Schr. Sosnowiec-szukamy chętnych na DT odwagi może ktoś...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 05, 2009 19:02

majencja pisze:O dziwo- Tosiu żyje!!! Wczoraj był lejący przez rece z bezdechami . nawet głosu z siebie nie wydawał, nie reagował na ukłucie, nie był w stanie podnieść łebka. Cały czas leżał na boczku z odgieta główka do tyłu..Nic po tym nawadnianiu nie było lepiej. Zadzwoniłam do drugiego weta więc powiedział, ze nic sie nie da bo za mały i od początku słabszy i najlepiej skrócić mu cierpienia. Przez moment patrząc się na niego jak biduś wygląda nawet miałam taki zamiar . Doszłam w końcu do wniosku że i tak nie mam nic do stracenia i spróbuje po ludzkiej medycynie cos zadziałać. A w dodatku wczoraj otworzył jako jedyny oczka. Cała noc nie moja / a ja od piatku do środy w pracy jestem/ No i Tosiu zyje aczkolwiek ma objawy neurologiczne. Nie wiem co będzie dalej .

Trzymam kciuki za maluszka:)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie kwi 05, 2009 19:57

Niestety na kociarni również nie jest wesoło :cry: :cry: :cry: :cry:

WSZYSTKIE KOTY CHORE /BEZ WYJĄTKÓW/ :!: :!: :!: :!: :!:

Proszę o obstawianie dyżurów maksymalnie jak to możliwe. W tym tygodniu <jak tak dalej pójdzie> to Ja i Marta, możliwe że Teresa będziemy wyłączone ze względów wożenia, załatwiania leków, sterylek, i podawania leków, kroplówek, tabletek. Liczę na Was. Bo wkrótce wykorkuję. Mam już dość po weekendzie :?
MIKUŚ

Post » Nie kwi 05, 2009 20:07

Mikuś! a co ja stara baba mam powiedzieć??? Jak wyszłam w piątek rano i w domu tak na prawdę będę w ...środę po 15.00. Bo owszem wpadam na dwie godziny no ale też coś trzeba zrobić ,A w pracy nie leżę do góry brzuszkiem tylko jednak pracuję :wink: Ludzie nie choruja do 15.00 tylko najczęściej o 4.00 przypominają sobie że od miesiąca coś boli i myślał że przejdzie ale do rana już nie wytrzyma :evil: a 999 to najbardziej pamiętany numerek. Młoda jesteś to zasuwaj :twisted: A jak jedziesz autobusem to sobie usiądź bo na starość nikt Ci miejsca nie ustąpi.
A swoją drogą mam nadzieję, ze Tosiu nie ma czegoś z kociarni bo wtedy reszta kociaków zagrożona - ani nie chce myśleć 8O
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Nie kwi 05, 2009 20:09

MIKUŚ pisze:Niestety na kociarni również nie jest wesoło :cry: :cry: :cry: :cry:

Ech , co to sie porobiło .................. :( :( :(

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie kwi 05, 2009 20:20

Dla pociechy byliśmy znowu z Kiniem na spacerze :wink:

ObrazekObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazek
MIKUŚ

Post » Nie kwi 05, 2009 20:30

No ja tez się przypomne że od jutra ruszam jako przedszkole.
Jutro po południu przyjeżdżają dwa maluszki 5 tyg i ich mamuska.Wstepnie miały byc 4 maluszki ale panowie z hurtowni gdzieś już dwa maluchy wydali :evil:

Kociaki szukaja domów!!
Koteczka pójdzie na sterylizacje i wróci na hurtownię .Jako singielka ma tam dobre warunki do zycia

Cleo odezwij się do mnie potrzebuję kaltkę na 2 tyg!!WAŻNE!!

mar_tika

Post » Nie kwi 05, 2009 21:36

mar_tika pisze:No ja tez się przypomne że od jutra ruszam jako przedszkole.
Jutro po południu przyjeżdżają dwa maluszki 5 tyg i ich mamuska.Wstepnie miały byc 4 maluszki ale panowie z hurtowni gdzieś już dwa maluchy wydali :evil:

Kociaki szukaja domów!!

Koteczka pójdzie na sterylizacje i wróci na hurtownię .Jako singielka ma tam dobre warunki do zycia

Cleo odezwij się do mnie potrzebuję kaltkę na 2 tyg!!WAŻNE!!

Marta nie zapomnij zrobic zdjęć i wysłać mi , to być może jeden już będzie miał dom w Bielsku :)
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pon kwi 06, 2009 12:25

MIKUŚ pisze:Niestety na kociarni również nie jest wesoło :cry: :cry: :cry: :cry:

Proszę o obstawianie dyżurów maksymalnie jak to możliwe. W tym tygodniu <jak tak dalej pójdzie> to Ja i Marta, możliwe że Teresa będziemy wyłączone ze względów wożenia, załatwiania leków, sterylek, i podawania leków, kroplówek, tabletek. Liczę na Was. Bo wkrótce wykorkuję. Mam już dość po weekendzie :?

Kurde, to chyba jednak jakiś syf ze schroniska. Jak by to zrobić żeby koty z tamtąd odbierane byly najpierw osobno????
A może by im zaproponować dezynfekcję. W końcu nie ponoszą prawie żadnych kosztów bo nam wydają wszystkie koty.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon kwi 06, 2009 13:43

No faktycznie znów mamy pod górkę, brakuje nam dyżurantów rannych - na wtorek, środę , czwartek :( dziewczyny szczególnie te które zapisały się na dyżury popołudniowe a mogłyby dać rano przyjść proszę o kontakt, ja rano nie dam w tygodniu rady pracuję od 8 godz. w Katowicach :( Marta ma w tym tygodniu problem z samochodem, a Baśka i tak codziennie musi być wieczorem, ale nie będzie miała czasu na sprzątanie.
Ja zapisałam się na sobotę wieczor , bo innego terminu po południu już nie było wolnego mogę za kogoś przyjść wieczorem bylebo ten ktoś :) przyszedł rano.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon kwi 06, 2009 13:43 Sabinka

A to Sabinka w nowym Domku Stałym :D
Fotki przesłał Domek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Pon kwi 06, 2009 16:08

terenia1 pisze:No faktycznie znów mamy pod górkę, brakuje nam dyżurantów rannych - na wtorek, środę , czwartek :( dziewczyny szczególnie te które zapisały się na dyżury popołudniowe a mogłyby dać rano przyjść proszę o kontakt, ja rano nie dam w tygodniu rady pracuję od 8 godz. w Katowicach :( Marta ma w tym tygodniu problem z samochodem, a Baśka i tak codziennie musi być wieczorem, ale nie będzie miała czasu na sprzątanie.
Ja zapisałam się na sobotę wieczor , bo innego terminu po południu już nie było wolnego mogę za kogoś przyjść wieczorem bylebo ten ktoś :) przyszedł rano.

No ja niestety zaczynam prace o 7 rano wiec odpadam z rannych zupelnie. ZA jakis czas powinnam miec inne zmiany (tez popoludniowe) ale na razie to moge tylko wieczory i ranne weekendy. Zaraz ide do kociarni. Tajniak po kastracji wciaz niemrawy i dzis w pracy non stop o nim myslalam ze taki sam w domu :( Teraz lezy mi na kolanach. Na szczescie juz do kuwety chodzi, tylko je wciaz marnie..

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Pon kwi 06, 2009 16:28

A ja Wam na te smutki, może pojawi się choć mały uśmiech :wink:
przyniosłem dywan z trzepaka a ta jak po drzewie
Obrazek
a no i coś jej się wydaje że już ma zmarszczki mimo swojeg wieku
Obrazek Obrazek
ale robota z takimi pomocnikami jakoś idzie :P
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Pon kwi 06, 2009 17:37

hop na 1
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon kwi 06, 2009 17:59 Re: Sabinka

Kropeczka13 pisze:A to Sabinka w nowym Domku Stałym :D
Fotki przesłał Domek

:1luvu: Śliczna krateczka :1luvu: Po prostu lepiej trafić nie mogła!!!
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pon kwi 06, 2009 19:29 Re: Sabinka

Kropeczka13 pisze:A to Sabinka w nowym Domku Stałym :D
Fotki przesłał Domek

dziekuję Wiesiu za wkalejenie fotek .A tobie Kasiu za foto -relację :wink: Widzę ze zwierzyniec zaczyna się powolutku dogadywać :wink:

mar_tika

[poprzednia][następna]