Zostaje u nas

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 24, 2006 1:32

Kalejdoskop pisze:Konto należy do mojego taty, który to zresztą uczestniczy w pisaniu tej wiadomości.

Smiem watpic...
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Wto paź 24, 2006 1:48

i potem sie dziwic ze czlowiek nie ma do nikogo zaufania.... :(
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Wto paź 24, 2006 10:38

...
Ostatnio edytowano Pt paź 24, 2008 17:11 przez Antypatyczna, łącznie edytowano 1 raz

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

Post » Wto paź 24, 2006 10:58

1. bo tu nie płaciła prowizji
2. wzbudziła współczucie a to juz na kociary pewny sposob :?

ja juz napisałam wyżej że mi w niej cos nie grało ale wziełam to na karb mojego przeczulenia... eh :evil:
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Wto paź 24, 2006 11:14

przejrzalam watek i musze powiedziec, ze jestem pod warazeniem szybkiego wykrycia oszustki :wink:

do Kalejdoskop: na psa mozna zarobic w calkiem uczciwy i normalny sposob, nie jestes juz dzieckiem, jak na 17 lat masz calkiem sporo okazji do wykazania sie odpowiedzialnoscia za swoje czyny i madroscia

zbliza sie Wszystkich Swietych, mozesz myc groby, mozesz pomagac komus starszemu niezaradnemu zrobic zakupy, posprzatac czy umyc okna, mozesz zatrudnic sie w knajpie jako pomocnik kucharza...
jest cale mnostwo zajec ktore mozesz wykonywac dorywczo, bez szczegolnych kwalifikacji a z pozytkiem dla siebie samej :roll:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Obrazek

jojo

Od: Pon kwi 26, 2004 19:52

Post » Wto paź 24, 2006 11:27

Kalejdoskop do mnie napisała chyba przedwczoraj że kotek u nich zostaje ,będzie taki dochodzacy i nie musze już wpłacać pieniążków.Ja z tych co wierzą i tak się miotam.... :cry: jeżeli coś jest nie tak to myśle że rodzice o tym musieli wiedzieć ,no trudno żebym nie wiedziała że mój syn ma więcej pieniędzy niż mu daje ,a rzeczy zapewne są z domu,więc też mi coś tu nie pasuje,zgoda rodziców?problemy?
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto paź 24, 2006 11:32

Dorciu, jesli dziewczyna sprzedaje konsolę i gry oraz telefon komórkowy to jak na moje oko jest to już niestety spory kaliber :? .
Ja też jestem z tych ufających, ale zycie mnie uczy coraz bardziej że można pomaga tylko jeśli się jest pewnym, że pieniądze NA PEWNO pójda na dobry cel - czyli wiem że jeśli wpłacam pieniądze na koty z miauowych wątków to one ida na koty a nie perfumy czy buty załozycielek topików ;) :evil: .

edit - jakby kurde załozyla topik - zbieram na collie, sprzedaję oryginalną konsolę (paragon do wgladu jesli nadal na gwarancji itd) to by było uczciwsze, bo stawia sprawe jasno, chce miec rasowego collie, to moje marzenie... tylko ze to własnie nie budzi wspołczucia, nie widac ze robi cos dla innych, ehhh

xandra

Post » Wto paź 24, 2006 13:02

Rennatta pisze::evil:
Przecież tymi rzeczami,którymi handlowała mogła równie dobrze ( i legalnie ) handlować na Allegro,bez wymyślania jakiś historyjek,lub wręcz pisząc,że zbiera na psa. Nikt by jej tam nie zabronił. Czemu uczepiła się Miau?

trzeba być pełnoletnim żeby się zarejestrować na allegro ;)

varia

Od: Sob sty 31, 2004 22:28

Post » Wto paź 24, 2006 21:49

A ludzie kierowani współczuciem płacą często za rzeczy o wiele więcej niż są warte.... Tak naprawdę to rzecz sprzedawana częso jest tylko pretekstem, żeby komuś przekazać pieniądze... Niby za łyżeczkę plastikową zapłaciliśmy te nasze sto złotych a nie daliśmy komuś ot tak... I to też mógł być powód... Pewnie dlatego bazarek.... A rzeczy mogły być kradzione- wtedy rodzice nie zauważyli by, że coś znika... Wydawać też można tak, żeby nie było tego widać- można stawiać ludziom w knajpie pizzę, palić drogie fajki, narkotyki...
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Śro paź 25, 2006 10:16

.....
Ostatnio edytowano Pt paź 24, 2008 17:10 przez Antypatyczna, łącznie edytowano 1 raz

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

Post » Śro paź 25, 2006 12:15

niestety, gdy jest aukcja na własnego kota w przypadku nowych osob jest wieksze prawdopodobienstwo "wałka"
bo gdy ktos wystawia przedmioty na powiedzmy Kasię D., Marinellę itd ;) to i tak wygrywający aukcję wpłaca pieniądze własnie tam

ja tez chciałam zrobic aukcję na KB na lek na grzybicę dla Furkota ale jakos mi głupio, coś wymyslimy by miec te pieniądze ale aukcje pojda na inne kociaki :)

xandra

Post » Śro paź 25, 2006 17:07

Na dogo, w dziale Inne, jest wątek "DALIŚMY SIĘ OSZUKAĆ, czyli sprawa kasi_m". Ostatni post w tym topicu jest następujący:
"ostatnio znow byla afera na bazarku osoba znana z historii kasi jaki panda89 probowala naciagnac ludzi pod innym nickiem
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=33005".
Cały topic można znaleźć tu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2330601#post2330601

Panda89 pojawia się chyba także tutaj? Może kalejdoskop to kolejna tożsamość nie tylko pandy, ale również kasi_m?

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Śro paź 25, 2006 17:13

widzę, ze Kalejdoskop mojej prośby nie zauważyła... My tu sobie piszemy a ona ma pewnie generalnie to w nosie, pewnie pod innym nickiem będzie robic podobe rzeczy.
Ta osobą, która to pokazała jej drogę do wyjaśnień był mój mąż, który telefonował do jej ojca - ojciec o wszystkim wie.
Wydaje mi się, ze jedynym rozwiązaniem jest pójść dalej, inaczej nie maja sensu rozważania na jej temat.
Dla mnie ze strony Kalejdoskop "przepraszam" nie wystarczy, chciałabym by rozliczyła się z pieniędzy i tą nadwyzkę, która jej została, a została - przekazała na konto jakiejś fundacji. Nie mozna tej sprawy tak zostawić.
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Śro paź 25, 2006 17:20

mi sie wydaje ze rodzice dali ciche przyzwolenie na zdobycie przez corke pieniedzy w ten sposob,,, :roll:

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Śro paź 25, 2006 18:00

Czytam ,czytam normalnie szok 8O
Myślałam ,że nic nie jest w stanie mnie zadziwić a jednak :?
Co za ludzie co za świat ,kiedy taka młoda dziewczyna robi takie numery i jeszcze grzecznie przeprasza jak niewiniątko, ile obłudy i fałszu aż strach bierze. Miłośniczka zwierząt ,ech.....
Dziewczyny gratuluję zmysłu i dociekliwości 8)

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

[poprzednia][następna]