Rezerwa bardzo prosi o dom bez innych zwierząt s. 27

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 03, 2014 18:23 Re: i po co mi to było? bury gang i kumple

Muszę odreagować!

Dawno nic tutaj nie pisalam tutaj bo niby nie bylo co chociaż by się coś znalazło a nadmiar wolnego czasu nie groził...
Od kilku mcy postanowione że Agucha zostaje na stałe. Umowy nie ma bo kotowóz miał nie po drodze a potem postanowił się zepsuć... ale skoro jest u mnie ponad rok to nie ma pośpiechu...

Potem osiatkowaliśmy balkon. Dawno to było.... Drogo było ale jestem zadowolona.

Początkiem sierpnia Agucha miala usuwany ząb. Gadzina w największe upały spuchła i nie było na co czekać. Samo jak miałam wyrwac się w góry na weekend...

Tygrys niczego się nie nauczył. Namiętnie włamuje się tym razem do saszetek.... Nic nie można zostawić na wierzchu ani mieć żadnej nadziei że koty nie ruszą.

Niedawno napaliłam się że dają pastę słodową do chrupek.... Mhmmm.... minelo ze 4-5 dni...
Obrazek

Jakiś miesiąc temu przybyło mi pół kota. Namolnego za 3ch. Jak widzi że któregoś głaszcze to sie wtrynia, nadstawia i dziamoli żeby głaskać. Tupta jakby się do maratonu szykował! Jakby ktoś z waszych znajomych szukał kota miniaturowego do małego mieszkania (z przekonaniem że kot wielki jak słoń i się nigdzie nie zmieści) to proszę. Miniaturka z gwarancja nieurośnięcia ale bez gwarancji na tycie! Kot totalnie bezstresowym zabawowy i wesoły. Jak wyszedł na pokoje to miał gdzieś że na niego syczą i buczą. Olewka totalna.
Jakby ktoś chciał zobaczyć to ta mała menda
Obrazek

I teraz do sedna.

Dziś stwierdzam że koty jednak są złośliwe.... drugi dzień co nie ogarne kuwety co któreś wlezie i nafajdoli! Qpaja na akord! Wybieram kuwete rano a za godzine 5 qp. Wymiękam! Wkurzają mnie potffffornie!!!! Wywiozę te mendy i gdzieś zostawię... no słowo daję... nie dość że wszędzie żwir to jeszcze to... Wróciłam do domu jakąś godzinę temu a kuwety już wybierałam 3x... odkurzyłam i już mogę zacząć od nowa! :crying:

Jedyne co mnie pociesza to to pod spodem jak mi się rano wpakuje na poduszkę żeby mi ją zastąpić :1luvu:
Obrazek
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Pon wrz 08, 2014 18:14 Re: i po co mi to było? bury gang i kumple

Obrazek

Ten kotek miniaturowy nadal szuka domu. Pieszczoch z niego okropny. Jak widzi że inny kot jest głaskany to się wpycha zamiast niego. Żeby zaczął mruczeć wystarczy na niego spojrzeć albo dotknąć. Oczywiście wywala misiaty brzuchal do głaskania byle miziać. Kotek jest wesoły, zabawowy, ale grzeczny i ma piękne puszyste i delikatne futerko.
Korzysta z kuwety i drapaka. Jest wykastrowany, zdrowy, odrobaczony FIV/FELV ujemne. Ma ok 2 lat.

Kontakt w sprawie adopcji: tel. 519-689-130, e-mail: adopcje@jokot.pl
Obrazek

pchełeczka

Post » Wto wrz 09, 2014 20:46 Re: i po co mi to było? bury gang i kumple

Agucha znowu spuchła po stronie usuniętego miesiąc temu ząbka. Dostała mokrą karmę i pisnęła przy jedzeniu po czym zakitrała się pod łóżkiem zostawiając wszystko na pastwę włamywaczy... Już wiem co będę robiła jutro po powrocie z pracy. To kolejny raz dokuczają ząbki... Biedny kot. :(
Obrazek

pchełeczka

Post » Sob wrz 13, 2014 12:06 Re: i po co mi to było? bury gang i kumple

Mam lenia...

pozuje Psocik
Obrazek

Dziś Tygrys kompletnie się nie ceregielił z żarciem. Poczekać na umycie misek, otwarcie saszetek i nałożenie żarcia nie mógł. On sobie sam otwiera saszetki. Generalnie tak sobie myślę, że jakby mu postawić podajnik/automat z saszetkami to kotek by się sam obsługiwał...
:catmilk:
Obrazek

pchełeczka

Post » Nie wrz 14, 2014 22:51 Re: i po co mi to było? bury gang i kumple

Wróciłam z wałówką od rodziców. Zostawiłam wszystko na kilka minut w przedpokoju i poszłam się myć. W tym czasie jakiś złodziej mi z siatki kotlecika zajumał... 8O
Obrazek

pchełeczka

Post » Pon wrz 15, 2014 4:42 Re: i po co mi to było? bury gang i kumple

Zdrowy objaw :twisted:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon wrz 15, 2014 7:19 Re: i po co mi to było? bury gang i kumple

No nie wiem. Zajumał i nie zjadł! :twisted:
Obrazek

pchełeczka

Post » Śro wrz 17, 2014 15:12 Re: i po co mi to było? bury gang i kumple

Z Agucha jednak jest cos nie tak. Na chrupki nie reaguje, mokre by chciala ale nie moze. Jak skubnie to za chwilke cos ja zaboli, pisnie i ucieka. Wieczorem zdarza jej sie biec szczekajac pod łóżko - jeszcze nie wiem czy to cos w pyszczku czy brak milosci do reszty ferajny. W tamtym tyg. Wet nic nie stwierdzil. Troche powiększone slinianki i zaczerwienienie na dziasle po usunieciu zeba. Odrobinke sie slini. Nic takiego zeby jej dawac lek w ciemno wiec stwierdziliśmy ze czekamy na cos konkretniejszego. Zęby miala oglądane i czyszczone na początku sierpnia. Przed narkoza badania byly podrecznikowe.

EDIT:
Mamy zapalenie błon sluzowych paszczy. Dziś już było wyraźnie widać początki choróbska. Agucha nie będzie zadowolona z tego pakowania jej tabletek do paszczy.
Obrazek

pchełeczka

Post » Pt wrz 19, 2014 18:51 Re: i po co mi to było? bury gang i kumple

Przez to zapalenie blon sluzowych Agucha obrazila sie na chrupki... Na ich widok zmata gdzie pieprz rosnie. Mokre wcina az milo. Miejmy nadzieje zmiana pomoze. Jeden plus to takie ze latwiej ja teraz upilnowac i odchudzic ;)
Obrazek

pchełeczka

Post » Pt wrz 19, 2014 19:06 Re: i po co mi to było? bury gang i kumple

Melduję, że zaglądam regularnie, tylko na pisanie już mi jakoś czasu braknie :oops:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt wrz 19, 2014 21:50 Re: i po co mi to było? bury gang i kumple

hyyyyyy :mrgreen:
:D

fajne stadko :D
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Sob wrz 20, 2014 7:47 Re: i po co mi to było? bury gang i kumple

Kinnia pisze:hyyyyyy :mrgreen:
:D

fajne stadko :D

Ze 3 chętnie oddam, zwłaszcza burego liliputa! Chcesz? :P
Obrazek

pchełeczka

Post » Sob wrz 20, 2014 12:00 Re: i po co mi to było? bury gang i kumple

W domu bajzel. Sprzątanie w toku a mnie naszło na robienie fotek. Przynajmniej balkon ogarnięty.

Matari
Obrazek

w wersji "mam Cie gdzieś"
Obrazek

w wersji "a kuku" z ulubiona zabawka
Obrazek
wiecej tu: KLIK

Psotuch
Obrazek

Obrazek

wiecej tu: KLIK

i zmiana warty - Teodor
Obrazek

Maluch
Obrazek

Obrazek

ten pan jak widać nie lubi sie cykać...

wiecej fot Malucha tutaj: KLIK

EDIT: dodałam link do albumu Malucha
Ostatnio edytowano Sob wrz 20, 2014 12:45 przez pchełeczka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

pchełeczka

Post » Sob wrz 20, 2014 12:33 Re: i po co mi to było? bury gang i kumple

Śliczne te koty.
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

[poprzednia][następna]