KociŻłobek u Seji. Jumi, Iwo [*]...czy wychodzimy na prostą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 20, 2010 14:49 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Ja też się boję o nie wszytskie........

FIP Iwka był szokiem, najbardziej dla Asi, podchodzi do tego emocjonalnie bo kocha te maluszki, jest z nimi związana.... chcemy znaleźć wyjście z tej sytuacji, szukamy przyczyn, są biegunki, które trwają wiele tygodni, było leczenie na e. coli, było dużo antybiotyków podanych, Hoga miała więcej bo kichała i chorowała, miała Rulid wcześniej, Unidox 2krotnie, później antybiotyki na e. coli....biegunki czesciowo się uspokoily, czesciowo nie....kociaki sa zywe, zabawowe, maja apetyt...Hoga też, tylko ten brzuszek wczoraj...i wyniki krwi....
Ja nie ufam wetom w 100%, już tylu ich odwiedziłyśmy próbując znaleźć sensownego...
Potrzebujemy rady, doświadczenia...chcemy wyjśc z tego impasu, chcemy by kociaki były zdrowe, by poszły w końcu do dobrych domków...by żyły długo i szczęśliwie....

Asia podchodzi emocjonalnie i rozumiem ja w pełni...chcemy komuś zaufać, komuś kto pomoże znaleźć wyjście z tej sytuacji...
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt sie 20, 2010 15:22 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Taizu :1luvu: naprawdę nas wspierasz, ogromnie dziękujemy za 100 zł przelewu
Podesłałam Seji na jej konto...
Obrazek

Marea

Post » Pt sie 20, 2010 18:11 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

W zeszłym roku płaciłam za FIPa 80zł, ale przypuszczam , że w tym będzie więcej...
Jakbym całej 5tce chciała zrobić... 5x80zł=400zł ... nierealna kwota! plus kurier...

Bazarki porobię ...

Powinnam dorzucić do rozliczeń paragoniki za mięcho itp, ale jakoś nie mam do tego głowy...
Głowa mnie z tego wszystkiego rozbolała, położyłam się spać, kociska wszystkie ze mną spały...jeszcze śpią, niskie ciśnienie musi być.

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pt sie 20, 2010 18:30 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

dr dzwonił.
W poniedziałek na 9.00 mam się stawić z całą piątką, będziemy kłuć...i wyślemy całej bandzie na poziom przeciwciał... i zrobimy morfologię...

seja

Post » Pt sie 20, 2010 18:54 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Się przywitam. :D Wróciłam.
Seja trzymaj się, kurcze tyle problemów. Postaram się coś wyskrobać dla kociaków, ale najpierw muszę się zorienować na czym stoję, bo po urlopie trochę spłukana jestem :?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt sie 20, 2010 19:32 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Łatwiej powiedzieć niż zrobić...

Tu 400zł na badania, tu 200zł długu, tu na karmę trzeba wydać... w totka bym chętnie wygrała...nie musi być dużo, wystarczyłoby mi tak z 2000zł...

Głowa mi pęka...

Dzwonił Pan w sprawie adopcji Gagi i szczerze najchętniej bym mu ją oddała, jak już zrobię badania krwi...
Wyniki mają być we środę /czwartek...
Mam sobie założyć kajet i mierzyć temperaturę codziennie całej piątce...rano i wieczorem... do tego kupię chyba jutro termometr , taki do ucha...chyba , że ktoś ma i może pożyczyć??

Kali i Igor piękne qupale...
Gaga...sraka :cry: :cry: :cry:
Kala nie wiem...
Hoga dziś fajnego qupala miała...

Kociska się rozkręcają...ich pora...zaraz będzie demolka...

Gaga się właśnie posila , apetyt ma.

Średnio każde z nich robi 1-2 qupale dziennie .
Muszę sobie chyba założyć fotokomórkę przy kuwecie, żeby mi dzwoniła jak się któreś ładuje...

Chyba już wariuję...dosłownie...
Ivcia dziś do mnie "schudłaś? " , tak... stres...i znowu dziś się nie pouczyłam...

seja

Post » Pt sie 20, 2010 19:55 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

ponieważ Gogę ja ci na łeb zwaliła to czuję się całkowicie odpowiedzialna za koszty z nią związane...

Daj znać ile potrzeba, i czy mogę przez konto PKDT (darowizny!) na marzenkowe subkonto hallera?

Wezmę też na siebie Hogę...

Myślę że powinnaś wyliczać koszty związane z kociakami które od kogoś wzięłaś, bo to nie fair żebyś sama wszystko na siebie brała. Ja wiem że to brzmi brutalnie, ale życie jest życie i jak nie ma kasy to bryndza...

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pt sie 20, 2010 20:11 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Chyba najszybciej , żeby zapłacić dr będzie jak przelejesz na moje konto.

Przydałby się jakiś dobroczyńca ,który by pokrył badania krwi...

Tina miała te testy... u niej miano wtedy(grudzień 2009), po kontakcie z FIP było 1:400, teraz pewnie jest mniejsze...

seja

Post » Pt sie 20, 2010 21:07 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Kala właśnie zrobiła pięknego twardego qupola...

Rozmrażam kilo mięcha...daję im pół na pół, pół mięcha mielonego i pół mielonych serc wołowych...0
Mają spust 8O codziennie idzie kilo... myślałam , że może uda mi sie im ograniczyć mięcho i bardziej na suchym trzymać, ale gdzie tam!

Jak mają pustą michę to tylko wejdę do kuchni , to czarno mi się robi pod nogami...i jeden burak też jest :)
Dziś przywitały mnie wszystkie przy drzwiach wejściowych i prowadziły do pustej miski...

seja

Post » Pt sie 20, 2010 21:39 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Tak, ja również uważam że osoby od których pochodzą kociaki u Seji powinny się dokładać by było sprawiedliwie, w rozliczeniach Asi nie ma kosztów które ja ponosiłam, za wetów, suplementy, leki itp itd kilkaset złotych, nie patrze czy kociak mój czy też nie..jak trzeba to trzeba i kasę trzeba znaleźć by ratowac...
Samo leczenie e. coli to 400 zł?
leczenie Iwanka, 350 zł ? (pierwsza wizyta u Lukucia jeszcze przed leczeniem e. coli + kolejne wizyty w ubiegłym i tym tygodniu)
a to wszysko kropla w morzu potrzeb...teraz Hoga...testy u wszytkich maluchów :roll:

Asia mam dary od Marii, podrzucę jutro, mam też Spped Plus, na biegunki z elektrolitami...

Asia, przecież są normy ile kociak o danej masie ciała powinien jeść, przejadanie też nie jest dobre i może powodować problemy jelitowe, naprawdę nic im nie będzie jak będziesz im kilka razy dziennie wydzielała małe porcje, tyle ile powinny zjeść...Moje koty też wiecznie krzyczą o żarcie...u Blusik maluchy też by jadły do oporu gdyby mogły, te które się przejadały miały bieguny...
Ostatnio edytowano Pt sie 20, 2010 21:47 przez Marea, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Marea

Post » Pt sie 20, 2010 21:43 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Zastanawiam się .

Ogólnie zrobiłabym pozostałym morfologię, jeżeli byłaby tam leukocytoza itd. to testujemy w kierunku przeciwciał na FIP.

seja

Post » Pt sie 20, 2010 21:51 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Pobieranie krwi brrr :? ale to 20 zł od sztuki...Łukuć ma aparaturę do badania krwi?
Obrazek

Marea

Post » Pt sie 20, 2010 22:07 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Marea pisze:Pobieranie krwi brrr :? ale to 20 zł od sztuki...Łukuć ma aparaturę do badania krwi?

Jeżeli chodzi o strzykawki i igły , to ma :)
Sprzęta nie, zawozi do szpitala med. tropikalnej...który jest obok...

seja

Post » Pt sie 20, 2010 22:12 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

czyli pewnie wyjdzie drozej, pobranie, wizyta + szpital...w Jamniczku chcesz robić?

Podobnież powinno się zrobić pełną morfologię z rozmazem (cokolwiek to znaczy) :roll:
Obrazek

Marea

Post » Pt sie 20, 2010 22:25 Re: KociŻłobek, e.coli i...? Jumi i Iwo [*] Hoga ma FIP? RATUNKU

Marea pisze:czyli pewnie wyjdzie drozej, pobranie, wizyta + szpital...w Jamniczku chcesz robić?

Podobnież powinno się zrobić pełną morfologię z rozmazem (cokolwiek to znaczy) :roll:

Nie mam tyle czasu , żeby się rozkminiać, tu na morfologię, tam na testy...i to stres dla nich, a FIP ma się uaktywniać w stresie...
Lepiej raz , a dobrze i po ptokach, bo pewnie wszystkie dostaną po głupim jaśku, żeby zminimalizować stres...

seja

[poprzednia][następna]