TYMCZASY U JOPOP IV - sielanka na 40 łap ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 14, 2009 16:47 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Kaprys2004 pisze:Poproszę o informację jak mają na imiona kotki, które za tydzień ma przejąć Małgosiab, a dzisiaj ja je przejmuję. Bywały w kilku domach i nie wiem kto je ochrzcił.

Jak nie, to ja im nadam imiona :twisted:

A jakie? :mrgreen:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto wrz 15, 2009 10:48 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Agneska pisze:
Kaprys2004 pisze:Poproszę o informację jak mają na imiona kotki, które za tydzień ma przejąć Małgosiab, a dzisiaj ja je przejmuję. Bywały w kilku domach i nie wiem kto je ochrzcił.

Jak nie, to ja im nadam imiona :twisted:

A jakie? :mrgreen:

Aga, nie kuś :twisted:

Mają być u mnie króciutko.. Są przekochane i przecudne. Srebrzysta ma schizę, bo fuka i mruczy jednocześnie, czarna jest za to konsekwentna do bólu: wyciąga łapiny przez kratkę, daje dyla z więzienia jak tylko się da i mizia się jak szalona. Dzisiejszy dzień rozpoczęły od płaczu. Za człowiekiem!!!!

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Wto wrz 15, 2009 11:53 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Nualla, _katrhin, chyba tylko Wy potraficie pomóc Kaprys z imionami...

Kszyk spał dziś pod moim ramieniem, co chwilę rozpylając mi na twarz porządną dawkę kataru. Kicha głupek jakby miał alergię, kompletnie nie wygląda to na zwykły KK. Chodzi chyba nieco lepiej, ale jest jakiś taki słaby. Je ślicznie i już nieco lepiej miauczy;)

Kszyk jest rewelacyjnym kotem dla innych kotów - po prostu podchodzi i barankuje każdego, w związku z czym jego aklimatyzacja w stadzie trwała wyjątkowo krótko;) Nawet Inar nie potrafiła nasyczeć na coś, co na jej widok przybiegło się od razu przytulić :1luvu:

Buraski chyba będą się nazywać Płomykówka i Pójdźka, bo wygladają jak małe nastroszone sowy :twisted: No chyba, że mnie nie widać (np. stoję w przedpokoju i się nie ruszam), a w klatce jest myszka - wówczas zmieniają się w 2 szczęśliwe rozbrykane kociaki.

Na razie odróżniam je głównie po miejscach z grzybem;) ale nie ma nowych plam, a te zaczynają się goić, więc powinno w miarę dobrze pójść. Przy okazji smarowania usiłuję im wytłumaczyć, że bardzo lubią głaskanie, na razie większych sukcesów brak, ale i ręce mam niepodrapane;)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto wrz 15, 2009 13:14 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Z tymi imionami to tak się niewygłupiajcie, trochę ostrożnie, już mam głupkowatego Mermala i dzikiego Zmiję, wydaje mi się że to ma duży wpływ, a ja bym chaciała żeby były miłe, miziaste i znalały cudny dom

malgosiab

Od: Czw gru 18, 2008 14:35

Post » Wto wrz 15, 2009 13:56 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Dobra, Gosieńko, imiona ważna rzecz: niech jedna będzie Gosia, a druga Kasia :ryk:
Albo: (szara) Myszka i (czarna) Czar(n)usia. Imiona miziaste, choć zbyt oczywiste i popularne :roll:

Kaprys2004

Post » Wto wrz 15, 2009 14:02 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Kaprys2004 pisze:Dobra, Gosieńko, imiona ważna rzecz: niech jedna będzie Gosia, a druga Kasia :ryk:

A nie boisz się co wyrośnie z kotów o takich imionach? ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Wto wrz 15, 2009 14:05 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Anioły, Kochana, anioły. No, może ciut charakterne. :wink:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto wrz 15, 2009 15:09 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

sreberko nazywa się Poziomka, a czarna Lamia :twisted: - info od Nualli

i nie zmieniać proszę;)
Obrazek

jopop

Post » Wto wrz 15, 2009 15:20 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

jopop pisze:sreberko nazywa się Poziomka, a czarna Lamia :twisted: - info od Nualli

i nie zmieniać proszę;)

Ślicznie!! :D
Ponieważ ślicznie, to nie zmienię :twisted: (Szkieletki czy Ogryzka/Odpadka bym nie wydzierżyła, niezależnie od sugestii Jopop :wink: )

Gosiu, Lamia mitologiczna wprawdzie mordowała i pożerała dzieci i zwabionych młodych mężczyzn, ale nasza czarnulka nie wygląda na morderczynię. Chyba, że zamorduje miłością :D

A w ogóle to imię Lamia kojarzy mi się z "Seksmisją" i przepiękną i słodką dziewczyną..

Ps. Kto do nich tak ostatnio mówił? :wink:

Kaprys2004

Post » Wto wrz 15, 2009 20:56 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Lamia byla piekna, to fakt:)
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Wto wrz 15, 2009 21:15 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Jedna z burych zmasakrowała mi przedramię przy podawaniu terbisilu... mogłyby cholery nie utrudniać mi życia dodatkowo, czy nie wystarczy, że przez nie biegam????
Obrazek

jopop

Post » Wto wrz 15, 2009 21:37 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Aleba pisze:
Kaprys2004 pisze:Dobra, Gosieńko, imiona ważna rzecz: niech jedna będzie Gosia, a druga Kasia :ryk:

:twisted:

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Śro wrz 16, 2009 1:53 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

jopop pisze:Żeby było weselej - obie Alebowe mają grzyba. Marcin jest SZCZĘŚLIWY :roll: Dopóki się nie wyleczą - nie będę ich specjalnie miętosić i oswajać, nie chcę znów przez rok walczyć z grzybem na własnym facecie (on ma JESZCZE resztki grzyba CHLORAKÓW!!!!!)

Ze specjalnymi pozdrowieniami 8)
Obrazek

Grzyba obecnie brak :mrgreen:

Kszyka uprasza się o zaprzestanie kichania i ogólne zdrowienie. A za domki dla nadmiarowych stworzonek trzymam kciuki, cobyś za dużo biegać nie musiała :twisted:
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

"A house is not a home without a cat"

behemotka

Od: Sob maja 10, 2008 20:58

Post » Śro wrz 16, 2009 8:46 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Imiona ok. podobają mi się obie wersje, mam nadzieję , że Lamia nie zeżre moich pięciu chłopaków, a poziomka wyrośnie na piękną miłą pannę :1luvu:

malgosiab

Od: Czw gru 18, 2008 14:35

Post » Śro wrz 16, 2009 10:28 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

_kathrin pisze:
Aleba pisze:

:twisted:

Zawsze jest ryzyko :twisted:

Kaprys2004

[poprzednia][następna]