Qajtek pisze:Sony umarła kilkanaście minut po północy...
współczuję

Sony ['][']
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Qajtek pisze:Sony umarła kilkanaście minut po północy...
dorobella pisze:KiH jak się czuje kot ?
KiH pisze:Wyniki ostatniej morfologii:26,02,10
Hematokryt: 15,5%
Hemoglobina: 5,5%
WBC: 43,3
RBC: 3,38
PLT: 118
Czy galla mogłay się wypowiedziec??proszę!!
mamucik pisze:KiH pisze:Wyniki ostatniej morfologii:26,02,10
Hematokryt: 15,5%
Hemoglobina: 5,5%
WBC: 43,3
RBC: 3,38
PLT: 118
Czy galla mogłay się wypowiedziec??proszę!!
Zaczynam się denerwować, czy wszystko OK - galla odezwij się
KIH- Norma hematokrytu u kotów dorosłych 24-45 %, w międzyczasie jeszcze spadł. Świadczy to o białaczce i anemii. Przy tym przy okazji warto zrobić badanie krwii w kierunku nerek i watroby. Hemoglobina - w dolnej, dolnej granicy.
WBC ( liczba białych krwinek ) - podwyższona, stan xapalny. Czerwone krwinki dużo poniżej normy - koniecznie podaj B12 I kwas foliowy. PLT w normie, co prawda przy dolnej granicy, ale to oznacza, ze białaczka nie zaatakowała szpiku kostnego.
Czyli Twoje kocio ma silna anemię, koniecznie podaj zelazo,B12, kwas foliowy, ja to wszystko podawałam w tabletkach
Spirulina, wyciąg z buraka - niezależnie od zelaza, 1/2 łyżeczki dwa razy dziennie, potem bym zmniejszyła do 1/4 dwa razy dziennie, co by z żelazem nie przesadzić.
Kajtku - już Ci odpisałam - światełko dla Sony (*)
dorobella pisze:KiH musisz wiedzieć co dostaje dokładnie twój kot, żeby np. nie dublować podawania żelaza.
dorobella pisze:To dobrze![]()
Ja bym podała coś przy antybiotyku na florę np. Lactiv up, który jest w kapsułkach http://www.doz.pl/leki/p3247-Lactiv_up i rozważyłabym podanie witamin, choćby Gimpeta multiwitaminę w paście, bo antybiotyk "wypłukuje witaminy"i może scanomune, albo sok z aloesu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 36 gości