Semen czekał na śmierć.Nie odszedł anonimowy['] dziekuję

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto wrz 16, 2008 7:42

casica pisze:Ruru, czy on aby nie ma na imię Semen? :oops:
Nieustające kciuki za kicia.

Ma, ma, też to zauważyłam na poprzednim banerku, ale wtedy nie było to najważniejsze, a teraz można zmienić :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto wrz 16, 2008 7:46

Biedny kotuch .... ale teraz to już będzie tylko lepiej.

Obfotografowałam automatyczną linkę "po Mantrze" i śliczny koci kubek - obydwie rzeczy idą na bazarek, a kasa idzie na Semena. Howk, zdecydowałam :)
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Wto wrz 16, 2008 7:48

gosiaa pisze:

Ma, ma, też to zauważyłam na poprzednim banerku, ale wtedy nie było to najważniejsze, a teraz można zmienić :)

Ma Semen :) imię kozackie bodajże, zaczerpnięte z książek o Jakubie Wędrowyczu Pilipiuka. Co prawda CoolCaty miała skojarzenie bardziej medyczne (po łacinie to nasienie :oops: ) ale Ania jest skrzywiona zawodowo ;)

czekam jak na szpilkach na wieści...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto wrz 16, 2008 7:57

Ja też czekam na dobre wieści.

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Wto wrz 16, 2008 7:59

Skrzywiona zawodowo,no bardzo dziękuję :ryk:
Ja tam na niego mówię Stasio :oops:

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Wto wrz 16, 2008 8:02

Georg-inia pisze:
gosiaa pisze:

Ma Semen :) imię kozackie bodajże, zaczerpnięte z książek o Jakubie Wędrowyczu Pilipiuka.

Semen Nalewajko (Naliwajko) ukr. Северин Наливайко (ur. ?, zm. 11 kwietnia 1597 w Warszawie) – kozacki ataman, przywódca powstania na Ukrainie w latach 1595-1596. Początkowo pozostawał na służbie u Konstantego Ostrogskiego, skąd zbiegł do Kozaków. Tam jako dowódca bandy łupieskiej wyprawiał się przeciw Turkom i Tatarom, pustosząc Mołdawię i Węgry.
Albo to:
Semen Jurewicz Holszański herbu Hippocentaurus - (? - 1505), książę litewski, syn Jurija Holszańskiego, hetman wielki litewski 1500 - 1501, starosta słucki [...]

Imię więc zacne :lol: 8)
Wielkie kciuki.
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Post » Wto wrz 16, 2008 8:09

Myszeńk@ pisze: Semen Nalewajko (Naliwajko) ukr. Северин Наливайко (ur. ?, zm. 11 kwietnia 1597 w Warszawie) – kozacki ataman, przywódca powstania na Ukrainie w latach 1595-1596. Początkowo pozostawał na służbie u Konstantego Ostrogskiego, skąd zbiegł do Kozaków. Tam jako dowódca bandy łupieskiej wyprawiał się przeciw Turkom i Tatarom, pustosząc Mołdawię i Węgry.
Albo to:
Semen Jurewicz Holszański herbu Hippocentaurus - (? - 1505), książę litewski, syn Jurija Holszańskiego, hetman wielki litewski 1500 - 1501, starosta słucki [...]

Imię więc zacne :lol: 8)
Wielkie kciuki.

etam, on jest stąd ;)
Semen Omelajnowicz Korczaszko - bohater drugoplanowy opowiadań o Jakubie Wędrowyczu, autorstwa Andrzeja Pilipiuka. Kapitan dzikiej dywizji 15.lejbgwardyjskiego pułku kozaków im. św.Niny.Weteran wojny w Mandżurii oraz dwóch wojen światowych, studiował jeszcze za cara (biologia w Sankt Petersburgu).
Semen ma kilku synów (część poległa podczas wojen), kilkunastu wnuków i nawet paru prawnuków. Panicznie boi się lekarzy, co tłumaczy przykrymi doświadczeniami z radziecką służbą zdrowia. Swój dom traktuje jako Obszar Carskiej Rosji, o powierzchni 35 metrów kwadratowych, populacja - jeden, język urzędowy - rosyjski.
:lol:

Ania, może być i Stasio :) tyż piknie.

Georg-inia

Post » Wto wrz 16, 2008 8:16

"Panicznie boi się lekarzy".....
To by się prawie zgadzało, tylko raczej nie boi się, a wkurza mocno :)

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Wto wrz 16, 2008 8:18

Ale to chyba dobry znak, jak chłopak ma siłę się wkurzać.

Bardzo się cieszę, że dałyście Semenowi szansę. Jesteście tam w Łodzi niesamowite!
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Wto wrz 16, 2008 8:31

Georg-inia pisze:etam, on jest stąd ;)
Semen Omelajnowicz Korczaszko - bohater drugoplanowy opowiadań o Jakubie Wędrowyczu, autorstwa Andrzeja Pilipiuka. Kapitan dzikiej dywizji 15.lejbgwardyjskiego pułku kozaków im. św.Niny.Weteran wojny w Mandżurii oraz dwóch wojen światowych, studiował jeszcze za cara (biologia w Sankt Petersburgu).
Semen ma kilku synów (część poległa podczas wojen), kilkunastu wnuków i nawet paru prawnuków. Panicznie boi się lekarzy, co tłumaczy przykrymi doświadczeniami z radziecką służbą zdrowia. Swój dom traktuje jako Obszar Carskiej Rosji, o powierzchni 35 metrów kwadratowych, populacja - jeden, język urzędowy - rosyjski.
:lol:

Hmmm ... za mało jeszcze Pilipiuka przeczytałam, oj, za mało :D
Myslałam też, że on wciąga do swoich opowiadań autentyczne osoby z historii Rosji czy Ukrainy, stąd moje cytaty ;)
A Semen Omelajnowicz Korczaszko - jak najbardziej pasuje :lol:
Stasio też :P :D

Myszeńk@

Post » Wto wrz 16, 2008 8:45

oj widze ze Semen musi wyzdrowiec bo on tu taki bohater jest :)

zeby on wiedzial ile osob mu dopinguje :)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Wto wrz 16, 2008 8:50

Tak się cieszę, że ze Stasiem lepiej :)
kciukasy niezmienne!!!! :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto wrz 16, 2008 9:24

magdaradek pisze:Tak się cieszę, że ze Stasiem lepiej :)
kciukasy niezmienne!!!! :ok: :ok: :ok:

czy lepiej, to jeszcze nie wiemy :( ale ciągle o nim myślę...

Georg-inia

Post » Wto wrz 16, 2008 9:33

pomyślałam, że skoro troszkę pojadł, to ciut lepiej....
też o nim myślę bardzo mocno
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto wrz 16, 2008 9:45

nieustająco :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

[poprzednia][następna]