Chomiczek [*], pięknooka Jabłonka -Śnieżka ma DOM!!!!!!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 04, 2008 21:51 WIEŚCI

Ogłaszam, że Śnieżka mruczy i przytula się, gdy jest głaskana i prawie już nie syczy :D .
Pozdrawiam wszystkich dobrych ludzi!
ObrazekObrazekObrazek

ania-h

Od: Czw wrz 04, 2008 20:18

Post » Czw wrz 04, 2008 22:14 Re: WIEŚCI

ania-h pisze:Ogłaszam, że Śnieżka mruczy i przytula się, gdy jest głaskana i prawie już nie syczy :D .
Pozdrawiam wszystkich dobrych ludzi!

:D :D - witaj Aniu-h na miau :D :D I przede wszystkim wielkie dzięki za to, że dałaś domek Śnieżce :D :D :D No i oczywiście mocne kciuki za ograniczenie syczenia kiciulki :ok:
Ja to bardzo poproszę o zdjęcia Śnieżki w domeczku - koniecznie z udziałem Fijołka :wink: Dla niewtajemniczonych - ja chcę po prostu na własne oczy zobaczyć jak wygląda mix źbika z persem :wink:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Czw wrz 04, 2008 22:17

Aleksandra59 pisze:Kocie towarzystwo Śnieżki to 8-letni kocurro, SŁUCHAJCIE, SŁUCHAJCIE MIX PERSA I ŹBIKA 8O 8) i 7-letnia kicia, znaleziona w lesie jak miała ok. 6. tygodni.

8O 8O 8O poprosimy fotki! taki ewenement 8O

A dla nowego domku - pokłony za tak wielkie serducho Obrazek
Obrazek

Karolka

Od: Nie kwi 03, 2005 22:23

Post » Czw wrz 04, 2008 22:23 Dziękuję za miłe słowa.

Zdjęcia zrobimy, a jakże! Tylko dajcie troszkę czasu, coby koty swieżo poznane się nie zestresowały sesją zdjęciową. Będzie dobrze :D . Jabłonka jeszcze wczoraj była raczej Śnieżycą, a nie Śnieżką, a dziś niesamowita zmiana, szybko adaptuje do nowych warunków.
ObrazekObrazekObrazek

ania-h

Post » Czw wrz 04, 2008 22:27

:D
Obrazek

zmorka

Od: Pt sie 08, 2008 0:05

Post » Czw wrz 04, 2008 22:29

Karolka pisze:
Aleksandra59 pisze:Kocie towarzystwo Śnieżki to 8-letni kocurro, SŁUCHAJCIE, SŁUCHAJCIE MIX PERSA I ŹBIKA 8O 8) i 7-letnia kicia, znaleziona w lesie jak miała ok. 6. tygodni.

8O 8O 8O poprosimy fotki! taki ewenement 8O

A dla nowego domku - pokłony za tak wielkie serducho Obrazek

8) Ania-h i Jej Rodzinka mają bardzo Wielkie Serducha 8) Ale co dalej cicho sza ........... :wink: A ja sobie z radości potańczę :dance: :dance2: :dance: :dance2:

Ale zdjęcia - potrzebne natychmiast :lol: :lol:

Aleksandra59

Post » Czw wrz 04, 2008 22:40 Re: Dziękuję za miłe słowa.

ania-h pisze:Zdjęcia zrobimy, a jakże! Tylko dajcie troszkę czasu, coby koty swieżo poznane się nie zestresowały sesją zdjęciową. Będzie dobrze :D . Jabłonka jeszcze wczoraj była raczej Śnieżycą, a nie Śnieżką, a dziś niesamowita zmiana, szybko adaptuje do nowych warunków.

:D :D - Aniu, maluchy na szczęście tak mają, że szybko zapominają otoczone miłością o złych przezyciach - ja to sobie siedzę i ryczę, że maleństwo po tak ciężkich przeżyciach znalazło tak szybko taki kochający domek :D
A na zdjęcia spokojnie poczekam :wink: - tylko poproszę, żeby były jak najszybciej, już jutro :lol: :lol:

Aleksandra59

Post » Pt wrz 05, 2008 18:28

Śnieżka już się bawi. To dobry znak, na początku chowała się po kątach i była bardzo smutna. Teraz szaleje ze szklaną kulką :) . Wczoraj wieczorem polizała mnie po nosie :D . Syknięcia są sporadyczne.
ObrazekObrazekObrazek

ania-h

Post » Sob wrz 06, 2008 0:48

:D :D :D :D :D i jeszcze raz :D :D - ja oczywiście baardzo spokojnie :twisted: czekam na zdjęcia :wink: :lol:

Aleksandra59

Post » Sob wrz 06, 2008 2:17

Aleksandra59 pisze::D :D :D :D :D i jeszcze raz :D :D - ja oczywiście baardzo spokojnie :twisted: czekam na zdjęcia :wink: :lol:

i ja :mrgreen:
Obrazek

Karolka

Od: Nie kwi 03, 2005 22:23

Post » Sob wrz 06, 2008 12:17

Powiadomienia ukradło, a tu takie wspaniałe wieści!
W takim razie ja dołączam się do spokojnego oczekiwania na zdjęcia...
Obrazek
Obrazek

neris

Od: Czw lis 16, 2006 10:58

Post » Pon wrz 08, 2008 20:37 Hej, hej!

I stało się do Jabłonki vel Śnieżki dołączył mały kocurek (b. podobny do Calineczki, aż sprawdzałam dzisiaj dokładnie, czy to nie ona, ale klejnoty są :lol: ). Mieszkał razem ze Śnieżką w boksie u weterynarza. Gdy wyciągano Śnieżkę z boksu trącił ją noskiem na pożegnanie, a ona nawet nie zasyczała. Nie mogłam o nim zapomnieć, szybka konsultacja z mężem i rodzina powiększyła się. Nie ukrywam miałam też nadzieję, że to przyśpieszy "resocjalizację" Śnieżki, bo różnie to bywa z tym jej syczeniem, a tu... panna od wczoraj wścieknięta. Dobrze, że ten kotek ma inne podejście do rzeczywistości, bo pióra by leciały, że hej. Myślę, że z czasem się dogadają. Kotek przybyły został nazwany Bolan ( to na cześć wokalisty zespołu TREX- mój mąż go wielbi :) . Jeżeli ktos zna jego historię, to chętnie poczytam sobie.
PS Wcale nie zwariowałam, choć pewnie niektórzy znajomi dojdą do takich wniosków, że 4 koty w 1 domu bla, bla, bla.
ObrazekObrazekObrazek

ania-h

Post » Pon wrz 08, 2008 20:56

Eee tam, trafiłaś w dobre miejsce, tu za czwartego kota nikt nie będzie blablać :lol:
Obrazek
Obrazek

neris

Od: Czw lis 16, 2006 10:58

Post » Pon wrz 08, 2008 21:35 Re: Hej, hej!

ania-h pisze:I stało się do Jabłonki vel Śnieżki dołączył mały kocurek (b. podobny do Calineczki, aż sprawdzałam dzisiaj dokładnie, czy to nie ona, ale klejnoty są :lol: ). Mieszkał razem ze Śnieżką w boksie u weterynarza. Gdy wyciągano Śnieżkę z boksu trącił ją noskiem na pożegnanie, a ona nawet nie zasyczała. Nie mogłam o nim zapomnieć, szybka konsultacja z mężem i rodzina powiększyła się. Nie ukrywam miałam też nadzieję, że to przyśpieszy "resocjalizację" Śnieżki, bo różnie to bywa z tym jej syczeniem, a tu... panna od wczoraj wścieknięta. Dobrze, że ten kotek ma inne podejście do rzeczywistości, bo pióra by leciały, że hej. Myślę, że z czasem się dogadają. Kotek przybyły został nazwany Bolan ( to na cześć wokalisty zespołu TREX- mój mąż go wielbi :) . Jeżeli ktos zna jego historię, to chętnie poczytam sobie.
PS Wcale nie zwariowałam, choć pewnie niektórzy znajomi dojdą do takich wniosków, że 4 koty w 1 domu bla, bla, bla.

Ania-h - jak ja się cieszę, że Bolan już u Was :D :D A Śnieżka pewnikiem zazdrosna, że jeszcze jeden kocurro do miziana przybył - kobity tak mają :wink: Przejdzie Śnieżce wścieklica szybciuktko 8)

Jeżeli piszesz o Calineczce z banerka z mojego podpisu - to Calineczka jest w Bydgoszczy, chociaż wcześniej była leczona w "naszej" lecznicy. W Bydgoszczy ma DT i stale szukamy jej DS, niestety bez efektów :(

Co do historii Bolana - kocurro nie ma wątku na miau. Miałam dopiero wątek zakładać. Kocurro do lecznicy został chyba przyniesiony z Powsina. On i jego siostrzyczka mieli koci katar. Bolanowi się udało - kk nie spowodowało żadnych spustoszeń. Niestety jego siostra, która nadal jest w lecznicy i szuka DS lub chociaż DT, ma uszkodzone jedno oczko. Widzi na nie, ale nie w 100%.

Mocne kciuki za nowe życie Śnieżki i Bolana :ok:
Aniu-h - wielkie dzięki :1luvu: :love: Obrazek

Aleksandra59

Post » Pon wrz 08, 2008 22:28

Buzi od całej kociej rodziny :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

ania-h

[poprzednia][następna]