Sch.Sosnowiec-kociaki proszą o domki tymczasowe!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 24, 2008 22:20

Lidka pisze:Terenia a polaczenie kociat z ta kocia mama (rozumiem, ze kocieta nie zyja:() to nie bylby pomysl na depresje?

Lidziu 2 kociatka niestety nie żyją jedno jeszcze zyje, może było najmocniejsze ale nie wiem co będzie dalej :cry:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro wrz 24, 2008 22:26

A oto jeden maluszek sreberko-dziewczynka
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zaraz będą zdjęcia braciszka, braciszek tygrysek, trzy pozostałe kociaczki prawie takie jak ten tygrysek, ale niestety nie zdążyłam zrobić zdjęć bo padły baterie :(

terenia1

Post » Śro wrz 24, 2008 22:36

To Tygrynio - braciszek sreberka
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kociaczki na szczęście same jedzą, ale jutro rano ktoś musiałby jechać zobaczyć co znimi - kto da radę :?: Czy takie maluszki mozna zaszczepić :?: bo jeśli tak to trzeba by to zrobić jak najszybciej

terenia1

Post » Śro wrz 24, 2008 22:47

To Biała śliczna chyba domowa kicia bo wygląda na bardzo zadbaną, ale jak długo jeszcze też wystraszona i zrezygnowana :cry:
Obrazek

terenia1

Post » Śro wrz 24, 2008 23:00

I jeszcze takie cudo nie wiem kocurek czy kotka też wystraszony, chyba domowe kocio , ma chyba chore oczka bo razem z nim przynieśli nawet krople do oczu - niestety zdjęcia kiepskie bo było ciemno, jutro może się coś dowiemy na temat kociaków, ale kot zjawiskowy 8O
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Reszta jutro.

terenia1

Post » Czw wrz 25, 2008 0:45

O rany, dziewczyny! Mam wrazenie, ze 'sezon na kocieta' caly czas. Niestety.
Srebrna dziewczynka jest taka sliczna, ze az mi slow brak... Na pewno ktos ja szybko wezmie - o ile uda sie ja wyrwac ze schronu. Z reszta reszta kociakow tez zjawiskowa... Kompletnie nie do pomyslenia, ze ludzie sie ich pozbyli. Smutno mi ja jasna cholera, bo w zasadzie nijak nie moge w tej chwili pomoc ani Wam, ani kociskom :/ Moge co najwyzej trzymac kciuki - ale to chyba za malo...
ObrazekObrazek

mala mi

Od: Pt cze 06, 2008 9:51

Post » Czw wrz 25, 2008 6:59

Maluszki śliczne! Proponuje je odrobaczyć jeśli pojedziecie tam dziś to niech Basia wpadnie po lekarstwo.Co do szczepienia to trzeba troche poczekać, ale już myśle rozmawiałam z Teresą, w sobote coś podziałam moze uda sie zalatwić wiekszy transpor szczepionek- główka pracuje :lol: .
Ten duży srebrny jest piękny!!!
Mam juz internet w domu więc postaram sie cześciej coś pisać.

felinae

Od: Pt paź 26, 2007 12:32

Post » Czw wrz 25, 2008 13:13

mala mi pisze:O rany, dziewczyny! Mam wrazenie, ze 'sezon na kocieta' caly czas. Niestety.
Srebrna dziewczynka jest taka sliczna, ze az mi slow brak... Na pewno ktos ja szybko wezmie - o ile uda sie ja wyrwac ze schronu. Z reszta reszta kociakow tez zjawiskowa... Kompletnie nie do pomyslenia, ze ludzie sie ich pozbyli. Smutno mi ja jasna cholera, bo w zasadzie nijak nie moge w tej chwili pomoc ani Wam, ani kociskom :/ Moge co najwyzej trzymac kciuki - ale to chyba za malo...

No niestety jeszcze maluszki trafiaja do schroniska - ale mam nadzieję, że to powoli zbliża się ku wyciszeniu :wink: A co do pomocy to już duzo nam pomogłaś i naszym kociastym też :lol:
Dziś znów jeden maluszek - podrostek trafił do schronu, jechał sobie po prostu tramwajem 8O po południu może Jadzia po niego pojedzie :) a zreszta nie wiem co ona tam wymysli :wink: na razie była zobaczyć kociaki, jedzonko mają nałożone i jak na razie z nimi dobrze odpukać.

terenia1

Post » Czw wrz 25, 2008 16:55

Kłapouszek-Kakanek :wink: ma się dobrze. Niestety, ma paskudny świerzb w uszach. Muszę teraz zabezpieczać wszystkie moje koty, bo miały z nim kontakt.
Cleo, podaj swoim kotom też jakąś wcierkę przeciw świerzbowcom, jeśli były z nim razem.
Dziewczyny, uczulajcie swojego weta, żeby przy okazji badania czy np. testów zaglądnął kotu w uszy. Leczenie jest trochę kosztowne, jeśli świerzb się rozniesie. Jeden taki kot i będziecie miały całą kociarnię do leczenia.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Czw wrz 25, 2008 20:07

Tramwajarz i Stalowa-Sreberko juz u nas po badaniu.Oczka to chyba nic groznego.
W ktorym tramwaju jezdzil ten kotek bo nie wiem jak go nazwac 21 czy 15 czy moze 24

A to Stalowa Kluseczka-Sreberko

Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Czw wrz 25, 2008 20:38

Kropeczka13 pisze:Tramwajarz i Stalowa-Sreberko juz u nas po badaniu.Oczka to chyba nic groznego.
W ktorym tramwaju jezdzil ten kotek bo nie wiem jak go nazwac 21 czy 15 czy moze 24

Obrazek

Wrzuc mi prosze fotki do ogłoszeń na skrzynkę.

Jutro jak tylko podrzuce mojego chłopa do kamieniołomów do roboty(czytaj Mariot) zrobie ogłoszenia :wink: .

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw wrz 25, 2008 22:12

No przepiękna Ta stalowa kluseczka :love:
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Czw wrz 25, 2008 22:18

Kropeczka13 pisze:Tramwajarz i Stalowa-Sreberko juz u nas po badaniu.Oczka to chyba nic groznego.

Obrazek

Kurcze Kluseczka zarąbista 8O a gdzie Tramwajarz, napiszcie jak tam reszta pręgusków z naszej klaty , Jadzia proszę bardzo napisz relację :?: jak maluszki może trzeba z nimi do weta podjechac jutro. Na zdjeciu lekka zmyłka koloru Kluseczki :lol: bo ona jest stalowa-szara srebrna, prześliczna 8O

terenia1

Post » Pt wrz 26, 2008 11:55

Wczoraj bylysmy w schronisku zabralysmy dwa szkraby mala koteczke sreberko ala brytyjczyk i tramwajarza dlatego tak bo znaleziony w tramwaju. Prosto pojechalysmy do weta niby ogolnie nie zle ale to tylko ogolnie bo tramwajarz ma nie ciekawe oczy czerwone zapuchniete i zachodzi mocno trzecia powieka i lekko kicha pojde dzis jeszce raz.
No i oboje maja rozwolnienie to tez nie dobre. Jak mu podlecze oczka to dam zdjatka.
Pozostale z klaty byly okrutnie glodne darly sie niesamowice, ale jak sie "znalazla" jedna! puszka wiskasa i dostaly jesc i to sie uspokoily. Przescielilam im bo mialy mokro moze wode wylaly bo broja.
Ogolnie no to ok. ale tam tak ciemno ze szczegolow nie widzialam.
W pomieszczeniach bylam- duzo jest podrostkow w tym drugim moze 7 abo 8 nie doliczylam sie.
Tego duzego srebro bialego nie widzialam nie wiem czy go nie ma czy sie schowal juz bylo troche ciemnawo.
Za to jest ogromny ale naprawde ogromny kot bury pregowany wielkosci sredniego psa waga tak na oko 10-12 kg. Przywieziony wczoraj po smierci wlasciciela. Kocur kastrat dal sie poglaskac ale bardzo zdezorientowany siesial na legowisku podobno nie za bardzo ufny musi sobie kogos obrac taka byla relacja przy przywiezieniu.
To tyle relacji z dnia wczorajszego.
Acha a w 1 pom. jest sporo takich doroslych ladnych kociakow.
Kotki maja cieplo wlaczone byly grzejniki.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pt wrz 26, 2008 17:08

Znów trafił dzisiaj do schronu domowy 4 letni kocurek, rudy, wykasrtowany z książeczką zdrowia :cry:

terenia1

[poprzednia][następna]