PALUCH 8.MRAU. Całe morze kociąt. Wciąż przybywają...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 19, 2013 19:15 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

Dziewczyny, powoli gromadzę oszczędności na małą, wycofuję się więc z deklaracji na koty niestety :( także i GKP Mrau wspierałam już od dłuższego czasu - kwota niewielka, ale stała. Powodzenia w dalszej działalności mimo to :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto mar 19, 2013 19:25 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

akne pisze:
alareipan pisze:Problem jak zwykle z transportem. Potrzebny z Białołęki na Paluch.[/b]

Wysłałam PW - samochodu nie mam, ale awaryjnie mogę pomóc, szczegóły w PW.

Połączymy siły i damy radę :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto mar 19, 2013 22:23 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

King
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

King wczoraj miał przetaczaną krew.Ostatnie 24 godziny był w bardzo kiepskim stanie :( .Teraz wyszedł z klatki i sam wskoczył na kanapę,zwinął się w kłębuszek i śpi.
Prosimy o dużo kciuków dla Kingusia,może wszystko co najgorsze już za nami?
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Wto mar 19, 2013 23:05 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

King - walcz o swoje życie . Trzymam za Ciebie ogromne :ok: .

Dziś zabrałam z P. Mati/Matyldę. Mam nadzieję że na długo .
Jej stan jest bardzo ciężki :( . W ciągu 2tyg z 2900g zrobiło się 1900g.
Ma duszności , kk, zapalenie płuc , ogromną prawą nerkę. Nerka może być zaatakowana przez wirus lub jest to chłoniak. Mati ma ok.roku .

Obrazek
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Śro mar 20, 2013 9:41 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

Ogromne kciuki za Kinga- oby najgorsze miał już za sobą :ok: :ok: :ok:
I za Matyldę :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro mar 20, 2013 11:13 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

096/13 Obrazek
098/12 Obrazek
099/13 Obrazek
101/13 Obrazek
102/13 Obrazek
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro mar 20, 2013 15:25 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

akne pisze:
MissJoas pisze:APEL: fajne fotki poszukiwane
potrzebne są zdjęcia do użycia na tło naszego funpage'a na fejsbuku, oczywiście najlepiej Paluszków. Bardzo proszę o podzielenie się, jeśli ktoś dysponuje jakimiś słit fociami niezłej jakości :)

Coś takiego na szybko znalazłam na dysku i udzielam zgody na publikację oczywiście:
http://img266.imageshack.us/img266/3885/focia1.jpg
http://img836.imageshack.us/img836/7179/legofisko1.jpg
http://img163.imageshack.us/img163/4471/przemijanie.jpg
http://img19.imageshack.us/img19/6586/ziew.jpg
Większość z nich mam w lepszej rozdzielczości.

Dziękuję za porady żywieniowo-zakupowe, dwoje testerów zda relację w przyszłości ;)

kurczę jakoś przegapiłam te fotki, a są super. Na nowym tle FB obecnie króluje małe rude, ale mam zamiar co jakiś czas je zmieniać, więc kto wie, może miss maja zostanie np. któryś z Twoich pingwinków ;)
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Śro mar 20, 2013 16:45 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

Zoyabea czy bedziesz mogła jutro zabrać rzeczy? poza gazetami i pojemniczkami jest tez troszkę jedzenia suchego...

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Śro mar 20, 2013 19:45 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

Szalony Kot pisze:Dziewczyny, powoli gromadzę oszczędności na małą, wycofuję się więc z deklaracji na koty niestety :( także i GKP Mrau wspierałam już od dłuższego czasu - kwota niewielka, ale stała. Powodzenia w dalszej działalności mimo to :ok:

Martyna - bardzo Ci dziękujemy za dotychczasowe wsparcie
:ok:
Dużo zdrowia od GPK Mrau dla Ciebie i małego człowieczka :1luvu: . Niech radośnie i bez problemów przyjdzie na świat :D .
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Śro mar 20, 2013 21:09 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

Maykaw pisze:Zoyabea czy bedziesz mogła jutro zabrać rzeczy? poza gazetami i pojemniczkami jest tez troszkę jedzenia suchego...

kurcze, dopiero przeczytalam ;(
Trzymajcie się King i Matylda!!! :ok:
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Śro mar 20, 2013 21:32 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

Powiedźcie mi czy wszystkie koty z tej wyszukiwarki są na Paluchu ?http://www.paluch.org.pl/index.php?do=animals&what=2&posted=1&all=1&kategoria=KOT&podkategoria=-----&plec=2&waga=-----&data_dzien=--&data_miesiac=--&data_rok=--&datak_dzien=--&datak_miesiac=--&datak_rok=--&od_lat=&do_lat=&idz=
Naliczyłam 71 futer, to chyba dużo ? Jeśli będziecie planowały powtórkę akcji ogłoszeniowej to chętnie pomogę.

strongbaby

Od: Śro wrz 12, 2012 10:27

Post » Śro mar 20, 2013 23:03 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

strongbaby pisze:Powiedźcie mi czy wszystkie koty z tej wyszukiwarki są na Paluchu ?http://www.paluch.org.pl/index.php?do=animals&what=2&posted=1&all=1&kategoria=KOT&podkategoria=-----&plec=2&waga=-----&data_dzien=--&data_miesiac=--&data_rok=--&datak_dzien=--&datak_miesiac=--&datak_rok=--&od_lat=&do_lat=&idz=
Naliczyłam 71 futer, to chyba dużo ? Jeśli będziecie planowały powtórkę akcji ogłoszeniowej to chętnie pomogę.

Nie ma znaczenia ile jest kotów w schronisku.
Ważne jest , ile jest kotów w pokoju adopcyjnym.
Dziś w pokoju adopcyjnym są 2, a wczoraj był jeden. Nie ma sensu robić ogłoszeń ;( Ale zapraszamy z propozycją w połowie wakacji, gdzie jest full kotów i zero zainteresowania.. :kotek:
Ach - nie ma co robić ogłoszeń bo nie wolno promować chorych kotów :twisted:
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Czw mar 21, 2013 17:14 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

MalgosiaZ pisze:Dziś zabrałam z P. Mati/Matyldę. Mam nadzieję że na długo .
Jej stan jest bardzo ciężki :( . W ciągu 2tyg z 2900g zrobiło się 1900g.
Ma duszności , kk, zapalenie płuc , ogromną prawą nerkę. Nerka może być zaatakowana przez wirus lub jest to chłoniak. Mati ma ok.roku .
Obrazek

Małgoś, to szylkreta!
Da radę, zawzięte są.
:ok: :ok:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Czw mar 21, 2013 19:02 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

zoyabea pisze:Dziś w pokoju adopcyjnym są 2, a wczoraj był jeden.

Dajcie znać, jeśli potrzebujecie pomocy na tę sobotę/niedzielę. Zadeklarowałam się co prawda tylko na dwa dni w weekendy w miesiącu, a póki co do adopcji jest mało egzemplarzy i chyba dodatkowa pomoc niepotrzebna, ale w razie czego dajcie mi znać.

Trzymam kciuki za Kinga i Matyldę, przesyłając ciepłe fluidy po łączach :)
To niesamowite jak koty dobrzeją, kiedy są otoczone czułą opieką, vide egzemplarze moje postpaluchowe.

Korzystając z Waszych rad zrobiłam zakupy przez internet, ceny są lepsze itp., no i jakieś gratisy dostałam - trzy piórka na patyku, dwa mogę odstąpić paluszkom :)

EDIT: są dwa, czyli pewnie Dżess (ten po urazie szczęki) został, biedaczysko. Ale takie koty "naprawione" to może długo czekają na dom, ale kiedy już znajdą, to nie wracają z adopcji. Jak moja Kropka, którą zwrócono po tygodniu "z powodu biegunki".
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Czw mar 21, 2013 21:05 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

Mati jest w stanie krytycznym :( .
Temp 35.1 , nie ma siły oddychać.
Obustronne zapalenie płuc+ kalciwiroza.
Na prawej nerce guz 14x11mm.
Guz w płucach.
Lekarze nie dają szans na przeżycie nocy. Jestem z nią w domu.
Obrazek

MałgosiaZ

[poprzednia][następna]