Fibi - kruczoczarna kotka w nowym domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 16, 2009 12:54

Dama Ya,ale fajne.Dziękuję,zaraz wklejam.
Fibi jest kochaną kotką.Ona tak bardzo potrzebuje miłości.Niemożliwe,żebym siedziała przy komputerze bez Fibi na kolanach.Podobnie,kiedy rozmawiam przez telefon.Myśli,że do niej mówię i noskiem dotyka mnie po twarzy mrucząc przy tym(Killatha świadkiem-słyszała).Ma jeszcze czasem tendencję do łażenia gdzieś wysoko,wczoraj była na szafie,ale nie strąca niczego.Bardzo lubi siedzieć na balkonie,co zrozumiałe po tak długim czasie w lecznicy.
Velvet,wzięłam tylko książeczkę.Fibi ma wszystko,czego potrzebuje,nie chcę,aby jej rzeczy kojarzyły się w końcu z czymś nieprzyjemnym.Wyprawkę dostanie ode mnie.Teraz chcę,aby przytyła troszkę,uspokoiła się całkowicie,poczuła naprawdę bezpieczna.Nie może jeszcze zapomnieć,że branie na ręce to niekoniecznie powrót do klatki.Pracuję nad tym.Relacje z moimi kotkami są takie sobie.Przyjaźni nie ma,ale nie syczą,nie biją się.Tak sobie żyją obok siebie.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw kwi 16, 2009 12:58

ewar pisze:Dama Ya,ale fajne.Dziękuję,zaraz wklejam.
Fibi jest kochaną kotką.Ona tak bardzo potrzebuje miłości.Niemożliwe,żebym siedziała przy komputerze bez Fibi na kolanach.Podobnie,kiedy rozmawiam przez telefon.Myśli,że do niej mówię i noskiem dotyka mnie po twarzy mrucząc przy tym(Killatha świadkiem-słyszała).Ma jeszcze czasem tendencję do łażenia gdzieś wysoko,wczoraj była na szafie,ale nie strąca niczego.Bardzo lubi siedzieć na balkonie,co zrozumiałe po tak długim czasie w lecznicy.
Velvet,wzięłam tylko książeczkę.Fibi ma wszystko,czego potrzebuje,nie chcę,aby jej rzeczy kojarzyły się w końcu z czymś nieprzyjemnym.Wyprawkę dostanie ode mnie.Teraz chcę,aby przytyła troszkę,uspokoiła się całkowicie,poczuła naprawdę bezpieczna.Nie może jeszcze zapomnieć,że branie na ręce to niekoniecznie powrót do klatki.Pracuję nad tym.Relacje z moimi kotkami są takie sobie.Przyjaźni nie ma,ale nie syczą,nie biją się.Tak sobie żyją obok siebie.

Nie ma za co. Trzymam kciuki za księżniczkę, bo jest piękna, a ta pościel w różyczki naprawdę do niej pasuje :D

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Czw kwi 16, 2009 13:11

Tak? To fajnie,że zrobiłam jej takie zdjęcie.Trudno mi oceniać urodę kota,bo mnie podobają się wszystkie,naprawdę.Kotka na pewno jest urocza.To miłe,kiedy tak okazuje uczucie,tak jakby chciała pokazać,że jest wdzięczna,że w końcu ma przyzwoite warunki,może biegać,bawić się,oglądać świat na zewnątrz,wyjść na świeże powietrze.Dla moich kotów to oczywiste,dla niej dotąd nie było.Teraz właśnie leży na dywaniku na balkonie i pielęgnuje futerko.

ewar

Post » Czw kwi 16, 2009 14:10

masz rację ewar
po co ma jej przypominać ....

fajnie że jest taka miła, że siedzi na kolanach
teraz przynajmniej będzie można coś konkretnego mówić jak będą zapytania jaka jest kotka

banerki cudne :1luvu: :1luvu: dziekuje

teraz tylko domki się zgłaszac :!: :!:

velvet

Od: Wto kwi 11, 2006 16:27

Post » Czw kwi 16, 2009 14:16

A ktoś już o nią pytał.Odezwał się?

ewar

Post » Pt kwi 17, 2009 6:31

na razie było jedno zapytanie, odpisałam ale cisza .....

a ktoś chciał do towarzystwa dla swojej kotki we wrocławiu...
no ale cisza.............

velvet

Post » Pt kwi 17, 2009 8:04

Fibi i moje kotki nie lubią się.Nie walczą,nie syczą,ale zachowują dystans.Możliwe,że są zazdrosne,że poświęcam Fibi tyle uwagi.Ale je nie zaniedbuję swoich kotek,tyle że Fibi jest namolna,ona cały czas chce być na kolanach,spała dzisiaj ze mną w łóżku.Nie je dużo,ale podgryza paprotkę,pewno potrzebuje witamin.Łazi wysoko po meblach,wiem,bo drzwiczki górnych szafek są rano uchylone.Niczego jednak nie zrzuca,nie niszczy.Taka po prostu kocia ciekawość.Przyszły domek Fibi musi wiedzieć,że to bardzo przytulasta kotka,będzie chciała wciąż być na kolanach,albo przynajmniej obok.Czasem to męczące.

ewar

Post » Pt kwi 17, 2009 8:30

Coraz bardziej się przekonuję,jak ważne są domy tymczasowe.Znałam Fibi z lecznicy,prawie codziennie ją widywałam,ale to naprawdę nie to samo.W życiu bym nie odkryła,ze kotka taka miziasta.Przecież tam nie ma łóżka,fotela,Fibi bywała na zewnątrz tylko chwilę i w tym czasie chciała się wybiegać.Było u mnie parę osób,Fibi łasiła się do każdego,chciała być głaskana,tak,jakby chciała nadrobić te miesiące,kiedy siedziała w zamknięciu,zaniedbana,niekochana,porzucona.Teraz jest inaczej.Aż miło patrzeć na zadowolonego,wesołego kota.

ewar

Post » Pt kwi 17, 2009 8:35

dzisiaj pozmieniam treśc ogłoszeń, ale wieczorem, po pracy

i powrzucam jeszcze parę ...

velvet

Post » Pt kwi 17, 2009 9:15

Dobrze,a ja spróbuję zrobić parę zdjęć.Ciężka sprawa z czarnymi kotami.Trudno o dobre zdjęcie.Postaram się jednak.Ktoś będzie miał cudownego kota,naprawdę przemiłego.

ewar

Post » Pt kwi 17, 2009 9:27

Będzie dobrze! :ok:

Ewar bardzo ładnie piszesz o Fibi, naprawdę przyjemnie się Ciebie czyta.

Myszi

Od: Śro lis 02, 2005 12:19

Post » Pt kwi 17, 2009 9:40

Myszi pisze:Ewar bardzo ładnie piszesz o Fibi, naprawdę przyjemnie się Ciebie czyta.

Zgadzam się, dobry z Ciebie obserwator :D Poza tym widać, że poświęcasz jej dużo czasu. Nie da się tyle wiedzieć o kocie nie obserwując...

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Pt kwi 17, 2009 10:30

Dziękuję za miłe słowa.Na pewno spędzam z kotami dużo czasu.Muszę o kocie dużo wiedzieć,jeśli mam dać go komuś,a zwrotów z adopcji nie znoszę.Mnie się to jeszcze nie zdarzyło i niech tak zostanie.Jak kot wygląda ,można zobaczyć na zdjęciach,jaki jest to już inna sprawa.Muszę o tym pisać.Na pewno nie koloryzuję.

ewar

Post » Pt kwi 17, 2009 13:31

Czy muszę pisać,że jest mi niewygodnie? Fibi oczywiście koło mnie,bo nie było mnie dwie godziny i się bardzo stęskniła.Byłam w lecznicy.Tam koty z działek po sterylkach.Cudne,zadbane,miziaste.Widać,że opiekunowie bardzo się starają,ale żeby aż tak?Wyprzytulałam,posprzątałam i nakarmiłam.Jest też śliczna ok.1 roku burania ,siostra mojej Julci z tego wątku
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=88 ... ght=julcia
Mam nadzieję,że znajdzie domek,jest prześliczna i bardzo kochana,tak ja Julcia.O Julcię miałam wiele telefonów i maili.Burania do adopcji.

ewar

Post » Pt kwi 17, 2009 16:47

Obrazek Obrazek Obrazek
Na ostatnim zdjęciu widać jak moje trzy koty walczą o jedzenie.Dodam,że w miskach surowy kurczak,animonda,chrupki na kłębuszki chrupki royala dla wybrednych kotów i wędzona ryba.Chyba kupię kitekata,abo jakieś świństwo z marketu.

ewar

[poprzednia][następna]