Dlaczego taka rasa?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 01, 2003 13:36

lakshmi pisze:IMO - In My Opinion

TO juz wiem ;)
Nie chce byc w zadnym razie zle zrozumiana, ale robie rozeznanie wsrod hodowcow, zeby nie popelnic pochopnego bledu...
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

Post » Pon wrz 01, 2003 13:43

Kiara pisze:Czy ktos ma adres strony int., wzglednie kontakt mailingowy do hodowli Z RENESANSU? I czy to jest porzadna hodowla? mniemam ze tak, ale rozne sie rzeczy dzieja :?

Tu jest stronka - mało zdjęć, ale zawsze to coś.
http://cat.fs.com.pl/koty/rasy/poldlugo ... /index.htm

Sigrid

Od: Śro lip 30, 2003 16:54

Post » Pon wrz 01, 2003 14:15

Można spróbować umówić się z hodowcą na raty. Nasz Dieguś właśnie tak był nabyty. Mieliśmy kupić starszego kociaka który był tańszy, ale Diego był innego zdania :D
Obrazek, Obrazek, Obrazek Sylko, Diego Kotek, Malunia i Igaś

Sylko

Od: Nie lis 10, 2002 23:07

Post » Pon wrz 01, 2003 14:16

Kiara pisze:Nie chce byc w zadnym razie zle zrozumiana, ale robie rozeznanie wsrod hodowcow, zeby nie popelnic pochopnego bledu...

Ja to właśnie tak odebrałam. Że szukasz dobrej, sprawdzonej hodowli, żeby się nie naciąć. I bardzo dobrze. W końcu jak dać "zarobić", to komuś, kto naprawdę dba o swoje zwierzaki i nie szuka na nich łatwego zarobku kosztem ich zdrowia.
W każdym razie ja renesans mogę polecić i powoli robię podchody do małżonka w sprawie Malwiny. :love: Wot, zakochałam się w niej, kinus widziała.
Obrazek

lakshmi

Od: Pt mar 01, 2002 23:48

Post » Pon wrz 01, 2003 14:23

co do hodowli z renesansu mam bardzo mieszane uczucia - wiem, że mogę się narazić, ale - sama nie zdecydowałam się na kupno w niej kota - dlaczego nie wiem, ale nie byłam przekonana... i teraz też mam wątpliwości, gdyż na każdym pokazie, wystawie na którą się wybiorę spotykam właścicielkę tej hodowli oferującą kociaki na sprzedaż...
rozalia & Fila i Karmelki
ObrazekObrazekObrazekObrazek

rozalia

Od: Pon lut 11, 2002 10:53

Post » Pon wrz 01, 2003 14:25

Sylko pisze:Można spróbować umówić się z hodowcą na raty. Nasz Dieguś właśnie tak był nabyty. Mieliśmy kupić starszego kociaka który był tańszy, ale Diego był innego zdania :D

Z jakiej hodowli jest Diego?
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Post » Pon wrz 01, 2003 14:25

Malvina jest cudowna i ma fajnie pokolorowany nos.
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Pon wrz 01, 2003 14:35

rozalia pisze:co do hodowli z renesansu mam bardzo mieszane uczucia - wiem, że mogę się narazić, ale - sama nie zdecydowałam się na kupno w niej kota - dlaczego nie wiem, ale nie byłam przekonana... i teraz też mam wątpliwości, gdyż na każdym pokazie, wystawie na którą się wybiorę spotykam właścicielkę tej hodowli oferującą kociaki na sprzedaż...

Ależ nie narazisz się. Mnie akurat ta hodowla spasowała, a 3 inne (między innymi VivaSyberiana) nie.
A kociaków w renesansie sporo, bo pani ma hodowlę swoją (właśnie Z Renesansu) i koty hoduje też jej syn (ma zarejestrowaną hodowlę Z Narni).
Zresztą przy kilku kotkach trudno nie mieć stale kociaków na sprzedaż, nawet jeśli kotka ma tylko jeden miot w roku.
Akurat oni moje wymagania spełnili, ale nie muszą pasować każdemu, ja za zdanie inne od mojego nie gryzę. :)
Obrazek

lakshmi

Od: Pt mar 01, 2002 23:48

Post » Pon wrz 01, 2003 14:45

Rozalia, skad masz File?
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Post » Pon wrz 01, 2003 14:48

kupiona "całkiem" przypadkiem na wystawie - hodowla to Czar Bajry - a kocisko najcudowniejsze na świecie i kompletnie bezproblemowe! jesli chcesz to mam telefon
rozalia & Fila i Karmelki
ObrazekObrazekObrazekObrazek

rozalia

Od: Pon lut 11, 2002 10:53

Post » Pon wrz 01, 2003 14:50

W sumie to bedziemy obdzwaniac wszystkie porzadne hodowle, co prawda nie teraz, ale mam nadzieje ze za niedlugo ;) Wiec mozesz rzucic nr na pm, ok..?
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Post » Pon wrz 01, 2003 16:44

Kiara pisze:Z jakiej hodowli jest Diego?

Diego jest z lubelskiej hodowli Maryland.
http://cat.fs.com.pl/koty/rasy/poldlugo ... /index.htm

Sylko

Post » Pon wrz 01, 2003 17:35

Dziekuje :) A jesli to nie tajemnica - ile za niego placiliscie i ile mial wtedy miesiecy..?
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Post » Pon wrz 01, 2003 17:42

wybacz rozalio, ale mam pytanie...dlaczego uwazasz, ze hodowla z renesansu jest watpliwa? czy dlatego, ze wlascicielke jej spotykasz na kazdym pokazie? to chyba dobrze ze chce i ma sie czym chwalic! gorsze moim zdaniem sa hodowle nie widywane na pokazach i wystawach- widocznie ich koty albo sa plochliwe lub agresywne, albo zle wypadaja na tle innych....a nie widywalas tej pani na kazdej wystawie i pokazie z ukochanym kocurkiem w ramionach? to chyba pozwala domniemywac, ze wszystkie koty sa tam podobnie holubione... a czar bajry...hmm....

tonia

Od: Pon wrz 02, 2002 17:38

Post » Pon wrz 01, 2003 18:29

Kiara pisze:Dziekuje :) A jesli to nie tajemnica - ile za niego placiliscie i ile mial wtedy miesiecy..?

Diego kosztował 750 zł (utargowaliśmy się trochę 50 zł), ale jego siostry osiągnęły na wystawie cenę 1000 złotych. :roll:

Miał wtedy 3 miesiące, i był ulubieńcem Pani hodowczyni :D. A ona bardzo się ucieszyła że Diego zostanie w okolicy :). Do tej pory mam z nią kontakt. Jak ogląda zdjęcia Diegolaska to cieszy się jak dziecko :lol: i dzwonimy do siebie.

Sylko

[poprzednia][następna]