Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IV

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 11, 2008 19:19

Georg-inia pisze:prześlijcie mi tę ulotkę na maila do pracy. Będę sukcesywnie drukować - w tym tygodniu nie dowiozę do schronu, ale będzie na przyszłość.

Dziewczyny, czarno-białą wersję to ja mogę podrukować. Jutro wrzucę linka to zobaczycie co można zmienić, dodać, skrocić itp. To było tak na szybko w pracy w piątek, skleiłam coś, żeby mieć cokolwiek w ręku przed weekendem. Teraz ten temat okien i w ogóle bezpieczeństwa kotów stał się jakąś moją obsesją, normalnie mam hysia na tym punkcie :(
Jak poprawicie, zmienicie etc. to wyślę do Hydry_pl, rozmawiałam z nią dzisiaj, obiecała, że podrukuje w kolerze, ile będzie mogła.

Swoją drogą to ciekawe kto przywiózł Trisię do schroniska ? Jola, z którą rozmawiałam w piątek mówiła mi, że m.in. taka koteczka się pojawiła w schronie, że przydałby się bardzo dom tymczasowy, żeby dochodziła do siebie itp. Jola nic nie mówiła, że to właściciel ją tutaj oddał. Z tego co mówiła zrozumiałam, że trafiła jako kolejny kot z interwencji. Męczy mnie to, muszę ją wypytać. I na pewno jest gdzieś jej karta z nazwiskiem osoby, która ją adoptowała. Chętnie złożyłabym Panu wizytę :evil: Asiu, czy Ty pamiętasz jaki Trisia miała numer schroniskowy ?
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon sie 11, 2008 19:24

Aniu, ja też cały czas myślę o Trisi i o okolicznościach w jakich trafiła do schroniska :( Ale znając te bajeczki jakie ludzie opowiadają oddając kota możemy prawdy się nie dowiedzieć :(

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pon sie 11, 2008 19:36

Anuś, ten kot ma opiekuna. Opiekuna, który nie zadbał o jej bezpieczeństwo, a co gorsza po tym co się stało to albo jej nie szukał albo - co bardziej prawdopodobne, bo nie sądze, żeby Trisia z połamanymi nogami odeszła daleko od miejsca upadku np. z okna - oddal ją do schronu jako kota znalezionego, nie przyznając się do niej.
Ja bym po prostu chciała spojrzeć temu Panu w oczy i usłyszeć od niego, że ma w dupie kota, z którego zrobił kalekę.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon sie 11, 2008 19:44

Trisia miała numer 114. trafiła do schronu przed 8.06.2008 (z tego dnia mam jej pierwsze zdjęcia)

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pon sie 11, 2008 20:02

pisiokot pisze:
Georg-inia pisze:prześlijcie mi tę ulotkę na maila do pracy. Będę sukcesywnie drukować - w tym tygodniu nie dowiozę do schronu, ale będzie na przyszłość.

Dziewczyny, czarno-białą wersję to ja mogę podrukować.

ale ja mogę "tłuc" w kolorze. Drukarkę mam pod nosem, tylko muszę szybko kartki zabierać, żeby szef nie zobaczył ;)

Edit: w przyszłym tygodniu (żeby było aktualnie) postaram się też podrukować kolorowe opisy na tablice - te na boksach. Zrobiłam sobie w robocie szablon w Corelu, kopiuję ze strony schronu, myk, myk i na drukareczkę :) firma sponsoruje. Oczywiście pozostając w słodkiej niewiedzy ;)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon sie 11, 2008 20:10

Na 1 stronie, w 2 poście jest rozliczenie funduszu lekowego, nie będę już go wklejać co jakiś czas w postach, tylko zawsze będę aktualizowała ten post :)
To tak żeby była jasność :lol:

mokkunia

Post » Pon sie 11, 2008 20:35

Trisia... matko boska, to faktycznie ona :strach:

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon sie 11, 2008 20:43

To Trisia
pamiętam tego Pana
wydawała ją Kamila i jeszcze na miejscu ją ciachała
byłam wtedy z Sis, to było w dniu kiedy jechał Bubuś i Tamto do Warszawy
Ona miała byc wychodząca

jeszcze mówiłyśmy Panu, że musi ją potrzymać bez wypuszczania przynajmniej te dwa tygodnie
bardzo jestem ciekawa, kto ją oddał, co Panu się zepsuł kotecek? :evil:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pon sie 11, 2008 20:56

jolabuk5 pisze:A czy można by w tym metrowym serwisie umiecić Mantrę z tego wątku?
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=79 ... sc&start=0
Ja wiem, tyle jest potrzebujacych kotów, ale z nia naprawdę nie wiadomo co zrobić, szczególnie, że powinna być jedynaczką (a o to w naszych domach trudno).

a gdzie trzeba ogłosić by ukazała sie w Metrze?
Jutro dam je głoszenie do expressu
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pon sie 11, 2008 21:02

Magija pisze:
jolabuk5 pisze:A czy można by w tym metrowym serwisie umiecić Mantrę z tego wątku?
Ja wiem, tyle jest potrzebujacych kotów, ale z nia naprawdę nie wiadomo co zrobić, szczególnie, że powinna być jedynaczką (a o to w naszych domach trudno).

Z tym Metrem to się nie da tak wybrać kota i ogłosić niestety :( Oni sami je jakoś wyławiają wybrane koty ze wszystkich ogłoszonych. Mantra też tam jest ogłoszona :(

mokkunia

Post » Pon sie 11, 2008 21:22

mokkunia pisze:
Magija pisze:

Z tym Metrem to się nie da tak wybrać kota i ogłosić niestety :( Oni sami je jakoś wyławiają wybrane koty ze wszystkich ogłoszonych. Mantra też tam jest ogłoszona :(

A, jak jest, to OK. Może kiedys trafi na stronę gazety. Chciałam tylko, żeby była w "bazie" kotów, z której oni wybierają do wydrukowania w gazecie. :-) Bo sadząc po Beniu, to jednak odzew jest :-)
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon sie 11, 2008 22:08

Dziewczyny ja też mogę drukować, w kolorze i czarno-białe. Proszę pamiętać jak coś :evil: :wink: :)

A Trisia :strach: :evil:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon sie 11, 2008 23:24

mokkunia pisze:
zielona.ona pisze:Rozumiem ze w łódzkim "Metrze" a nie warszawskim?

Hmm, mi się wydawało zawsze, że Metro ogólnopolskie jest, ale nie mam pewności.

W krakowskim Metrze też był dzis Benio.

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Wto sie 12, 2008 7:24

A dziś w Metrze nie ma od nas nikogo :(
No ale z drugiej strony Pisiokot będzie mogła dziś popracować uczciwie :twisted: :wink:

mokkunia

Post » Wto sie 12, 2008 8:11

mokkunia pisze:A dziś w Metrze nie ma od nas nikogo :(
No ale z drugiej strony Pisiokot będzie mogła dziś popracować uczciwie :twisted: :wink:

Nigdy nie wiadomo :lol: :wink:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

[poprzednia][następna]