Puchatkowo 2.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 16, 2009 21:09 Nowa na puchatkowie

Melduję się tutaj zupełnie nowa i mam nadzieję zagościć na dłużej :)

Moja przygoda z puchatkami zacznie się prawdopodobnie jutro. Jedziemy z mężem do P. Ani Wydry na zapoznanie z Leonem i Złotką, a wywiad środowiskowo-psychologiczny na nas.

A wyszło przez przypadek :D Ostatni tydzień paskudnie chorowałam, leżałam w domu złożona anginą ropną i zapaleniem ucha i cierpiałam w samotności. Małż cały dzień w pracy. I tak wieczora pewnego (a dokładniej we wtorek) ustaliliśmy co następuje:
- smutno w domu samemu
- z dzieckiem jeszcze czekamy
- on CHCE ZWIERZĘ
- ja chcę zwierzę
-...KOTA!!!
- jak kot, to tylko adoptowany
- SZUKAMY!!!

W czasie poszukiwań trafiłam na stronie Bezpiecznej Przystani na Leona i Złotkę. I jak zobaczłam te oczka jak spodeczki - zakochałam się kompletnie. A jak jeszcze przeczytałam historię tych biedaków - nie miałam już wątpliwości. Małż mój nieco bardziej pragmatyczny jest i musiał najpierw o persikach poczytać. A jak poczytał o persim charakterze, tak na gg mi odpisał krótko: Przekonałaś mnie :)

No i jedziemy jutro do P. Ani Wydry na zakocenie. Może nas przyjmie ;) W dobrej wierze i na wszelki wypadek kupiliśmy już transporterek, kuwetę, żwirek, żarełko Royal Canin Persian etc. Bez kota nie wracamy. A kto wie - może wrócimy nawet z oboma puchatkami? P. Ania namawia nas na oba. Mnie nie trzeba specjalnie przekonywać. Gorzej z Małżem - on na 2 futra nie czuje się gotowy. Ale P. Ania ma jutro nad nim pracować - może ma kobieta większą ode mnie skuteczność?

Szybko cała puchatkowa sprawa u nas idzie, ale już tacy jesteśmy - jak jest decyzja, to wykonanie szybkie. Myślę, że już jutro wieczorem napiszę do was: veni, vidi, vici! I że będziemy mogli ogłosić się już nowym domem dla kota (kotów?) w potrzebie.

Pozdrawiam cieplutko!

Bosonóżka

Od: Pt sty 16, 2009 20:37

Post » Pt sty 16, 2009 21:14

Bosonóżka zajrzyj ze zdjęciami koteczków jak będą... :D
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pt sty 16, 2009 21:22

Oj zajrzę, zajrzę na pewno! Coś czuję, że pierwsza sesja będzie jutro :)
Ale przyznam się wam, że boję się trochę wizyty w Przystani. Kota dostanę, jak zobaczę te wszystkie koty czekające na swój stały domek. Ciężka psychicznie będzie sytuacja. Przeraża mnie nieszczęście zwierząt!

Dla wsparcia psychicznego zabieramy ze sobą doświadczoną kociarę, moją szwagierkę. Niech się zapoznaje dziewczyna ;), w końcu będzie kryzysową opiekunką naszego przyszłego futra :)

Bosonóżka

Post » Pt sty 16, 2009 21:24

Witaj na Puchatkowie Bosonóżka :D
życzę powodzenia jutro :ok:
u mnie miał też być jeden kot a po trzech miesiącach miałam już trzy :twisted:
Obrazek Obrazek

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Pt sty 16, 2009 21:27 Re: Nowa na puchatkowie

Bosonóżka pisze:Melduję się tutaj zupełnie nowa i mam nadzieję zagościć na dłużej :)

Moja przygoda z puchatkami zacznie się prawdopodobnie jutro. Jedziemy z mężem do P. Ani Wydry na zapoznanie z Leonem i Złotką, a wywiad środowiskowo-psychologiczny na nas.

Nooo.. jak Ania zdecyduje się Wam wyadoptować Złotkę i Leona to macie najlepsze rekomendacje z możliwych.. :D

I jak możecie, to bierzcie oba.. Znają się, wspólnie przeżywały wszystkie swoje nieszczęścia.. I wspaniale byłoby jakby miały wspólny, dobry dom.. :D

Czekam na wieści..
i bardzo prosze wygłaskać ode mnie koty u Ani.. ze szczególnym uwzględnieniem puchatych.. :D
Psy też..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Sob sty 17, 2009 16:52

Potrzebny mi sposób na wyczesanie brzucha kici. Grzbiet i boki, nawet ogon mogę szczotkować godzinami. Brzuch i łapki temat tabu. Help!!!

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Sob sty 17, 2009 17:41

Jek pisze:Potrzebny mi sposób na wyczesanie brzucha kici. Grzbiet i boki, nawet ogon mogę szczotkować godzinami. Brzuch i łapki temat tabu. Help!!!

Przepis:

weź 3 osoby,
jedna z nich trzyma kota na kolanach brzuchem do góry, jedną ręka trzyma 2 przednie łapy, druga ręką kota za skórę na karku, blisko nasady czaszki

druga osoba trzyma tylne łapy kota, rozciągając kota maksymalnie

trzecia osoba wyczesuje brzuch, czujnie spoglądąjąc na to czy kot się nie wywija z uścisku i nie użre lub udrapie.

Przy kocie mniej walecznym wystarczą dwie osoby. Pomijamy wtedy trzymanie za kark i 1 osoba trzyma przednie i tylne łapy.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Sob sty 17, 2009 17:55

Mario, bardzo dziekuje za przepis na czesanie brzucha :)
U nas jeszcze trzeba zatyczki do uszu dla 3 osob i powiadomoc sasiadow, ze jak uslysza dziki wrzask kota to zeby nie dzwonili po straz dla zwierzat :twisted:
Misia, Misieczka zawsze będziesz w naszych sercach [*] Mróweczek 15.08.2003-06.02.2020 [*] Biedronka maj 2004-18.10.2021 [*] Kitka10.05.2023 [*]
Z nami : Filemon, Maciek, Lilek, Dzidka, MałeMałe, Tobiś, Mufi, Rudek - został w domu, który kupiliśmy..., dziadeczek Domi zgarnięty ze środka wsi

kiwi

Od: Pt lis 14, 2003 22:32

Post » Sob sty 17, 2009 18:39

Ania Wydra dała nam kota! Leon jest już u nas! Pierwsze co zrobił w nowym domu, to ułożył się do drzemki pod łóżkiem. Mocno "zachęcony" przez p. Anię wyszedł na rekonesans. Na razie jeszcze jest nieśmiały, ale chodzi z wyprostowanymi łapkami, nawet ogonek wędruje trochę w górę :)
Teraz don Leon dokonał aneksji fotela i odpoczywa po wrażeniach dnia.

Mam nadzieję, że futro szybko się u nas zadomowi :) Trzymajcie kciuki za szybką aklimatyzację!

Bosonóżka

Post » Sob sty 17, 2009 18:42

Mocne kciukasy!!
Misia, Misieczka zawsze będziesz w naszych sercach [*] Mróweczek 15.08.2003-06.02.2020 [*] Biedronka maj 2004-18.10.2021 [*] Kitka10.05.2023 [*]
Z nami : Filemon, Maciek, Lilek, Dzidka, MałeMałe, Tobiś, Mufi, Rudek - został w domu, który kupiliśmy..., dziadeczek Domi zgarnięty ze środka wsi

kiwi

Od: Pt lis 14, 2003 22:32

Post » Sob sty 17, 2009 19:04

MariaD pisze:Przy kocie mniej walecznym wystarczą dwie osoby. Pomijamy wtedy trzymanie za kark i 1 osoba trzyma przednie i tylne łapy.

do Pluśka potrzeba minimum 4 8)
Obrazek
Obrazek

Kasia_S

Od: Pon wrz 18, 2006 15:08

Post » Sob sty 17, 2009 19:12

Akurat właśnie zastanawiałam się jak tu wyczesać brzuszek dla Czkoladowego Joe... :roll: :roll:
Wygląda na spokojnego...
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Sob sty 17, 2009 19:39

Bosonóżka pisze:Ania Wydra dała nam kota! Leon jest już u nas! Pierwsze co zrobił w nowym domu, to ułożył się do drzemki pod łóżkiem. Mocno "zachęcony" przez p. Anię wyszedł na rekonesans. Na razie jeszcze jest nieśmiały, ale chodzi z wyprostowanymi łapkami, nawet ogonek wędruje trochę w górę :)
Teraz don Leon dokonał aneksji fotela i odpoczywa po wrażeniach dnia.

Mam nadzieję, że futro szybko się u nas zadomowi :) Trzymajcie kciuki za szybką aklimatyzację!

:P

duże kciuki!!!!!!!
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Sob sty 17, 2009 20:00

i gratulacje :D
Serniczek

Post » Sob sty 17, 2009 20:30

Bosonóżko. Masz cudny nick i piękne plany. Witaj serdecznie wśród zakochanych w oczkach jak spodeczki. Zobaczysz, co te wielkie, przepastne, hipnotyzujące i lśniące niczym klejnot oczyska potrafią zrobić z człowiekiem. Jeśli przygoda zacznie się jutro, to dziś jest ostatni dzionek Twego życia w pustce ;) Zobaczysz, za kilka dni nie będziesz mogła wyobrazić sobie, jak mogłaś żyć bez kota.
Aniada

[poprzednia][następna]