ALICJA, MAKSIU, ZUZIA - toczy się życie:):):):):):):):):):)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 27, 2007 16:48

widocznie już nikt nie czyta... :oops:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie maja 27, 2007 16:55

Czyta, cieszy się i trzyma mocne i nieustające :ok: !!!!!!!!
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie maja 27, 2007 17:07

czyta, czyta :ok:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie maja 27, 2007 18:13

dzięki, dziewczyny :1luvu:
Obrazek

Femka

Post » Nie maja 27, 2007 18:15

To mi się na forum podoba - napiszesz, że nikt nie czyta i nagle wielki krzyk cioteczek, które cały czas są, czytają i zaglądają :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Nie maja 27, 2007 18:17

:D
Obrazek

Femka

Post » Nie maja 27, 2007 19:18

Przez cały dzień próbowałam zająć myśli czymś codziennym, bieżącym... nie mogę zapomnieć o kocince. Tak się boję, że nie zdążymy przez czerwiec znaleźć domku. A nie mam pewności, jak Alicja zniesie takie przeprowadzki... i czy zniesie. Ta trzyletnia kotka jest wielkości mojej 10 miesięcznej Zosi, a w dodatku taka chudziutka. I nie wiemy jeszcze, co się tam już zdążyło popsuć w jej malutkim kocim łebku.
Trzymam kciuki i cały czas mam wielką nadzieję...
Obrazek

Femka

Post » Nie maja 27, 2007 19:40

Femko bedzie dobrze. MUSI byc dobrze :ok:
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Nie maja 27, 2007 19:42

Ala musi znaleźć dom :!: I tyle
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Nie maja 27, 2007 21:06

dzięki dziewczyny za wsparcie. będzie mi bardzo potrzebne. Jak nie wyjdzie do pierwszego tygodnia lipca, to nie wiem, co zrobić, żeby Alicja nie przeżyła kolejnego niepotrzebnego stresu.
Obrazek

Femka

Post » Nie maja 27, 2007 22:08

To taka kochana kicia :love: trzymam za nią kciuki. Jednocześnie molestuje kogo się da w poszukiwaniu domku dla niej. Niestety na razie bez rezultatu :(

j_a_d

Od: Śro maja 16, 2007 0:32

Post » Nie maja 27, 2007 22:27

Chyba najwyższy czas na raport - przede wszyskim chcialabym uspokoić jeśli chodzi o stres - kocina jest bardzo rezolutna i ciekawska, nie wydaje mi sie, żeby jaokś szczególnie zniosla wczorajszy pełem perypetii dzień. Whiskas znika w mgnieniu oka, nad sucha karmą Biomilla, która standardowo karmię moją rezydentkę trochę powybrzydzała ale i ta okazala się dziś jadalna, kuwetkuje poprawnie, wszędzie wtrynia nosek a dziś nawet trochę się umyla, przymilna jest wręcz niepoprawnie i głośno domaga się pieszczot :roll:

Wczoraj oglądala ja wetka, kocina nie jest niestety okazem zdrowia, w nosku furczy katar, z oczek też trochę cieknie, kupa rzadziutka, skóra cała w świerzbowych strupkach - mała dostała antybiotyk i catosal, od jutra kropimy strongholdem a za jakieś trzy tygodnie odrobaczymy pod katem ewentualnego tasiemca. W przyszłym tyogodniu chciałabym tez zrobić badania krwi. Kot jest chudy jak siódme nieszczęście - można namacać kazda kostkę a ogonek wygląda jak sznureczek.

Z wiadomości dobrych - ząbki w niezlym stanie (choć brak jednego kła), futerko po intensywnym głaskaniu zrobilo się od razu ładniejsze, kicia jest super grzeczna - wetka obcięła jej pazury i wpakowala trzy zastrzyki - kicia znosila wszystko dzielnie, problem pojawil się tylko przy osluchiwaniu - kot wzięty na ręce mruczal tak zapamiętale ze wetka nie mogła się dosłuchać :D Ale w koncu stwiedzila, że w pluckach czysto. Z podaniem tabletki też nie bylo potem problemu - zawinięta w galeretkę od Whiskasa błyskawicznie znikneła w kocie.

Próbowałm robic dziś fotki ale z marnym skutkoem - kicia jest ruchliwa a poza tym nie chce siedziec z dala i pozować - biegnie się miziać ;) Spróbuję z czyjąś pomocą.

eela

Od: Wto lip 13, 2004 10:47

Post » Pon maja 28, 2007 7:33

Jakie cudne wiesci :D
Kolejny kot ktory rozkwita pod dotykiem czlowieka :D
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Pon maja 28, 2007 8:13

uo matko, jak się cieszę. Najbardziej się obawiałam o stresik. Eelu, jak tylko dasz radę, pstrykaj fotki, bo te w ogłoszeniach nie pokazują jej najładniej :(

SZUKAMY DOMKU bardzo rozpaczliwie :oops:
Obrazek

Femka

Post » Pon maja 28, 2007 8:32

Eelu,
mój tymczas Dropsik mieszkał w łódzkim schronisku w tym samym boksie co Ala, jest u mnie trzeci tydzień. Świerzb bardzo ładnie się leczy - smarujemy maścią Triderm, strupki poznikały niemalże z dnia na dzień. Wczoraj wyczułam tylko dwa małe strupeczki, pewnie do jutra odpadną, sierść odrasta. Kocio miał niestety tasiemca (sama widziałam człony tasiemca na czubku termometru, którym pani wet., badała mu temperaturę w pupce.) Nie czekałabym zatem z odrobaczaniem - Drops dostał Aniprazol, odrobaczyłam również moich czterech rezydentów. Kupy były łokropniaste - rzadkie śmierdziuchy, fuuj 8O ale po kilku dniach było już normalnie :D Dropsik był chudy, można było mu liczyć żeberka - po niecałych trzech tygodniach wcinania mięska (mniam, mniam, jeszcze mi dajcie, jeszcze będę jadł, Kajtek już się chyba najadłeś, to idź, a ja skończę Twoją porcję, o i Dyziek tak wolno je, chyba już nie chcesz, ja dokończę) i ogólnie jedzenia do oporu wygląda już dużo lepiej i na pewno jest cięższy. :D Wagi nie mam, więc trudno mi powiedzieć ile przybrał na wadze, ale na pewno wrzucił trochę ciałka.
Alicja w Twoim domku, dzięki troskliwej opiece na pewno dojdzie do siebie tak szybko jak Drops. Trzymam kciuki :ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

[poprzednia][następna]