MiauKot 2(58+1)-mamy dotację z UM na sterylki-licznik leci:)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto sie 02, 2011 21:22 Re: MiauKot 2(56+1)remont Ciach!Centrum w toku..ręce potrzebne:)

Jak zwykle zdarzeń moc, trzymam kciuki :ok:
Obrazek Obrazek

Edyszka

Od: Pt lut 13, 2009 15:32

Post » Wto sie 02, 2011 22:22 Re: MiauKot 2(56+1)remont Ciach!Centrum w toku..ręce potrzebne:)

mb pisze:Przelałam 50 zł na remont - tylko tyle mogłam w tym miesiącu :oops:

Szkoda, że nie mieszkam bliżej, bo lubię wszelkie remonty i jestem świetnym malarzem pokojowym - samoukiem :lol:

Dziękujemy bardzo :1luvu:
Naprawdę wielka szkoda, że nie mieszkasz bliżej :oops:

Jest to ciężki czas, bo pracujemy zawodowo a po robocie dalej do pracy...i tak non stop. Nie narzekamy, bo pomimo wielu trudów, zmęczenia jest też dużo śmiechu, radości 8)
Dowód, że żadnej roboty sie nie boimy ...

Obrazek

Dzisiaj nasza Ola, ta od Birmy 8) , przywiozła kafle do kuchni, kleje, fugi, listwy itd. i oczywiście nie obyło się bez kafli z kotami 8) :mrgreen:

Ja wczoraj niestety nie zdąrzyłam na zakupy do większego sklepu i zmuszona byłam sie zatrzymać przy takim małym, żeby chleb kupić...no i dalej to już chyba przeznaczenie, którego oszukać się nie da :oops: Kiedy już parkowałam zauważyłam kota. Udaje, że mnie to nie interesuje :oops: Szybko chlebek na kolacje i jedziem do dom...ja swoje plany, kot swoje :twisted: Przychodze do auta, kota nie ma. Otwieram drzwi i slysze miauki...zza opony wystaje łepetynka

Obrazek

Zaparkowałam 3m od ruchliwej ulicy. Chąc mieć czyste sumienie odniosłam kota dalej, może ciut bezpieczniej...ale kot ma swoje zdanie na ten temat...biegiem za mną...hop do auta

...i tak wróciłam z chlebem na fotelu i kotem na kolanach :oops:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kocurek dostał na imię Olivier. Nie ma więcej niż rok. Jest okropnie brudny i chudy :( Oczywiście pełnojajeczny. Wczoraj i dzisiaj rano rzucał się na jedzenie, teraz to odchorowuje :( Oczami wyobraźni widze jaki piękny kot z niego wyrośnie. Coś w stylu turecki van 8) Narazie jest tak brudny, że nawet nie potrafie powiedziec czy jest biały, szary, biszkoptowy 8) Młody (mój syn) usunął mu, aż 6 kleszczy :(
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Śro sie 03, 2011 8:01 Re: MiauKot 2(56+1)remont Ciach!Centrum w toku..ręce potrzebne:)

Adria pisze: Obrazek

czy to tylko zdjęcie czy pan nowy kot ma oczka w różnych kolorach..???
edit: teraz na tym dworowym rozmazanym dopatrzyłam, że jednak są różnokolorowe.
słyszałam, że białe koty z niebieskimi ślipkami bywają głuche...

ja poświadczyć mogę jak ada i basia ładnie pracują :) basia się uczy kłaść gładź praktycznie, a ada naocznie :) chyba, że się później odważyła na praktykę :)

Jusia_P

Od: Czw sty 04, 2007 21:46

Post » Śro sie 03, 2011 8:44 Re: MiauKot 2(56+1)remont Ciach!Centrum w toku..ręce potrzebne:)

Adria pisze: Naprawdę wielka szkoda, że nie mieszkasz bliżej :oops:

Jest to ciężki czas, bo pracujemy zawodowo a po robocie dalej do pracy...i tak non stop. Nie narzekamy, bo pomimo wielu trudów, zmęczenia jest też dużo śmiechu, radości 8)
Dowód, że żadnej roboty sie nie boimy ...

Obrazek

Och, jaki piękny front pracy byłby dla mnie :lol:

Olivier jest cudowny :1luvu:
Jedno oczko złote, drugie niebieskie :1luvu:

I bardzo mądry: dobrze wyczuł do czyjego autka należy się przyplątać :lol:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro sie 03, 2011 8:55 Re: MiauKot 2(56+1)remont Ciach!Centrum w toku..ręce potrzebne:)

Piękny kot :1luvu:
Wiedział, do czyjego auta należy wsiąść.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw sie 04, 2011 18:51 Re: MiauKot 2(56+1)remont Ciach!Centrum w toku..ręce potrzebne:)

Ruszyła ankieta wewnętrzna Miau.
Zapraszam do głosowania.
:arrow: viewtopic.php?f=1&t=131159&start=0
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Czw sie 04, 2011 19:02 Re: MiauKot 2(56+1)remont Ciach!Centrum w toku..ręce potrzebne:)

Dziękujemy za informację :)

Niżej banerek, gdyby ktoś chciał trochę poagitować ;)

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/mwyk][img]http://wstaw.org/m/2011/02/05/banermiaukot.png[/img][/url]

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Czw sie 04, 2011 21:44 Re: MiauKot 2(56+1)remont Ciach!Centrum w toku..ręce potrzebne:)

Olivier jest cudny :1luvu: Ten kot sie zachowuje jakby całe swoje życie mieszkał u mnie, z psami i kotami, i świnkami 8) Napewno nie jest głuchy na dwoje uszu a jak sprawdzić czy na jedno to nie wiem :oops: Cudnie się z nim gada, ale jakoś nie za bardzo jest chętny do wymycia się i dalej nie wiem jak wygląda w oryginale :twisted:

Dzisiaj Jusia_P, zrobiła krótki reportaż fotograficzny z remontu w Ciach!Centrum. Mam nadzieje, że jutro wklei fotki i zobaczycie jak ciężko wszyscy pracują :kotek: Dzisiaj oczywiście dalej kładłyśmy gładź a Ola opalała listwy przypodłogowe. U nas bardzo fachowy sprzęt można znaleść 8)

Donosze też o moim kocim staruszku po operacji wycięcia guza. Wszystko się ładnie zagoiło. Szwy z policzka wyjmowałam mu sama i jestem z tego bardzo dumna :oops: Teraz ma uśmiech Jokera, ale jest oki :kotek:
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Czw sie 04, 2011 22:23 Re: MiauKot 2(56+1)remont Ciach!Centrum w toku..ręce potrzebne:)

Adria pisze:Donosze też o moim kocim staruszku po operacji wycięcia guza. Wszystko się ładnie zagoiło. Szwy z policzka wyjmowałam mu sama i jestem z tego bardzo dumna :oops: Teraz ma uśmiech Jokera, ale jest oki :kotek:

:lol:
Za zdrówko zoperowanego :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Post » Pt sie 05, 2011 9:20 Re: MiauKot 2(56+1)remont Ciach!Centrum w toku..ręce potrzebne:)

uwaga, uwaga... poniżej bardzo mini reportaż z ciach-ciachowa...

stanowisko pierwsze: naziemne kładzenie gładzi :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

stanowisko drugie: nadrabinne kładzenie gładzi :)
Obrazek

stanowisko trzecie: naziemne opalanie listwy podłogowej :)
Obrazek

stanowisko bonusowe (wolontariuszka bardzo nieletnia): szuranie mopem po ścianie + chęci do zamiatania podłogi :)
Obrazek

z radością przedstawiam również stałych rezydentów ciach-centrum - pan kot i jego żona pani kotka - potomstwa spodziewać się raczej nie będą, jako że mieszkają tam gdzie mieszkają :twisted:
Obrazek

KONIEC :)

Jusia_P

Post » Pt sie 05, 2011 11:43 Re: MiauKot 2(57+1)-KrakVet-prosimy o głosy!

Wspaniała fotorelacja :D

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Pt sie 05, 2011 12:19 Re: MiauKot 2(57+1)-KrakVet-prosimy o głosy!

Jestem pełna podziwu dla fachowców ze zdjęć :!: :ok:

Śliczne te płytki z kotami - to chyba Cersanit :D

mb

Post » Pt sie 05, 2011 13:17 Re: MiauKot 2(57+1)-KrakVet-prosimy o głosy!

przelałam bazarkowe 80 plnów...

Jusia_P

Post » Nie sie 07, 2011 9:34 Re: MiauKot 2(57+1)-KrakVet-prosimy o głosy!

Jeszcze dychom :wink: Jestem pełna podziwu dla Ady, że podtrzymuje systematycznie informacje na wątku. Ja ostatnio jak ten kot na pustyni - nie ogarniam tej kuwety :wink: Z pracy biegnę zazwyczaj do CiachCentrum, a zazwyczaj nie udaje mi się wyjść z pracy po ustawowych 8 godzinach :( , po drodze karmię moje podwórkowce. CiachCentrum mamy w świetnym miejscu. Na tej samej ulicy są dwie knajpki i kebab, tak, że w głodu nie padamy, bo można coś przekąsić w trakcie pracy. Wogóle lokalizacja jest świetna, bo jak czegoś zabraknie to i sklepy z farbami, z art.instalatorskimi i Piwomania jest w pobliżu :wink: Natomiast straż pożarna daje nam atrakcyjne sygnały dźwiękowe, bo wyjeżdżają nader często i wyją na różne sposoby :wink:
Do tego wszystkiego doszło tworzenie nowej strony i tu wielkie podziękowanie dla EwKo, która dzielnie walczy z treścią :1luvu: Nie były byśmy w stanie tego teraz same zrobić. Stronę mamy na serwerze mojego sąsiada i nawet miałyśmy już jedną awarię, ale dzięki bliskości serwera dało się ją w pół godziny usunąć. Po poprzedniego serwera i danych na nim zawartych ta bliskość jest dla nas bardzo ważna. Nie stać nas teraz na tworzenie własnej strony, więc lecimy na gotowym szablonie i nie jest to cudo na kiju, ale mam nadzieję, że jak u nas się uspokoi z pracami i sterylizacjami w ramach umowy z miastem to przysiądziemy i stworzymy coś ekstra. Dane, które teraz odtwarza EwKo będzie łatwiej przenieść, bo już będą, a na razie nie mieliśmy nic :( .
Oprócz remontu trwa u nas wzmożona akcja Ciacha. Ponieważ nie mam teraz czasu na osobiste łapanie kotów, na pierwszy ogień poszły długo oczekujące koty karmicielek. Sterylizujemy w dwóch lecznicach, które jak do tej pory najbardziej się sprawdziły w sterylizacji dziczków. Mam nadzieję, że od września będę w stanie połapać to co zaplanowałam ze swojego otoczenia. Przede wszystkim okolice bytowania Brzózki, bo tam oprócz kotki, która złapała się przy okazji łapania Brzózki było sporo innych kotów. W sąsiedztwie CiachCentrum też już koty widziałam :wink: Mamy też zgłoszenie kotów do sterylizacji z podwórka, gdzie zaginął Buster. Pan, który tam "walczy" z kotami sam ich nie wyłapie. Sprawa jest praktycznie na już, ale ja się nie jestem w stanie rozdwoić :( .
Na razie staram się panować nad zgłoszeniami karmicielek i umawianiem ich kotów na sterylki. Wątek Ciachowy uzupełnię jak znajdę trochę więcej niż chwilę na kompa.
Jak by mało było formalności i pracy to okazało się, że sprawozdanie do ministerstwa, które wysłałyśmy zawierało za mało danych i trzeba je napisać na nowo :roll: Pierwszy raz wysyłałyśmy to sprawozdanie i qrde nie rozumie dlaczego nie ma jakiegoś druku do tego :roll: Niestety stwierdzam, że fundacja jednak powinna mieć osobę na etacie, która zajmuje się wyłącznie spełnianiem i pilnowaniem formalności lub przynajmniej osobę, która nie zajmuje się bezpośrednio kotami tylko papierkami :evil: Nie stać nas na taki luksus, a i chętnych do robienia tego społecznie nie ma :(
Dziś walczymy dalej w Ciachu. Mam nadzieję, że skończymy gładzie, bo już niedużo zostało w tym jednym pokoju. Następne pójdą lepiej, bo mamy już wprawę :wink:, no i Ada się naumiała :mrgreen: Kupiłyśmy wczoraj drzwi i ościeżnice do pokoju na piętrze. O dziwo drzwi weszły do Ady samochodu i udało nam się zaoszczędzić na transporcie :D Co prawda wracając czułam się jak w tramwaju, bo ościeżnice miałam nad głową i najwygodniej było mi się jej trzymać jedną ręką, ale dojechałyśmy szczęśliwie :wink:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Nie sie 07, 2011 11:58 Re: MiauKot 2(57+1)-KrakVet-prosimy o głosy!

O, qrcze :!:
Ile pracy :!:
Rzeczywiście trudno uwierzyć, że jeszcze dychosz :lol:

Cały czas, całą czwórką trzymamy kciuki i kciuczki, żeby wszystko szczęśliwie się udało :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

[poprzednia][następna]