S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 26, 2013 0:11 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

22/13.

Obrazek

23/13.

Obrazek

24/13.

Obrazek

I dwa króliki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

maciaszek

Od: Sob sie 04, 2007 13:23

Post » Sob sty 26, 2013 5:45 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

dzięki za foty, jeszcze nam kilku brakuje
ja to pouzupełniam ale w poniedziałek dopiero, nie ma mnie te dwa dni teraz

króliki dwa, z fotek na razie nie do adopcji

za to bardzo potrzebna pomoc dla Kitty27 ona nam wielokrotnie pomagała
udostępniajcie choc wydarzenie na fb
viewtopic.php?f=21&t=150258&p=9573790#p9573790

http://www.facebook.com/events/324473950986778/

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob sty 26, 2013 11:54 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Korciaczki pisze:Bodi:-)
Ultra :1luvu:
Kli i Kamakolo, mamy Wasze identyfikatory:-)
'Wyobraź sobie działającą lodówkę' :lol:
Hmm, czy ta wizualizacja działa też na koty? ;)
A w zasadzie chciałam zapytać - o jaki identyfikator chodzi? Bo nie jestem na bieżąco?
I na wszelki wypadek dziękuję :D
pozdrawiam
Kli

Kli

Od: Wto lut 16, 2010 15:24

Post » Sob sty 26, 2013 12:18 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Karesia po zabiegu. Podczas zabiegu ponoć smród był taki, że weci zatykali nosy i zmieniali się przy czyszczeniu. Straciła wszystkie trzonowce i przedtrzonowce , a stan zapalny jest tak rozległy, że będzie przyjmować antybiotyk przez 14 dni. W nocy zaczęła wrzeszczeć, myślałam, że lek przeciwbólowy przestał działać, a ona po prostu stała nad pustą miską i ryczała o jedzonko :lol:
Dziś byliśmy na kontroli, wetka zaskoczona, bo jak na kota po tak potężnej inwazji chirurgicznej, to Karesia (nasza Bianka) była wyluzowana, pozwoliła obejrzeć paszczę i jak się okazało, dziąsła goją się nad podziw szybko. O jedzenie się cały czas dopomina - niech je na zdrowie :P
Zrobiliśmy pełne badania krwi i moczu - wszystko w jak najlepszym porządku :piwa:
Dziękujemy za kciuki, pozdrawiamy towarzyszkę niedoli Ultrę :1luvu:
Fileńka - 18.09.2012 (*) - gdy zasnęłaś, kawałek mojej duszy uleciał bezpowrotnie, a świat stracił swe barwy.
Milka - 31.03.2014 (*) - śpij spokojnie, moja dumna królewno.

julita_a115

Od: Śro gru 26, 2012 17:14

Post » Sob sty 26, 2013 13:51 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

julita_a115 pisze:W nocy zaczęła wrzeszczeć, myślałam, że lek przeciwbólowy przestał działać, a ona po prostu stała nad pustą miską i ryczała o jedzonko :lol:

To najpiękniejszy dźwięk jaki można usłyszeć, nawet jeśli jest w środku nocy wprost do ucha - komu kot nigdy poważnie nie chorował, ten nie zrozumie.

Fajnie słyszeć tak dobre wieści :ok:
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Sob sty 26, 2013 14:50 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Zapraszam na bazarki dla Niekochanych:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=150268 - ręcznie robione kartki walentynkowe
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=149571 - bilety VIP dla 2 osób do klubu Poziom 3 w Katowicach
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=149572 - kupony zniżkowe na całodniowe karnety narciarskie
ObrazekObrazek Obrazek

froggy

Od: Pt sie 01, 2008 14:17

Post » Sob sty 26, 2013 17:24 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Jaką płeć ma kotek nr 23/13 ? Bo nie jest wpisane i imienia tez nie ma.
Potrzebne tez imiona dla kotek 24/13 i 6/13.

Bura "dzikuska" ta co miala wrocic na podworko po sterylce jest meeeega miziasta.Od razu włacza traktorek i wywala brzuchol do głaskania - cudna jest!!!!

Tak pozatym to Herrera coraz odwazniejsza - juz fajnie spaceruje po kociarni.
"Mamuska" vel Simba cały czas zakatarzona - strasznie furczy :(
Ten kot z obserwacji...ehhh popłakałam sie dzis na jego widok... :( Szkoda,ze sa takie procedury...powinno sie go uspic by nie cierpial :(

Niedługo wstawie fotki Oziego i Figla bo dawno ich nie widzieliscie :)
Figiel dzis postanowil w nocy spac mi na klatce piersiowej :) a potem jak zwykle sie miedzy naszymi glowami zadowalal hehe :P
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Sob sty 26, 2013 20:35 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Nie umiem odnaleźć tych kotków
więc nie wiem czy nadawałam im imionka
Więc będzie tak................
kotki 24/13 i 6/16

BAKALIA i BIBIANNA

zaś dla kotka o nieznanej płci 23/13
imię unisex
BINGO

jeśli jeszcze dla kogoś brakuje imienia to dajcie znać :)
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Sob sty 26, 2013 23:19 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

z adopcją dziś kiepsko..może to te zimno zniechęciło domki?? Ale stali bywalce byli za co dzięki bardzo :1luvu:
serduszka od Puskas standardowo, kociaste pojadły choć troszki :1luvu:
wymiazane Zośki, Benziny, Toye i inne Eljany - super, tak tego potrzebują
no i Helgasty i Herrery i inne podopieczne :kotek:
czy ktoś w końcu widział Karpatkę czy znalazła domek??????
Może pod koniec wykluł się domek bo jacyś państwo przybyli ale ja już musiałam zmykać o 13ej to nic nie wiem :| :lol:
Korciaczki porobiły zdjęć kilka może będą miały czas je wstawić jutro, nie mogę się doczekać :P

Bettysolo nie mogłaś odnaleźć tych kotów bo nie było ich zdjęć :D
Dopiero Maciaszek zrobiła trzem plus królikom z piątku na sobotę przed relacją i dzisiejszym Wolontariatem

6/13 teraz Bibianna ta bura dorosła, o której Madleine pisała, nie mieliśmy wcześniej zdjęcia bo po sterylce miała wrócić na swoje śmieci, a tu się okazuje, że taka dzikawa nie jest :wink:
23/13 teraz Bingo - podrostek, wydaje mi się, że to kocurek ale nie sprawdziłam :oops: miziak na rękach tylko nieśmiały
24/13 teraz Bakalia - dorosła, biała z burym taka forestowa kotka także bardzo fajna i miła też nieśmiała

jest jeszcze jeden mały 22/13, dzikawy i syczący, bury z białym krawacikiem i noskiem, płci nie dało sposób sprawdzić - bez imienia

:arrow: Ulterka echh, wystraszona to mało powiedziane, to księżniczka zaklęta bojąca się ludzi i wszystkiego wokoło...
jeszcze jutro antybiotyk i zobaczymy, może chyba pomalutku do swego ''koja'' na wybiegu/kociarni drugiej wracać :ok:

:arrow: Madleine nie mogę się doczekać zdjęć chłopaków, oni zawsze coś fajnego zmalują, macie wesoło tam :mrgreen: i pytanko czy w razie czego.. albo nie proszę, by na fb przesłać zdjęcie jak raz fajnie to zrobiłaś co tam słychać u Was i tu obowiązkowo

:arrow: Froggy dzięki za bazarki, parę grosików przyda się bardzo :1luvu: :1luvu: a zerknę sobie za chwilkę :wink:

:arrow: Julita_a115 to super, że bez komplikacji i Karesia ma apetyt i ładnie się goi. Badania krwi i moczu w porządku, super!!! :piwa: :piwa:

zaraz udostępnię wydarzenie Kitty27 tylko się porozglądam o co chodzi :ok: (bo z pracy dopiero wróciłam i już mało kumata :o a jutro znów praca)

a Olgiercik tak się bał aparatu i hałasu wszelkiego :(
ale w końcu i on wylądował na kolanach wtulony słodko w polarek jednego z nas, aż drzemnął sobie chomiczek kochany :1luvu:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Sob sty 26, 2013 23:32 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

nikt dzisiaj nie znalazł domu, ale potencjalni kandydaci na dom dostali numer do Malej i maja dzwonic w poniedziałek :D
trafili też do nas ludzie, którzy jechali do Sosnowca i im się schroniska pomyliły :twisted:
fajnie, chcą dwa koty, ale dopiero za miesiąc

Podobał im się Olgierd i Helgast
Olgiert jest obłędny, takie skrzyżowanie kota z chomikiem :lol:

Króliczki są słodkie, próbowałam się z nimi zaprzyjaźnić, ale nie chciały :twisted:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Nie sty 27, 2013 13:45 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

TanundA pisze:

:arrow: Madleine nie mogę się doczekać zdjęć chłopaków, oni zawsze coś fajnego zmalują, macie wesoło tam :mrgreen: i pytanko czy w razie czego.. albo nie proszę, by na fb przesłać zdjęcie jak raz fajnie to zrobiłaś co tam słychać u Was i tu obowiązkowo

:

W wolnej chwili dodam fotki :-) Mogę jakąs wrzucić na fb,ale z komentarzem 1 zdaniowym bo nie umiem tak ładnie pisać jak Ty :( :ryk:
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Post » Nie sty 27, 2013 14:15 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

hej dziewczyny głosujcie na sosnowieckie schronisko, jeszcze 3 dni moze wywalczymy trochę kasy na jakieś modernizacje http://zwierzaki.tesco.pl/vote.html

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Nie sty 27, 2013 14:50 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Dziewczyny przepraszam za wtrącenie się ale jest tu może ktoś z Mysłowic- Kosztów?
zaginął piesek rodzinny nasz Max, ktoś otworzył wieczorem furtkę z domu i Max zwiał..
to zdjęcia z FB ja niestety nie nauczę sie wklejać..https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
piesek schroniskowy, po interwencji, dopiero niedawno odżył w domu.. jakiemuś sąsiadowi sie nie spodobał chyba..
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Nie sty 27, 2013 16:05 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Tak jak obiecałam - fotki figla i Oziego :-)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Figiel - Bandzior :)
Obrazek
Obrazek

Tam gdzie mały tam Figiel:)
Obrazek
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Post » Nie sty 27, 2013 16:21 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

O kurcze, ale śliczne zdjecia.

No i futrzakom się udało

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

[poprzednia][następna]