Devony, devony - klub się rozrasta!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 13, 2005 16:26

to my się też musimy na pępkowe umówić :)
Obrazek Obrazek

drotka

Od: Wto kwi 22, 2003 11:49

Post » Pt maja 13, 2005 16:33

ostoja pisze:Karolina, nie jest do konca tak jak mówisz.
Hodola kotów rasowych polega na selektywnym doborze partnerów obu płci, z połaczenia których planuje sie otrzymanie zdrowych, silnych kotów zgodnych ze wzorcem danej rasy.
Nazwa hodowli nie ma nic do tego, ale rodzice miotu tak :D ( na marginesie uważam, że podanie imion rodziców - np. na PW - nie jest tajemnicą, przynajmniej dla hodowców, którzy "siedza w temacie" - i krzywdy sie jakowej nikomu nie robi :) )
Selektywność przy kryciach opiera sie również na zbieraniu wszelkiich info, dotyczących ewentualnych "kocich niemocy". Gdyby hodowcy, wymieniali sie miedzy soba rzetelne info na ten temat, można by było zapobiec nie jednej kociej tragedii.

Ja mam tego świadomość - tylko w tym momencie nie wiemy, czy to po prostu nie jest jeden poszczególny przypadek. Pozostałe kotki są zdrowe i nie są sprzedawane.
Jeżeli choroba mojego kotka okaże się w jakis sposób szczególna, zainteresowanym przekażę jej szczegóły.
Poza tym jeszcze jedna sprawa - nie mogę upubliczniać, nawet prywatnie, danych. To jest poważna sprawa - sądzę tak biorąc pod uwagę jakieś swoje szczątkowe wiadomości z obowiązującego prawa.
Pozdrawiam - i, proszę, poczekajmy!
Jeszcze raz dziękuję za zrozumienie i chęć niesienia pomocy.
karolina

karolinap

Od: Sob lut 12, 2005 14:35

Post » Pt maja 13, 2005 16:53

drotka pisze:to my się też musimy na pępkowe umówić :)

Nio właśnie tak myśle, że moglibysmy. Robi sie ciepło...może uskutecznimy jakis mały zlot w ciepła sobote :D pod gołym dachem - Zalew, Kabaty...cos dalej tez może być. Pozbieramy chetnych - na samochody i w świat :D na pepkowe 8O
Hodowla Kotów Rasy Devon Rex
Obrazek

ostoja

Od: Pt lis 12, 2004 18:55

Post » Pt maja 13, 2005 16:54

karolinap pisze:
Hodola kotów rasowych polega na selektywnym doborze partnerów obu płci, z połaczenia których planuje sie otrzymanie zdrowych, silnych kotów zgodnych ze wzorcem danej rasy.
Nazwa hodowli nie ma nic do tego, ale rodzice miotu tak :D ( na marginesie uważam, że podanie imion rodziców - np. na PW - nie jest tajemnicą, przynajmniej dla hodowców, którzy "siedza w temacie" - i krzywdy sie jakowej nikomu nie robi :) )
Selektywność przy kryciach opiera sie również na zbieraniu wszelkiich info, dotyczących ewentualnych "kocich niemocy". Gdyby hodowcy, wymieniali sie miedzy soba rzetelne info na ten temat, można by było zapobiec nie jednej kociej tragedii.

Ja mam tego świadomość - tylko w tym momencie nie wiemy, czy to po prostu nie jest jeden poszczególny przypadek. Pozostałe kotki są zdrowe i nie są sprzedawane.
Jeżeli choroba mojego kotka okaże się w jakis sposób szczególna, zainteresowanym przekażę jej szczegóły.
Poza tym jeszcze jedna sprawa - nie mogę upubliczniać, nawet prywatnie, danych. To jest poważna sprawa - sądzę tak biorąc pod uwagę jakieś swoje szczątkowe wiadomości z obowiązującego prawa.

Karolinap...najważniejsze aby maluch był zdrowy. Trzymajcie sie ...a reszta sie nie przejmuj :wink:
Jakby co to możemy pomóc.
Obrazek

ostoja

Post » Pt maja 13, 2005 16:58

ostoja pisze:
karolinap pisze:

Karolinap...najważniejsze aby maluch był zdrowy. Trzymajcie sie ...a reszta sie nie przejmuj :wink:
Jakby co to możemy pomóc.

Dzięki jeszcze raz :D
karolina

karolinap

Od: Sob lut 12, 2005 14:35

Post » Pt maja 13, 2005 20:33

Ostoja! Gratulacje!!! Ucałujcie ode mnie mamusię i kazdego maluszka!!! I od wujków też!!! Buziaki! :)
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Pt maja 13, 2005 22:37

Jowita pisze:Ostoja! Gratulacje!!! Ucałujcie ode mnie mamusię i kazdego maluszka!!! I od wujków też!!! Buziaki! :)

Dziękujemy :1luvu: Maluszki ucałowane, smacznie śpia. Poważone, pomierzone, czekają na następny dzionek :)
Obrazek

ostoja

Post » Pt maja 13, 2005 22:38

ostoja pisze:
Nio to już ostatnie odliczanie... :D Tylko patrzeć jak panienka zapuka do drzwi :lol:

na 99% bedzie to 6 czerwca :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Zlociutki

Od: Pt sty 28, 2005 1:29

Post » Pt maja 13, 2005 22:40

ostoja pisze:Pewniaki to szylkretka i czarny kocurek. Pozostałe kolorki to chłopak point ( albo bedzie rudy albo czarny point) i jeszcze jedno cudeńko musi sie okreslic. Ale o tym to na koncu . Cud kolorek trzymany w tajemnicy 8) :D

rudy oj ja ja ja oj ja marze o rudym :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Zlociutki

Post » Pt maja 13, 2005 22:41

Goura pisze:
ostoja pisze:
Nio to już ostatnie odliczanie... :D Tylko patrzeć jak panienka zapuka do drzwi :lol:

na 99% bedzie to 6 czerwca :)

Taki słodki podarek na Dzien Dziecka :D
Obrazek

ostoja

Post » Pt maja 13, 2005 22:43

Goura pisze:
ostoja pisze:Pewniaki to szylkretka i czarny kocurek. Pozostałe kolorki to chłopak point ( albo bedzie rudy albo czarny point) i jeszcze jedno cudeńko musi sie okreslic. Ale o tym to na koncu . Cud kolorek trzymany w tajemnicy 8) :D

no może byc jeszcze czekoladowy point...zapomniałam dopisać :roll: :D
Obrazek

ostoja

Post » Pt maja 13, 2005 22:47

ostoja pisze:

o czekoladowym tez marze ..... hehehehe kurde czy ja nie marze o jakims kolorku ......... ? chyba nie :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Zlociutki

Post » Pt maja 13, 2005 22:49

Goura pisze:
ostoja pisze:

o czekoladowym tez marze ..... hehehehe kurde czy ja nie marze o jakims kolorku ......... ? chyba nie :)
[/quote]

Czyz marzenia nie sa po to aby sie spełniały ? :D
8)
Obrazek

ostoja

Post » Sob maja 14, 2005 9:11

8O Rudo-pointowa koczelada 8O
O rany :lol:
My tez marzymy :D
I jeszcze o białym, i o srebrnym :?
Ostojacy szczęsciarze są :lol:
Obrazek
Kiedyś miałam psa i myślałam, że żyję. Później miałam psa i 2 koty.Jeszcze później (całkiem niedawno, ale już tego nie pamiętam) miałam 2 psy i 2 koty. Teraz mam 3 psy i 3 koty i wiem, ze moje życie dopiero się zaczyna...

DonDie

Od: Czw sty 20, 2005 20:45

Post » Sob maja 14, 2005 9:16

DonDie pisze:8O Rudo-pointowa koczelada 8O
O rany :lol:
My tez marzymy :D
I jeszcze o białym, i o srebrnym :?
Ostojacy szczęsciarze są :lol:
Obrazek

Nio... do wyboru do koloru :D Tak miało być :)
:1luvu:
Obrazek

ostoja

[poprzednia][następna]