Maurycy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 19, 2004 19:50

Biedaczek :)
Nelly, on nie jest chudy! Widziałaś na moich stronach zdjęcie Dorinki, która wpadła do wanny? To jest dopiero chudzina :)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Pon sty 19, 2004 19:56

dzielna z ciebie dziewczyna 8) a to musialas chlopakow wystraszyc :ryk:

a Maurycy to w kapieli naprawde chudzinka straszna 8) 8O co to wlos robi z kota :D ale po kapieli to wyglada na zadowolonego :lol:

Aggatt

Od: Sob sie 09, 2003 13:36

Post » Pon sty 19, 2004 19:58

Fotki.
Po kąpieli wyglądam zupełnie jak... pies http://miau.pl/upload/kap.jpg

Kąpiel kąpielą, a umyć i tak się trzeba http://miau.pl/upload/pokap.jpg

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Pon sty 19, 2004 20:09

Śliczny jest, :1luvu: nawet taki mokrusi :lol:
"NiechodziOToByCzłowiekMiałKota,TylkoByKotMiałCzłowieka"
Obrazek

RyuChanek i Betix

Od: Śro lis 05, 2003 11:48

Post » Pon sty 19, 2004 20:09

Wojtku, muszę zajrzeć, bo nie pamiętam :)
Tak Aggatt, cała linia kota to futro jak się okazuje.Przyznam, że oglądałam go z ciekawością, i jest taki - umięśniony ( na zdjęciu tego nie widać). Nic tłuszczyku, same mięśnie :D
Maurycy mokry to jeszcze nic w porównaniu z psem, on to dopiero wygląda jak chuda sierotka :D

Nelly

Post » Wto sty 20, 2004 0:56

Betix, dziecko kazało podziękować :D

Nelly

Post » Wto sty 20, 2004 2:42

Właśnie zobaczyłem pieska w podpisie!
Jaki ładny! :)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Wto sty 20, 2004 10:16

Ale ładny piesek :ryk:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon sty 26, 2004 19:39

Maurycy zaczyna zachowywać się jak stary kocur :D a nie koci nastolatek. Kiedyś gramolił się odwiedzającym na kolana, uwodził ciepłym spojrzeniem spod brwi a'la Banderas :wink: a teraz gdy ktoś przyjdzie obejrzy go z prawej z lewej i po drapaku wchodzi na swoje stanowisko na segmencie oglądać gościa en face.
Siedzi w góry, napuszony taki, mruży ślepia i mierzy spojrzeniem, takim zimnym "syberyjskim" :D To już nie ten Marcyś.

Nelly

Post » Wto sty 27, 2004 0:12

Wiesz Nelly, obserwuję podobne reakcje u Kitka :cry: Chyba są w podobnym wieku (Rudy jest z końca kwietnia).
Powoli przestaje być radosnym zaczepialskim przytulakiem. Nie podgryza znajomych, nie zasypia im na kolanach i szczerze mówiąc bardziej interesują go przedmioty niż ludzie. Jakiś plecaczek, kurteczka - proszę bardzo. Ale kolanka? O, co to to nie.
Nie powiem, że jest zramolały, goni za zabawkami do upadłego, ale z coraz większą niechęcią przyjmuje pieszczoty. Właściwie to tylko w pewnych godzinach - wczesnym rankiem, późnym wieczorem. Poza tym zaczyna mieć swój świat.
Bardzo mnie to frustruje. Upodabnia się do swojej mamy, niestety.
Liczę na to, że jak pojawi się w domu drugi kotek, będzie trochę zazdrosny i znów (kiedy mu obrażenie przejdzie) będzie przesiadywał na kolankach.
Gdzie mój mały Kiteczek? :crying:

Sigrid

Od: Śro lip 30, 2003 16:54

Post » Wto sty 27, 2004 10:55

Sigrid, Maurycy jest z 13 marca - czyli o miesiąc starszy :D Fajnie, za rok to będzie bez znaczenia przecież, ale na razie - jest starszy! :D o cały miesiąc z kawałkiem małym.
Maurycy nie zmienił się w stosunku do mnie - to znaczy przepraszam, też trochę się zmienił ale przychodzi na pieszczotki kilka razy dziennie, przychodzi (na szczęście). Ale w stosunku do "obcych" to bardzo się zmienił. Też mam nadzieję, że nowa kicia (którą planuję, ale to na razie plany - z tym, że na pewno będzie prędzej czy później) wpłynie na niego pozytywnie. Właściwie to jestem tego pewna. Pamietam jaki był ożywiony gdy przyszła Liza. Brakuje mu kociego towarzystwa, na pewno.

Nelly

Post » Wto sty 27, 2004 12:00

Dziewczyny, w imieniu "starych kocurów" :wink:
powiem tylko, że nie zawsze kot przestaje być miziasty.
Na szczęście dla mnie, mój koteczek jest bardzo, bardzo czuły.
I lubi przychodzić na kolana moich gości.
Lub wywalić brzucho do głaskania :D
W kwietniu skończy cztery lata.
Obrazek

Ella

Od: Czw mar 07, 2002 13:22

Post » Wto sty 27, 2004 12:12

Ella, no bo Drakula jest przecież Boski! - tak czy inaczej :D
Ja nie mam Boskiego kota
:( :wink:
Ale, jeśli nie zmieni się w stosunku do mnie, no to już niech będzie - trudno, inni muszą się obejść smakiem.

Nelly

Post » Pt lut 06, 2004 0:03

Właśnie się zastanawiam i jestem moment przed podjęciem decyzji, ważnej bo mogącej mieć konsekwencje.

Jest już stosunkowo późno (dla niektórych ludzi, jak np. mój biedny TZ) i należy uszanowac ciszę nocną - oraz to, że ktoś już śpi.
A Maurycemu już od wczoraj mniej więcej o północy zachciewa się bawić piłką pingpongową. Nie macie pojęcia, ile życia idzie tchnąć w taką piłkę przy odrobinie dobrej woli kota. A Maurycy wolę ma. Gra ze ścianą w ping ponga aż miło! A raczej nie miło bo łomot naprawdę okrutny.
Gdybym już poszła spać to Maurycy też by poszedł. Ale jeszcze nie moja pora.
No i ten dylemat właśnie.
Jeżeli piłkę kotu zabiorę, to kot będzie smutny - a tego nie chcę. On tak nie często sam się bawi piłką, a że akutat taką piłką o takiej godzinie? Przecież na zagarku się nie zna.
Jeżeli mu piłki nie zabiorę, to lada moment obudzi się TZ. Co usłyszę dokładnie nie wiem, :roll: ale przypuszczam, że coś na temat mojej chęci większej ilości kotów w domu oraz mojego braku, no tego, jak to się nazywa ... krytycyzmu wobec zachowań kota.
Ryzykowac, nie ryzykować ...

Nelly

Post » Pt lut 06, 2004 0:10

:D

Nelly, ja ze wzgledu na sasiadow (bo sama moge sobie zalozyc te one do uszu :wink: ) nie pozwalam na zabawe glosnymi zabawkami... szkoda mi sasiadow :D

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

[poprzednia][następna]