Po drugiej stronie siatki - schr. łódź VII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 29, 2009 21:10

Majorek!!! :D

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Śro kwi 29, 2009 22:38

Dziewczyny, czy ktoś wie co dzieje się z tą półdługowłosa kotką, która trafiła do schroniska wraz z Piorunkami?
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro kwi 29, 2009 22:44

magicmada pisze:Obrazek

czy ktoś rozpoznaje to miłe zwierzątko:)?

Majorek wersja tłuściutka :love: :love:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw kwi 30, 2009 7:33

iwcia pisze:Dziewczyny, czy ktoś wie co dzieje się z tą półdługowłosa kotką, która trafiła do schroniska wraz z Piorunkami?

Mamusia Piorunka małego została wyadoptowana jako pierwsza z tego co pamiętam.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw kwi 30, 2009 7:39

pisiokot pisze:Mało nas ... :(, no a życie ma swoje prawa i czas nie jest z gumy.

No trudno, jakoś trzeba będzie "łatać" :wink:
Ja się wybieram w piątek, co do reszty weekendu, zobaczę jeszcze.

Aniu, ja mogę do Ciebie dołączyć... pewnie nie na wiele się zdam, ale chętnie wpadnę :)
daj znać, na którą się wybierasz
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Czw kwi 30, 2009 7:40

Tak, też coś takiego pamiętam. Kicia bardzo szybko znalazła dom, chyba już nawet po kilku dniach pobytu w schronisku.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw kwi 30, 2009 8:20

pisiokot pisze:Tak, też coś takiego pamiętam. Kicia bardzo szybko znalazła dom, chyba już nawet po kilku dniach pobytu w schronisku.

Okazuje się, że ta kotka jest bardzo problematyczna, mam nadzieję, że trafiła w odpowiednie i doświadczone ręce.
Aniu wraz z rodziną Piorunków zabrano z tamtego domu jeszcze jedną kotkę, taką zwykłą "dachową" , jak myślisz da się sprawdzić w schronisku która to była?
Niestety nie wiem jak była umaszczona ani ile miała lat :( .
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Czw kwi 30, 2009 9:05

iwcia pisze:
pisiokot pisze:Tak, też coś takiego pamiętam. Kicia bardzo szybko znalazła dom, chyba już nawet po kilku dniach pobytu w schronisku.

Okazuje się, że ta kotka jest bardzo problematyczna, mam nadzieję, że trafiła w odpowiednie i doświadczone ręce.
Aniu wraz z rodziną Piorunków zabrano z tamtego domu jeszcze jedną kotkę, taką zwykłą "dachową" , jak myślisz da się sprawdzić w schronisku która to była?
Niestety nie wiem jak była umaszczona ani ile miała lat :( .

Iwonko, nie pomogę :(, nic nie wiem. Jak Piorunki trafiły do schroniska to mnie wtedy przez kilka tygodni nie było na Marmurowej (chorował mój tymczas Antoś). Nawet nie wiem jak wygladała kicia od Piorunków i nie mam pojęcia z kim została wyadoptowana. Trzeba by poszperać w starym wątku schroniskowym. Jak znajdę chwile czasu to zajrzę.

Joanna KA pisze:Aniu, ja mogę do Ciebie dołączyć... pewnie nie na wiele się zdam, ale chętnie wpadnę :)
daj znać, na którą się wybierasz

Asiu, byłabym uszczęśliwiona gdybyś przyjechała :love:
Ponieważ jednak schronisko jest w ten długi weekend nieczynne dla gości, to pewnie (tak jak zwykle podczas takich wolnych dni) wejście będzie tylko dla zarejestrowanych wolontariuszy.

Ale mam nadzieję, że Twój zapał utrzyma się do przyszłego tygodnia :D i wtedy dojedziesz, co ?
Ja będę jutro i w niedzielę. W niedzielę przyjedzie też Magic :D
Obrazek

pisiokot

Post » Czw kwi 30, 2009 9:19

Iwcia, pewnie już widziałaś - Andorka w wątku Piorunkowym wrzuciła linka do wątku schroniskowego, do tego miejsca gdzie CC pisze o Piorunkach
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=86 ... i&start=45 na dole strony jest pierwszy wpis na temat przybyćia Piorunków do schronu
Obrazek

pisiokot

Post » Czw kwi 30, 2009 9:24

pisiokot pisze:Iwcia, pewnie już widziałaś - Andorka w wątku Piorunkowym wrzuciła linka do wątku schroniskowego, do tego miejsca gdzie CC pisze o Piorunkach
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=86 ... i&start=45 na dole strony jest pierwszy wpis na temat przybyćia Piorunków do schronu

Aniu własnie czytam :D
Jak będziesz jutro mogłabyś sprawdzić dla mnie czy ta kotka jeszcze jest?
CoolCaty pisze:Piorunki zostały odebrane z jednego domu z interwencji. Razem z nimi przyjechała tez koteczka nr 174 - bardzo sympatyczna czarnulka, która zamieszkała w pierwszym boksie. Cała trójka ma grzyba, a tatko Piorun ma świerzba w uszach.

iwcia

Post » Czw kwi 30, 2009 10:36

iwcia pisze: Jak będziesz jutro mogłabyś sprawdzić dla mnie czy ta kotka jeszcze jest?
CoolCaty pisze:Piorunki zostały odebrane z jednego domu z interwencji. Razem z nimi przyjechała tez koteczka nr 174 - bardzo sympatyczna czarnulka, która zamieszkała w pierwszym boksie. Cała trójka ma grzyba, a tatko Piorun ma świerzba w uszach.

Iwonko, kojarzę wszystkie miziaste czarnulki w schronisku i każdego kota z jedynki. Z czarnulek jest tam tylko Luna nr 30, kicia po zmarłej pani nr 109 (ta co trafiła do schroniska 20 kwietnia) i kocio/koteczka ze strupem na głowie, też od niedawna. Pozostałe czarnule i czarnulki w schronisku to dziki (no plus przylepna, ale pacająca czarna kicia w trójce i kocio w klatce na kociarni nr 188, chyba będą z niego ludzie).
Pogrzebię w kartach adopcyjnych, ale myślę, że kotunia pojechała do domu. Miziaki długo nie czekają, na szczęście.
Ostatnio edytowano Czw kwi 30, 2009 10:52 przez pisiokot, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

pisiokot

Post » Czw kwi 30, 2009 10:52

Potwierdzenie z biura. Schronisko dla adoptujących nieczynne między 1 a 3 maja, ale wlontariusze od kotów mają uzgodniony wstęp na kociarnię w wolne dni.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Czw kwi 30, 2009 10:55

Sis pisze:Potwierdzenie z biura. Schronisko dla adoptujących nieczynne między 1 a 3 maja, ale wlontariusze od kotów mają uzgodniony wstęp na kociarnię w wolne dni.

Wiecie co? Dla mnie to jest jakaś kompletna bzdura, wtedy gdy ludzie mają wolne, mieliby czas przyjechać, pooglądać zwierzaki na miejscu, pomyśleć i porozmawiać z wolontariuszami to zamknięte....
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Czw kwi 30, 2009 11:10

No, też myślę, że niejedna osoba by zajrzała ...
Wczoraj dzwonił do mnie fajny pan w sprawie Skipiego, chciał przyjechać w niedzielę. Byłaby szansa porozmawiać na spokojnie, pokazać kota, poedukować trochę. Podjedzie chyba w tygodniu w takim razie.
Obrazek

pisiokot

Post » Czw kwi 30, 2009 11:15

a ja mam nowy pomysl na Ardenke, na Edgara, na Deniska Magijowego :)
rada kolezanki z watku 63 kotow

safiori pisze:Ja podpatrzyłam kiedyś Grazynę jak oswajała kocice. Miała na patyku przyczepione ptasie pióro (dosyc duże) i tym piórem głaskala kota. Bezpieczna była ręka i z czasem kot polubil tego typu pieszczoty i potem juz szło ręką i to całkiem sprawnie i szybko.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

[poprzednia][następna]