K-ów, i po remoncie :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 26, 2012 13:37 Re: K-ów, kto opiekuje się kotami na cmentarzu Podgórskim?

Tweety pisze:
mikela pisze:Kto prowadzi dzisiejszy Dzień Otwarty?
Ja się pojawię koło 17-18 z dziewczyną, która chciałaby zostać wolontariuszką.

wydaje mi się, że annakreft chyba tez będzie.

Miszelino, będzie tez moje najstarsze dziecko to wydaj jej proszę 4 kartony, które są na pierwszym kominku, tym na wprost drzwi, dwa płaskie pudła poczty polskiej i dwa szare, Asia powystawia na Kocim facekramie. Oprócz tego była tam torba sportowa z różnymi innymi torbami w środku to tez powinno tam leżeć i prawdopodobnie pod kominkiem jest zielona skrzynka z butami, to też jej daj

będzie :) w celu przyjaźnienia się z Bystrą , dokarmiania Stasi, zabawy z Seleną ....i co tam mi jeszcze się znajdzie :)
przyniosę rękawiczki jednorazowe - kupiłam trzy paczki - dwie zostają na Drukarskiej :)

annakreft

Od: Pon wrz 05, 2011 10:20

Post » Nie maja 27, 2012 9:03 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

W kociarni rano dobre nastroje, wszyscy mili, sympatyczni i uśmiechnięci - z wyjątkiem Buni - jakaś jest smutna i spała cały czas.
Kamyk i Bystra się miziają 8O
Zafira aż się tuli do ręki.
Stasia chodzi z zadartym ogonkiem, wyraźnie zadowolona, na rękach też się tuli :) Je chętnie.
Otylia schowana w budce ale zjadła pół miseczki mokrego.
Koteczka na kwarantannie w kołnierzu syczy, trochę wystraszona. Ale je i wydala prawidłowo.
Milusia wysikała się przy mnie - pół kuwety, musiałam dosypywać żwirku po tych jednych siuśkach :wink: Poza tym skubała suche, piła wodę i zjadła trochę gurmeta. Była bardzo miła, miziała się, prosiła o głaski.
Zamiotłam liście przed wejściem. Jakieś ręczniczki nowe z siatki ułożyłam w szafie.
Jak się tam zrobiło przestronnie po wyniesieniu części pudełek :)

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Nie maja 27, 2012 12:18 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

mahob pisze:W kociarni rano dobre nastroje, wszyscy mili, sympatyczni i uśmiechnięci - z wyjątkiem Buni - jakaś jest smutna i spała cały czas.
Kamyk i Bystra się miziają 8O
Zafira aż się tuli do ręki.
Stasia chodzi z zadartym ogonkiem, wyraźnie zadowolona, na rękach też się tuli :) Je chętnie.
Otylia schowana w budce ale zjadła pół miseczki mokrego.
Koteczka na kwarantannie w kołnierzu syczy, trochę wystraszona. Ale je i wydala prawidłowo.
Milusia wysikała się przy mnie - pół kuwety, musiałam dosypywać żwirku po tych jednych siuśkach :wink: Poza tym skubała suche, piła wodę i zjadła trochę gurmeta. Była bardzo miła, miziała się, prosiła o głaski.
Zamiotłam liście przed wejściem. Jakieś ręczniczki nowe z siatki ułożyłam w szafie.
Jak się tam zrobiło przestronnie po wyniesieniu części pudełek :)

Mam nadzieję, że docelowo wszystkie bazarki stamtąd znikną, bo to nie miejsce na nie. Ale to już bardziej zależy od Milu i mojego dziecięcia.

jak ktoś nie zauważył do to wydarzenie jest do rozpropagowania i pozapraszania znajomych https://www.facebook.com/events/303449246408435/ Od wczoraj udało się pozyskać 23 prezenty tzn Jola już wcześniej opłaciła szczepienie ale i tak 20 to świetna liczba w takim czasie :)

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie maja 27, 2012 14:14 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

Maleństwa budownicze zjadły wczoraj swój pierwszy niemleczny posiłek, małe głodomory były głęboko zawiedzione że palce anna09 nie były także w menu :D
Miodówka, Szarlotka i Ricotta zaczynają wędrować po klatce pod baaaardzo czujnym okiem mamy:) Jak na zdjęciach z wczoraj - małe grubaski trochę zaspane ale wyglądają zdrowo :)

annakreft

Post » Nie maja 27, 2012 19:46 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

Zapraszam na bazarek na AFN: viewtopic.php?f=20&t=142473 :)

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Pon maja 28, 2012 13:22 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

Koty dziś postanowiły dać mi trening :twisted:
Klatkę Bagheery zastałam pustą, a ona łaziła po wolności 8O A ściślej mówiąc siedziała na dachu klatki i warczała na wszystko. Nie wiem, jakim cudem się wymknęła- sama chyba nie dałaby rady otworzyć? Wpakowałam ją z powrotem i przykryłam od góry, bo Zafira ją irytowała.
Potem przyszła kolei na sprzątanie- drapak zafajdany mokrym, podobnie podłoga. W klatce Bagheery pawik. Następnie Milusia postanowiła demonstracyjnie wysiusiać się wysypując całą kuwetę do świeżo wymiecionej klatki. W międzyczasie z cat-roomu zwiała Selena(tak, wiem, że trzeba zamykać, wyszłam dosłownie na dwie sekundy, a łajza zdążyła wymknąć się) :evil:

Wszystkie jadły przy mnie, Selenę, Zafirę, Kamyka i Sigmę roznosi energia.
Posterylkowa kociczka na kwarantannie syczy, ale wyczyściła miskę z mokrym w mgnieniu oka. W kuwecie chyba były ze dwie kupy, przy mnie wywaliła trzecią. Nadrabia zaległości z jedzeniem, biedne bezdomne dziecko :wink:

Koty w dobrej formie. Ja doznałam uszczerbku na zdrowiu psychicznym :twisted:
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Pon maja 28, 2012 14:25 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

To faktycznie dały Ci popalić :wink:

Milusia ma chyba takie tendencje do wysypywania żwirku, bo wczoraj robiła to samo. Może trzeba jej mniej dawać żwirku.

mahob

Post » Wto maja 29, 2012 13:44 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

Trzecia kotunia z Trambaru się znalazła. :) Nikt nie wie, gdzie była.
Zabieram je chyba w połowie czerwca, bo gabinety, w których są dokarmiane, zamykają się wcześniej.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto maja 29, 2012 13:51 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

miszelina pisze:Trzecia kotunia z Trambaru się znalazła. :) Nikt nie wie, gdzie była.
Zabieram je chyba w połowie czerwca, bo gabinety, w których są dokarmiane, zamykają się wcześniej.

oj, to dobre wieści :)
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt

mikela

Post » Wto maja 29, 2012 14:53 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

miszelina pisze:Trzecia kotunia z Trambaru się znalazła. :) Nikt nie wie, gdzie była.

Cieszę się :D

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Wto maja 29, 2012 18:19 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

Grafik na czerwiec. Tradycyjnie już wakaty we środy i czwartki rano oraz niektóre inne dni. Proszę w miarę możliwości o uzupełnienie.
Najbliższy wakat to niedziela 03.06. wieczorem.
Obrazek
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro maja 30, 2012 7:23 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

jej siostra pisze:

Cieszę się :D

Też się cieszę :)

mahob

Post » Śro maja 30, 2012 8:17 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

tuz przed koniec terminu (DWULETNIEGO!) uzyskałam dane od ADMu odnośnie ich ubezpieczyciela i uroczyście zgłosiłam wczoraj szkodę z zalań. W między czasie okazało się, że pani z ZBK, która z uporem mi odpisywała, że ona nie wie po co ja jej przesyłam materiał do likwidacji i ich to nie dotyczy, nie miała pojęcia o jakichkolwiek ustaleniach i dowiedziała się dopiero wczoraj, że robię to zgodnie z umową. ADM miał życzenie otrzymac te materiały za pomocą ZBK i ta miała je tylko przesłać. Jak powiedziała mi wczoraj, że w takim razie ona prześle w najbliższym czasie pocztą (termin zgłoszenia upływa w tę niedzielę) to moja stanowczość (ale cały czas do bólu grzeczna) przekroczyła chyba wszelkie granice i ADM miał dokumenty po godzinie, co pani osobiście potwierdziła mi telefonicznie, że już mogę do nich dzwonić. Tam też zaczęli, ze pani odpowiedzialna będzie dopiero we czwartek, jak zdąży wrócić z komunii (no chyba tyłem i na czworakach od niedzieli do czwartku można wrócić :evil: ) i tu już była decydująca kropla, bo 10 minut później zgłaszałam szkodę w HDI :twisted:
Jak mają po tylu latach wszystko co chcą to oni mi się będą Komunią Św. wykręcać, bo już im argumentów brakło, no jaja rzewne. Dobrze, że na trzęsienie ziemi we Włoszech jeszcze się nie powoływali i głód w Etiopii :evil:

Ci co biorą czynny udział to pamiętają, że ten weekend ostro orzemy? Jakoś trzeba dociągnąć do 1%. Na razie spływa więcej niż nieśmiało ale w tamtym roku też w maju było kilkaset złotych dopiero. Na pewno musimy wspomóc się Almą jeszcze w czerwcu, może w połowie, bo ta po GK to znowu długi weekend.

BTW czy ta niedziela w długi weekend może być zebraniowa? Bo nie będzie kiedy się spotkać a tu wakacje za pasem

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro maja 30, 2012 8:53 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

dla mnie niedziela 10 czerwca może być zebraniowa (sobota też )

annakreft

Post » Śro maja 30, 2012 9:18 Re: K-ów, wolne miejsca w szpitaliku.

ja jestem też na miejscu
[/url]Obrazek

mikela

[poprzednia][następna]