KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 27, 2011 10:35 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Wstępne wiadomości z dyżuru porannego - na którym została jeszcze Wiesia i raczej nieprędko skończy biorąc pod uwagę kipisz uczyniony przez kociaki :)
Na wstepie naprawdę ważna informacja -
DYŻURANCI-ZAMYKAJCIE STARANNIE DRZWI Z POKOI DO PRZEDSIONKÓW !!!
jak przyjechałyśmy koty ze zdrowej kociarni były w przedsionku - niegotowa na taką sytuację tylko przypadkiem zobaczyłam jednego z Gremlinków przez szybę w drzwiach wejściowych - okazało się, że drzwi do pokoju były otwarte, apeluję więc do skrupulatnego domykania drzwi bo jeszcze nas spotka jakaś przykrość - kociak nam zwieje i na nic starania :(
Na zdrowej kociarni chyba nie najgorsza atmosfera , wszyscy w miarę swobodnie sie zachowują , nikt się nie czai. Kociakom bardzo smakował rosół z mięsem z kurczaka przygotowany przez Wiesię.
Na kwartantannie natomiast:
1.na górze z lewej kicia po sterylce , w kaftaniku - jeszcze smutna i wycofana leży w kącie , ale apetytu nie zdradzała choć w kuwetce coś tam było.
2.Na górze z prawej : CUDO :1luvu: mały koteczk -opisany jako "wariatuńcio " uroczy ,żywa maskotka - a możeby go tak nazwać KREJZI ? (CRAZY -nie wiem czy dobrze napisałam) kiciuś wesoły i skory do zabawy, chyba bezproblemowy .
3.po lewej piętro II Smółka - bardzo ma kicia apetyt , natomiast biedactwo z powodu łapki ma duże trudności ze sprawami sanitarnymi - siusia po ścianie boksu bo nie może zgiąć łapki, w jej boksie syf jest w związku z tym straszliwy .
4. II piętro po prawej -Ziutek spokojny i nieśmiały - bardzo ładny, jedyny kóry nie naświnił w boksie - elegancki facet.
5. I piętro po lewej Klimek - to takie biedactwo że mnie ogarnia ...coś. Klimuś ma dalej ślady czyszczenia w boksie więc chyba całkim dobrze nie jest z jego brzuchem. Oczywiści dostał i/d saszetkę i Wiesia namoczy mu suche i/d może by mu smakowało, bo samo suche kompletnie go nie interesuje .
6. I piętro z prawej -o 2 małych dzikawych buraskach napisze już Wiesia, ja tylko wiem że chyba bez problemu zjadły rosołek z mięsem - w boksie armagedon
POSZUKUJE SIĘ UCHWYTÓW DO ZAWIESZANIA MISECZEK METALOWYCH NA SIATCE - większość kotów wywaliła sobie wodę i nie dość że siedziały w syfie to jeszcze przy tym upale nie miały co pić.
Na dole Nosek które zjadł swoje ukochane nereczki a następnie zamelinował się w szafie koło okna gdzie wyjatkowo mu odpowiada leżenie na stercie miękkich posłanek. Biorąc po uwagę że może Nosek ma ochotę na odrobinę intymności przesłoniłam mu recznikiem jedną część boksu - bedzie miał gdzie się schować
Józek jak zwykle PASIBRZUCH WIECZNIE GŁODNY, natomiast delikatna Wiki nie ma chyba z Józkiem za fajnie :( .
Mam nadzieję że Wiesia w kociaj chatce nie zemdleje - jest tak strasznie grąco, że po wysprzątaniu kuwet i kilku boksów czułam się jak po wyjściu z sauny - Jadziu, Wiesiu naprawdę dzięki za kraty w oknach - nie wiem co by było gdybyśmy nie mogli teraz wietrzyć pomieszczeń. :ok:
i to by było na tyle
P.S. Barac Obama nie wybiera sie do kociej chatki - a szkoda - bo u nas dzieją się sprawy pozytywne :ok:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt maja 27, 2011 13:43 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

:ok: :kotek:
Na zdrowej części wszysko dobrze.Krawatka bardzo się juz ośmieliła ,prosiła o glaskanie.Gremliny nie dostaly kropli bo bawiły się ze mną w berka ,bylam na przegranej pozycji bo ja mam 2 chore nogi a one po 4 zdrowe łapki.Pocieszajace ,że nie bylo już wymiotow i biegunek.Na chorej stronie Klimkowi dopisywał apetyt dostał swoją dietę,namoczony pokarm tez wcinał.Z kupą nie jest żle zrobił dużo i już uformowaną tzn biegunki nie ma,Uszy wyczysciłam nadal bardzo brudne.Pastę dostał do pysia.Kurczaka ugotowalam bez skóry,do rosolku dodalam zmiksowany ryż,i potartą marchew i pietruszke więc bardzo dietetycznie,Kurczaka ugotowalam całego wiec koty tak się najadly że zanim wyszam towarzystwo slodko spało.
Dzikim maluszkom tez namoczylam pokarm, bo suchego nie jadły. Maluch wariatucio dostał zabawkę i bawił się doskonale.Wiki już jest ufna do człowieka chce na rece.Smółka myslaam że peknie tak jadła i jest bardzo towarzyska dopomina si o pieszczoty.Józek to dominant ,bije i Wiki i Noska dlatego Nosek wolał byc w klatce.
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Pt maja 27, 2011 13:52 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

a może Józka przeprowadzić na zdrową kociarnię? co Wy na to?

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt maja 27, 2011 14:20 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Nadejszła wiekopomna chwila ,jakby to Pawlak powiedział.Nowy domek Coffi dzwoniła .Kotka zostaje u nich na stałę!
Państwo jej się jeszcze boją ale nie mają sumienia oddawać kota.Pan pytał czy Coffi dała komukolwiek wziąść się na rece?
Kotka okazała się kobietką zabawową.Rano po sniadanku obowiązkowa godzinna zabawa z myszka lub piłeczką .Grubaska niby pedzi po domu z predkością światał 8O Państwo powoli zapoznaja ja z terenem już była na spacerze na ogrodzie i grzecznie wróciła.Mam nadzieję że to ostateczna przystań tej kotki :ok:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt maja 27, 2011 14:46 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

mar_tika pisze:Nadejszła wiekopomna chwila ,jakby to Pawlak powiedział.Nowy domek Coffi dzwoniła .Kotka zostaje u nich na stałę!
Państwo jej się jeszcze boją ale nie mają sumienia oddawać kota.Pan pytał czy Coffi dała komukolwiek wziąść się na rece?
Kotka okazała się kobietką zabawową.Rano po sniadanku obowiązkowa godzinna zabawa z myszka lub piłeczką .Grubaska niby pedzi po domu z predkością światał 8O Państwo powoli zapoznaja ja z terenem już była na spacerze na ogrodzie i grzecznie wróciła.Mam nadzieję że to ostateczna przystań tej kotki :ok:

Ufff :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt maja 27, 2011 16:22 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Na ręce nie dawała się wziąć, ale pogłaskać jak kto zdecydowany i nie za długo to tak :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt maja 27, 2011 17:27 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

To kilka zdjeć z dzisiaj

Małe Smerfusie!
Obrazek

[img][http://images39.fotosik.pl/882/9b62ffd4d60aae25gen.jpg/img]

Obrazek

A to Mister Juniorów

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Pt maja 27, 2011 18:10 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

mar_tika pisze:Nadejszła wiekopomna chwila ,jakby to Pawlak powiedział.Nowy domek Coffi dzwoniła .Kotka zostaje u nich na stałę!

od 3 czerwca na kanale TLC zaczyna się program pt. "kot z piekła rodem" chodzi o koty i pana tresera kotów.
Będzie pokazywał różne sposoby na koty domowe :)
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pt maja 27, 2011 18:34 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

wiesiak pisze:To kilka zdjeć z dzisiaj

Małe Smerfusie!
Obrazek

[img][http://images39.fotosik.pl/882/9b62ffd4d60aae25gen.jpg/img]

Obrazek

A to Mister Juniorów

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kotki są cudne .
Mam poważne pytanie - znajomi pragną adoptować możliwie młodego kotka -najchętniej burego. Mamy teraz w Kch Smerfiki, CUDO wariatuńcia ( no sorki, ale będę go nazywać Krezji) no i są jeszcze Piksi i Dixi u Jadzi i Kropeczki, ale z tego co wiem pochorowały się maluchy na dobre . Jak widzicie sprawę takiej adopcji ? Znajomi mieli już różne koty, dbają o zwierzęta - przyznam, że sama informowałam ich o możliwości adoptowania kotka z kociej chatki oraz o bezwzględnej konieczności sterylizacji zwierząt dla dobra ich samych i z korzyścią dla ludzi . Znajomi mieszkają w dużym domu z ogrodem w Będzinie, za domem łąki aż po rzekę Przemszę -kociak miałby dobre warunki . Uwaga - w domu jest duży pies - sprawę tę trzeba wziąć pod uwagę.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt maja 27, 2011 18:48 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Alienor pisze:Na ręce nie dawała się wziąć, ale pogłaskać jak kto zdecydowany i nie za długo to tak :ok: :ok: :ok: :ok:

Dziękuje za info :)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt maja 27, 2011 21:13 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Ale mi tego brakowało :D Dobrze jest powrócić to łono kocich opowieści ;) A dla Coffi :ok: :ok: :ok: żeby już tam została i była szczęśliwa :D
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Pt maja 27, 2011 21:43 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Tereniu czy jutro to aktualne nasze sprzątanie jak tak to na którą mamy być :?:

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Pt maja 27, 2011 22:52 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Bona44 pisze:Tereniu czy jutro to aktualne nasze sprzątanie jak tak to na którą mamy być :?:

Bożenko raczej tak :D tak myślę około 16 godziny :D

terenia1

Post » Pt maja 27, 2011 22:54 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

*Martynka* pisze:Byłam dzisiaj z Gracja w Lupusie. Dostała kolejny zastrzyk. Wszystko jest niby ok ale nie wiadomo czy nie zostanie usunięty kolejny ząb. Następny zastrzyk za 3 tygodnie (17.06)

Martynko dzięki za informację o Gracji :D jest do odebrania suche jedzonko dla Gracji, gdybyś czegoś potrzebowała to pisz :D

terenia1

Post » Pt maja 27, 2011 22:57 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Pani Wiesiu no super babka jesteś :D niektórzy tu na forum są sto lat i nie potrafią zdjęcia wkleić na wątek :D a Wiesia cyk i już fotki są :D no jestem pod wrażeniem :lol: no ja dziś też mam małą relację z kociarni bo byłam na sekundę odebrać faktury, ale o fakturach potem a teraz kociaste :mrgreen:

terenia1

[poprzednia][następna]