenia ze żwirku. Robiłam to na kilka rat i nie zupełnie dokończyłam, bo dzień dobroci się skończył i Basia zaczęła posykiwać na mnie i zdradzać nadmierne zainteresowanie uchylonymi drzwiczkami. Ponieważ nie wiem, co takie stwory uważają za jedzenie :roll: , podałam też pół saszetki whiskasa :twisted:
Basia ma mięciutkie futerko 8O , nawet lepsze niż Zuzia czy Gołąbka :oops: , ale też na pewno gęstsze. Dała się trochę pogłaskać, ale chyba ze strachu. Potem zaczęła syczeć. Na moje koty syczy z wzajemnością.
A ja teraz siedzę z poranną kawą i zastanawiam się, czemu czuję się taka wyczerpana :lol:
Czarne zostało, jedno albo dwa, z czego jedno to pewnie matka. Gówniarz, niby, że ok pół roku ale może mniej a może niezbyt wyrośnięte. Zobaczymy, co dalej.
No i mam cichutką nadzieję, że Zofia&Sasza zaświadczy, co zrobiłam z Gołąbki :lol:

alix76

Post » Sob mar 05, 2011 9:05 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Zuzia z nami, dzicz w klatce!

one zawsze rzucają sie na poczatku tak,ze demolka w klatce totalna.Próby ucieczki. Magda wstaw tam jakieś pudełko (nei za duże,po wódzie jest dobre :mrgreen: ) i włóz gałganek. Powinna tam się schować i poczuje sie bezpieczna. Przy sprzątaniu łatwiej bo nie wyłazi a i dotknąć tez łatwiej.
Obrazek

ASK@

Post » Sob mar 05, 2011 9:08 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Zuzia z nami, dzicz w klatce!

Gałganek ma na dnie, bo nie miałam gazet :twisted: ... pudełko, powiadasz ... w pracy to mam od papieru, a w domu ... muszę coś pomyśleć, bo siedzi bida w kuwecie
Dzięki za rady, bo o dzikach to ja nic nie wiem :oops:

alix76

Post » Sob mar 05, 2011 9:22 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Zuzia z nami, dzicz w klatce!

Alix, no nie masz w domu pudła po wódzie :?: 8O :ryk: :ryk: :ryk:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Sob mar 05, 2011 9:36 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Zuzia z nami, dzicz w klatce!

Nie piję :twisted: - znalazłam pudełko po butach :lol: . Ale na razie kuweta lepsza :mrgreen: Przykryłam ją ja kanarka, może się ośmieli i ruszy :?:

alix76

Post » Sob mar 05, 2011 10:20 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Zuzia z nami, dzicz w klatce!

No, za rada bardziej doświadczonych wstawiłam pudełko ze szmatka i Baśka się tam przeniosła - siedzi skulona i łypie. Głaskać od biedy się daje, ale chyba nie bardzo wie, po co :roll: . Zamknę ją i się zdrzemnę - może coś zje, smarkacz jeden. Dyszy biedulka, serduszko jej wali :(
A whiskasa metoda "na wędkę" próbuje wyjadać Zidane :twisted:

alix76

Post » Sob mar 05, 2011 10:51 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Zuzia z nami, dzicz w klatce!

Przykryj klatkę narzutą i zostaw tylko jedną stronę by sobie wygladała. Na początek to mam cała zakrytą (właśnie jak dycha i rzęzi :mrgreen: ) i tylko czasem część zostaje odsłonięta. Kot osłuchuje sie z domem, a ma wzgledne poczucie bezpieczeństwa.
Ostatnio edytowano Sob mar 05, 2011 10:54 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ASK@

Post » Sob mar 05, 2011 10:52 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Zuzia z nami, dzicz w klatce!

Się przypnę :lol:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob mar 05, 2011 11:05 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Zuzia z nami, dzicz w klatce!

piotr568 pisze:Alix, no nie masz w domu pudła po wódzie :?: 8O :ryk: :ryk: :ryk:

też sie dziwię. Pije się czy nie pije,jak sie ma koty to ma sie i pudła :mrgreen: należą do wyposarzenia kociarza :lol:
Obrazek

ASK@

Post » Sob mar 05, 2011 11:18 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Zuzia z nami, dzicz w klatce!

ASK@ pisze:
piotr568 pisze:Alix, no nie masz w domu pudła po wódzie :?: 8O :ryk: :ryk: :ryk:

też sie dziwię. Pije się czy nie pije,jak sie ma koty to ma sie i pudła :mrgreen: należą do wyposarzenia kociarza :lol:

Na razie powiesiłam powłoczkę na klatce, ok? Nie przeginajcie :twisted:

alix76

Post » Sob mar 05, 2011 11:24 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Zuzia z nami, dzicz w klatce!

alix76 pisze:
ASK@ pisze:

Na razie powiesiłam powłoczkę na klatce, ok? Nie przeginajcie :twisted:

ok nie przeginam :mrgreen:
moge jeszcze doradzić jesli sa jakoweś problemy z kuwetą ,by wsypac trochę żwirku ze zbiorczej. Nie czystego :mrgreen: .załapuja.
Obrazek

ASK@

Post » Sob mar 05, 2011 16:27 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Zuzia z nami, dzicz w klatce!

Przyjechał drugi maluch - do klatki wszedł chętnie i wlazł zadem w jedzenie :roll: - podobno ten typ tak ma. Zmieniła się konfiguracja w klatce - mamy mały pokot. Przy okazji żarcie z miseczki zniknęło, tylko nie wiem, czy zjedzone, czy przyklejone do łap :roll: . Najlepsza zaś jest Gołąbka - stoi przed klatką i drze pyszcz - chyba kolor maluchów poruszył jej serce.

Obrazek

alix76

[poprzednia][następna]