Hamlet kot ze złamana łapą - znalazł wspaniały domek :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 31, 2006 12:16

annskr pisze:Hamlecik ma dziś kolejną operację - wyciąganie gwoździ z nóżki, rano zawiozłam go do lecznicy, po południu odbiorę.
Bezie operować go ta sama pani doktór, która nóżkę scalała - specjalnie czekałam na jej termin.
Proszę o wielkie kciuki za Hamlecika - no i za szybką rehabilitację, żeby nóżka ładnie się zginała.

Trzymamy WIELKIE

Obrazek

i takie malutkie, ale z pewnością bardzo skuteczne

Obrazek
Lucynka+ Lisek, Prozac, Rysiek, Kitka, Misia oraz za TM: Kota, Ptyś, Czika, Fredzio, Piracik, Imbir,Pysia, i Borysek/jedyny mój piesek/

Lucynka

Od: Czw sie 05, 2004 21:21

Post » Wto paź 31, 2006 13:07

Dzięki, Lucynko :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt lis 03, 2006 15:16

Hamlecik zaraz po powrocie do domu chciał sobie zdemontować wenflon, więc został ubrany w abażurek. Bardzo mu się to nie podoba, ale ponieważ jest bardzo grzecznym i spokojnym kotkiem cierpliwie znosi niewygody. Nawet zastrzyki - grzecznie leży, nawet nie przytrzymywany, kiedy ja się nad nim pastwię :wink:
Nóżka na razie sztywna w kolanku, kocio chodzi trochę gorzej niż z gwoździami, pewnie boli po operacji ...
Od soboty mam próbować ją zginać - dzisiaj rano Hamlecik przytulał się, ja nóżkę troszkę masowałam, leciutko, leciutko próbowałam zginać w kolanku - dopóki mały nie pisnął, że boli.
Będziemy powoli ćwiczyć :wink:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Sob lis 04, 2006 12:46

Hamleciku bądź dzielny... Będę śledziła Twoje postępy. Na pocieszenie powiem, że Sówka mimo, że nóżka troszkę kulawa biega jak szaleniec i nic jej już nie boli.... Po operacji pewnie go boli- w końcu ze środka kości cos wyciągali- wszystko tam znowu poruszone.... Annskr a może Nasza nieoceniona Madzia Masażystka mogłaby sie przydać.... Ona ma złote palce i efekty błyskawiczne.... A to chociaż parę razy... Pokazałaby jak i co przynajmniej....
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Nie lis 05, 2006 16:05

Masowałam swojego sparaliżowanego psa po operacji.
Pokazał mi Zalatany /a swoją drogą to gdzie on zniknął?/
To bardzo pomaga.
Oczywiście nieustające kciuki za Hamlecika :ok:
Lucynka+ Lisek, Prozac, Rysiek, Kitka, Misia oraz za TM: Kota, Ptyś, Czika, Fredzio, Piracik, Imbir,Pysia, i Borysek/jedyny mój piesek/

Lucynka

Post » Pt lis 10, 2006 11:36

Hamleciku, jak zdrówko?

Lucynka

Post » Pon lis 13, 2006 23:31

Jak się czuje Hamlecik?

Lucynka

Post » Pt lis 17, 2006 14:52

Hamlecik ok, nóżka sztywna w kolanku, trochę masuję, ale na pewno za mało :oops:
Natomiast nie mogę sie wyspać - jak tylko zmieniam pozycję w łóźku, Hamlecik drapie po kołdrze - no wyciągnij tę rękę, pogłaszcz kotecka :D
Straszny pieszczoch sie zrobił :D
i taki aksamitny :D

kalewala

Post » Pt lis 17, 2006 19:50

Hamlecik jest aksamitny i piękniutki. Teraz tylko do pełnej krasy brakuje mu własnego domku...

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon lis 27, 2006 9:27

CoolCaty pisze:Hamlecik jest aksamitny i piękniutki. Teraz tylko do pełnej krasy brakuje mu własnego domku...

No to kciuki za domek :ok: i hopsa na górę

Lucynka

Post » Wto gru 12, 2006 15:34

Chodzimy z Hamlecikiem na masaże nózki do Pani Magdy, ktora na nogi postawiła Yennę, mamy wielkie nadzieje.
Hamlecik w lecznicy przy masażu zachowuje się idealnie, masaż w domu - awanturka :twisted: (delikatna, Halecik bardzo subtelny jest nawet w awanturkach).
Po kilku zabiegach podpatrzyłam go w kuwecie przy siusianiu - kucnął normalnie, dotychczas trzema łapkami wchodził, czwartą wyprostowaną opierał na krawędzi kuwetki.
Niestety, kupki po staremu - obok.
W tym tygodniu niestety przerwa w masażach, nie wyrabiam czasowo z pracą, gniotę go trochę sama.

kalewala

Post » Wto gru 12, 2006 18:41

Właśnie dotyczatałam wątek - dzielny, kochany Hamlecik :flowerkitty:
I wielkie kciukasy za jego łapeczkę :ok:
Obrazek Tosia Obrazek Kaziu

Nikajka

Od: Pt lis 03, 2006 17:22

Post » Pt gru 22, 2006 11:45

Hamlecik miał wczoraj gości :), po świętach kończy masarze i zobaczymy jak będzie sobie radził, wtedy goście podejmą ostateczną decyzje.
Teraz Hamlecika trzeba przypilnować aby zadzierał łapke do kuwety i żeby koopa lądowała w kuwecie a nie obok tam gdzie została łapka. :wink:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt gru 22, 2006 13:53

I tak szczęście, że obok kuwety :roll: Niektórzy mają kupale wszędzie :lol: Ostatnio się sporo srajkowych postów pojawiło- ludzie jak w jakimś TVNowskim programie ujawnili najskrytsze sekrety związane z kupalami na kołdrach, poduszkach, fotelach i w innych "nie-obok-kuwetkowych" miejscach :) A Hamlet gości pewnie tak oczarował, że też spojrzą na to w sposób jw :)
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Pt gru 22, 2006 14:59

iwcia pisze:Teraz Hamlecika trzeba przypilnować aby zadzierał łapke do kuwety i żeby koopa lądowała w kuwecie a nie obok tam gdzie została łapka. :wink:

Zapraszam do pilnowania :twisted:
Hamlecik, jak na dżentelmena przystało, jest strasznie dyskretny, trudno go podejrzeć :wink:

kalewala

[poprzednia][następna]