Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto kwi 17, 2012 20:54 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Echhhhh, chyba w maju zamiast jechać do Krakowa na konferencję, zainwestuję w czipowanie i bramkę...

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Śro kwi 18, 2012 8:43 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

nongie pisze:Moje koty wychodzą tylko, kiedy jestem w domu.
Jak jadę do pracy to są zamknięte w domu i idą wtedy spać.

tak jak u nas
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro kwi 18, 2012 17:57 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

.... z wyjątkiem Milusia, który jest z innej bajki i żadnego zamknięcia nie toleruje.
On jest kotem PRZYCHODZĄCYM (na posiłki). W zimie i w czasie deszczu czasem przekima na parapecie, ale od wiosny do jesieni raczej nie jest zainteresowany domem.

nongie

Od: Nie wrz 26, 2004 14:39

Post » Czw kwi 19, 2012 13:35 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

U mnie podobnie jak z Milusiem jest z Tosią i Franiem.Kiedy byli jeszcze kilkumiesięcznymi kociakami próbowałam zrobić z nich koty niewychodzące,ale skończyło się tym,że musieliśmy zmienić w drzwiach zwykłe klamki na gałki bo Tosia opracowała system otwierania,potem była jeszcze obdarta tapeta przy drzwiach wejściowych,a ile musiałam się nasłuchać kocich wrzasków :twisted: W końcu się poddałam ,teraz wypuszczam je rano,w ciągu dnia przychodzą na posiłki czy na drzemkę.Jedynie osiągnęłam to,że wszystkie koty nocują w domu,zimą przychodzą raczej same,ale już jak się ociepli to czasami trzeba się za nimi nałazić :D
nongie bardzo ładne zdjęcia robisz :1luvu: ,ale to chyba trzeba mieć porządny sprzęt,bo mi choćbym nie wiem jak się starała takie nie wyjdą.

ewelina80

Od: Wto lut 23, 2010 15:40

Post » Czw kwi 19, 2012 18:47 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Wracam z pracy. Mratawoj schodzi z góry, rozkosznie zaspany, ziewa, przeciąga się. Wchodzę po schodach - i nagle staję nos w nos z czymś burym i przerażonym, które z prędkością błyskawicy znika pod łóżkiem, a potem śmiga po schodach. Łomot klapki i cisza. Kapa na łóżku wydeptana w DWA brudne, zapiaszczone gniazda - jedno na mojej poduszce, drugie w nogach u TŻ-ta. Miseczka pusta. Znaczy się, synek zrobił sobie imprezkę ? Łóżkową ? No nieeeee.... Czipuję dziada, kupuję bramkę i koniec.

Mrata

Post » Czw kwi 19, 2012 19:56 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

No pewnie Mratawoj dziewczynę zaprosił na pyjama-party, i nie zdążył jej schować do szafy jak przyszłaś :lol:

nongie

Post » Pt kwi 20, 2012 7:41 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

nongie pisze:No pewnie Mratawoj dziewczynę zaprosił na pyjama-party, i nie zdążył jej schować do szafy jak przyszłaś :lol:

:ryk:
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pt kwi 20, 2012 12:25 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Najgorsze, że to chyba nie była dziewczyna - dziewczyna jest bardziej oswojona, ma nacięte uszko i biały śliniaczek. To była ta druga bura dzicz, chyba samiec :roll:

Mrata

Post » Nie kwi 29, 2012 14:48 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

u mnie na chwilę obecną mamy spokój z amorami bo okropnie pada od dwóch tygodni... ale przed tymi deszczami Estebana odwiedzała koleżanka i o dziwo to ona się miziała do niego a nie on do niej.
Bardzo mnie zdziwiła jego niechęć do wychodzenia na dwór, może dziewczyna nie była w jego typie :roll:

asiczka

Od: Czw kwi 12, 2012 15:47

Post » Śro maja 02, 2012 7:31 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Mrata pisze:Najgorsze, że to chyba nie była dziewczyna - dziewczyna jest bardziej oswojona, ma nacięte uszko i biały śliniaczek. To była ta druga bura dzicz, chyba samiec :roll:

To mam dla Mratawoja złe wieści...

AaaaKotkiDwa

Od: Nie sty 30, 2011 21:59

Post » Czw maja 03, 2012 13:13 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

AaaaKotkiDwa pisze:To mam dla Mratawoja złe wieści...

Tzn? Bo nie rozumiem.

Mam dla Was zagadkę z kociej mowy ciała - co mówi Maksio?
http://images37.fotosik.pl/1505/dace21ca9b01d0da.jpg

nongie

Post » Czw maja 03, 2012 21:42 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

oj bo tak się mówi... takie żarty są, "gej test" - bo jak koleżanka Mratawoja jest nie koleżanką, a kolegą, to oblał test:)

AaaaKotkiDwa

Od: Nie sty 30, 2011 21:59

Post » Czw maja 03, 2012 22:31 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Kurcze, trudny ten język nowoczesny - skróty wielkie ;)

nongie

Post » Pt maja 04, 2012 12:45 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

nongie pisze:Mam dla Was zagadkę z kociej mowy ciała - co mówi Maksio?
http://images37.fotosik.pl/1505/dace21ca9b01d0da.jpg

Super zdjęcie :ok: - a mina mówi - "Tylko moja - Nie podchodź bo nie ręcze za siebie"
Zawsze lubie tu zaglądać po piękne zdjęcia szczęśliwych kotów w plenerze :1luvu: ale coś nas odstatnio nie rozpieszczacie pieknymi widokami :evil: Bardzo proszę o poprawę :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt maja 04, 2012 12:50 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

No to zdjęcie jest czadowe Obrazek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

[poprzednia][następna]