Brenda i Celinka,obie w swoich domkach!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 30, 2009 19:54 Re: Celinka,tygryska i Brenda,szylkrecia-dwupak!

śliczne są
:1luvu:
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Pt paź 02, 2009 19:24 Re: Celinka,tygryska i Brenda,szylkrecia-dwupak!

Brenda dogaduje się ze wszystkimi kotkami.Moja buraska Melcia też ją lubi.
ObrazekObrazekObrazek
Najlepiej jednak z Celinką
ObrazekObrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt paź 02, 2009 19:40 Re: Celinka,tygryska i Brenda,szylkrecia-dwupak!

Brenda molestowana :lol:
nie wiem czy nie trzeba tego zgłosić prokuraturze :roll: ona jest nieletnia :wink:
ewar pisze:Proszę,oto dowód,że Susie też kocha Brendę.
Obrazek
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Sob paź 03, 2009 6:36 Re: Celinka,tygryska i Brenda,szylkrecia-dwupak!

Brenda jest tak słodkim kociakiem,że nie da się jej nie "molestować".

ewar

Post » Nie paź 04, 2009 14:06 Re: Celinka,tygryska i Brenda,szylkrecia-dwupak!

Miałam telefon w sprawie Celinki.Okazała się jednak ....za stara 8O 8O .

ewar

Post » Nie paź 04, 2009 18:37 Re: Celinka,tygryska i Brenda,szylkrecia-dwupak!

młodsze koty też tu mamy :wink:
w końcu to będzie TEN DOM :ok:

Killatha

Post » Pon paź 05, 2009 6:24 Re: Celinka,tygryska i Brenda,szylkrecia-dwupak!

Dziewczynki dorastają i nie są już takie papużki-nierozłączki.Nadal razem się bawią,ale stają się coraz bardziej niezależne.Brenda wyrasta na kocią piękność,to jest najsłodszy kot na świecie.Szkoda,że na zdjęciach tego nie widać.Celinka też dorośleje i robi się coraz bardziej miziasta.

ewar

Post » Wto paź 06, 2009 18:12 Re: Celinka,tygryska i Brenda,szylkrecia-dwupak!

no to pewnie będzie kolejny kot typu "stalowowolskiego" :lol: miziak aż do przesady :)

Killatha

Post » Wto paź 06, 2009 18:46 Re: Celinka,tygryska i Brenda,szylkrecia-dwupak!

pieknosci!

Ewa sklec jakies pare zdan o kitkach to Ci je oglosze.
Sory ze tak pozno tu dotarlam ale normalnie mam sajgon nie z tej ziemii.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Wto paź 06, 2009 21:33 Re: Celinka,tygryska i Brenda,szylkrecia-dwupak!

Etka,dzięki.Chętnie skorzystam.Spróbuję jutro coś sensownego napisać.
Killatha,często rozmawiamy i wiem,że to co piszesz to nie przesada.Naprawdę mamy świetne koty.Nie są jakieś niezwykłe,jeśli chodzi o umaszczenie,czy długość włosa,chociaż mam szylkrecię i rudaskę.Trafił się też bielutki Wojtuś.W większości jednak to zwykłe buraski,krówki..itd.Na tym ich zwyczajność się jednak kończy.Są kochane,kuwetkowe,proludzkie i prokocie,ale przede wszystkim megamiziaste.Poza moim pierwszym tymczasem,ukochanym rudym Edziem żaden kot się nigdy nie chował,nie bał się ludzi.Żaden nie atakował pozostałych,a przecież miałam kocią zbieraninę-koty z podwórka,z działek,ze wsi..itd.Mają nowe,dobre domy,część ma wątki na forum i bardzo miło jest mi czytać jakie są słodkie,zadbane i oglądać zdjęcia wyluzowanych,szczęśliwych kotów śpiących na czyściutkich posłankach,mizianych i głaskanych przez swoich Dużych.Malwinka,Avia,Panama,Kreska,Freya,Toyota,Teksas,Pucek,Fibi...itd,a ostatnio Maciuś i Wojtuś to wszystko wspaniałe koty,którym się udało.Mają to,czego życzyć można każdemu futrzastemu-kochających Dużych.Może i Brendzie z Celinką się uda?

ewar

Post » Pt paź 09, 2009 10:35 Re: Celinka,tygryska i Brenda,szylkrecia-dwupak!

Kotki dorastają i stają się ciut spokojniejsze.Ale tylko "ciut" :lol: Nie wiem,jakich słów użyć,aby opisać Brendę.To po prostu pluszowa zabawka,najsłodszy,najmilszy kociak pod słońcem.Zrobiła się z niej kluseczka,ma piękną,błyszczącą sierść i cudne pysio.Moje kotki bardzo ją lubią,zawsze któraś musi ją poprzytulać i wylizać tak,że jest cała mokra.Czasem za dużo tych karesów i muszę interweniować,bo mi zamęczą kota.Ale ja sama też nie mogę się powstrzymać,żeby jej nie "pomiędolić".Nie da się inaczej.A to takie łagodne stworzenie.Celinka jest inna,bardziej niezależna,ale to wciąż kocie dziecko,które potrzebuje ciepła i miłości.Najchętniej śpi na moich kolanach,albo obok i bardzo jest niezadowolona,kiedy muszę wstać i przestaję ją miziać.Takiego futerka,jakie ma Celinka nie miał dotąd żaden mój kot.To nawet nie jedwab,nie kaszmir,ale coś jeszcze bardziej delikatnego.Ważne jest również i to,że obie są bardzo proludzkie i prokocie.Nikt ich nie krzywdził,nie mają traumatycznych przeżyć,są naprawdę szczęśliwe.

ewar

Post » Nie paź 11, 2009 9:18 Re: Celinka,tygryska i Brenda,szylkrecia-dwupak!

Może parę fotek?Bardzo żałuję,ze nie mogę zrobić Brendzie ładnych zdjęć.Ona jest taka śliczna!
Oto Celinka ObrazekObrazek
Tutaj obie dziewczynki razem
ObrazekObrazek
I Brendzia ObrazekObrazekObrazekObrazek
A tutaj takie małe OT.Moja Gucia - kaskaderka.Obrazek

ewar

Post » Nie paź 11, 2009 14:14 Re: Celinka,tygryska i Brenda,szylkrecia-dwupak!Dużo zdjęć!

Gucia jest naprawdę piękna
a Brenda.... gdyby nie to, że jestem przekocona topewnie spróbowałabym Ci ją wyszarpać :lol:
to takie słodkie kociątko

Killatha

Post » Nie paź 11, 2009 15:49 Re: Celinka,tygryska i Brenda,szylkrecia-dwupak!Dużo zdjęć!

Słodkie,fakt.Gdybym mogła nie spuszczałabym jej z rąk.To nie jest kot, to maskoteczka.Celinka z kolei to takie sreberko, miziasta przeokrutnie,ale na własnych warunkach-musi sama chcieć.Często jednak nie ma czasu,bo musi wylizać Brendę,pobawić się myszką,zjeść coś,skoczyć do kuwetki (kopie jak górnik!).Robię zdjęcia z lampą,a ta trochę przekłamuje kolory.Cela jest popielata,nie bura, no i jej futerko! Czysty obłęd,naprawdę.
Kolejne zdjęcia.Susie z Celinką na nowej kanapie,która bardzo odpowiada kotkom.Brendzia podziwia świat z wysoka.
ObrazekObrazek

ewar

Post » Pon paź 12, 2009 13:13 Re: Celinka,tygryska i Brenda,szylkrecia-dwupak!Dużo zdjęć!

Dzwonił pan zainteresowany Brendzią.Mieli już szylkretkę i bardzo ją kochali,chcą więc podobnego kota.Co się z tamtą stało?Zabił ją samochód,podobnie,jak trzy poprzednie,o ile dobrze zrozumiałam.Jak myślicie,jaka była moja odpowiedź?

ewar

[poprzednia][następna]