"Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 03, 2012 21:55 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

zaraz cos trafi mnie albo koty.
spaly caly dzien, bawic sie nie chcialy. pora spac, a te zaczynaja rozrabiac :roll: :roll: slysze tylko szelesty, biegi, tupoty i cos z polki zlecialo :evil:
i jeszcze od czasu do czasu z wyrzutem patrza na miche i na mnie, ze niby je glodze, bo suche jest, a saszetka juz byla, a one kca jeszcze :roll:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Pt lut 03, 2012 23:58 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Smakusia -panna ,ktora znosi max 2 głaski naraz-dzis bezwstydnie nadstawiala tyleczek do glaskow kolezance -bez konca 8O 8O wiem,ze ja zna,no ale bez przesady :lol:

Gucio sie tak rozleniwil-ze jak dalam mokre do misek ,to musialam jasnie pana zniesc do miski z hamaka drapakowego ,ktory okupowal ;)

Rys dal sobie wyglaskac i wymasowe wszystko kolezance o ktorej wspomnialam powyzej ;)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Sob lut 04, 2012 0:39 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

anulka111 pisze:Smakusia -panna ,ktora znosi max 2 głaski naraz-dzis bezwstydnie nadstawiala tyleczek do glaskow kolezance -bez konca 8O 8O wiem,ze ja zna,no ale bez przesady :lol:

Gucio sie tak rozleniwil-ze jak dalam mokre do misek ,to musialam jasnie pana zniesc do miski z hamaka drapakowego ,ktory okupowal ;)

Rys dal sobie wyglaskac i wymasowe wszystko kolezance o ktorej wspomnialam powyzej ;)

Zazdrosna?

Już tu kiedyś pisałam o wodnym szaleństwie Pompona.
Bawi się miskami z wodą. Lżejsze miski przesuwał, z cięższych, większych, a więc szerszych wychlapywał wodę łapą. Udało mi sie kupić miskę szeroką na dnie, w miarę wąską u góry, dość wysoką. Przez jakiś czas był spokój. Potem zauważył, że woda się wylewa, gdy się szarpie podkładkę, na której stoi miska. Podkładkę zlikwidowałam. Przez jakiś czas był spokój. Ale kociak podrósł i daje radę dużej misce na gumie. Stawiam miskę i najpóźniej po godzinie miska jest pusta, a na podłodze kałuże.

Utopić drania?

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob lut 04, 2012 8:09 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

jaaana pisze:
anulka111 pisze:Smakusia -panna ,ktora znosi max 2 głaski naraz-dzis bezwstydnie nadstawiala tyleczek do glaskow kolezance -bez konca 8O 8O wiem,ze ja zna,no ale bez przesady :lol:

Zazdrosna?

Już tu kiedyś pisałam o wodnym szaleństwie Pompona.
Bawi się miskami z wodą. Lżejsze miski przesuwał, z cięższych, większych, a więc szerszych wychlapywał wodę łapą. Udało mi sie kupić miskę szeroką na dnie, w miarę wąską u góry, dość wysoką. Przez jakiś czas był spokój. Potem zauważył, że woda się wylewa, gdy się szarpie podkładkę, na której stoi miska. Podkładkę zlikwidowałam. Przez jakiś czas był spokój. Ale kociak podrósł i daje radę dużej misce na gumie. Stawiam miskę i najpóźniej po godzinie miska jest pusta, a na podłodze kałuże.

Utopić drania?

Ja bym utopiła:-) Najlepiej w tej misce, z której rozchlapuje:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob lut 04, 2012 9:05 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

:lol: Ta miska w ktorej rozchlapuje wode z opisu przypomina wazon ;)

nie topic-reklamowac ,jako kotka ,ktory lubi wode :lol:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Sob lut 04, 2012 14:42 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Tak tu sobie siedzę i czytam...i stwierdzam, że Karma jest jakaś dziwna, bo nie sprawia większych problemów.
Pawiki były tylko dwa. Nie pogryzioną karmą. Na łóżko i poduszkę.
Jedynym dużym problemem są sprinty na linii moja sypialnia/kuchnia i z powrotem. Najlepiej tak po północy.
Pewnie wykrakałam i Karma pokaze pazurki (dosłownie i w przenośni) jak już się zorientuje że zostaje ze mną na stałe.
Wątek Karmy
Obrazek
Obrazek
Pysia [*] - 1.10.2012

erraticmuse

Od: Wto sty 17, 2012 19:34

Post » Sob lut 04, 2012 18:56 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

erraticmuse pisze:Pewnie wykrakałam i Karma pokaze pazurki (dosłownie i w przenośni) jak już się zorientuje że zostaje ze mną na stałe.

Potrzymaj ją jeszcze w niepewności dla świętego spokoju :mrgreen:

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Sob lut 04, 2012 19:12 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

erraticmuse pisze:Tak tu sobie siedzę i czytam...i stwierdzam, że Karma jest jakaś dziwna, bo nie sprawia większych problemów.
Pawiki były tylko dwa. Nie pogryzioną karmą. Na łóżko i poduszkę.
Jedynym dużym problemem są sprinty na linii moja sypialnia/kuchnia i z powrotem. Najlepiej tak po północy.
Pewnie wykrakałam i Karma pokaze pazurki (dosłownie i w przenośni) jak już się zorientuje że zostaje ze mną na stałe.

Biegoloty to normalka-kochaja latac po ciemku ;)Pawiki-cos to chyba zalezy od kota-moje jesli pawikuja ,to tak sie wstydza ,ze robia pawika katowego, za kanapowego lub za zaslonowego-sprzatam wtedy od razu , jak tylko takiego pawika znajde-wyobrazam sobie jak dla postronnej osoby wyglada moje sprzatanie- :ryk: bo ja zacyznam od patrzenia ,czy jakiej niespodzianki za zaslonkami nie ma. Pawiki mam bardoz rzakdo ,bo koty zajadaja sie papirusami- ani raz nie mialam przypadku zaklaczenia sie kota-bezopetu nie uzywam,poza okresem intensywnego zrzucania podszerstka-wtedy i wyczesywanie czestsze i dodatkowo bezopet

anulka111

Post » Nie lut 05, 2012 17:16 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

zamorduję tego kota. siedzi i drze ryja. a właściwie nie drze, bo bliżej temu do jakiegoś... śpiewu? ćwierkania? morda mu się zamyka tylko, jak ma ją w misce z żarciem. a tu obiad trzeba zrobić...! oj, zacznie się zaraz śpiew i tańczenie do kurczaka... :twisted:
Obrazek
ObrazekObrazek

nihon-jin

Od: Nie lut 22, 2009 21:01

Post » Nie lut 05, 2012 18:34 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

nihon-jin pisze:zamorduję tego kota. siedzi i drze ryja. a właściwie nie drze, bo bliżej temu do jakiegoś... śpiewu? ćwierkania? morda mu się zamyka tylko, jak ma ją w misce z żarciem. a tu obiad trzeba zrobić...! oj, zacznie się zaraz śpiew i tańczenie do kurczaka... :twisted:

po prostu gadatliwy egzemplarz :mrgreen:

anulka111

Post » Nie lut 05, 2012 19:17 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

anulka111 pisze:
nihon-jin pisze:zamorduję tego kota. siedzi i drze ryja. a właściwie nie drze, bo bliżej temu do jakiegoś... śpiewu? ćwierkania? morda mu się zamyka tylko, jak ma ją w misce z żarciem. a tu obiad trzeba zrobić...! oj, zacznie się zaraz śpiew i tańczenie do kurczaka... :twisted:

po prostu gadatliwy egzemplarz :mrgreen:

wyjątkowo gadatliwy. ale zjadł kawał piersi - oczywiście, pokrojony na drobne kawałeczki, bo inaczej jaśnie pan nie zje - i na razie śpi. czyli spokój na jakieś... pół godziny :) odkąd przestał chorować, to chyba na zapas się zażera... :lol:
Obrazek
ObrazekObrazek

nihon-jin

Od: Nie lut 22, 2009 21:01

Post » Wto lut 14, 2012 22:44 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

mam ochote zastrzelic od 2 dni moje koty.... notorycznie jak tylko klade sie spac zaczynaja wariowac. doslownie. meble, polki, fotele wszystko jest w ruchu. dekoder mi zwalily maupy jedne. nie moga pod wieczor sie pobawic, o nie za proste :evil: najlepiej jak pancia juz wejdzie do wyra to wtedy pogalopowac i cos zrzucic.... zawsze Duza musi podniesc sie z miekkiego wyra i podniesc co zrzucone :evil: :evil: normalnie zastrzele, powiesze i przerobie na dywanik kolo lozka :roll:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Śro lut 15, 2012 0:48 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Bo jak sie człowiek kładzie,to to jest sygnalem do gonitw- u mnie jest tak smao,tyle ,ze ja zasypiam od razu ,wiec nie wiem ,co sie potme dzieje.

nikt u mnie sprzetow nie zrzuca-dekoder jest na bardzo niskim stoliku :lol:

anulka111

Post » Śro lut 15, 2012 7:17 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Raport z dzisiejszej nocki.
Godzina 2,30- Aluś wali do drzwi.
" Duużaa, mnie sie chce kupę! "
Duża posłusznie się zwleka i idzie wypuścić Aleczka.
Czeka, wpuszcza, Aluś sie kładzie, Duża sie kładzie.
Godzina 3.43- Aluś wali do drzwi.
" Duużaa, mnie się chce siku! "
Duża cokolwiek zirytowana zwleka się i idzie wypuścić Alusia.
Czeka, wpuszcza, Aluś się kładzie, Duża sie kładzie.
Godzina 4.30- Aluś wali do drzwi.
" Duużaa, bo ja niedosikałem! "
Duża nieźle wkurzona zwleka się i idzie wypuścić Aleczka.
Czeka, wpuszcza, Aluś się kładzie, Duża sie kładzie.
Godzina 5.15- Aluś wali do drzwi.
" Duużaa, wstań już...bo mi sie nuudzi! ".
Duża tocząc pianę z pyska wstaje i robi sobie kawę.
Dzień rozpoczęty.

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:evil: :evil: :evil:
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Śro lut 15, 2012 9:03 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Spytam nieśmiało... to może kuweta na miejscu? :twisted:
Obrazek

Gochulec

Od: Pon maja 30, 2011 12:49

[poprzednia][następna]