Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta -7

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 14, 2014 15:22 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Moge do ciebie zajżec ale nie wiem czy inni u ciebie się nie zmarszczą na mnie , no bo wiesz .......Niedawno zmieniłam tytuł :mrgreen: ale mimo tytułu zbieraczką jestem nadal . :wink:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt lis 14, 2014 15:23 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

aannee99 pisze:Psy, to psy, a koty, to koty :D I jedne i drugie uwielbiam <3

Czy sunia ma już nadane imię? :) nadal tak siura często?.

Tak sunia ma imie po mojej niedawno zmarłej psince Sara , widziałaś mojego aniołka co już nie ma...Dziś mała sika mniej ale nic nie jadła od wczoraj bo jedziemy na usg..

lidka02

Post » Pt lis 14, 2014 15:26 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Nie widziałam :( [*]

Sara, pięknie!

ps. hmm, myślę że nie ma co się przejmować, tytuł wątku widziałam, ale.. dajmy spokój :) :piwa:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt lis 14, 2014 15:34 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

To moja Sarunia , była przywiązana zimą do drzewa .Miała ok 2 lat przeżyła z nami jeszcze 10 wet jej 6 miesięcy przedłużył życia lekami .......Jak ją zabraliśmy każdy radził uspienie bo ta rasa , wtedy było dużo pogryzień , ale ja jestem uparta po mału nauczyłam nawet do kotów...Sara kochała ludzi i koty a koty bardzo ją..Nie lubiła traktorów , i ludzi w gumowcach i deszczu ...Kochała nas a my ją , tak bardzo jej brak , mimo tylu zwierząt .To był pies wyjątkowy , w dzień swojej śmierci przyszła do mnie na tapczan i się tak przytuliła a ona potrafiła się tulić , i spadła z tapczanu ... :( ja za telefon do weta , wet na imprezie ale przyjechał..znosiliśmy ją z córa z 4 piętra na rękach do samochodu , lała nam się z rak...Nie było już szans wysiadł układ nerwowy , serce ledwo łapała odech , wet ją popodłanczał leki dożylne jakieś cuda , ale się zapytałam jak długo to jej przedłuży życie a on kilka godzin , nie mogła się nawet na łapkach troche podnieś dusiła się .Kazałam ją poodłanczać od wszystkiego bardzo ją kochałam ale te kilka godzin by nic nie zmieniło , była by w męczarni :cry: :cry: Straszne to ona chodziła za mną jak cień..
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt lis 14, 2014 15:40 przez lidka02, łącznie edytowano 1 raz

lidka02

Post » Pt lis 14, 2014 15:36 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Piękna!!!! <3 [*] Bardzo mi przykro, że odeszła :(
Obrazek

aannee99

Post » Pt lis 14, 2014 15:42 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Mi też :( miała szczęśliwe życie u nas , wet mówi że długo żyła , że to ładny wiek :(

lidka02

Post » Pt lis 14, 2014 15:44 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Musze kiedyś poszukać zdjęcia psiaków co znalazłam im domki :)

lidka02

Post » Pt lis 14, 2014 15:48 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Mój Miś ma już prawie cztery lata i też sika bez opamiętania :) Na przedpokoju kiedyś zasikał całe dywany, trafiły na śmietnik :mrgreen: Do kuwety nie chodzi, lubi natomiast obsikać kant :strach: Ale jak się gniewac? :201461 On sprawdza zawartość kociej ubikacji, kilka dni temu znalazł kupkę, zjadł i przybiegł się całować z radości - zapach z buziola niemiłosierny, domyśliłam się, dlaczego 8O
Sarunia była piękna :cry:
kicikicimiauhau

Post » Pt lis 14, 2014 15:58 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

U mnie mała sika Czesia ta gruba też się zdarzy i kotom też .....Jakoś chyba przywykłam ale wole sprawdzić czy coś sie u niej nie dzieje , tak dla pewności..Z czasem mała załapie a na razie wybaczamy :mrgreen:

lidka02

Post » Pt lis 14, 2014 16:33 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Załapie, to pewne, ale faktycznie sprawdzić trzeba czy z pęcherzem wszystko jest ok :)
Obrazek

aannee99

Post » Pt lis 14, 2014 22:36 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Więc kotka wygląda fatalnie :( dostała zastrzyki , ma antybiotyki .W piatek do kontroli mam ją wykąpać co cztery dni , nie wiem czy dam radę :|
Psinka ma silny stan zapalny dróg rodnych , dostała zastrzyk i w poniedziałek na zastrzyk , musiałam kupić też witaminy.
Zawsze jak patrze na moje i te choroby , mysle sobie jak radzą sobie te na ulicy , przy budach , czy beczkach....Psinka zniosła podróż super a kotka darła jape...
No i jak zwykle szczeniak i już chory , szok....

lidka02

Post » Pt lis 14, 2014 22:55 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

lidka02 pisze:Więc kotka wygląda fatalnie :( dostała zastrzyki , ma antybiotyki .W piatek do kontroli mam ją wykąpać co cztery dni , nie wiem czy dam radę :|
Psinka ma silny stan zapalny dróg rodnych , dostała zastrzyk i w poniedziałek na zastrzyk , musiałam kupić też witaminy.
Zawsze jak patrze na moje i te choroby , mysle sobie jak radzą sobie te na ulicy , przy budach , czy beczkach....Psinka zniosła podróż super a kotka darła jape...
No i jak zwykle szczeniak i już chory , szok....

Kurczę :(
kicikicimiauhau

Post » Sob lis 15, 2014 8:36 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

Wcale sobie te inne nie radzą. I czasem jak tak bardzo rozpaczamy nad śmiercią jakiegoś domowego futrzaczka, warto pamiętać, że miał dużo lepiej, że w tej samej chwili umiera całe mnóstwo takich, którym się nie udało.

Wydobyłaś prawdę o suni-szczeniorku od TŻ-ta? A może prawde mówił?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob lis 15, 2014 10:52 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

morelowa pisze:Wcale sobie te inne nie radzą. I czasem jak tak bardzo rozpaczamy nad śmiercią jakiegoś domowego futrzaczka, warto pamiętać, że miał dużo lepiej, że w tej samej chwili umiera całe mnóstwo takich, którym się nie udało.

moja mądra wetka to samo mi mówiła, przy śmierci Kocika :cry: u mnie żył 4 lata, na wsi umarłby przy pierwszej chorobie..........
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Sob lis 15, 2014 12:04 Re: Im bardziej poznaję ludzi -tym mocniej kocham zwierzęta

puszatek pisze:
morelowa pisze:Wcale sobie te inne nie radzą. I czasem jak tak bardzo rozpaczamy nad śmiercią jakiegoś domowego futrzaczka, warto pamiętać, że miał dużo lepiej, że w tej samej chwili umiera całe mnóstwo takich, którym się nie udało.

moja mądra wetka to samo mi mówiła, przy śmierci Kocika :cry: u mnie żył 4 lata, na wsi umarłby przy pierwszej chorobie..........

Niby tak, ale... Na sercu mimo wszystko zawsze jest ciężko :cry:
kicikicimiauhau

[poprzednia][następna]