Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 26, 2015 21:24 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Info z dyżuru...Dzisiaj pomagała mi Asia :ok: . Na zdrowej ok , Na 3 ce ŚNIEŻYNKA goni koty ,bez powodu. MIECIO fajnie si€ odnalazł u nas. Była pani co go oddała jeszcze z jego rzeczami ,ale szybko wyszła . Na kwar.... KALINA z małymi w miare,dostała leki. Ja pod kuwetą dałam jeden podkład ,bo przy mnie jeden maluch poszedł się tam załatwić. Kuweta za duza ,wiec robi obok. Niestety kupka nie ładna. AGATKA markotna ,tylko zjadła i poszła spać.ENJA żywe srebro :). Kupka też taka sobie....WĘGIELKI ok . SIWY to mały żarłoczek. YOKO bardzo przyjemna koteczka.JANEK chodzi i miałczy,MAMI siedzi na szafie ,a wieczorem śpi na parapecie. Na 3 ce w zlewie dałam kuwete i nalałam do niej troche wody. Zrobiłam tak ,bo nasypałam wcześniej troche kreta ,bo sie zatkał zlew. Nie wiem czemu ,ale Borys i Mieciu bardzo byli zainteresowani ,wiec jak już sie przetkał zlew ,to ja dla bezpieczeństwa dałam tą kuwete,jakby coś jeszcze miało wypłynąć ,choć było już przetkane. To chyba tyle.

Tajron

Od: Pon paź 20, 2014 19:36

Post » Czw sie 27, 2015 12:58 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Ogólnie rano ok
Mara zerknij wieczorem na Agatki przednie łapki bo mam wrażenie, że ma napuchnięte. Normalnie to powinno się wyczuwać kosteczki a u niej nic. I prawa łapka chyba grubsza od lewej. Agatka zjadła mokre i dostała syropek.
Poza tym nic złego się nie dzieje na kw.

Strachulce zapisałam w kartę pastę bezo pet(w pudełku czarnym w witrynce) bo wymiotuje zbitymi kłakami wielkości środkowego palca :roll: Reszta na zdrowej ok :)

Na trójce Śnieżyka chyba ma dość kociastych non stop gada i łapą paca. Dalila po wymizianiu chodzi za człowiekiem krok w krok :) Nowy kocurek bardzo dobrze sie ma :)
A tak ogólnie to sielanka :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw sie 27, 2015 18:24 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

w Telekarmie można kupić kuwety dla kociąt, są mniejsze i niższe, aktualnie Axelek taką testuje
http://www.telekarma.pl/p12475-riga.kuw ... atowa.html
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw sie 27, 2015 20:22 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Agatka ma faktycznie spuchnięte obie przednie łapki i to dość mocno - jak jutro Maciek ją weźmie na kontrole to niech powie o tym koniecznie, możliwe, że ona w ogóle też nie sika :!: .
Siwy ma "mokre" oczka.
Zostało bardzo mało mokrej karmy.
Mam jeszcze pytanko do Gosi CatAngel: czemu Ty śmieci nie wyrzucasz? Wiadomo - wieczorem jest kosz czasem zamknięty, ale rano powinien być otwarty....
Przydałoby się Kalinkę z dziećmi gdzieś niżej przełożyć, bo ciężko myć boks po nich z tej drabinki. Maciek pamiętaj, aby wziąć prócz Kalinki jej kupę, jeśli się da - pojemnik leży na blacie.

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw sie 27, 2015 20:27 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Mara dzisiaj jej wybierałam siuśki z kuwety. Dużo nie bylo ale cos tam bylo.Bo dzisiaj zapomniala worka wyrzucić bo leciałam do psiaka owczarka który lezal pod drzewem i zapomniałam o śmieciach kompletnie z kw
Ostatnio edytowano Czw sie 27, 2015 20:30 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw sie 27, 2015 20:27 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

We wrześniu będziemy mieć w chatce małego kotka na tymczasie - jacyś ludzie z Będzina widzieli wywalenie kociaka z auta na blachach SO :/ i wzięli biedaka ale na wrzesień jadą do Włoch do pracy. Bardzo fajna Pani - zaoferowała opłatę za tego kociaka oraz wsparcie finansowe jakiegoś innego. Na razie mają go ogarnąć bo możliwe, że się nieco potłukł przy wyrzucaniu + standardowe zabiegi.

Mara S

Post » Czw sie 27, 2015 20:28 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

CatAngel pisze:Mara dzisiaj jej wybierałam siuśki z kuwety. Dużo nie bylo ale cos tam bylo.

Chociaż tyle.... - mam nadzieję, że w końcu definitywnie wyzdrowieje i znajdzie dom, bo straszenie się jej różne choróbska imają :(

Mara S

Post » Czw sie 27, 2015 20:31 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

I jeszcze w przyszłym tygodniu możliwe, że przyjedzie kotka z 2 małymi - kociaki z działek na Niwce chyba - nie mają tam lekko ale są oswojone. Być może dla matki panie znajdą dom. Póki co kazałam im zrobić test na białaczke.
Za to kociaki od "Koziej Babki" nie przyjdą do chatki - ona nie chce ich oddać :x , bo je kocha. Prócz tej dwójki małych (córki Marusi) został tam tylko 1 kocurek nie-ciachnięty (chorowitek, w trakcie badań krwi).
Ostatnio edytowano Czw sie 27, 2015 20:37 przez Mara S, łącznie edytowano 1 raz

Mara S

Post » Czw sie 27, 2015 20:35 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Będziemy jutro przed 18. Kalinka ma swoją książeczkę? Weźmiemy ją jutro do kontroli razem z Agatką.
Może Agatka mało sika przez ten kubraczek?

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Czw sie 27, 2015 20:46 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

FElunia pisze:Będziemy jutro przed 18. Kalinka ma swoją książeczkę? Weźmiemy ją jutro do kontroli razem z Agatką.
Może Agatka mało sika przez ten kubraczek?

Chyba nikt nie znalazł książeczki Kalinki.
Co do Agatki - popytajcie - oby nie: osłabienie nerek przez narkozę

Mara S

Post » Pt sie 28, 2015 7:18 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

balbina38 pisze:Grafik dyżurów 24.08.-29.08.[/b]
24.08. pon. rano Beata wiecz. Gosia
25.08. wtorek rano Gosia wiecz. Mara
26.08. środa rano Beata wiecz. Tajron
27.08. czwartek rano Gosia wiecz. Mara
28.08. piątek rano Tajron wiecz. FElunia
29.08. sobota rano Marta wiecz. brak
30.08. niedziela rano brak wiecz. Marta

Na jutro wieczór nie ma nikogo ?
Jak coś to dajcie znać, chętnie przyjadę z rzeczami przy okazji, bo kupiliśmy jakieś ręczniki papierowe, ściereczki i ścierki i takie tam ... :)

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Pt sie 28, 2015 12:40 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Info z dyzuru.Na 3 ce wszystko dobrze. Na zdrowej też ok.Na kwar....KALINKA dobrze,choć w boksie masakra.Ale to te małe srajdy tak brudzą.Jednemu ropieją oczka,dzisiaj mu przemyłam bo wygladał jak pirat z jednym okiem.AGATKE rozebrałam z ubranka i założyłam kołnierz.Troszke posiedziała bez niczego i odrazu wygladala lepiej. Z klosza nie była zachwycona.ENJA ok ,WĘGIELKI buszują ,aż miło patrzeć. SIWY biega jak potrzaskany po boksie,pamietajcie Trzeba go jutro jeszcze raz odrobaczyc. WEGA sie porozbierała ,ale brzuszek jej nie interesuje wiec lata goła :). Janek i Mamcia ok.Planuje Mige zabrac w niedziele. Mam nadzieje ,ze znowu mi coś nie wyskoczy. To tyle.

Tajron

Post » Pt sie 28, 2015 21:39 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Info z dyżuru.
Właściwie większość roboty zrobiła Asia, ogarniając zdrową i trójkę, bo my utknęliśmy z kotami w Lupusie.
Agatka - co do łapek nic nie wiadomo, zdaniem wetki są ok. i nie były opuchnięte. Dostała 2 zastrzyki - przeciwbólowy i antybiotyk. Niestety trochę sobie rozlizała rankę. Ma zalecone podawanie Beta Glukanu (nie wiem jaka dawka :(), a w poniedziałek ma jechać do kontroli. Niestety nie wiem, czy damy radę, to znaczy ja na pewno nie, a Maciek nie wiadomo, czy da radę wyjść punktualnie z pracy, czy jak zwykle późno...
Kiedy przyjechaliśmy do Chatki, Agatka była niesamowicie obrażona za ten kołnierz, siedziała do nas tyłem. W drodze do wetki ściągnęła go sobie :strach: i odetchnęła. A gdy znowu jej Maciek założył to ustrojstwo, to kota się zrobiła strasznie osowiała... Ale trzeba, żeby się nie wylizywała.

Kalinka (czarna mamusia) - kupki nie wzięliśmy do badania, bo nie było nic w kuwecie. Może w poniedziałek się uda pobrać próbkę i zawieźć do badania, gdy będzie się zabierać Agatkę do kontroli. Przez 5 dni należy jej podawać Pro-Kolin (wpisałam w kartę).

Migotka została zaszczepiona, niestety ma zaświerzbione uszy :( 2 razy w tygodniu należy je czyścić i zapuszczać Oridermyl. Nie wpisywałam tego w kartę, bo nie wiem co w tej sytuacji... Trzeba będzie obejrzeć wszystkie koty na zdrowej, czy nie złapały tego świństwa...

Pojechaliśmy do Lupusa z trzema kotami, a wróciliśmy... z czterema. Podobno sprawa była uzgodniona z Teresą.
Tak więc w dolnym boksie obok Wegi zamieszkała Megi. Jej historia jest smutna. To ok. 10 letnia kotka, którą ktoś wyrzucił w pudełku. Była potwornie zarobaczona, miała wszoły. Do tego wszystkie zęby musiały zostać usunięte. Dałam jej mokre jedzonko, ale nie ruszyła. 6 września trzeba powtórzyć preparat przeciw pasożytom - nazwy teraz nie pamiętam, ale jest wpisany w jej książeczkę.

To tak z grubsza. Enja zrobiła 2 rzadkie kupy :(
Uszka Węgielków były czyste.
Maluszki od mamuśki są przecudne :1luvu:

Były 2 pseudoKorki. Nie chciały zjeść mokrego, które im dałam, chyba im nie smakowało... Zostawiłam tackę, może zjedzą.

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Pt sie 28, 2015 21:48 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

ekhm, na stronie schroniska jest zaznaczone, ze w KCH jest Gugus, ale nie wspominacie go w postach... Wszystko z nim dobrze? Mozecie cos wiecej o nim napisac? :oops:
O rany, mamy swoj watek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171300 :201446
Wspieram Powszechna Sterylizacje - robie zakupy przez Fani Mani https://fanimani.pl/sklepy/A Ty?

cessy

Od: Pon wrz 22, 2014 13:01

Post » Sob sie 29, 2015 6:05 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

cessy pisze:ekhm, na stronie schroniska jest zaznaczone, ze w KCH jest Gugus, ale nie wspominacie go w postach... Wszystko z nim dobrze? Mozecie cos wiecej o nim napisac? :oops:

Gugus został adoptowany.

Tajron

[poprzednia][następna]