Znalazłam kota

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 01, 2025 8:59 Re: Znalazłam kota. Warszawa.

uga pisze:
Gretta pisze:
uga pisze:https://zapodaj.net/plik-tM51OtFLUp

No co? :roll: Cały czas tu siedziałam...

:D
Żeby nie było, że nie chwalę: dziś cała noc przespana, nic nie fruwało, wszystkie koty spały na drapaku, każdy na innym piętrze.

Czasem jest gorszy dzień/noc :lol:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob lut 01, 2025 12:38 Re: Znalazłam kota. Warszawa.

uga pisze:Mój mąż usiłuje ją nazwać Kora, problem polega na tym, że wszyscy ciągle Szara mówią. :lol: Zobaczymy.

U nas tak było z Białą. Najpierw dzieci nazwały ją Sznurówka, bo taka długa, cienka była. Potem była Pani Mleczko, a ostatecznie i tak wszyscy mówili Biała i tak już zostało.

Kora, Szara, nieważne, śliczna jest! A na dotyk przyjdzie pora. Moje świeżynki chyba dopiero jakoś po 3 tygodniach pozwoliły się dotknąć i to tylko jeden i tylko kiedy był zmęczony i śpiący. I nagle któregoś dnia ten drugi mi się pod nogami rozpłaszczył i dał się wymiziać. I widać było, że baaaardzo już na to czekał. A teraz się już obydwa pięknie miziają :1luvu:

errato

Od: Sob wrz 28, 2024 16:36

Post » Sob lut 01, 2025 16:13 Re: Znalazłam kota. Warszawa.

errato pisze:
uga pisze:Mój mąż usiłuje ją nazwać Kora, problem polega na tym, że wszyscy ciągle Szara mówią. :lol: Zobaczymy.

U nas tak było z Białą. Najpierw dzieci nazwały ją Sznurówka, bo taka długa, cienka była. Potem była Pani Mleczko, a ostatecznie i tak wszyscy mówili Biała i tak już zostało.

Kora, Szara, nieważne, śliczna jest! A na dotyk przyjdzie pora. Moje świeżynki chyba dopiero jakoś po 3 tygodniach pozwoliły się dotknąć i to tylko jeden i tylko kiedy był zmęczony i śpiący. I nagle któregoś dnia ten drugi mi się pod nogami rozpłaszczył i dał się wymiziać. I widać było, że baaaardzo już na to czekał. A teraz się już obydwa pięknie miziają :1luvu:

Dobrze to czytać! :201461 :201461 :201461
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob lut 01, 2025 16:32 Re: Znalazłam kota. Warszawa.

My mówimy: Szara, Szarak, Szarka, Szarość i Kora (najrzadziej).

Nasze ogłoszenie o znalezieniu kota jest na Olx. Przychodzi trochę maili od ludzi, którzy chcą kotkę adoptować. Ogłoszenie mówi,że szukamy właściciela, ale ludzie piszą, że jeśli się nie znalazł, to oni wezmą. Nie wiem, czy damy radę wszystkim odpisać. Mieliśmy też jedną wiadomość, która chyba jest próbą oszukania nas. Ktoś napisał, żeby podać mu nr czip, bo myśli, że to jego kotka. My poprosiliśmy o podanie kilku ostatnich cyfr nr czipa i wskazanie, gdzie jest ich ogłoszenie o poszukiwaniu kota. Na razie cisza.

uga

Od: Śro kwi 22, 2015 9:26

Post » Sob lut 01, 2025 20:53 Re: Znalazłam kota. Warszawa.

uga pisze:My mówimy: Szara, Szarak, Szarka, Szarość i Kora (najrzadziej).

Nasze ogłoszenie o znalezieniu kota jest na Olx. Przychodzi trochę maili od ludzi, którzy chcą kotkę adoptować. Ogłoszenie mówi,że szukamy właściciela, ale ludzie piszą, że jeśli się nie znalazł, to oni wezmą. Nie wiem, czy damy radę wszystkim odpisać. Mieliśmy też jedną wiadomość, która chyba jest próbą oszukania nas. Ktoś napisał, żeby podać mu nr czip, bo myśli, że to jego kotka. My poprosiliśmy o podanie kilku ostatnich cyfr nr czipa i wskazanie, gdzie jest ich ogłoszenie o poszukiwaniu kota. Na razie cisza.

Pewnie tak, bo cóż za problem potwierdzić. A kot rasowy lub w typie rasy to potencjalne źródło zarobku. :(
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Sob lut 01, 2025 21:10 Re: Znalazłam kota. Warszawa.

Ja bym już nie oddała.
Kotka już się u Was zadomowiła, zmiana domu (gdyby to nie był poprzedni dom czyli poprzedni właściciel) to ogromny stres. Kotka może to odchorować, bo to byłby dla niej kolejny potężny stres w krótkim czasie.
A Wy chyba już się tez do niej przywiązaliście ?
Gdybym miała warunki zatrzymać, to nie oddałabym.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Sob lut 01, 2025 21:18 Re: Znalazłam kota. Warszawa.

Kazia pisze:Ja bym już nie oddała.
Kotka już się u Was zadomowiła, zmiana domu (gdyby to nie był poprzedni dom czyli poprzedni właściciel) to ogromny stres. Kotka może to odchorować, bo to byłby dla niej kolejny potężny stres w krótkim czasie.
A Wy chyba już się tez do niej przywiązaliście ?
Gdybym miała warunki zatrzymać, to nie oddałabym.

:ok: Ja też.
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Sob lut 01, 2025 21:20 Re: Znalazłam kota. Warszawa.

Kotka nie będzie ogłaszana do adopcji. Dla nas już po prostu jest. Jedyne co może się wydarzyć, to cudowne odnalezienie właściciela, choć wygląda na to,że nikt jej nie szuka.

uga

Post » Sob lut 01, 2025 21:24 Re: Znalazłam kota. Warszawa.

:) :201461
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Nie lut 02, 2025 18:42 Re: Znalazłam kota

Ale zaszczyt mnie spotkał! Szara dała się wymiziać. Uczy się wszystkiego od rezydentek, a one miziaste i w końcu też przyszła.
Zaanektowała sofę. Dla ludzi jest dużo miejsca na podłodze, bo kotek tak pięknie wygląda jak śpi.
https://zapodaj.net/plik-haKYaxS5kB
https://zapodaj.net/plik-jnBwSFCrpo

uga

Post » Nie lut 02, 2025 20:40 Re: Znalazłam kota

uga pisze:Ale zaszczyt mnie spotkał! Szara dała się wymiziać. Uczy się wszystkiego od rezydentek, a one miziaste i w końcu też przyszła.
Zaanektowała sofę. Dla ludzi jest dużo miejsca na podłodze, bo kotek tak pięknie wygląda jak śpi.
https://zapodaj.net/plik-haKYaxS5kB
https://zapodaj.net/plik-jnBwSFCrpo

Super! :D
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Czw lut 06, 2025 12:06 Re: Znalazłam kota

Co słychać? :)
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Czw lut 06, 2025 12:23 Re: Znalazłam kota

Kotka ma się dobrze. Na Olx cisza, żadnych telefonów z ogłoszeń.
Szara uwielbia jedną z rezydentek, barankuje ją, kładzie się koło niej, podstawia główkę do lizania. Jest płochliwa, raczej schodzi ludziom z drogi, ale daje się pogłaskać. Jak tylko słyszy którąś kotkę (miauczącą, mruczącą, jakikolwiek koci dźwięk), to od razu tam biegnie. Nie mogłaby żyć bez innych kotów.
Sofa zaakceptowana :)
https://zapodaj.net/plik-VJwRFqAel9

uga

Post » Czw lut 06, 2025 12:32 Re: Znalazłam kota

Ale cudna. :kotek:
Poszczęściło się jej, że na was trafiła. :ok:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw lut 06, 2025 19:10 Re: Znalazłam kota

No i niech mi ktoś powie, że to nie jest wyluzowany kot :ok: