Fundacja KŻ: wyjazd=uśpienie, czyli cudowne ozdrowienie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 06, 2010 9:43 Re: Fundacja Kocie Życie - SZUKAMY DT DLA KOCIĄT WE WROCŁAWIU !!

Z czterech dzikich maluchów dowiezionych mi ( i uratowanych ) przez Kawon ostał się jeden jeden.
Udało mi się dość szybko znaleść domki dla trójki rodzeństwa, a czwarty maleńki Sławeczek jest już "zaklepany" i ma zostać zabrany w tygodniu.
No i nie są już to dzikie maluchy, ale mruczące, cudne kociaki.
Na szczęście moje maluchy kosztowały nas, Fundację Kocie Życie, mało. Ja dałam karmę i podkłady, a Fundacja koszty szczepień i odrobaczania.
Kasiorki fundacyjnej jak i osobistej mimo tego upływa i gorąco zachęcam na wejście na naszą stronę i wspomożenie nas.
Jest teraz gigantyczy wysyp maluchów i nasze skromne środki powoli się kończą.

Szukamy wsparcia finansowego jak i nowych domków.
Obrazek

Eddzia

Od: Pt gru 12, 2008 19:38

Post » Śro cze 09, 2010 22:50 Re: Fundacja Kocie Życie - SZUKAMY DT DLA KOCIĄT WE WROCŁAWIU !!

Kotka Malwa, która znajdowała się pod opieką naszej Fundacji, pojechała do swojego Stałego Domu w Boże Ciało. Rokowania są bardzo pozytywne - kotka powoli oswaja się z nowym miejscem i ludźmi, ale je, pije, kuwetkuje i wszystko idzie po dobrej myśli.

Z kolei malutka Topcia rośnie jak na drożdżach - pięknie bawi się ze swym psim towarzyszem Marquezem. Oto dowody:

Obrazek

Aktualnie Fundacja rozpoczyna pomoc dla kotów, które ucierpiały podczas powodzi na działkach na Kozanowie. Przede wszystkim potrzebna jest karma, gdyż żyjące tam zwierzaki nie mają co jeść - mogą liczyć jedynie na pomoc dobrych ludzi. O szczegółach napiszemy niebawem.

Kocie Życie

Od: Pt lut 27, 2009 13:16

Post » Czw cze 10, 2010 21:30 Re: Fundacja Kocie Życie - SZUKAMY DT DLA KOCIĄT WE WROCŁAWIU !!

Na naszej stronie ukazał się artykuł opisujący dramatyczną sytuację kotów na wrocławskim Kozanowie - po powodzi warunki są tam na prawdę fatalne. Jeśli ktoś chciałby dowiedzieć się więcej - prosimy kliknąć na banerek:

Obrazek

Dlatego czerwcowa zbiórka karmy przeznaczona jest właśnie na pomoc tym futerkom. Wszystkich chętnych serdecznie zapraszamy.

Kocie Życie

Post » Pt cze 11, 2010 12:44 Re: Fundacja Kocie Życie - NA POMOC KOTOM Z KOZANOWA !!!

Wczoraj do mojego DT trafiły dwa "Kątowniki" czyli rodzeństwo z Kątów Wrocławskich. Bura koteczka i czarny kocurek zostały zabrane z tamtejszych działek. Na razie maluchy siedzą wyizolowane w łazience, bo mają lekką infekcję. Mają 5 tygodni - po odchowaniu będą do adopcji:

Obrazek

Gosia B

Od: Nie maja 17, 2009 9:35

Post » Sob cze 12, 2010 15:20 Re: Fundacja Kocie Życie - NA POMOC KOTOM Z KOZANOWA !!!

Pierwsze dary dla kotów z Kozanowa pojadą tam prawdopodobnie już jutro (w niedzielę). To przede wszystkim karma. Bardzo dziękujemy dotychczasowym darczyńcom i jednocześnie zapraszamy chętnych do udziału w akcji. Prosimy też o wklejanie banerka do swoich profili - może dzięki temu akcja zatoczy szersze kręgi. Oto potrzebny kod:

Kod: Zaznacz cały
[url=http://www.kociezycie.pl/?action=strona&site=126][img]http://www.kociezycie.pl/images/news/banerek_kozanow.jpg[/img][/url]

A tak wyglądają kozanowscy mieszkańcy działek:

Obrazek Obrazek Obrazek

Kocie Życie

Post » Sob cze 12, 2010 20:59 Re: Fundacja Kocie Życie - NA POMOC KOTOM Z KOZANOWA !!!

Kocie Życie pisze:A tak wyglądają kozanowscy mieszkańcy działek:

Obrazek Obrazek Obrazek

Pamiętajmy, że te zdjęcia nie oddają ogromu tragedii jaka tam ma miejsce. Widzimy koty na suchym podłożu, ale nie wszędzie tam tak jest. Wiele kotów też zginęło...
Prosimy o pomoc!
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Śro cze 16, 2010 7:38 Re: Fundacja Kocie Życie - NA POMOC KOTOM Z KOZANOWA !!!

Pod opiekę Fundacji trafiły kolejne kociaki:

W niedzielny poranek w czasie łapanki znaleziony został maleńki Fucek - 3-tygodniowy kociaczek z bardzo silną infekcją oczu. Choć był z matką, to jednak woleliśmy go zabrać. Jedno oczko już praktycznie stracił, z drugim stałoby się to sam. W tej chwili Fucek dochodzi do siebie pod czujnym okiem wolontariuszki, je jak smok i zaczyna zwiedzać świat. Niestety on już zawsze będzie jednooki. Ale zrobimy wszystko, żeby go pięknie odchować. Może ktoś pokocha półślepego maluszka?

Obrazek

Z kolei w poniedziałek na podwórku między Komuny a Kniaziewicza została złapana piękna mała koteczka - jej mama urodziła swój miot w niedostępnej ruderze. Mała złapała się na klatkę-łapkę, a Kocie życie zapewniło jej schronienie. Dziś mała jest przenoszona do Domu Tymczasowego w którym pozostanie do chwili pełnej socjalizacji i znalezienia domu. Jest zdrowa, odpchlona, na dniach będzie odrobaczana, mam książeczkę zdrowia.

Obrazek

W w niedzielę dojechał do nas mały Srajdek - braciszek Kątowników z Kątów Wrocławskich. Trafił do kolejnego DT, gdzie rozrabia i bryka. A tak się prezentuje:

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro cze 16, 2010 11:20 przez Kocie Życie, łącznie edytowano 1 raz

Kocie Życie

Post » Śro cze 16, 2010 8:06 Re: Fundacja Kocie Życie - NA POMOC KOTOM Z KOZANOWA !!!

Zapraszamy do zapoznania się z relacją z wizyty na kozanowskich działkach. Na razie jest dostępna na naszym Forum pod tym linkiem:

http://www.kociezycie.pl/forum_kocie/vi ... 360#p31360

Kocie Życie

Post » Czw cze 17, 2010 8:03 Re: Fundacja Kocie Życie - NA POMOC KOTOM Z KOZANOWA !!!

sorry, że sie wcinam, ale mam pytanie czy byłaby osoba chętna na zrobienie wizyty pzredadopcyjnej /dt płatny we Wrocławiu dla kotka z niepełnosprawną nózką z tego watku, proszę zerknąc do wątku chociaż pobieżnie. Zgłosiła się Pani z Wrocławia na ogłoszenie:
Karena pisze:Na dodomanii zgłosiła się chętna do przygarnięcia kotka. Jest z Wrocławia.

Kopiuje z dogo:

Chętnie przygarnęłabym tego kochanego kocura. Jak widać nie ma szczęścia do tej pory by znaleźć zastępczy domek. Niestety mój kot zaginął 2 miesiące temu i nie zanosi się na jego powrót Posiadam więc wszelkie kocie akcesoria potrzebne do trzymania kotka w domu i spore doświadczenie w obcowaniu z tymi zwierzętami. Mieszkamy w 3 osoby w 50-paro metrowym mieszkaniu na 3 p. z racji tego kotek nie będzie miał możliwości wychodzenia na dwór. W mieszkaniu nie ma żadnych innych zwierząt, dzięki temu będzie miał święty spokój. Wszyscy mieszkańcy są wielkimi fanami zwierzaków i z pewnością ucieszą się na widok nowego lokatora. Mam nadzieję, że kotek załatwia się w kuwecie. Jest tylko jedno ALE - mieszkamy we Wrocławiu i właścicielka musiałaby się pofatygować żeby przywieźć kotka do nas...Warto byłoby też dodać coś o temperamencie nowego lokatora i stanie zdrowia (aktualnej książeczce etc.). W razie gdyby jednak nie było możliwości dostarczenia go do nas, to także proszę o kontakt: magdahajdamowicz@gmial.com, bo w tym wypadku poszukamy innego kotka, który wymaga przygarnięcia pod naszą strzechę. Pozdrawiam, Magda.

bardzo liczy sie czas,bo faktycznie, sądząc po działaniach, kotek może być wkrótce bezdomnym
bardzo prosze o zainteresowanie

wątek kotka wciąż bez imienia:

viewtopic.php?f=13&t=110410

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw cze 17, 2010 8:22 Re: Fundacja Kocie Życie - NA POMOC KOTOM Z KOZANOWA !!!

przyślij mi proszę PW - spróbujemy się przymierzyć i jakoś pomóc.
Obrazek

żabciarybcia

Od: Sob mar 12, 2005 17:28

Post » Czw cze 17, 2010 9:30 Re: Fundacja Kocie Życie - NA POMOC KOTOM Z KOZANOWA !!!

dzięki , już piszę, a w nagrodę upieczesz pyszne ciasteczka, z których jesteś w Świdnicy znana :mrgreen:

temu maluszkowi uda sie uratowac oczko? może wstawie go do klubu ślepaczków z apelem o ds, bo dt sie znajdzie czy takze nie ma, aby go podkurować?
wiem, ze doskonale sobie radzicie, ale jakby coś zapraszam do ślepaczków, nie wszytskie wątki jestem w stanie monitorować w poszukiwaniu tych kotków, dziekuję

alessandra

Post » Czw cze 17, 2010 10:16 Re: Fundacja Kocie Życie - NA POMOC KOTOM Z KOZANOWA !!!

Niestety oczko Fucka nie jest do uratowania, bo go niema :( Trzeba będzie tylko usunąć resztki i zaszyć powieki :( Ale to mały musi jeszcze podrosnąć troszeczkę.

Gosia B

Post » Czw cze 17, 2010 12:55 Re: Fundacja Kocie Życie - NA POMOC KOTOM Z KOZANOWA !!!

Gosia B pisze:Niestety oczko Fucka nie jest do uratowania, bo go niema :( Trzeba będzie tylko usunąć resztki i zaszyć powieki :( Ale to mały musi jeszcze podrosnąć troszeczkę.

Gosiu B , ale mały ma dt? zapraszam w takim razie dt do nas, niechaj Fucek już jest z nami, kiedy bedzie gotowy do ogłoszeń, da opiekun znać, prosze tylko o kilka danych lub opiekuna, aby u nas podał dane i zdjecie Fucka
Ostatnio edytowano Czw cze 17, 2010 12:56 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Post » Czw cze 17, 2010 12:55 Re: Fundacja Kocie Życie - NA POMOC KOTOM Z KOZANOWA !!!

Sorki dziewczyny za wtręt ale moze mozecie mi pomóc :oops: .
Podsunieto mi w podpowiedzi ten wątek. Z góry dziękuję za wyrozumiałość :lol:
ASK@ pisze:PROSZĘ O POMOC!!!!
Poszukuję osoby na wizytę przedadopcyjną we Włocławku ul.Arentowicza dla Grzywci z poniższego wątku. Foty małej str.27 i 31.
viewtopic.php?f=13&t=110501&p=5890537#p5890537
Jest chętny domek, godzi sie na "kontrolę".
PILNE!!!
[size=150]kontakt do mnie 697-541-709

dane domku podam na pw.[/size]

GRZYWCIA:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

EDIT: Sorki raz jeszcze!Nie spojrzalam tylko przeklepałam za wskazówkami. Wocławek jest mi poterzbny a nie Wrocławek :wink: Tak to jest jak sie patrzy ,czyta i zrozumienia nie ma.
Siedze w pracy i z doskoku to robie. Szybkość i blond głowa mnie zgubiły :oops:
Jednak jak podbijecie wątek to będę wdzięczna. :lol:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Czw cze 17, 2010 15:40 Re: Fundacja Kocie Życie - NA POMOC KOTOM Z KOZANOWA !!!

Alessandra - mały jest na DT u Żabcirybci - tej samej, która odpowiedziała na Twój apel o sprawdzeniu domku we Wrocku :)

Gosia B

[poprzednia][następna]