Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kameo pisze:Kurcze, moje koty jedzą tylko RC
Mariejo pisze:A wiec jednak Psterella byla powodem smierci Puska. Teraz mam zamiar zrobic wymaz w gardla Miska by zobaczyc czy z nim wszytsko OK. Inkubacja pasterelli moze byc od 48h do 3 tyg w zaleznosci od nasilenia. Musze zadbac o Miska. ciekawe jak on mogl zlapac te bakterie???
Olinka pisze:kameo pisze:Kurcze, moje koty jedzą tylko RC
Moje też - od kilku lat i nie dzieje się nic złego. Wręcz przeciwnie. Koty są piękne i zdrowe.
A RC Intestinal dosłownie uratował życie mojej małej Bambi.
Przecież wiemy, że w przypadku kota Mariejo zawiniła bakteria a nie RC.
Jest zamieszanie w związku z RC a nie ma żadnych dowodów na jakąkolwiek ewentualną szkodliwość tej karmy - to trochę nie fair, także w stosunku do tych, którzy nią karmią swoje koty.
Beliowen pisze:Pisanie o tym w tonie ostrzezen nie jest nie fair wobec kogokolwiek, wszak wiadomo, ze jeden organizm moze zareagowac w taki, a drugi w zupelnie inny sposob.
Wiele kotow je karme RC rowniez z tej serii promocyjnej bez zadnych problemow, ale nie mozna nie odnotowac tego, co sie dzialo.
Olinka pisze:[Chodzi mi tylko o pewne uogólnienia, których dokonuje się na podstawie kilku przypadków, a nawet na podstawie kilku domniemań.
A problemy mogą wystapić przy gwałtownej zmianie karmy - o tym wiemy chyba wszyscy. Tylko co to ma wspólnego z tą konkretną marką?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Szymkowa i 64 gości