Flosia śpi...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 08, 2016 14:20 Re: Nerki -"FLORA bez szans" SZCZECIN - PILNIE WET. SPECJALI

amcia pisze:I co tam u Was? Szeptem zapytam...

Wpadam w panikę. Flosia siedzi jak kurka na jajkach pod łóżkiem. Pije, nie je.
Ma do wyboru wołowinę, łososia, tuńczyka, szprotkę, mintaja , saszetki hilsa, whiskasa, gourmet mus, chrupki w 5 smakach, mleko kocie. Polizała sos whiskasa i mus tuńczykowy. Jedzeniem tego nie można nazwać. Od kiedy jest chora najlepiej wchodzi jej filet z mintaja na surowo. Teraz nawet nie podchodzi. Kupuję już wszystkie możliwe kocie "fast foody" byle tylko coś zjadła.

Pan.Kruk

Od: Pon paź 12, 2015 10:28

Post » Pt kwi 08, 2016 14:20 Re: Nerki -"FLORA bez szans" SZCZECIN - PILNIE WET. SPECJALI

Pan.Kruk pisze:
zuza pisze:W Warszawie jest dr Neska, nefrolog, nie wiem czy ona konsultuje mailem? Ale moze warto spytac?

Jeżeli to wybitny specjalista od nerek to mogę zamieścić na forum błaganie o konsultację w naszym imieniu. Zapłacę za wizytę co oczywiste + za czas osoby, która by się zgodziła odwiedzić gabinet w naszym imieniu.
N

Zadzwon moze najpierw do lecznicy i spytaj czy nie mozesz mailem pogadac przeslac wynikow, odpowiedziec na pytania etl;efonicznie oczywiscie, pewnie to bedzie lepsze niz wizyta. mnie sie cos zdaje ze sie tak da, aczkowleik nigdy tam kotownie leczylam. No podobno bardzo dobra specjalistka...
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pt kwi 08, 2016 14:54 Re: Nerki -"FLORA bez szans" SZCZECIN - PILNIE WET. SPECJALI

Ja nie widzę jonogramu.
Wapń,fosfor,potas,chlorki,sód
kroplówki podajesz patrząc na jonogram inaczej możesz kotu zaszkodzić.
Masz anemię nic nie podajesz chociaż chela ferr complex-z czegoś ta krew musi się tworzyć.
nie robiony jonogram jaki fosfor,jaki wapn i dał Ci ipakitine -węglan wapnia ,który może jeszcze podwyższać wapń i prowadzić do zaburzeń.
Kroplowki z nacl piszą,ze są nie wskazane a u was jest już anemia i 250 ml to ją szybko wykończy.

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Pt kwi 08, 2016 14:56 Re: Nerki -"FLORA bez szans" SZCZECIN - PILNIE WET. SPECJALI

Podaje się jeszcze probiotyk np,Biopron 9,wrazie czego leki osłonowe na przewód pokarmowy.

anka1515

Post » Pt kwi 08, 2016 15:36 Re: Nerki -"FLORA bez szans" SZCZECIN - PILNIE WET. SPECJALI

Co robić?

Pan.Kruk

Post » Pt kwi 08, 2016 15:39 Re: Nerki -"FLORA bez szans" SZCZECIN - PILNIE WET. SPECJALI

Biedna kicia... :(
A wchłaniają się chociaż te kroplówki? Dużo trochę te 250ml.
Wiem, że badanie krwi, jonogram, siki... wszystko ważne, ale przydałoby się USG. Nie wydaje mi się, żeby to badanie wymagało usypiania kici, ona chyba nie jest teraz tak waleczna... a obraz narządu dużo mówi o perspektywach leczenia. Niestety, u nas USG nie dało nadziei, co niestety się potwierdziło. Ale chyba lepiej wiedzieć.
Trzymam kciuki za was obie.

amcia

Od: Czw lis 01, 2007 19:23

Post » Pt kwi 08, 2016 15:40 Re: Nerki -"FLORA bez szans" SZCZECIN - PILNIE WET. SPECJALI

Jonogram mogę zrobić na miejscu, ale kto mi da plan leczenia. Gdzie szukać weta? W Szczecin już wątpię. Ratunku.

Pan.Kruk

Post » Pt kwi 08, 2016 15:42 Re: Nerki -"FLORA bez szans" SZCZECIN - PILNIE WET. SPECJALI

Usg było. Nerki zniszczone całkowicie.

Pan.Kruk

Post » Pt kwi 08, 2016 15:43 Re: Nerki -"FLORA bez szans" SZCZECIN - PILNIE WET. SPECJALI

To oczywiście cytat .

Pan.Kruk

Post » Pt kwi 08, 2016 15:48 Re: Nerki -"FLORA bez szans" SZCZECIN - PILNIE WET. SPECJALI

Może naprawdę spróbuj skontaktować się z tą nefrolożką... dr Neską. Nawet bez pośrednictwa forum. W necie znalazłam, że ona przyjmuje w Warszawie na Ursynowie w przychodni SpecVet, spróbuj po prostu tam zadzwonić, popytać, może uda się umówić na szybkie konsultacje? + 48 533 333 111

amcia

Od: Czw lis 01, 2007 19:23

Post » Pt kwi 08, 2016 15:50 Re: Nerki -"FLORA bez szans" SZCZECIN - PILNIE WET. SPECJALI

Poszukaj jest wątek kotów nerkowych i jakie są zalecenia.
Zmień wet albo proś tego o dodatkowe badania np,jonogram ,
na już możesz podawać żelazo co Ci pisałam a lada chwila epo.
Zamówić do wyłąpywania fosforu renagel ,drogi ale ipakitine jak będzie wysoki wapń odpada.
podaje się go łącznie z pokarmem.
pod jonogram można robić kroplówki ale przy anemii może się kot udusić ,trzeba ostrożnie i działać w kierunku zmniejszenia anemii.może trzeba podać leki osłonowe na żołądek.
duże objętość kroplówek zmusza nerki jeszcze do cięższej pracy.

anka1515

Post » Pt kwi 08, 2016 15:51 Re: Nerki -"FLORA bez szans" SZCZECIN - PILNIE WET. SPECJALI

zuza pisze:
Pan.Kruk pisze:
zuza pisze:W Warszawie jest dr Neska, nefrolog, nie wiem czy ona konsultuje mailem? Ale moze warto spytac?

Jeżeli to wybitny specjalista od nerek to mogę zamieścić na forum błaganie o konsultację w naszym imieniu. Zapłacę za wizytę co oczywiste + za czas osoby, która by się zgodziła odwiedzić gabinet w naszym imieniu.
N

Zadzwon moze najpierw do lecznicy i spytaj czy nie mozesz mailem pogadac przeslac wynikow, odpowiedziec na pytania etl;efonicznie oczywiscie, pewnie to bedzie lepsze niz wizyta. mnie sie cos zdaje ze sie tak da, aczkowleik nigdy tam kotownie leczylam. No podobno bardzo dobra specjalistka...

Jak dr Neska przyjmowała w lecznicy w Konstancinie, to konsultowała mailowo ... Taka konsultacja kosztowała 80 zł. ... Nie wiem, czy teraz nadal konsultuje .... ale nawet jeżeli już tego nie robi standardowo, warto spróbować i zadzwonić ... Powinno się udać ... konsultowałam w ten sposób kicię przebywającą w schronisku w Łodzi - za darmo ...To naprawdę świetny specjalista od nerek ... i lekarz z sercem do zwierząt ...
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Pt kwi 08, 2016 15:56 Re: Nerki -"FLORA bez szans" SZCZECIN - PILNIE WET. SPECJALI

MOja Czarniutka ruszyla na 1 dzien po epo, ale druga dawka juz nie dala zadnego rezultatu niestety.

Ogromnie mocno trzymam kciuki za Flore!
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pt kwi 08, 2016 16:02 Re: Nerki -"FLORA bez szans" SZCZECIN - PILNIE WET. SPECJALI

Dzwonilismy. Nie ma takie j mozliwosci. Bez badania żadnej konsultacji. Bez względu na cenę...

Pan.Kruk

Post » Pt kwi 08, 2016 16:16 Re: Nerki -"FLORA bez szans" SZCZECIN - PILNIE WET. SPECJALI

Kroplówki Flora dostaje podskórne. Czy one też mają wpływ na anemie?

Pan.Kruk

[poprzednia][następna]