PAKT CZAROWNIC XXVIII - listopad, nie dajemy się smutkowi

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 21, 2011 20:39 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Każdy inny - ja nie miałam trudności w rozróżnianiu 3 czarnych i 3 rudych :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pt paź 21, 2011 20:40 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Heh - no 6 czarnych kotów to jednak jest wyczyn :mrgreen:

Witaj w Pakcie :D
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt paź 21, 2011 20:43 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Witaj Mal_ :D

Piękne kociaste.
Dziewczynki? Chłopcy?

Napisz więcej.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt paź 21, 2011 20:56 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Mal, jakbyś brała następne czarne koty to mam tu dla ciebie listę ewentualnych imion http://kwejk.pl/obrazek/587410/kredki,:%29.html
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pt paź 21, 2011 21:17 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Babajago kolorki bossskie :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pt paź 21, 2011 21:18 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

babajaga pisze:Mal, jakbyś brała następne czarne koty to mam tu dla ciebie listę ewentualnych imion http://kwejk.pl/obrazek/587410/kredki,:%29.html

:ryk: Super :-)
Wrzuciłam sobie na fb :oops:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt paź 21, 2011 21:47 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Kurde, 8kg kociny gniecie mi kolana i lezie na klawiaturę....Helpunku!
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pt paź 21, 2011 21:53 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Dzięki za miłe przyjęcie :1luvu: Czarnuszki rozróżniam ekhem ledwo :D Jak się nie ruszają to jeszcze się to udaje ;) Czwórka z nich to rodzeństwo 5 mies (2x kotka, 2x kocurek), są w domu od 1,5 miesiąca, jak na razie głównie fuczą i prychają :mrgreen: imion jeszcze nie mają :oops: Niebawem będą z powrotem rezydować na dworze a do domu wchodzić na ogrzanie i wyżerkę jak reszta dzikusów ;) Może dostaną jakieś imiona z listy :ryk:
Pozostałe kicie ze zdjęcia to Czesia - nasza pierwsza (2,5 letnia) kotka i również nasza Lucynka vel Małe Czarne, kotka z zeszłego roku. Są jeszcze dwa czarnuszki dzikie dochodzące - Tosia i Węgielek (rodzice tej czwórki), ale nie załapały się na fotę zbiorową. Tosia i Czesia to siostry, Lucynka to córka Tosi. Całe towarzystwo więc spokrewnione ;) I całe poza Tosią już wysterylizowane i wykastrowane.
Z pozostałych kotów mamy z TZ pod opieką jeszcze:
- Azorek - lat kilkanaście,pojawił się razem z Czesią 2,5 roku temu, oswojony, dochodzący, wielki kocur (prawie 6kg), kastrowany
Obrazek
- Ufajek - 1,5 roku, brat Lucynki, mruczasty, miziasty, nasz domowy, kastrowany
Obrazek
- Rysiek i Królik - dwie kotki ok. roczne, Rysiek (buraska) daje się głaskać, Królik (trikolorka) już nie ;) prawie codziennie przychodzą pojeść i pospać w domu :) sterylizowane
Obrazek
- Malwinka - ok. 8 tyg kicia ściągnięta z płotu, u nas od 3 tygodni, jej wątek jest tutaj
- Nadin - czarno-biała, matka Ryśka i Królika, całkiem dzika, jeszcze nie wycięta, do złapania potrzebna żywołapka
- Haska - biało-bura, czasem przychodzi się najeść, dzikuska, przychodzi już długo a kociąt nie miewa, możliwe, że była czyjaś i jest sterylizowana (niestety tego się nie da sprawdzić)
- Parchatek - kocur z naroślą na nosie, prawdopodobnie był czyjś, bo kastrowany (możliwe, że z powodu narośli wyrzucony)
Czasem na krótko pojawia się jeszcze Buraska - mama Malwinki i 3 pozostałych kociaków, całkiem dzikie, uciekają z daleka. Jeszcze nie mam pomysłu, jak to złapać i wyciąć, oswajać się nie chcą.
Uff, to by było na tyle mojego kociarstwa :mrgreen: W bardzo krótkim czasie udało mi się zakocić po uszy ;)

Mal_

Od: Nie paź 02, 2011 9:43

Post » Pt paź 21, 2011 21:59 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

:mrgreen:
Jezdym wreszcie :mrgreen:
Niech szlag trafi komputerowy system pocztowy :evil: Znowu wysiadł :evil:
Telefon do informatyka że,siadło a On na to że niewiele może poradzić bo programu nie zna :evil: :evil: :evil: :evil:
To ja się pytam a kto ma znać :evil: :evil: #^%@^%Y

Witaj w pakcie Mal :piwa:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Pt paź 21, 2011 22:04 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Mal_, ile kocizny! 8O :mrgreen: A jakie kolorowe :1luvu:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pt paź 21, 2011 22:20 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Na szczęście część jest sezonowa i pożywienie znajduje również w innych lokalizacjach :) Inaczej dawno ogłosilibyśmy bankructwo 8O No i wet kochany sterylki, kastracje i inksze leczenia dzikusów robi po kosztach ;)

Prośba do Czarownic o podesłanie pw nr konta składkowego :1luvu:

Mal_

Od: Nie paź 02, 2011 9:43

Post » Pt paź 21, 2011 22:34 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

W takich okolicznościach to nawet ja nie mogę zachować milczenia.
Witaj Mal :piwa: Gromadka przecudna, widać, że znajdziemy wspólny język, bo te czarne do Ciebie tak jak i do mnie pewnie lgną.
U mnie też kolorystyka niezmienna. Przyjeżdżam, otwieram drzwi od auta i co widzę 8O Dzień dobry, czy mogę prosić troszke karmy :lol: Patrzę i co widzę? Znowu czarne :smokin:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt paź 21, 2011 22:43 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

jasdor pisze: Znowu czarne :smokin:

Pamiętam, jak dziewczyny napisały "corne", a ja przeczytałam "korne" i długo myślałam o co chodzi :lol:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob paź 22, 2011 1:24 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Witaj Mal - imponujący dorobek masz :lol: No, ale już nie raz zostało tu udowodnione, że kotoza jest bardzo zaraźliwa i jak się ją już złapie, to się tylko pogłębia :roll: Rasowa z ciebie czarownica :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Sob paź 22, 2011 8:47 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

POBUUUUUDKA!!!!!!!!

Dziń dybry :mrgreen:

Jeżeli kogoś obudziłam to przepraszam :twisted:
Jadę sobie do miasta,wydać pieniądze których nie mam :mrgreen:
Może jakiegoś ciucha se zanabędę :roll:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

[poprzednia][następna]