Dla reszty maluchów mozecie wziąć antybiotyk w tabletce i wkruszyć do jedzenia lub ciepłego mleka.
1/2 tabletki synuloxu dobrze zmiażdżonej powinno wystarczyć na wszystkie kociaki. Tylko synulox podaje sie 2 x dziennie...
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Joozi pisze:I czy to nie bedzie problem jak jeden zje wiecej tego mleka z antybiotykiem niż inny?
Nie zaszkodzi mu to?
Tiger_ pisze:Jestem załamana
Dziś od p. Stefanii dowiedziałam się , że Bąbel tak cierpi od maleńkości ......
Ma ponad 4 lata ...................
Od maleńkości , jak idzie do kuwety to płacze
A potem w kuwecie też płacze ....wchodzi do niej , wychodzi , potem znowu wraca i znowu i w końcu z płączem sika ............krwią .........
Nie mogę nawet o tym myśleć .......
Prze trzy lala nie wykazywałżadnego zainteresowania kocicami![]()
Został wykastrowany w wieku 3 lat i podbno po kastracji przez jakiś czas mocz był "ładny" i kot czuł się lepiej ...
Myślę , że było to zwiazane z tym , że po kastracji dostawał antybiotyki ..... i zaleczył sę na chwilę stan zapalny .....
Wet dziś mówił , że trzeba się przygotować na badanie , ale niestety nie pamętam nazwy .........wpuszcza się kontrast w drogi moczowe i wtedy widać dokładnie wszystko ........badanie to kosztuje ok. 100zł
Dziś jak go odwoziłam do P. Stefanii z kliniki to zsikał mi się w samochodzie......- żywa krew .........![]()
Miał zrobione RTG , USG , badanie powtórne moczu po tym 48-godzinnym płukaniu; kreatynina spadła z 3,4 do 2,7 ......
Dostał furagin i antybiotyk , w poniedziałek do kontroli .....
MUSI być bezwzględnie na karmie Hills s/d
Kupiłam w klinice na Stefczyka 0,5 kg - zapłaciłam 36 zł !!!!!!!!!!!
On wymaga długotrwałego i kosztownego leczenia ..
to taki kochany kot .......całe jego życie to cierpienie ......
Soróbujemy z KasiąD załątwić tę karmę po cenach hurtowych , ale co z dalszym leczeniem ?
U pani Stefanii są jeszcze dwa koty wymagające natychmiastowej wizyty u lekarza .
Koteczka Lusia , zmiany skórne , drapie się , z nosa się leje i gorączka - jest jakiś czas po sterylce ........BARDZO źle się czuje................
I jeszcze kocur - Oskar - ma oczy posklejane jakąś brązową wydzieliną i widać , że te oczy go bolą .........
Wsparliśmy już P. Stefanię dużo , ale koty cierpią ........
kociaki rosną ........
Dziś jeszcze popsuła im się lodówka .......
BARDZO PROSZĘ ...pomóżmy chorym kotom ........
Błagam o wpłaty , nawet najdrobniejsze na leczenie Bąbla , Lusi i Oskarka .......... na karmę dla Bąbla ....... one cierpią .......
Dziś u weta za badania zapłąciłam 127 zł
wykupiłam furagin - 8,10 zł
karma 0,5 kg Hills s/d 36 zł
Zostało 56 zł
Joozi pisze:Jutro pojdziemy i kupimy.
Ten kociak którego udało sie zabrać do weta ważył równiutko 1 kilogram.
Czyli od jutra,po pół tabletki na jedno karmienie dla 7 kociaków.
A właśnie...
A co z tym jednym..
Po on już coś dostaje w zastrzykach-jutro dowiem sie co, to jak bedzie jeszcze jadł z nimi i brał tym samym nastepne leki to nie bedzie dla niego za dużo?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Franciszek1954, Google [Bot] i 133 gości