wątek Mru reaktywacja :) mam pierwszego tymczasa :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 16, 2009 22:02 Re: Mru zaginęła ;( Warszawa Ursus- ul. Dzieci Warszawy :(

dragonfly.87 pisze:
czitka pisze:Ja jestem dobrej myśli, jak wyszła, to wie pewnie w jakiej okolicy jest nadzieja na powrót szczęśliwy.

była pierwszy raz poza domem... nie wie gdzie jest

Oczywiście, z pewnością jest kompletnie zdezorientowana i gdzieś przycupnęła ze strachu. Pisałam w tym sensie, że to koteczka, która wyszła sama, a nie wypadła z balkonu, czy okna :(
Ruszaj i powodzenia.
I słuchaj. Nasłuchuj. Cisza jest bardzo ważna. Wołaj a potem słuchaj bardzo uważnie.
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Śro gru 16, 2009 22:10 Re: Mru zaginęła ;( Warszawa Ursus- ul. Dzieci Warszawy :(

Bardziej licz na to że ją zobaczysz niż sie odezwie. Moja kicia jak zwiała wogóle się nie odzywała i niereagowała na mój głos. A jak próbowałam ją chwycić to syczała i drapała.
Niewiem jak twoja ale moja uwielbia kontenerek i jak zwiał w ten spos€b nakłoniłam ja do domu. Poprostu postawiłam kontenerek blisko samochodu i sama weszła. Może sprubuj jakiś kartonik koło domu położyc z kocykiem, na którym leżała i pachnie nią. Porozmawiaj ze sprzątaczką. Ona napewno sprząta bloki to wie gdzie taka kicia mogłaby być. Powodzonka.
Haruś
URL=http://img267.imageshack.us/i/p1170689.jpg/]Obrazek[/URL]Obrazek
i Pusia
ObrazekObrazek

też trzymają pazurki za znalezienie MRU
Obrazek
Obrazek
Obrazek

hermionka

Od: Czw wrz 03, 2009 18:27

Post » Śro gru 16, 2009 23:07 Re: Mru zaginęła ;( Warszawa Ursus- ul. Dzieci Warszawy :(

Myślę o Was.
Powodzenia :ok: :ok: :ok:
Jest tak zimno...

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Czw gru 17, 2009 0:10 Re: Mru zaginęła ;( Warszawa Ursus- ul. Dzieci Warszawy :(

właśnie wróciłam z obchodu i nic, ani śladu jakiegokolwiek kota... żadnych kocich łapek, zupełnie NIC... już drugi dzień jeżdżę po całej dzielnicy i chodzę po moim osiedlu, palce mi odmarzają, a tu żadnego tropu...

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Czw gru 17, 2009 0:52 Re: Mru zaginęła ;( Warszawa Ursus- ul. Dzieci Warszawy :(

:( Może jutro się uda niepoddawaj się. Jak dałaś ogłoszenie to ktoś napewno się zgłosi.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

hermionka

Od: Czw wrz 03, 2009 18:27

Post » Czw gru 17, 2009 0:58 Re: Mru zaginęła ;( Warszawa Ursus- ul. Dzieci Warszawy :(

2gi dzień i ani jednego telefonu, dodałam parę ogłoszeń w Internecie, jutro na tego Palucha, oby się znalazła...

dragonfly.87

Post » Czw gru 17, 2009 10:34 Re: Mru zaginęła ;( Warszawa Ursus- ul. Dzieci Warszawy :(

zaczyna się kolejny dzień... kolejny dzień bez Mru. Bez jakiegokolwiek śladu, co doprowadza mnie do szału... Jadę dziś na Palucha z wielką nadzieją, że ona tam jest, że jednak ktoś ją tam zawiózł... Najgorsze jest to, że nie było ani jednego telefonu, jakby kot się rozpłynął w powietrzu... Nie wiem co mam robić i moja niemoc mnie dobija... ale nie tracę nadziei, noszę ze sobą jej ulubioną piłeczkę i kabanosika, którymi się zajadała mrucząc w trakcie jedzenia, co dawało taki fajny odgłos "chrum chrrrum".

Jedni mówią, to tylko kot, szkoda go, ale będzie następny...jak można mówić coś takiego :/ nie chcę innego kota, nie po to ją u siebie zostawiłam, żeby ją teraz od tak pożegnać i wziąć nowego... ja naprawdę wierzę, że prędzej czy później ona się znajdzie. Będę jeździć na Palucha, będę prosić dziewczyn, które tam jeżdżą, żeby zwróciły uwagę, czy jej tam nie ma. Nie chcę innego kota...

dragonfly.87

Post » Czw gru 17, 2009 10:42 Re: Mru zaginęła ;( Warszawa Ursus- ul. Dzieci Warszawy :(

Trzymam kciuki za odnalezienie....
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw gru 17, 2009 10:47 Re: Mru zaginęła ;( Warszawa Ursus- ul. Dzieci Warszawy :(

Wierzę, że jeszcze ją znajdziesz. Ona musi być gdzieś blisko. Nawet w miejscu, które dziesięć razy sprawdzałaś. Z szukaniem kota jest trudno. Pies wołany by przyszedł. Kot będzie skulony siedział cichutko.
Ciągle o was myślę. Trzymam kciuki. Nie wyobrażam sobie sytuacji, żebym szukała swojego kota. To musi być bardzo stresujące. Ale nie poddawaj się. W końcu ktoś ją zobaczy. Świecisz latarką pod samochody? Światło może odbić się w kocich oczach?
Na forum było już mnóstwo poszukiwań zwieńczonych sukcesem. Mam nadzieję, że Mru też się odnajdzie.
Uzupełniasz ogłoszenia?

W poprzednią Wigilię koleżanka znalazła kota. Późną nocą jak odwoziła mamę do domu. Wcześniej widziała ogłoszenie w swojej klatce. Złapała kota i poszła do ludzi. Nikogo nie było w domu. Szukali. Zostawiła kartkę w drzwiach. Ludzie byli przeszczęśliwi jak wrócili do domu.

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Czw gru 17, 2009 10:55 Re: Mru zaginęła ;( Warszawa Ursus- ul. Dzieci Warszawy :(

wczoraj kupiłam latarkę i klękałam pod każdym samochodem, ale nie było ani jednego kota, "dzwoniłam" puszką z karmą i nic, postawiłam w garażu pudełko z kocykiem i karmę, nic. Pójdę zaraz na spacer, porozwieszać jeszcze ogłoszenia. Popatrzę dookoła, może akurat gdzieś jest. Dziś niestety śnieg pada, ale mam koszulki na ogłoszenia, żeby tak szybko się nie zniszczyły

dragonfly.87

Post » Czw gru 17, 2009 10:57 Re: Mru zaginęła ;( Warszawa Ursus- ul. Dzieci Warszawy :(

Daj ogłoszenie do prasy - w lokalnym dodatku Wyborczej powinno być za darmo.

katikot

Od: Pt paź 26, 2007 23:31

Post » Czw gru 17, 2009 10:57 Re: Mru zaginęła ;( Warszawa Ursus- ul. Dzieci Warszawy :(

a myślicie, że jak napiszę Nagroda, a mam 100zł na to przeznaczone,to wystarczy? czy za mało takie 100zł?

dragonfly.87

Post » Czw gru 17, 2009 10:59 Re: Mru zaginęła ;( Warszawa Ursus- ul. Dzieci Warszawy :(

dragonfly.87 pisze:a myślicie, że jak napiszę Nagroda, a mam 100zł na to przeznaczone,to wystarczy? czy za mało takie 100zł?

To nie jest malo.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw gru 17, 2009 11:36 Re: Mru zaginęła ;( Warszawa Ursus- ul. Dzieci Warszawy :(

napiszę NAGRODA 100ZŁ może wtedy jakieś dzieci lub ochroniarze zaczną jej szukać

dragonfly.87

Post » Czw gru 17, 2009 11:42 Re: Mru zaginęła ;( Warszawa Ursus- ul. Dzieci Warszawy :(

dragonfly.87 pisze:napiszę NAGRODA 100ZŁ może wtedy jakieś dzieci lub ochroniarze zaczną jej szukać

Ja nie podawalabym kwoty.
Po prostu "nagroda pieniezna".
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

[poprzednia][następna]