DT Smarti2- Devi znalazła cudowny domek w Hamburgu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 25, 2011 15:16 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Błagam, proszę o niehisteryzowanie, to nie jest żaden atak - napisałam w pierwszym zdaniu, że dzielę się swoimi wątpliwościami.
Marzenia11 pisze:Liwia - gdyby stawka 112zł była stałą opłatą pobieraną przez smarti pojawiałaby się przy rozliczeniu każdego tymczasa - czy tak jest?
Nie - ale znajdują się nie tylko u Trisi. Takie warunki są też przez smarti stawiane potencjalnym "nowym" kotom.
Akurat pojawia się przy Trisi, gdyż to jest efekt indywidualnej umowy smarti i aga-zgagi. Ponieważ rozliczenia są na pierwszej stronie wątku tez w nich musi być taka informacja, skoro są takie ustalenia.

każda z tych osób zna intencje smarti i wie, ze smarti prosi o wsparcie, a nie żąda, i że nie jest tak, ze jak nie ma pieniędzy to smarti przerywa leczenie kota bądź przestaje go karmić itp.
Dlatego sądzę, że źle odebrałaś informację "nadpłata" bądź "niedopłata" - tu nie ma żadnego żadania.[/quote] viewtopic.php?f=1&t=123549&p=7091776&hilit=niedop%C5%82%2A#p7091776 - ja to odbieram trochę inacej. Ale może tylko ja.
Marzenia11 pisze:Poza tym na forum jest wiele osób ktore proszą o wsparcie dla kotów, również dla rezydentów, gdy okazuje się, ze ujawnia się choróbsko, z ktorego kosztami trudno sobie poradzić. Organizowane są bazarki, ludzie proszą na pw o numer konta bo chcą coś wpłacić.... Naprawde się z tym nie spotkałaś?
Wsparcie rezydentów jest czymś, co się zdarza, ale absolutnie wyjątkowo, w ciężkich, nagłych przypadkach. Na tymczasy - owszem, forumowicze proszą o wsparcie, ale raczej nie w tej formie i przede wszystkim - w takiej skali. Nie pamiętam innego dt, któru żądałby pokrywania wszystkich (tzn wyżywienia i leczenia kosztów).

smarti pisze:Liwio,Satyr-
Wasza sprawa jak robicie a moja sprawa jak ja robię.
nic Wam do tego zwłaszcza że mi nie pomagacie a więc nie macie prawa żadać ode mnie rozliczeń i tłumaczenia się.
Uprzejmie proszę o rozładowywanie swoich frustracji na innych watkach.
Ależ ja nie jestem sfustrowana. Zadałam Ci pytanie i poprosiłabym, byś się do niego ustosunkowała. Naprawdę łatwiej się obrażać, niż odpowiedzieć...? :(

Szalony Kot - dziękuję za merytoryczną wypowiedź :) Dobrze, że myślisz o legalizacji!

Erin pisze:Jeżeli jesteś Liwio taką zwolenniczką legalizacji działalności, zacznij może tropić pseudochodowców. Bo oni rzeczywiście trzepią niezłą kaskę - i to kosztem cierpienia zwierząt.
A skąd wiesz, że tego nie robię? I dziękuję za cenną i zbawienną radę.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt lut 25, 2011 15:19 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Zofia&Sasza pisze:Skoro wszystko jest takie klarowne, to rozumiem, że darowizny są zgłaszane do US? (Dla jasności - ja swoje, o ile mam, zgłaszam)
Marzeniu, proszę, nie odpowiadaj na ten post
Też mnie to ciekawi.

Marzenia11 - z tym utrzymaniem to chyba bywa różnie, bo gdzie bym nie widziała smarti (a kotki wyszukiwane były po wątkach z całej Polski), zawsze jako warunek widziałam "składkę na michę".

Liwia_

Post » Pt lut 25, 2011 15:20 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Liwio-nie przesadzajmy z tym namawianiem :oops: Uważałam że szkoda kota z powodu paru groszy,majac świadomośc że ja i tak bym do niego dołożyła gdyby było trzeba-gdybym tylko widziała dobrą wole powierzających kota(dobrą wolę-nie mylic z wpłatami co do złotówki-gdy brakuje nigdy się nie upominam a płace sama.)

jesli Cie nie obchodzi ile wydałam na koty to i reszta niech Cię nie obchodzi a jeśli Cię nawet obchodzi to Twój problem a mnie szkoda czasu na wyjasnianie twoich złośliwości i leczenie frustracji.

smarti pisze:Wszystkich zainteresowanych informuje również że wszyscy moi rezydenci wraz z przybyciem pierwszych tymczasków zdecydowali się (trochę wbrew własnej woli :oops: ) na akcję p.t."podziel się posiłkiem,lub też zastąp posiłek absolutnie luksusowy, trochę tańszym, aczkolwiek również przyzwoitym posiłkiem"
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
za co serdecznie im dziękuję w imieniu wszystkich byłych,obecnych i przyszłych tymczasków :D
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Nigdy nie ukrywałam że moje własne koty jedzą dużo gorzej odkąd jest DT-po prostu nie mamy już dla nich tyle kasy co przedtem bo musimy dokładać do tymczasów.
Przez 7-4 lata żyły na najdroższym żarełku-nawet nieprzyzwoicie drogim.np.krewetkach sprowadzanych z Francji samolotem do Wawy co czwartek...po stówie za 1 kg.
oczywiście nie dla nich-dla nas..ale skoro Durian i Puśka tak je tak lubili to mieliśmy im nie dawać,skoro było nas na to stać?? :roll:

Ciągle mam wobec nich wyrzuty sumienia z tego powodu.

I wcale nie wstydzę się że szukam "po całej Polsce" najbardziej potrzebujących kotów i ze zawsze zaznaczam ze proszę o wsparcie na michę.

I ,bez obawy-jesli kiedykolwiek dostanę kwotę która należałoby zgłosić oczywiście ją zgłoszę.
niestety watpię aby to prędko nastąpiło...

Przepraszam ale nie mam czasu na dłuższą dyskusję..wetka czeka...
Ostatnio edytowano Pt lut 25, 2011 15:23 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lut 25, 2011 15:22 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Zastanawiam się Zofia&Sasza i Liwia - po co ta dyskusja? Co chcecie osiągnąć? Do czego zmierzacie? Jakie macie intencje?

edit: skasowałam post -nie chcę już kontynuacji tej dyskusji.
Ostatnio edytowano Pt lut 25, 2011 15:36 przez Marzenia11, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt lut 25, 2011 15:29 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Właśnie-Liwia-wyjaśnij mi,uprzejmie proszę, jaki jest rzeczywisty sens napisania takiego postu??
co chcesz osiągnąć?
czy chcesz mnie zniechęcić do prowadzenia DT?
czy chcesz mnie zniechęcić do siebie?
czy chcesz się kłócić?
czy chcesz mnie ostrzec że doniesiesz na mnie do US?

sądzę że napisałaś to wszystko z jakimś zamiarem-no bo chyba nie bez celu?

proszę o odp.-jak mam czytać sens Twojej wypowiedzi?

przywróć,proszę Marzenia swój post.
jesteśmy z Andrzejem bardzo ciekawi co takie osoby chcą osiagnąć postępując w ten sposób?
nigdy tak nie robimy-nie wtrącamy się w cudze sprawy w złej wierze i jesteśmy bardzo ciekawi motywacji jaka może powodowac ludżmi w takiej sytuacji.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pt lut 25, 2011 15:34 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Ale ja zadałam takie pytania, jak Ty poniżej tego mojego postu..... :roll:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt lut 25, 2011 15:37 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

wiem :D

lece do dr.Kowalskiej.
na razie pa! i pamietajcie dziewczyny aby już zaczynać gotować :piwa: :ryk: :ryk:
wiosna zbliża się wielkimi krokami :ok: :ok: :ok:

smarti

Post » Pt lut 25, 2011 15:42 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Liwia_ pisze:Przyniosło mnie tu w momencie, gdy połowę bazarku zajmowały fanty mające spłacić długi u Ciebie

To my mamy więcej niż jeden Marzeniowy bazarek? :oops:
viewtopic.php?f=20&t=123752

Wiem, że swego czasu był na Promyka, ale już się skończył..? Chyba..?
I nie wiem, jak z bazarkiem Iburg... :oops:

Marzeniowy bazarek zbiera właśnie na rzeczoną Edisię i jej testy alergiczne. Kupowanie na bazarku jest dobrowolne, zresztą wydaje mi się, że to taka jednak umowa "coś za coś", w końcu kupuje się jakiś fant :)

Zaś co do allegro jeszcze wyjaśnię - Promyś był pierwszym tak kosztownym tymczaskiem. Przyjechał całkowicie zdrowy, nie to, co koty ze schronu - i nagle wtopił ponad dwa tysiaki. Padł pomysł na allegro, a że sposób na znalezienie z nieba tylu pieniędzy jest każdy dobry - chwycono się i tego.
Skutek jest, ale nie tak spektakularny, jak już mówiłam.

Allegro na rybnickie biedy pojawiło się zaraz po pierwszych problemach na linii Betta - DT. Betta się do czegoś zobowiązała, a potem stosunki zrobiły się tak nerwowe i nieprzyjemne, że istniało ryzyko, że się wycofa (bo i niestety były przesłanki, że w przeszłości bywało podobnie). Na całe szczęście - i za to jej dzięki - stara się wywiązywać i przelewać co nie co.
Podobnie jak Iburg, z dobrego serca i poczucia obowiązku.
A przypomnę, że były to trzy koty dowiezione do 10 już będących, z zobowiązaniem ich utrzymania, w stanie tak ciężkim, że lepiej nie mówić. Fiona się w ogóle nie ruszała, dało się z nią zrobić wszystko - a dopiero po drugim dniu wyszło, że to dzikun lekki, jeszcze drugiego dnia dała się zapakować do transportera, tak była obojętna i chora.

Allegro na Carlita chyba nikogo dziwić nie powinno. Kot ma przed sobą długie leczenie, kosztowne, a już wydano na niego sporo. I nikt się nie spieszy ze wsparciem.
I jest to tymczas, co do którego pewnie każdy rozsądny człowiek zdaje sobie sprawę, że będzie wiecznym tymczasem. Co nie znaczy, że nie będziemy starali się znaleźć mu domu. I co nie znaczy, że oddamy go byle komu, jak już też zasugerowano... Ja nie wiem, lubimy sobie ponadużywać chyba wszyscy czasem, ale zazwyczaj to prowadzi do stanu upojenia i odprężenia, czemu w tym celu teraz to robimy i to tak długotrwale - to nie pojmuję :mrgreen:

Przecież wszystkie allegra są rozliczane - i tu, na wątku, i z Kotylion Viva! - i oni nie mają zastrzeżeń.

I powtórzę, rozliczenia są tak szczegółowe, żeby absolutnie nikt nie miał wątpliwości, że Smarti dokłada od siebie i to grubą kasę. Żeby nie było, że to jest jakieś źródło zysku.
Ktoś chce to przebogate źródło zysku, jakim niewątpliwie jest Carlitek? :D Na zachętę powiem, że on naprawdę przeuroczo się tuli do człowieka. No i trzeba być naprawdę dobrym domkiem, który zna się na pnn.

Zaś jeszcze co do jednego - Smarti już po ostatnich aferach z Bettą zapowiedziała, że zmniejsza ilość tymczasów do czasu, aż sama będzie je mogła utrzymać.
I konsekwentnie się tego trzyma, nie przyjęła żadnego nowego.
Za to wydała Lunę, Mojita, Toma, Jerrego i niedługo Melę. Ogłoszony jest też Bąbel (a dodatkowo podnosimy jego atrakcyjność powoli pod opieką weta odstawiając go od karm alergicznych), niedługo będzie ogłoszona Trisia (a po znajomości jest ogłaszana już od dłuższego czasu), Promyk (dzięki testom przeprowadzonym wczoraj wreszcie możemy to zrobić). Devi jak jeszcze zarośnie do końca (bo przyjechała z łysymi plamami).
Fiona jak przestanie dziczyć - a cały czas jest socjalizowana. Niestety przyjmowana była w tak złym stanie, że nikt nie wiedział, że z niej dzikusek. A Smarti od zawsze unika brania dzikusków, bo nie wie, czy sobie poradzi z oswajaniem. Ale nie rezygnuje (głównie jej TŻ :mrgreen: )
Edisia - po testach i zarośnięciu.
Carlito - po ustabilizowaniu.

Było 13 tymczasów, odkąd na widoku pojawiły się (ale nie dały odczuć!) problemy finansowe Smarti nie przyjęła żadnego nowego, wydała 5 (szósta Mela).
Zostało 7, przy czym dwójka do ogłoszenia na już. Ktoś chętny? :mrgreen:
Ja nie wpłaciłam na DT Smarti ani złotówki, pomagam przy ogłoszeniach, w końcu tak też można.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lut 25, 2011 15:45 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

smarti pisze:Liwio-nie przesadzajmy z tym namawianiem :oops: Uważałam że szkoda kota z powodu paru groszy,majac świadomośc że ja i tak bym do niego dołożyła gdyby było trzeba-gdybym tylko widziała dobrą wole powierzających kota(dobrą wolę-nie mylic z wpłatami co do złotówki-gdy brakuje nigdy się nie upominam a płace sama.)
To jest do doczytania jakby co :) Szkoda kota? Tak, chciałaś, by usunięto mu oczko w schronisku "by było taniej" i nie za bardzo potrafiłaś zrozumieć, dlaczego nie chcę go u Ciebie utrzymywać :)
smarti pisze:jesli Cie nie obchodzi ile wydałam na koty to i reszta niech Cię nie obchodzi a jeśli Cię nawet obchodzi to Twój problem a mnie szkoda czasu na wyjasnianie twoich złośliwości i leczenie frustracji.
Jeżeli jeszcze raz mnie obrazisz - posty będę raportować. Przez cały czas jestem dla Ciebie tylko i wyłącznie miła i proszę, byś nie pisała do mnie w ten sposób. Czy wszystko, prócz zachwytów na Twoim wątku jest wg Ciebie efektem "frustracji"?

Poza tym - interesuje mnie kwestia finansowania teraz, obecnie, na teraźniejszych zasadach - nie to, ile wydałaś kiedyśtam. Interesuje mnie, bo robisz publiczne zbiórki, przedstawiasz zasady przyjmowania przez Ciebie kotów i trochę dziwi mnie forma funkcjonowania tymczasu.

smarti pisze:Wszystkich zainteresowanych informuje również że wszyscy moi rezydenci wraz z przybyciem pierwszych tymczasków zdecydowali się (trochę wbrew własnej woli :oops: ) na akcję p.t."podziel się posiłkiem,lub też zastąp posiłek absolutnie luksusowy, trochę tańszym, aczkolwiek również przyzwoitym posiłkiem"
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
za co serdecznie im dziękuję w imieniu wszystkich byłych,obecnych i przyszłych tymczasków :D
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Nigdy nie ukrywałam że moje własne koty jedzą dużo gorzej odkąd jest DT-po prostu nie mamy już dla nich tyle kasy co przedtem bo musimy dokładać do tymczasów.
Przez 7-4 lata żyły na najdroższym żarełku-nawet nieprzyzwoicie drogim.np.krewetkach sprowadzanych z Francji samolotem do Wawy co czwartek...po stówie za 1 kg.
oczywiście nie dla nich-dla nas..ale skoro Durian i Puśka tak je tak lubili to mieliśmy im nie dawać,skoro było nas na to stać?? :roll:

Ciągle mam wobec nich wyrzuty sumienia z tego powodu.

I wcale nie wstydzę się że szukam "po całej Polsce" najbardziej potrzebujących kotów i ze zawsze zaznaczam ze proszę o wsparcie na michę.

I ,bez obawy-jesli kiedykolwiek dostanę kwotę która należałoby zgłosić oczywiście ją zgłoszę.
niestety watpię aby to prędko nastąpiło...

Przepraszam ale nie mam czasu na dłuższą dyskusję..wetka czeka...
Przepraszam, ale to chyba nie jest niczyj problem, prócz Twojego ;) Gdybym uważała, że moim kotom zrobię coś, przez co będę miała wyrzuty sumienia - nie brałabym tymczasów... A o Twoich smutnych kotkach pisałaś tyle razy, że było to dla mnie kuriozalne.

Liwia_

Post » Pt lut 25, 2011 15:49 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Nie bardzo rozumiem dlaczego Liwia wtrącasz się do DT Smarti. Nie masz do tego prawa i ja w ogóle nie życzę sobie czytania takich postów. To jest sprawa Smarti i osób, które wspomagają żyjące u niej koty (bo przecież nie Smarti). Nie widzę, żeby ktokolwiek protestował w tej sprawie z obecnych tutaj.
Wolałabym powstrzymać swój niewyparzony język w tym momencie więc nie prowokuj takich dyskusji. Nie jest to Twoja sprawa i nie wydaje mi się również stosowne, żeby Ci się tłumaczyć z czegokolwiek.
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Pt lut 25, 2011 15:49 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Liwia_ ale interesuje Cię sposób finansowego funkcjonowania dt smarti tak bez powodu? 8O 8O 8O
Z czystej ludzkiej ciekawości?

edit=dopisuję: co sprawiło, ze akurat dzisiaj się zainteresowałaś dt smarti? Co się stało, ze dzisiaj wybrałaś smarti jako cel swoich rozważań i dociekań? Jest tyle wątkow różnych dt na Kotach na miau, a Ty akurat wybrałaś dt smarti.... Nie neguję, ze akurat można dzisiaj wejść gdzieś, ale zastanawiam się dlaczego dzisiaj, po co to wszystko? Do czego zmierzasz?
Ostatnio edytowano Pt lut 25, 2011 15:53 przez Marzenia11, łącznie edytowano 1 raz

Marzenia11

Post » Pt lut 25, 2011 15:52 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Marzenia11 pisze:Liwia_ ale interesuje Cię sposób finansowego funkcjonowania dt smarti tak bez powodu? 8O 8O 8O
Z czystej ludzkiej ciekawości?

Widzisz Marzenka... ludzie są zawistni. Jak zmieniłam 3 samochody w ciągu roku bo akurat tak mi się trafiło to dostałam zaraz polecony z urzędu skarbowego. A jak złozyłam stosowne wyjaśnienia i wyszło na to, że po prostu miałam taki kaprys to Pani w okienku powiedziała, że mam bardzo życzliwego sąsiada.
Tak to wygląda i od razu ten obraz stanął mi przed oczami po przeczytaniu tego postu!
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Pt lut 25, 2011 15:53 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Błagam, przestańcie obrażać Liwię, dziewczyny :>
Jest ciekawa, to jeszcze nie jest grzech.
Chyba :mrgreen:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lut 25, 2011 15:54 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Hmm jus87, ja nie mam hipotez - czekam z nadzieją, ze Liwia mi napisze, odpowie..

Marzenia11

Post » Pt lut 25, 2011 15:56 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Szalony Kot pisze:Błagam, przestańcie obrażać Liwię, dziewczyny :>
Jest ciekawa, to jeszcze nie jest grzech.

No być może - nie wiem, bo Liwia_ nie odpowiedziała mi. Ale wiesz, zawsze mnie zastanawia tak nagle zainteresowanie czymś z czym nie mam nic wspólnego...
Ja np. nie wnikam w to jak inne dt się rozliczają, nawet te, które swego czasu finansowo wspierałam - a tu już bym mogła.

Marzenia11

[poprzednia][następna]