Zestaw słodko/kwaśny: Cukierek, Buka, Torina i Czarna Mamba

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 01, 2010 18:10 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką... list s.64 i film s.68

A Cukierek ma obserwatora na allegro :shock: ;)

http://www.allegro.pl/item1062636932_cu ... dosci.html

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto cze 01, 2010 21:01 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką... list s.64 i film s.68

:piwa:
Obrazek
Moje kocie serduszko :) :) :) :) :) :)

Ira.

Od: Śro sie 05, 2009 9:34

Post » Wto cze 01, 2010 22:06 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką... list s.64 i film s.68

Obrazek
W dniu tak uoczystym :)
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Śro cze 02, 2010 6:18 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką... list s.64 i film s.68

Cudne :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro cze 02, 2010 7:06 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką... list s.64 i film s.68

Hej kotusie, po domki!! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro cze 02, 2010 7:15 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką... list s.64 i film s.68

Dzień dobry słodkości :D
Do domków czas !

Spokojnie, FeLV nie fruwa - naprawdę trzeba czasu i bardzo intensywnego kontaktu, żeby doszło do zarażenia.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro cze 02, 2010 11:52 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką... list s.64 i film s.68

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro cze 02, 2010 22:15 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką... list s.64 i film s.68

Buka popijała sobie wodę z garnka stojącego w zlewie. Mnie nie cierpi, kiedy jestem w kuchni, to przesiaduje głównie w progu - a kiedy moja mama jest w kuchni, to spokojnie sobie po niej chodzi :roll: zapomniałam dodać, że Buka nie boi się ludzi, kiedy ktoś buszuje po pokojach, to siedzi sobie obok fotela jak gdyby nigdy nic :roll: jak ktoś chce do niej podejść, to zmyka na fotel... a dzisiaj to mi nawet szuneła pod nogami 8)

Cukierek opycha się jak szalony - wołowinka, mini puszki Gourmeta, Animonda... oczywiście kradnie też ze stołów, a jak ;)

Cameo

Post » Śro cze 02, 2010 22:25 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką... list s.64 i film s.68

Głaski dla Koteczków, zwłaszcza Busi!!! :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw cze 03, 2010 7:57 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką... list s.64 i film s.68

Kamila, jeśli wysyłasz krew do laboratorium, nie ma znaczenia jakiego, to oni też tam robią testy typu elisa, takie jak u każdego weta można zrobić. W laboratoriach testy nie są robione z pełnej krwi, co powoduje, ze nie ma ryzyka fałszywych podbarwień. Ale o to samo można poprosic weta (zresztą większość wetów, z którymi sie zetknęłam już tak dawno robi). Innym wyjściem jest test PCR ze szpiku, to już droga sprawa, dość poważny zabieg pobrania próbki, ale wykrywa nawet "nieaktywnego" w danym momencie wirusa, który w elisie by nie wyszedł.
FeLV nie ma możliwości u Ciebie "fruwać", wirus jest bardzo nietrwały, szybko wysycha, a to go dezaktywuje, ginie właściwie po kilku minutach poza organizmem kota (płynami ustrojowymi). Jest wrażliwy na popularne środki myjące, nie trzeba żadnych specjalnych.
Koty do zarażenia potrzebuja długotrwałego kontaktu z płynami ustrojowymi zarażonego kota (pogryzienia, lizanie intensywne, kotka-kocięta, kontakty seksualne).
Test elisa może wyjść oczywiście fałszywy, zarówno dodatnio, jak i ujemnie. Dlatego testy należy powtarzać. Moze byc też tak, ze wychodzi ujemny, bo wirus jest po prostu "uśpiony" w danym momencie, kot jest tylko jego nosicielem, ale nie ma zadnych objawów chorobowych. I niestety może być tak, ze w pewnym moemcnie może sie po prostu "obudzić", bardzo waznym czynnikiem jest stres, jak w przypadku chyba wszystkich chorób.
Koty, które nie miały kontaktu z Niki na pewno nie mogą być, ani źródłem zakażenia, ani też nie mogły zarazic się od niej. To nie jest pp, źródłem zakażenia nie może być miejsce, tzn. np. pomieszczenie, czy dom, gdzie był chory kot. Tylko intensywne kontakty chorego kota z nieszczepionym kotem mogą skutkować zarazeniem FeLV.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Czw cze 03, 2010 13:13 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką... list s.64 i film s.68

Trzymam kciuki za wyniki testów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! one muszę być ujemne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek
Moje kocie serduszko :) :) :) :) :) :)

Ira.

Od: Śro sie 05, 2009 9:34

Post » Czw cze 03, 2010 19:49 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką... list s.64 i film s.68

Dzięki Milenko - mam pewne podejrzenia, ale wyjdą dopiero po zrobieniu testów, albo ja niepotrzebnie panikuję.

Gdybym nie prosiła Cię o zrobienie Burasowi testów, to już napewno byłby u nas...

Buka miała dwa razy robione testy w schronisku - (FIV i FeLV) ujemne.
Cukierek w schronisku (farciarz, bo mieszkał z FIVkami) ujemny.
Torina była testowana w schronisku, i też jest ujemna.

Będą zdjęcia. A Buka to nawet chciała wejść do pokoju, kiedy dzieliłam kurczaka, i pewnie by weszła, gdyby nie to, że Kay złapał mnie pazurem za palec (chciał dostać kawałek) narobiłam krzyku (ból był okropny, myślałam że przebił mi palucha na wylot, więc pisnełam z bólu), i koty pouciekały :roll:

Cameo

Post » Czw cze 03, 2010 20:30 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką... list s.64 i film s.68

za ujemne testy :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt cze 04, 2010 0:39 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką... list s.64 i film s.68

Patrząc na świat...

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Torina vel Chomik vel Świnka Morska ;)

Znowu zaczyna się drapać - podejrzewam że to przez kurczaka, bo moje koty jedzą teraz głównie drób. W schronisku też serwują kurczaka. Trzeba pomyśleć nad dietą, sprawdzić co tak naprawdę ją uczula. Tori niestety nie kuwetkuje, a co gorsza, załatwia się do misek, lub na podkładki :shock: w kupach jest krew ze śluzem...

"Odważny, to nie ten kto się nie boi, ale ten który wie, że istnieją rzeczy ważniejsze niż strach"

Obrazek

Cukierek zwany Panem Gadułą lub Słodziakiem, a czasami to nawet Gagatkiem (Avian) ;)

Jak cień przemyka się...

Buka, Busia, BUUczydło oczywiście ;)

Obrazek

Buka mnie śledzi. Kiedy tylko zauważyła że wstaję, to zeskoczyła z fotelu i ruszyła za mną do kuchni... za Senioorem też chodzi :ok: a ostatnio patrzyłam po pokoju i nigdzie nie mogłam jej znaleźć, okazało się że siedzi za moimi plecami :lol:
Ostatnio edytowano Pt cze 04, 2010 0:57 przez Cameo, łącznie edytowano 1 raz

Cameo

Post » Pt cze 04, 2010 0:52 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką... list s.64 i film s.68

Wszystkie miniaturki można powiększać.

Mamy w domu złodzieja :roll: jest nim... Cukierek ;) nie mógł wytrzymać i przewrócił michę z kurczakiem :roll: Kay dzielnie pomagał, jedząc oczywiście. A Kay jest niezły - bierze mięsko w ząbki, i idzie z nim do pokoju. Mamy z nim niezły ubaw, bo widok kota, idącego ze swoją "zdobyczą" jest wprost nieziemski :ok:

Lo que está pasando?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cameo

[poprzednia][następna]