S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 02, 2010 20:33 Re: S-ec K.Chatka-przyszła wiosna... czas na duże zmiany???

Wszystkiego najlepszego w ten świąteczny czas Kocio Chatkowa załogo :ok: :ok: :ok: :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pt kwi 02, 2010 22:17 Re: S-ec K.Chatka-przyszła wiosna... czas na duże zmiany???

Mela :cry: kurcze boli i tak choć wiedziałyśmy, że to kwestia czasu :(
Małej chudzinie niestety też się nie udało odeszła u mnie w domuza TM :cry: mimo wszystkiego łudziłam się że może jednak :cry:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt kwi 02, 2010 22:24 Re: S-ec K.Chatka-przyszła wiosna... czas na duże zmiany???

Mela ['] Chudzinka[']

Prszykre, jakze prawdziwe. Akurat na Święta.... :cry: :cry: :cry:
MIKUŚ

Post » Pt kwi 02, 2010 23:41 Re: S-ec K.Chatka-przyszła wiosna... czas na duże zmiany???

Witam wszystkich miłośników kotów , którzy prowadzą "kocią chatkę". Jestem nowa na forum ( od niespełna 2 tygodni) i w tym wątku, ale Wasza działalność naprawdę zrobiła na mnie wrażenie.Zainteresowałam się tematem gdy sama przygarnęłam jesienią bezdomnego, całkiem dorosłego kotka -buraska. Byłam w stresie co to będzie - a kot okazał się kapitalny !!! nazywa się Jogi i stał się naszym ulubieńcem ," bez kota nie ma dla nas życia" -jak powiedziała żona Pawlaka w "samych swoich".
Po odkryciu stronki" kociej chatki" od razu skontaktowałam się z Panią Teresą i udało mi się już malutki "kamyczek" z pomocą dorzucić dla kociaków w postaci piasku i karmy z czego się BARDZO cieszę. Jestem z Będzina ( jak to miło, że na tym forum ktoś z uczestników bronił niedawno gramatycznego honoru tego zacnego choć podupadłego grodu ),więc mam blisko, jako dostawca karmy i innych potrzebnych rzeczy pewnie się przydam.
Niestety nie mam żadnej wiedzy weterynaryjnej i na razie trudno byłoby mi zaoferować DT , bo Jogi okropnie jest zazdrosny o inne koty - nawet, gdy tylko patrolują nasz ogródek wpada w taką złość że gotów nas gryźć, :evil:
Z postów wynika,że rozważana jest zmiana lokalizacji kociej chatki -bo ten lokal, w którym obecnie mieści się kocia chatka jest relatywnie drogi , a rozwinąć działalności się nie da z uwagi choćby na powierzchnię itd, może więc się przydam jeśli temat dojrzeje ? umiem czytać przepisy i umowy i ogólnie załatwiać tego typu rzeczy . Powiem Wam tylko jedno: zważywszy na obecne warunki, to moim zdaniem wszyscy jesteście niesamowici prowadząc SKUTECZNIE pomoc dla kotków przy tak minimalnych środkach i w tych warunkach lokalowych ,naprawdę chylę czoła - trzeba naprawdę kochać zwierzęta i mieć pasję, bo inaczej nie miałoby to szans. Życzę Wszystkim "kocio-chatkowiczom" Zdrowych i Wesołych Świąt, GosiaKot

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt kwi 02, 2010 23:42 Re: S-ec K.Chatka-przyszła wiosna... czas na duże zmiany???

MIKUŚ pisze:Mela ['] Chudzinka[']

Prszykre, jakze prawdziwe. Akurat na Święta.... :cry: :cry: :cry:

Basiu no cóż jak to Marta mówi samo życie, jutro małą chudzine idę pochować do lasku zakopię ją pod jakimś drzewkiem którze niebawem na wiosnę rozkwitnie, nie pomogłam jej :cry: niestety...

terenia1

Post » Pt kwi 02, 2010 23:47 Re: S-ec K.Chatka-przyszła wiosna... czas na duże zmiany???

gosiakot pisze:Witam wszystkich miłośników kotów , którzy prowadzą "kocią chatkę". Jestem nowa na forum ( od niespełna 2 tygodni) i w tym wątku, ale Wasza działalność naprawdę zrobiła na mnie wrażenie.Zainteresowałam się tematem gdy sama przygarnęłam jesienią bezdomnego, całkiem dorosłego kotka -buraska. Byłam w stresie co to będzie - a kot okazał się kapitalny !!! nazywa się Jogi i stał się naszym ulubieńcem ," bez kota nie ma dla nas życia" -jak powiedziała żona Pawlaka w "samych swoich".
Po odkryciu stronki" kociej chatki" od razu skontaktowałam się z Panią Teresą i udało mi się już malutki "kamyczek" z pomocą dorzucić dla kociaków w postaci piasku i karmy z czego się BARDZO cieszę. Jestem z Będzina ( jak to miło, że na tym forum ktoś z uczestników bronił niedawno gramatycznego honoru tego zacnego choć podupadłego grodu ),więc mam blisko, jako dostawca karmy i innych potrzebnych rzeczy pewnie się przydam.
Niestety nie mam żadnej wiedzy weterynaryjnej i na razie trudno byłoby mi zaoferować DT , bo Jogi okropnie jest zazdrosny o inne koty - nawet, gdy tylko patrolują nasz ogródek wpada w taką złość że gotów nas gryźć, :evil:
Z postów wynika,że rozważana jest zmiana lokalizacji kociej chatki -bo ten lokal, w którym obecnie mieści się kocia chatka jest relatywnie drogi , a rozwinąć działalności się nie da z uwagi choćby na powierzchnię itd, może więc się przydam jeśli temat dojrzeje ? umiem czytać przepisy i umowy i ogólnie załatwiać tego typu rzeczy . Powiem Wam tylko jedno: zważywszy na obecne warunki, to moim zdaniem wszyscy jesteście niesamowici prowadząc SKUTECZNIE pomoc dla kotków przy tak minimalnych środkach i w tych warunkach lokalowych ,naprawdę chylę czoła - trzeba naprawdę kochać zwierzęta i mieć pasję, bo inaczej nie miałoby to szans. Życzę Wszystkim "kocio-chatkowiczom" Zdrowych i Wesołych Świąt, GosiaKot

Witaj w szeregach "kociochatkowców" :wink: Zawsze miło czytac takie posty :ok:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Sob kwi 03, 2010 0:05 Re: S-ec K.Chatka-przyszła wiosna... czas na duże zmiany???

Pani Małgosiu witam serdecznie :D widzę że moje wskazówki pomogły w znalezieniu naszego wątku cieszę się bardzo :D i chyba niebawem będziemy chciały wykorzytsać Pani umiejętności w sprawie pewnych przekształceń :D dziekujemy serdecznie za życzenia i oczywiście wzajemnie życzymy wszytskiego naj, naj...

terenia1

Post » Sob kwi 03, 2010 7:15 Re: S-ec K.Chatka-przyszła wiosna... czas na duże zmiany???

Kazdy taki post jest budujący. Witamy wśród Naszych :mrgreen:

I dla Wszystkich.

W Święta
kolorowych jajeczek,
wełnianych owieczek,
kicających króliczków,
dużo jedzenia w koszyczku
i mokrych ubranek
w poniedziałkowy poranek!

Obrazek
MIKUŚ

Post » Sob kwi 03, 2010 8:55 Re: S-ec K.Chatka-przyszła wiosna... czas na duże zmiany???

To ja może delikatnie sprostuję. Z postów może wynika że planujemy przeprowadzę, ale napewno nie na już.Działalności rozwijać nie zamierzamy ponieważ od 3 lat apelujemy o pomoc "fizyczną",czyli o ludzi do pomocy i niestety jedni nie mają czasu(bo dom ,bo praca,bo rodzina), inni wiedzy weterynaryjnej żeby przygarnąc tymczasa ,a jeszcze innym poprostu się nie chce.Przeprowadzkę planujemy ze wzgledu na horrendalny czynsz jaki obecnie płacimy i co tu duzo mówić szukamy lepszych warunków dla naszych kociaków(czytaj dostępu światła dziennego).

Jezeli chodzi o przekształcenie naszej działalności to przypuszczam że będa nam potrzebne środki finansowe których też nie posiadamy więc to temat na dalszy plan.

Proponowałabym skupić się na zbieraniu finansów na leczenie kotów które mamy pod opieką.Zapewne przyjdzie nam zapłacić rachunek w Lupusie za kotkę która odeszła,dodatkowo Boniek ma problemy skórne i do tej pory nie wiemy co to jest ,no i Pędzel jest na drugim (albo trzecim)antybiotyku który nic nie pomaga.
Pędzel wczoraj był usypiany i dr.Winiarz mógł zobaczyć co się dzieje w jego uchu skoro od 1,5 mies nie można opanoawać wysięku ropnego.
Otóż stwierdzono owrzodzenie przewodu słuchoweg i prawdopodobnie będzie potrzebny zabieg usunięcia owrzodzonego odcinka.
Czyli czeka bidoka zabieg chirurgiczny co za tym idzie kolejne koszty!

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Sob kwi 03, 2010 9:35 Re: S-ec K.Chatka-przyszła wiosna... czas na duże zmiany???

mar_tika pisze:
Kropeczka13 pisze:http://www.youtube.com/watch?v=cKGLnE3xELg

Tak apropos Stefki.Jej sytuacja miała wyjaśnić się pod koniec marca.Czy już coś wiadomo?Czy kotka wraca do adopcji ?

I już się wyjaśniła :evil:
Stenia-Nuka znowu Domu Stałego szuka
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Sob kwi 03, 2010 9:55 Re: S-ec K.Chatka-przyszła wiosna... czas na duże zmiany???

terenia1 pisze:
Małej chudzinie niestety też się nie udało odeszła u mnie w domuza TM :cry: mimo wszystkiego łudziłam się że może jednak :cry:

Brak mi słów :cry: Po czwartkowej wizycie z Nią u weta miałem nikłą nadzieję
...a tu :cry: Śpij spokojnie Chudzinko, Kocie NR.2 Teraz już Cię nic nie boli i możesz wesoło brykać po łące za Tęczowym Mostem
Pozwolę sobie zacytować wiersz Majorki z Mru Mru

" Modlitwa za kota

Wiersz ten dedykuję Miśce, Buremu, Murzynkowi i innym, którzy odeszli.

Panie Boże, nie jestem aniołem
dziś niewielu jest takich na świecie,
może ci, co na ziemskim padole
pokochali zwierzęta i dzieci.

Panie Boże, powiedziałeś "proście",
rzekłeś "proście, a będzie wam dane"
wiesz, że wczoraj po Tęczowym Moście
poszedł do Ciebie mój kot ukochany?

Panie Boże, poznasz go z łatwością,
miał sierść jedwabistą, cztery łapki, ogon,
proszę o Panie, zawołaj go głośno,
bo miał w zwyczaju nie słuchać nikogo.

Panie Boże, nie proszę dla siebie,
znajdź mu jakąś osobę przyjazną,
by głodny i smutny tam nie był, i żeby
mógł sobie przy kimś spokojnie zasnąć.

Panie Boże, a gdy tak się stanie,
że i mnie kiedyś do siebie zawołasz,
pozwól mu proszę wyjść mi na spotkanie,
jeśli oczywiście zostanę aniołem. "

:cry: :cry: :cry:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Sob kwi 03, 2010 9:55 Re: S-ec K.Chatka-przyszła wiosna... czas na duże zmiany???

Cześć dziewczyny...
Wczoraj zawiozłam z Basią taboret do kociarni- jest stabilniejszy niż ten czerwony. Mam nadzieję, że będzie przydatny.

Jeżeli będę widzieć jakiś lokal to dam znać, popatrzę też na internecie, a może się coś znajdzie.

I oczywiście Najlepszego z Okazji Świąt Wielkanocnych! Przede wszystkim Zdrowia dla was i najbliższych oraz wytrwałości w tym co robicie!
Obrazek

Kicia_Kluska

Od: Pt lut 26, 2010 18:58

Post » Sob kwi 03, 2010 11:30 Re: S-ec K.Chatka-przyszła wiosna... czas na duże zmiany???

Byłam dziś na kociarni i wydałam Bońka do DT- do Dużej Kropki naszej szylkretkowej, dzwoniłam już do Marzeny, zeby zapytac o pierwsze koty za ploty- i podobno choc obsyczany przez obie stacjonarne panny, pozwiedzal sobie juz mieszkanie i nie jest jakos szczegolnie wystarszony ani zestresowany zmiana miejsca. Miejmy nadzieje,ze jego problemy zdrowotne niedlugo pojda w niepamiec.

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Sob kwi 03, 2010 13:13 Re: S-ec K.Chatka-przyszła wiosna... czas na duże zmiany???

Super :ok: Boniu to taka kocia fujarka :D

Czyli szukamy Steni domu,a myślalam że jakoś się wszystko poukłada :?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Sob kwi 03, 2010 13:54 Re: S-ec K.Chatka-przyszła wiosna... czas na duże zmiany???

Witam Serdecznie Wszystkie Kociary :1luvu:
Składam życzenia wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze w te Wielkanocne Święta niech ziszczą się wszelkie marzenia, życzenia te duże i te małe te głośne i te nie wypowiedziane wcale.
Życzę naszym futrzakom :kotek: tylko kochających, odpowiedzialnych Dużych pełnej michy :catmilk: zero chorób :cat3: .

ps Od dziś mam "świętego" kota Franka ukradła kiełbasę z koszyczka i ją zjadła, nasza wina koszyczek stał bez ochrony.
Tą drogą dziękuję jeszcze raz za tak cudownego kota popieram całą działalność Kociej Chatki i wiernie jej kibicuję. :ok:
Na "zajączka" dla Futrzaków przesyłam datek.

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

[poprzednia][następna]