Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ostoja pisze:Karolina, nie jest do konca tak jak mówisz.
Hodola kotów rasowych polega na selektywnym doborze partnerów obu płci, z połaczenia których planuje sie otrzymanie zdrowych, silnych kotów zgodnych ze wzorcem danej rasy.
Nazwa hodowli nie ma nic do tego, ale rodzice miotu tak :D ( na marginesie uważam, że podanie imion rodziców - np. na PW - nie jest tajemnicą, przynajmniej dla hodowców, którzy "siedza w temacie" - i krzywdy sie jakowej nikomu nie robi :) )
Selektywność przy kryciach opiera sie również na zbieraniu wszelkiich info, dotyczących ewentualnych "kocich niemocy". Gdyby hodowcy, wymieniali sie miedzy soba rzetelne info na ten temat, można by było zapobiec nie jednej kociej tragedii.
drotka pisze:to my się też musimy na pępkowe umówić
karolinap pisze:ostoja pisze:Karolina, nie jest do konca tak jak mówisz.
Hodola kotów rasowych polega na selektywnym doborze partnerów obu płci, z połaczenia których planuje sie otrzymanie zdrowych, silnych kotów zgodnych ze wzorcem danej rasy.
Nazwa hodowli nie ma nic do tego, ale rodzice miotu tak( na marginesie uważam, że podanie imion rodziców - np. na PW - nie jest tajemnicą, przynajmniej dla hodowców, którzy "siedza w temacie" - i krzywdy sie jakowej nikomu nie robi
)
Selektywność przy kryciach opiera sie również na zbieraniu wszelkiich info, dotyczących ewentualnych "kocich niemocy". Gdyby hodowcy, wymieniali sie miedzy soba rzetelne info na ten temat, można by było zapobiec nie jednej kociej tragedii.
Ja mam tego świadomość - tylko w tym momencie nie wiemy, czy to po prostu nie jest jeden poszczególny przypadek. Pozostałe kotki są zdrowe i nie są sprzedawane.
Jeżeli choroba mojego kotka okaże się w jakis sposób szczególna, zainteresowanym przekażę jej szczegóły.
Poza tym jeszcze jedna sprawa - nie mogę upubliczniać, nawet prywatnie, danych. To jest poważna sprawa - sądzę tak biorąc pod uwagę jakieś swoje szczątkowe wiadomości z obowiązującego prawa.
Pozdrawiam - i, proszę, poczekajmy!
Jeszcze raz dziękuję za zrozumienie i chęć niesienia pomocy.
ostoja pisze:karolinap pisze:ostoja pisze:Karolina, nie jest do konca tak jak mówisz.
Nazwa hodowli nie ma nic do tego, ale rodzice miotu tak( na marginesie uważam, że podanie imion rodziców - np. na PW - nie jest tajemnicą, przynajmniej dla hodowców, którzy "siedza w temacie" - i krzywdy sie jakowej nikomu nie robi
)
Ja mam tego świadomość - tylko w tym momencie nie wiemy, czy to po prostu nie jest jeden poszczególny przypadek. Pozostałe kotki są zdrowe i nie są sprzedawane.
Jeżeli choroba mojego kotka okaże się w jakis sposób szczególna, zainteresowanym przekażę jej szczegóły.
Poza tym jeszcze jedna sprawa - nie mogę upubliczniać, nawet prywatnie, danych. To jest poważna sprawa - sądzę tak biorąc pod uwagę jakieś swoje szczątkowe wiadomości z obowiązującego prawa.
Pozdrawiam - i, proszę, poczekajmy!
Jeszcze raz dziękuję za zrozumienie i chęć niesienia pomocy.
Karolinap...najważniejsze aby maluch był zdrowy. Trzymajcie sie ...a reszta sie nie przejmuj![]()
Jakby co to możemy pomóc.
Jowita pisze:Ostoja! Gratulacje!!! Ucałujcie ode mnie mamusię i kazdego maluszka!!! I od wujków też!!! Buziaki!
ostoja pisze:
Nio to już ostatnie odliczanie...Tylko patrzeć jak panienka zapuka do drzwi
ostoja pisze:Pewniaki to szylkretka i czarny kocurek. Pozostałe kolorki to chłopak point ( albo bedzie rudy albo czarny point) i jeszcze jedno cudeńko musi sie okreslic. Ale o tym to na koncu . Cud kolorek trzymany w tajemnicy![]()
Goura pisze:ostoja pisze:
Nio to już ostatnie odliczanie...Tylko patrzeć jak panienka zapuka do drzwi
na 99% bedzie to 6 czerwca
Goura pisze:ostoja pisze:Pewniaki to szylkretka i czarny kocurek. Pozostałe kolorki to chłopak point ( albo bedzie rudy albo czarny point) i jeszcze jedno cudeńko musi sie okreslic. Ale o tym to na koncu . Cud kolorek trzymany w tajemnicy![]()
rudy oj ja ja ja oj ja marze o rudym
ostoja pisze:rudy oj ja ja ja oj ja marze o rudym
no może byc jeszcze czekoladowy point...zapomniałam dopisać![]()
[/quote]Goura pisze:ostoja pisze:rudy oj ja ja ja oj ja marze o rudym
no może byc jeszcze czekoladowy point...zapomniałam dopisać![]()
o czekoladowym tez marze ..... hehehehe kurde czy ja nie marze o jakims kolorku ......... ? chyba nie![]()
DonDie pisze:8O Rudo-pointowa koczelada![]()
O rany![]()
My tez marzymy![]()
I jeszcze o białym, i o srebrnym![]()
Ostojacy szczęsciarze są![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510, Rudolfa i 48 gości