KOCIA CHATKA zaprasza odsłona numer 31

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto gru 30, 2014 13:35 Re: KOCIA CHATKA zaprasza odsłona numer 31

Na dyżurze wszystko ok.
Na trójce bardzo spokojnie. Wymyta podłoga, Tolek i Bolek (to chyba te dwa strachulce??) w niezłe ślizgi wchodzili na mokrej posadzce :D Mamuśce przetarłam oczy, nie kropiłam zgodnie z info od Marty.
Na zdrowej też leniwa atmosfera :) Rambo chodzi wyluzowany, ale jednak pogłaskać się nie daje. Można się z nim częściej bawić jakimś sznurkiem, on to uwielbia, a może się dalej ośmieli.
Na kwarantannie też ok, choć wypada najgorzej na tle pozostałych pomieszczeń. Gracja leje inne koty, zwłaszcza jak pojawi się jej koło boku Homer- zbiera od niej regularne baty.
Leki podałam wszystkie. Niestety Tosia dostała pół dawki antybiotyku z tej cieniutkiej strzykawki - potem igła się po prostu zatkała :!: Mimo że mocno cisnęłam. Zostawiłam tę resztkę w witrynie w kartoniku, bo nie wiem, co w tej sytuacji.
Igorka wzięłam na kolana i podałam mu aniprazol z pastą. Większość połknął, a reszta raczej mu wyleciała, bo zaczął się bardzo ślinić, to chyba gorzka tabletka, szkoda że nie da mu się jej w całości do pycha podać. W jego kuwecie bez szału, jeśli kupy, to placki, poza kuwetą był też wielki placek, ale taki leżący już od nocy pewnie. Natomiast przy mnie przez ok. 3 godziny do kuwety nie wchodził, więc może się stabilizuje. Zjadł trochę winstona z puszki podawane końcem widelca, ale bardzo mało, potem już kategorycznie odmawiał współpracy. Reszta puszki w lodówce.

Uważam, że do kuwet sypiemy za dużo żwirku. Tragicznie się to sprząta, właściwie nie można dobrze zobaczyć, czy na dnie jest jeszcze jakiś sik, a koty nie potrzebują takiej grubej warstwy żwiru. Poza tym wydaje mi się, że byłaby mniej zasypana podłoga, jakby poziom żwirku był niżej.

Powiedzcie, gdzie wyrzucacie teraz śmieci? Jestem ślepa, albo w związku z tymi robotami budowlanymi koło chatki zlikwidowano kontener tam koło kebabu (czy co to jest). Worek ze żwirkiem mi się rozwalił w aucie, jak wyciągałam go pod blokiem :evil:

regularkate

Od: Czw paź 17, 2013 8:11

Post » Wto gru 30, 2014 19:52 Re: KOCIA CHATKA zaprasza odsłona numer 31

jak tylko dojdzie zamowienie z zoo+ to wpadniemy znow w odwiedziny :) :piwa:
Jak sobie radzi Fikumikus? :201461
O rany, mamy swoj watek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171300 :201446
Wspieram Powszechna Sterylizacje - robie zakupy przez Fani Mani https://fanimani.pl/sklepy/A Ty?

cessy

Od: Pon wrz 22, 2014 13:01

Post » Wto gru 30, 2014 21:42 Re: KOCIA CHATKA zaprasza odsłona numer 31

cessy pisze:jak tylko dojdzie zamowienie z zoo+ to wpadniemy znow w odwiedziny :) :piwa:
Jak sobie radzi Fikumikus? :201461

Zapraszamy serdecznie :1luvu:
Niestety nie mamy dobrych wieści, Fikumiku odszedł niecałe 2 tygodnie temu :cry: :cry:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Wto gru 30, 2014 22:20 Re: KOCIA CHATKA zaprasza odsłona numer 31

Po dyżurze:
Igorek trochę zjadł, sam z miseczki, a właściwie z dwóch. Dałam mu dwa różne jedzonka i popróbował po troszku każdego. Posmakowały mu takie lepsze tacki z animondy. Jeden pasztecik jeszcze zostawiłam na jutro rano. Jutro mu dokupię. Pod koniec dyżuru widziałam, że jeszcze mu z miseczki ubyło :) Jadł bardzo powoli, trzeszczy przy tym niemiłosiernie, ale ważne że coś zjada. Wygłaskałam go pomimo warczenia, chwilami dawał sobie spokój z warczeniem i mrużył oczka. Później za to troszkę się aktywował i podreptał po boksie za laserkiem :D Co prawda łapka go jeszcze troszkę boli i kiepsko na nią staje, ale miał ochotę zapolować na światełko. W kuwecie jedna kupa, kiepska, ale lepsza niż wczorajsza zielona woda.
Tosia tez jadła pasztecik, bo nie ma już mokrego intestinala. Był zamawiany w lecznicy, trzeba odebrać, bo kupa kiepska. Poza tym Tosia nieźle, ma dosyć boksu.
Na trójce było kilka brzydkich kup.
Z Migotki robi się coraz większa pieszczocha. Mam wrażenie, że koteczka jest mniej znerwicowana niż jak była w "domu". Gdyby jeszcze kociaki dały jej spokój, to kotka mogłaby się wyluzować.
Billi ma paskudny charakterek dla ludzi i dla kotów. Trzeba ją wysterylizować, bo sika po kątach, dzisiaj ją przyłapałam na sikaniu do miseczki którą ktoś wstawił do szafki, tej bez tylnej ścianki, i wcześniej też musiała tam sikać, bo była kałuża. Jeszcze się na mnie wnerwiła, ze jej przeszkadzam w tym laniu na meble.

The Szops

Post » Wto gru 30, 2014 22:22 Re: KOCIA CHATKA zaprasza odsłona numer 31

Nie ma mokrego jedzenia.

The Szops

Post » Wto gru 30, 2014 23:14 Re: KOCIA CHATKA zaprasza odsłona numer 31

Fajne wieści o Igorku,nareszcie sie coś dzieje ;). Wczoraj też ładnie jadł. On chyba lubi paszteciki ,jest nadzieja że bedzie ok :ok: . Co do Migotki to wszystko musi być na jej warunkach- kizianie też. Lubi siedzieć na kolanach,bez natarczywego głaskania. Może to głupie co napisze,ale jak nie mam dyżuru to czuje że mi czegoś brakuje :ryk: .

Tajron

Od: Pon paź 20, 2014 19:36

Post » Śro gru 31, 2014 9:27 Re: KOCIA CHATKA zaprasza odsłona numer 31

balbina38 pisze:Grafik dyżurów 29.12.-04.01.
29.12. pon. rano Mara wiecz. Tajron
30.12. wtorek rano Regularkate wiecz. Marta
31.12. środa rano Beata, wiecz. Kuba i Karolina
01.01. czwartek rano Tajron wiecz. Patrycja
02.01. piątek rano Kuba i Karolina wiecz. Fruciu
03.01. sobota rano Marta wiecz. brak
04.01. niedziela rano brak wiecz. brak

Czy ktoś może wziąć mój dyżur w piątek? :oops:
W piątek muszę jechać z Fruciem do Gierka na kontrolę po pracy a wiadomo że to kawałek drogi i nie wiem ile mi zejdzie
miał mieć wczoraj kontrolę ale niestety dr operował do wieczora, dziś jestem też w pracy i nie dam rady poza tym dziś jest do 12 tylko

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Śro gru 31, 2014 13:54 Re: KOCIA CHATKA zaprasza odsłona numer 31

Obrazek
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro gru 31, 2014 19:11 Re: KOCIA CHATKA zaprasza odsłona numer 31

Wieczorkiem:
Wszystko ogarnięte, leki podane.
Podopieczni grzeczni...
Tosia wyraźnie pobudzona, Igorek smutny, Karolina karmiła go widelcem i zjadł troche....
Szczęśliwego Nowego Roku!!!!..i udanej zabawy :201437

Kuba_Karolina

Od: Wto cze 17, 2014 10:20

Post » Śro gru 31, 2014 20:16 Re: KOCIA CHATKA zaprasza odsłona numer 31

fruciu pisze:

W piątek muszę jechać z Fruciem do Gierka na kontrolę po pracy a wiadomo że to kawałek drogi i nie wiem ile mi zejdzie
miał mieć wczoraj kontrolę ale niestety dr operował do wieczora, dziś jestem też w pracy i nie dam rady poza tym dziś jest do 12 tylko

Moge ja .

Tajron

Post » Czw sty 01, 2015 15:06 Re: KOCIA CHATKA zaprasza odsłona numer 31

Ja juz po. Ogulnie wszystko ok. Na zdrowej dobrze,tylko Misia ma tak jakby zaropiałe oczka . Ona sie mnie boi a ja jej :-) wiec nic nie zrobilam tylko pisze :oops: . Na 3 ce ok,pobawilam sie laserkiem z łobuzami - laserek został na 3 ce. Nawet Naomi troszke poszalała. Na kwarantannie leki podane. Igorek dzisiaj sam jadł ,biegunke ma nadal. Ale przestaje warczeć jak sie go mizia . Tosia zjadła prawie dwie saszetki intenstinala,pobiegala po boksie z piłką i poszła spać.jeszcze ma nie ładną kupe. Pozostałe koty ok . Sorki że zostawiam smieci ,ale nie chce żeby znowu jakiś pies rozwalił worka . Jak jest śmietnik otwarty to tam wynosze . Co do wolierki na 3 ce,ja zazwyczaj zamykam na tą zasuwke + wstąrzeczke i mi nikt nie wyłazi . Dzisiaj było ok . Mamci dzisiaj b.łzawiły oczka. Jak brała krople było lepiej . To tyle .

Tajron

Post » Czw sty 01, 2015 20:48 Re: KOCIA CHATKA zaprasza odsłona numer 31

Wszystko spoko. Tylko Billi ma biegunkę.
No i nie mogłam znaleźć Bolka, nie mam pojęcia gdzie on mógłby być.

Widzę, że ktoś przywiózł Fiprex. Proszę o info komu przelać kasę.

Patka2805

Od: Wto kwi 08, 2014 15:18

Post » Czw sty 01, 2015 21:00 Re: KOCIA CHATKA zaprasza odsłona numer 31

Tajron pisze:
fruciu pisze:

Moge ja .

:1luvu: dzięki Agata, nie ogarnęłabym tego jutro

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Czw sty 01, 2015 21:33 Re: KOCIA CHATKA zaprasza odsłona numer 31

Prosze sobote wieczor

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw sty 01, 2015 22:41 Re: KOCIA CHATKA zaprasza odsłona numer 31

Mara S pisze:Prosze sobote wieczor

Hej ja tam wczesniej pisalam o sobocie popoludniu :). Ale mozesz przyjsc ,ja przyjde jutro za frucia.

Tajron

[poprzednia][następna]