<2>Moje wolnozyjące....odeszły blokowe... Szafiś kochana ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 21, 2014 9:01 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*) Łapciak ma dom

morelowa pisze:Jest nadzieja, że 'osiądziesz' znowu na miejscu, czy już tak Cie bedzie nosić dłużej? Koty też by chciały wiedzieć :mrgreen:

Obawiam się, ze jeszcze troche pokursuję, a nawet w perspektywie rysuje się wyprowadzka z warszawy. Koty wiedzą, ale nie akcpetują tego w żaden sposob.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto kwi 29, 2014 1:11 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*) Łapciak ma dom

Łapa słabo. Niby się bawi, biega, tuli mocno do mnie, ale prawie nie je, marnie wygląda i ma takie mętne slepka. Ogromnie duzo pije. Poza tym znow znalazlam ogromny wymiot, jakby ktoras zjadła pół miski chrupek.
Martwię się okrutnie i mam złe myśli.

Dzisiaj wracając zaszłam do Diabełków. Ostatni raz u nich bylam przed Świetami, więc już trochę. Z racji "wizyty na cito" w lecznicy, gdzie wiem, że jest walka o zycie maluszków z pp miałam swiadomość zagrożenia związanego z moimi butami. Więc Diabły odwiedziłam mając na nogach załozone reklamowki z rossmana :oops: :ryk: wygladałam przednie- stęskniona Majeczka zatrzymała sie jak wryta tuz przede mną :ryk:
Kotuchy glodne i bardzo stęsknione, tuliły się i dopominały głaskania niemalże jak moje domowe kociaste.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto kwi 29, 2014 6:46 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*) Łapciak ma dom

Przydałoby się wreszcie Wam trochę spokoju i zdrowia..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro kwi 30, 2014 0:22 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*) Łapciak ma dom

Drugi dzień Łapa nie je.Mimo peritolu na apetyt. Może w sumie przez te dwa dni zjadła ze 3 dkg.

Marzenia11

Post » Czw maja 01, 2014 13:20 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*) Łapciak ma dom

Łapciak lepiej, apetyt wrocił choc grymasi obrzydliwie.
Ale przede wszystkim Łapa się PRZYTULA 8O :!:
Chodzi za mną, pręży się na łapinkach, mruczy, ociera, wtula łepek i namolnie domaga się glaskania. Poniewaz jest jeszcze takich namolnych pięć więc nie mogę się opędzić od kotow.

Wrocił Hrabuś - po miesiącu włóczęgi. Zamieszkał w piwnicy. Troche się martwiłyśmy z panią Ewą o niego choć wiadomo, ze to teraz jest "czas nie kastrowanych kocurów". trzeba by pomyślec o łapaniu, kastracji, ale ani głowy nie mam do tego, ani czasu, ani pieniędzy...

Diabełki w komplecie, jakoś się trzymają, też namolne do głaskania. Swym czarnym kolorem urozmaicają kolory wiosny na trawniku.

Marzenia11

Post » Czw maja 01, 2014 14:00 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*) Łapciak ma dom

Trochę optymizmu :D Oby jak najwięcej!
Wykorzystuj łapciną chęć na miziawki :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie maja 04, 2014 20:14 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*) Łapciak ma dom

Łapeczka po kroplówce i wszystkie leki przyjęła bez żadnego problemu, nawet tabletki bez rozpuszczania i slinienia tez nie było. Nie widac nic w oczkach i w pysiu ok . inne kociaste nie smarczą i oczka czyste. Ogólnie możesz być spokojna.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Nie maja 04, 2014 20:18 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*) Łapciak ma dom

asia2 pisze:Łapeczka po kroplówce i wszystkie leki przyjęła bez żadnego problemu, nawet tabletki bez rozpuszczania i slinienia tez nie było. Nie widac nic w oczkach i w pysiu ok . inne kociaste nie smarczą i oczka czyste. Ogólnie możesz być spokojna.

Własnie miałam Ci podziękować :1luvu: :1luvu: :1luvu:
DeeDee tez juz nie kicha?
A jak widzisz łapę - schudła, bez zmian, odwodniona/nie itp.?

Marzenia11

Post » Nie maja 04, 2014 20:31 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*) Łapciak ma dom

Deedee nie kichala. Wierciła się brzuszkiem do góry i zachęcala do zabawy:) Widzialam oprocz lapy:) Milenę, Deedee, I czarne Ladne na drapaku ale nie wiem ktore to. Też była ok.
Łapa wg mnie wygląda bez zmian. wcześniej igła wchodziła łatwiej ale to jest mikroskopijna róznica. Może to świadczyc o zmienionym nawodnieniu. po wyglądzie nie widac zmian na gorsze , ze skórki tez nie. Trzeba podawać płyny. p.Ewa mówi że pije wodę a w kuwetach , zauważyłam nie było jakiś dużych ilosci siuśków. Jest dobrze.
Ostatnio edytowano Pon maja 05, 2014 10:47 przez asia2, łącznie edytowano 1 raz

asia2

Post » Nie maja 04, 2014 20:35 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*) Łapciak ma dom

A schudła?

Marzenia11

Post » Nie maja 04, 2014 20:40 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*) Łapciak ma dom

Nie. Jeszcze dodam , ze nie podnosiłam jej ale tak z macanki:)

asia2

Post » Czw maja 08, 2014 9:44 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*) Łapciak ma dom

Wczoraj miałam alarmujący telefon, ze Łapa wymiotuje, nie je, jest apatyczna i wisi nad miską z woda i ogromnie duzo pije. Poniewaz los znów splatal mi figla i musiałam powrot przełozyc na dzisiejszy poranek zaalarmowałam asia2 i poprosiłam o zrobienie kroplowki, podanie lekow itp. Dzięki :1luvu:
Na moje oko Łapa jest mega wystraszona. Zareagowała splaszczeniem, przylegnięciem do podłogi i kompletnym nie rozpoznaniem mnie. Wlazła do swojej kryjowki, a gdy się zbliżałam chciała sie wtopic w dno, podłogę, abym jej nie widziała. Wodziła tylko oczkami.
Zaczęłam gadać. Zaczęła gadac ona. Leki podałam, teraz zaczyna się rozpręzać, troche zjadła, podeszła do mnie z ogonkiem w gorze, ale ciągle wolno, jakby nie dowierzając że jej się nic złego nie dzieje.
Myślę, ze to stres, że kroplówka bez mojej obecności sprawiła, ze się wystraszyła i ten strach spowodował jej pogorszenie samopoczucia i zmiane zachowania.
oczywiście będę ją obserwować i w razie czego pędem wet.

Marzenia11

Post » Czw maja 08, 2014 10:09 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*) Łapciak ma dom

najważniejsze, że się powolutku przy Tobie odprężyła, będzie dobrze :ok:
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Czw maja 08, 2014 11:28 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*) Łapciak ma dom

Marzenko nie kroplówka bez Twojej obecności:) ale Brak Twojej obecności w ogole przez tak dlugi czas spowodowal , że Lapa jest w stresie. Wizyty obcych ludzi w tym czy innym celu też się do tego przyczyniły. Zrób jej dziś kroplówkę i podaj leki ale ja bym nie dawała na razie peritolu bo on może powodować podrażnienia żołądka i z tego powodu tez mogły być mdłości. Ona nie wygląda bardzo źle i do p. Ewy przybiegała , wczoraj też.
Wczoraj oprócz płynu dostala solvertyl i cerenie i podalam jej do paszczy:) rubenal.
A wymiotowala tylko raz jedyny więc nie odwodniła się i nie zmęczyła śluzówki żołądka torsjami. Mając na uwadze ew. podniesienie poziomu mocznika dawałabym jej płyny przez kilka dni np 3 pod rząd a potem co drugi , trzeci dzień i zobaczyła jak zareaguje.

asia2

Post » Czw maja 08, 2014 20:14 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*) Łapciak ma dom

asia2 pisze:Marzenko nie kroplówka bez Twojej obecności:) ale Brak Twojej obecności w ogole przez tak dlugi czas spowodowal , że Lapa jest w stresie. Wizyty obcych ludzi w tym czy innym celu też się do tego przyczyniły.

Asia, dokładnie to miałam na mysli, tylko że się źle wyraziłam.

Niespodzianka - Łaputek ok, ogon w gorze, chętna do zabawy, wymiotow niet i okrutnie głodna! :D

Marzenia11

[poprzednia][następna]